QUOTE(lututė @ 2016 07 22, 16:35)
Sveikos,profesionalės,
noriu mažumėlę pasikonsultuoti.
Kepsiu 2-3 aukštų
naked tortą, biskvitai klasikiniai.
Kokį kremą geriausiai parinkti, kad būtų atsparesnis šiltai dienai? Ar ganašas su baltu šokoladu nebus per opus ?
Klausimas nr 2 : tortas bus tolokai transportuojamas.Ar surinkti vietoj ar geriau vežti dalimis? Nes puošiamas bus jau nuvežtas.
Na ir galiausiai : kepant klasikinį biskvitą (1v.š. miltų,1 kiaušinis,1 v.š. cukraus), visada iškyla "pilvukas".Kaip jo išvengti ir iškepti lygų biskvitą ?
Manau su baltu šokoladu neprašausite, tik grietineles dekit maziau,kadangi ji yra skystis/vanduo,o skystis linkes begt,varvet.. sokoladas neturi sayje skystu/vandeningu ingridientu,todel bus su juo tikrai tvirčiau.
Patarčiau torta surinkti tik vietoje,ypac jei toli transportuosite,jei manoma netgi saltkrepsiuose ji vezt,butu idealu karsta diena.
Pilvukas biskvito tikrai gali buti del teperaturos per aukstos. Sakyciau ikaitinti iki 200orkaite,o idejus iskart numusti apie 170 laipsniu. Dar pabandyti vesinti biskivta letai... is radziu isjungtoj orkaitej,po keliu min atvertoj truputi,tada dar istraukus kiek goteles su visa forme,paskui isemus is orkaites keleta minuciu,ir glaiausiai tik is formos... visad puikiai gaunas.
QUOTE(lututė @ 2016 08 02, 12:10)
dėl ganašo (planavau daryt su baltu šokoladu pagrindiniam tortui) ir aš kažkaip abejojau,nes pagrindinį darysiuosi 2 aukštų-gali nelaikyt.Kažin,o jei jogurtinio torto kremą su kiek daugiau želatinos?
Nes sviestinis vasarai atrodo kiek rieboka,be to vienam mažajam torte bus sviestinis-karamelinis,kitam-ganašas.
Nesu bais didelė asė,tiesiog savo vaikui vestuvėms kepsiu ,todėl noriu,kad viskas pasisektų
Jogurtinio nesiulyciau rinktis,nors su daugiau zelatinos gal ir nieko.Ant saules juk torto nelaikysit ...
Su maskarpone kremai gal butu nieko,ji toia stabili pati is saves.
Papildyta:
Dabar as turiu klausimu zinovem
Bandysiu kepti staciakampio formos neauksta meduti. Nu paprase,tai skaau galiu galiu,paskui tik pradejau galvot,kad kaip cia man viska padaryt...
Sakykit kaip padaryt kad gautusi ir daugiasluoksnis (juk taip skaniau), ir apie 6kg, ir tipltu i standartine saldytuvo lentyna?..
kazkaip galvoju ir is dvieju lipdyt jei netilptu i saldytuva.. bet tai kaip mazdaug pasiskaiciuoti kad neprasaut i ta svori?... tiesa ar buna tortu pakuociu tokiu staciakampiams tortams?..kaip as ji nutransportuot turesiu?