Ačiū, Mayfly, retai kepu tortus ir tik saviems, užtat ir noriu pasitikslinti.
Sakykit, Cipciuko šokoladinių rožių mąsės recepte nurodytas dirbtinis medus, o tikras netiks? Tikro turiu 2 l, kai pagalvoju, kur aš paskui dėsiu tą dirbtinio likutį... bet jei būtina... (Kam atrodis, kad apie tai kalbėta praeitam psl. - nebiesinkit manes ir tiesiog eikit pro šalį. Negana man rūpesčių, tai dar ir kompas stringa...) O kas atsakys - dėkui iš anksto
QUOTE(pašnekutė @ 2016 04 21, 20:48)
Sakykit, Cipciuko šokoladinių rožių mąsės recepte nurodytas dirbtinis medus, o tikras netiks? Tikro turiu 2 l, kai pagalvoju, kur aš paskui dėsiu tą dirbtinio likutį... bet jei būtina... (Kam atrodis, kad apie tai kalbėta praeitam psl. - nebiesinkit manes ir tiesiog eikit pro šalį. Negana man rūpesčių, tai dar ir kompas stringa...) O kas atsakys - dėkui iš anksto
Pati nebandziau, bet rizikuociau, as visada jei buna reikia pagal recepta dirbtinio medaus dedu tikraji, nesir man nekyla ranka pirkti, o paskui jis nereikalingas niekam...logiskai pagalvojus, tai dirbtinis medus yra kiek skaiciau kaitintas cukrus kazkas tokio, tai jei medus kietas islydikite ir rizikuokite manau, nes kartais raso, kad gliukoze pakeisti galima medumi, tai manau dirbtini tikru medumi irgi, pabandykite...sekmes, tikiuosi viskas bus ok:)
QUOTE(akvablue @ 2016 04 21, 22:08)
Pati nebandziau, bet rizikuociau, as visada jei buna reikia pagal recepta dirbtinio medaus dedu tikraji, nesir man nekyla ranka pirkti, o paskui jis nereikalingas niekam...logiskai pagalvojus, tai dirbtinis medus yra kiek skaiciau kaitintas cukrus kazkas tokio, tai jei medus kietas islydikite ir rizikuokite manau, nes kartais raso, kad gliukoze pakeisti galima medumi, tai manau dirbtini tikru medumi irgi, pabandykite...sekmes, tikiuosi viskas bus ok:)
Dėkui už padrasinimą Galvoju, kad su tikru gali būti problema ta, kad jo sudėtyje yra kažkiek vandens. Minimaliai, bet visvien... Na, reiks bandyti... Bėda, kad bandymams laiko nebėr
O aš visgi nepatarčiau dirbtinį medų keisti tikruoju.....tai du skirtingi dalykai... Ir pati esu rizikavusi, bet deja....rezultatas buvo visiškai nuviliantis.... Tad neišradinėkim,o pasikliaukim visgi auksarankių pasidalintais originaliais receptais.
Darydama Cipsiuko pastilažą esu keitus dirbtinį medų paprastu- viskas buvo gerai.
O šiaip tai dirbtinio medaus gi galima ir namie išsivirti- pasikoreguoji proporcijas, jei daug nereikia ir viskas
O šiaip tai dirbtinio medaus gi galima ir namie išsivirti- pasikoreguoji proporcijas, jei daug nereikia ir viskas
Dėkui atsakiusioms
Ačiū už patarimus, gavosi skanus tortas.
sveikos kepejeles
esu visiskai naujoke tortu kepimuose.
tad turiu klausima patyrusioms sioje srytyje
jei daryciau dvieju aukstu torciuka ir pirmasisi aukstas butu juodas miskas o antrasis butu sonatinos braskiu tortas" fraisier"
http://www.sonatinos...s-fraisier.html
ar laikytusi antras sukstas ant juodo misko be paremimo?
p.s. torto reikia apie 4 kg. ir dar ketinu dengti cukrine mase.
tai ka manote apie mano uzmanyma?
esu visiskai naujoke tortu kepimuose.
tad turiu klausima patyrusioms sioje srytyje
jei daryciau dvieju aukstu torciuka ir pirmasisi aukstas butu juodas miskas o antrasis butu sonatinos braskiu tortas" fraisier"
http://www.sonatinos...s-fraisier.html
ar laikytusi antras sukstas ant juodo misko be paremimo?
p.s. torto reikia apie 4 kg. ir dar ketinu dengti cukrine mase.
tai ka manote apie mano uzmanyma?
Būtinai reikia tvirtinti, kam be reikalo rizikuoti
QUOTE(ANGE-LIUXXX @ 2016 04 27, 22:22)
sveikos kepejeles
esu visiskai naujoke tortu kepimuose.
tad turiu klausima patyrusioms sioje srytyje
jei daryciau dvieju aukstu torciuka ir pirmasisi aukstas butu juodas miskas o antrasis butu sonatinos braskiu tortas" fraisier"
http://www.sonatinos...s-fraisier.html
ar laikytusi antras sukstas ant juodo misko be paremimo?
p.s. torto reikia apie 4 kg. ir dar ketinu dengti cukrine mase.
tai ka manote apie mano uzmanyma?
esu visiskai naujoke tortu kepimuose.
tad turiu klausima patyrusioms sioje srytyje
jei daryciau dvieju aukstu torciuka ir pirmasisi aukstas butu juodas miskas o antrasis butu sonatinos braskiu tortas" fraisier"
http://www.sonatinos...s-fraisier.html
ar laikytusi antras sukstas ant juodo misko be paremimo?
p.s. torto reikia apie 4 kg. ir dar ketinu dengti cukrine mase.
tai ka manote apie mano uzmanyma?
Antrą aukštą reikia "paremti" - į pirmą aukštą kišami pagaliukai, o antro aukšto apačioje dedamas kartoninis padėkliukas. Nors "Juodasis miškas" ir ne pats minkščiausias tortas, bet gali ir neišlaikyti antro aukšto, bus bėdos.
Nurodote nedidelį svorį, kaip dviaukščiui, ir dar dengtam cukrine mase. Tikiuosi, atidžiai pasižiūrėjote formų dydžius (čia tik pastebėjimas)
Sveikos, ruošiuosi kepti gimtadieniui tortą. Galvoju apie varškės sūrelio tortą (nesu jo ragavusi) ir antrą aukštą kokį lengvą su braškėmis gal.. bet nesu niekada dariusi dviejų aukštų, tai turbūt nelaikys man tas varškės sūrelis? Hm..
Nežinau kokius čia daryt.. visi skaniai atrodo, visus norisi išbandyti
Rašot,kad reikia paremti, bet net neįsivaizduoju kaip tas parėmimas atrodo? Ir kaip antro aukšto tortą perkelti ant torto nuo padėklo?
Nežinau kokius čia daryt.. visi skaniai atrodo, visus norisi išbandyti
Rašot,kad reikia paremti, bet net neįsivaizduoju kaip tas parėmimas atrodo? Ir kaip antro aukšto tortą perkelti ant torto nuo padėklo?