Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(Grucė @ 2015 02 04, 10:19)
gyvulinė grietinė tai ir yra normali paprasta karvės grietinė  mirksiukas.gif Būna gi ten visokių augalinių- iš aliejaus, sojų ar dar kokio bieso prigamintų  doh.gif

aa o as jau susiruosiau grietinele pirkti. Bet komentaruose radau jog pas juos buna saldintos ir nesaldintos. tai sumaitojo mane visai i kita sona blush2.gif
Atsakyti
sveikos, norejau patarimo. Kepsiu pirma karta rafaelo tortuka, bet 20 cm skardoj. Ar galiu viska dalint pusiau, ar geriau daryt is visos normos, aisku, tada teslis liks, bus gaila ismest smile.gif gal kuri kepet toki nediduka ir galit patart .....

Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2015 02 07, 00:58)
sveikos, norejau patarimo. Kepsiu pirma karta rafaelo tortuka, bet 20 cm skardoj. Ar galiu viska dalint pusiau, ar geriau daryt is visos normos, aisku, tada teslis liks, bus gaila ismest smile.gif gal kuri kepet toki nediduka ir galit patart .....

ner jis nedidukas smile.gif visad kepu rafaelo norma 20-22cm nebuna nedidukas bet tikrai is nedidziulis. Tik kepu 4 o ne 3 biskvitus, tada pertepimai buna 3, man skaniau kai siauriau.
Svoris nepuosto buna apie 2kg, cia juk nera daug smile.gif ka gi ten dar dalinti smile.gif 0,5 tada nebent 12 formoj kepti smile.gif

P.s. kepu sita:
po 230g. miltu ir cukraus
5 kiausiniai
17g. kepimo milteliu
65g. aliejaus

420grietineles
1 ind kondensuoto
50g. (dedu 100 kokoso)
200g. sviesto
[I]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 07 vasario 2015 - 13:31
Mergaites, negaliu nei kaip atkapstyt erikiuxxx Bananinio torto recepto, gal galit padet? Aciu 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 09 vasario 2015 - 18:50
QUOTE(poniajurate @ 2014 06 22, 17:29)
Erikiuxxx bananinis tortas,nukopintas smile.gif

Kepiau 26 cm formoje, išėjo apie 4kg (nesvėriau).
Matuoju su stikline 200 ml.
Svarbu, kad produktai biskvitui būtų vienodos temperatūros (geriausiai – kambario temp.).
Naujokams truputį info apie biskvitus čia.

BISKVITUI : ____________
2 vnt. vidutinio dydžio kiaušiniai
1,5 valg. didelio šaukšto medaus (aš dėjau natūralų)
1,5 valgomo šaukšto sviesto
1 indelis tiršto kondensuoto saldaus pieno (baltas)
1,5 stiklinės miltų
nepilno arbatinio šaukštelio sodos, užgesintos su trupučiu acto (daugiau kaip pusę)
pora žiupsnelių druskos

Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus).
Iškepusius biskvitus padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai).
Geriausiai išsikepti iš vakaro, ir tik sekančią dieną surinkinėti tortą !!! (nes nuo sulaistymo gali pasidaryti košė iš biskvito).
KREMUI : ____________
840 g (2 indeliai grietinėlės po 420g, ne mažiau kaip 35% riebumo)
6 dideli šaukštai cukraus (su kaupu)
truputį citrinos sulčių (apie valgomą šaukstą vienam indeliui arba apie 0,3 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštelės)
5-7 vnt. didesnių bananų (pirkau truputį neprinokusių, tik ne žalius !!!  )

Tą normą plakiau per du kartus (pirma vieną indelį grietinėlės ir pusę normos cukraus. Kai sutepiau pusę torto, paskui kitą dalį išplakiau).
SULAISTYMUI : ____________
200 ml vandens, 0,5 citrinos sulčių, didelis šaukštas cukraus su kaupu 
TORTĄ PAPUOŠTI BŪTINAI SU ŠLAPIA BEZE !!! (kitaip nebus toks skanus  )


1) VISKĄ PALAIPSNIUI DĖJAU ir PLAKIAU su mikseriu
Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje
paskui su medumi,
vėliau sviestą (išlydžiau garų vonelėje iki minkštumo, neperkaitinti)
kondensuotą pieną
paskui miltus (būtinai persijotus)
nepamirškite pora žiupsnelių druskos
soda, gesinta su trupučiu acto (kad gerai suputotų)
Tešlą gerai išmaišyti

2) Tešlą padalinti į 2 dalis (iškepti per du kartus)
Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 190°C orkaitėje apie 25 min., apatinėje lentynoje (pas mane dujinė) (elektrineje reiktų greičiausiai 180* apie 20min.)
biskvitus iškepusius padalinti pusiau (gausis 4 biskvitai)

Sekančią dieną surinkinejame tortą :
1) Atšaldytą grietinėlę išplakam su cukrumi ir citrinos rūgštele iki standumo (prieš plakimą grietinėlę ir cukrų palaikau 10min. šaldymo kameroje)
2) Sulaistome biskvitą, tepam grietinėlę, sudedam tankiai bananų griežinėlius, ant viršaus vėl grietinėlę (viduriniam sluoksniui dėjau 2 eiles bananų)
(biskvitas + sulaistymas + kremas su bananais, ir kartojam kol sudedam viską).

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu išsikepti šį tortuką
malkos po sniegu
Kaip manote, ar tiktų jeigu grietinės kremą keisčiau į grietinėlės ir maskarponės kremą? Ar tik grietinėlės? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 10 vasario 2015 - 18:30
QUOTE(katanelis @ 2015 02 10, 19:29)
Sveikos 4u.gif
Noriu išsikepti šį tortuką
malkos po sniegu
Kaip manote, ar tiktų jeigu grietinės kremą keisčiau į grietinėlės ir maskarponės kremą? Ar tik grietinėlės?  g.gif

Tiktu ir grietinele ir grietinele+maskarpone, bet ir grietine su savo rugstele puikia cia tinka.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2015 02 07, 13:28)
ner jis nedidukas smile.gif visad kepu rafaelo norma 20-22cm nebuna nedidukas bet tikrai is nedidziulis.


Aciu uz patarimus. Dar norejau paklaust gal galit parekomenduot gera sviestinio kremo recepta, kiek ieskau, vis skirtingi ingredientai, vieni su kiausiniu, kiti su pienu ar grietinele daro, nezinau kuri pasirinkt.... Ir kiek mazdaug reikia sviestio kremo aptepti 20 cm tortuka, po to dengsiu mase.
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2015 02 11, 01:00)
Tiktu ir grietinele ir grietinele+maskarpone, bet ir grietine su savo rugstele puikia cia tinka.

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2015 02 11, 14:43)
Aciu uz patarimus. Dar norejau paklaust gal galit parekomenduot gera sviestinio kremo recepta, kiek ieskau, vis skirtingi ingredientai, vieni su kiausiniu, kiti su pienu ar grietinele daro, nezinau kuri pasirinkt.... Ir kiek mazdaug reikia sviestio kremo aptepti 20 cm tortuka, po to dengsiu mase.

ypač daug apie sviestinius kremus aprašyta temoje be komentarų
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2015 02 11, 15:41)
ypač daug apie sviestinius kremus aprašyta temoje be komentarų


Perverciau temas, tai apie kieki neradau niekur sad.gif
Atsakyti