Sveikutes kepejeles noriu jusu patarimo,- noriu issikepti tarta su svelne varske ir koncervuotais persikais,iskilo klausimas,-daug kur receptuose i varske tiesiai dedamas vanilinis pudingas,ka jis duoda kepiniui? ne karto su pudingu nekepiau ,o ant pudingo pokelio parasyta,kad paruosti ji reikia su pienu...jeigu as pudingo miltelius isuksiu i varske,aisku bus kiausiniai,cukrus,-ar nebus iskepus kietoka mase? ar visgi i tesla dar reik kazkiek grietineles pavyzdziui? aciu labai uz atsakymus!
Šypsenėlė (:+2016 03 07, 09:49-->
Manau, kad veikia kaip krakmolas+kvapai. Esu kepusi, labai skanu
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2016 03 07, 09:49)
Sveikutes kepejeles noriu jusu patarimo,- noriu issikepti tarta su svelne varske ir koncervuotais persikais,iskilo klausimas,-daug kur receptuose i varske tiesiai dedamas vanilinis pudingas,ka jis duoda kepiniui? ne karto su pudingu nekepiau ,o ant pudingo pokelio parasyta,kad paruosti ji reikia su pienu...jeigu as pudingo miltelius isuksiu i varske,aisku bus kiausiniai,cukrus,-ar nebus iskepus kietoka mase? ar visgi i tesla dar reik kazkiek grietineles pavyzdziui? aciu labai uz atsakymus!
Manau, kad veikia kaip krakmolas+kvapai. Esu kepusi, labai skanu
Šypsenėlė (:+2016 03 07, 08:49-->
Tiksliai vadovaukites receptu ir puikiai gausis, ypac jei jis patikrintas.
Esu isbandziusi daug receptu, kur dedami pudingo milteliai ir viskas ok. Aisku, yra pyragu, kur i mase imaisomas jau virtas pudingas, todel ir akcentavau, kad reikia isiskaityti i recepta. Na, o kaip auksciau jau patare, pudingas atlieka krakmolo/surisejo/sutirstintojo "vaidmeni".
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2016 03 07, 08:49)
Tiksliai vadovaukites receptu ir puikiai gausis, ypac jei jis patikrintas.
Esu isbandziusi daug receptu, kur dedami pudingo milteliai ir viskas ok. Aisku, yra pyragu, kur i mase imaisomas jau virtas pudingas, todel ir akcentavau, kad reikia isiskaityti i recepta. Na, o kaip auksciau jau patare, pudingas atlieka krakmolo/surisejo/sutirstintojo "vaidmeni".
Kilimandžaras
(rašo tortas, bet man labiau čia būtų pyragas)
Išbrinkinti 2 v.š. želatinos, pašildyti, kad neliktų grūdelių. 400 g abrikosų/persikų jogurto sumaišyti su 4 v.š. cukraus. Skardinė (800 g) persikų - supjaustyti kubeliais. Pusę persikų sudėti į jogurtą, supilti paruoštą želatiną. Viską išmaišyti ir palikti, kad apstingtų. 250 ml. plakamosios grietinėlės išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę.
Imti indą siaurėjantį į pačią (kad apvertus būtų panašus į kalną). Aš ėmiau kekso formą (su skyle viduj). Iškloti maistine plėvele ir suversti kremą. Padėti šaltai, kad sustingtų.
Išsikepam biskvitą.
4 kiaušiniai
5 v.š. cukraus
3 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo
1 v.š. kakao
2 v.š. aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
Viską iškarto sumaišiau (v.š. ėmiau su kaupu). Iškepti.
Atvėsusį biskvitą perpjauti perpus. Viršų padalinti į 16 dalių.
Ant biskvito apačios išverčiam sustingusį kremą, nuimam plėvelę, apstatom biskvito gabaliukais.
Apibarstom cukraus pudra. Ant kremo viršaus sudedame likusius abrikosų gabaliukus.
Dariau pagal -
http://www.stranamam.ru/post/3934591/
(rašo tortas, bet man labiau čia būtų pyragas)
Išbrinkinti 2 v.š. želatinos, pašildyti, kad neliktų grūdelių. 400 g abrikosų/persikų jogurto sumaišyti su 4 v.š. cukraus. Skardinė (800 g) persikų - supjaustyti kubeliais. Pusę persikų sudėti į jogurtą, supilti paruoštą želatiną. Viską išmaišyti ir palikti, kad apstingtų. 250 ml. plakamosios grietinėlės išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į jogurto masę.
Imti indą siaurėjantį į pačią (kad apvertus būtų panašus į kalną). Aš ėmiau kekso formą (su skyle viduj). Iškloti maistine plėvele ir suversti kremą. Padėti šaltai, kad sustingtų.
Išsikepam biskvitą.
4 kiaušiniai
5 v.š. cukraus
3 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo
1 v.š. kakao
2 v.š. aliejaus
1 a.š. kepimo miltelių
Viską iškarto sumaišiau (v.š. ėmiau su kaupu). Iškepti.
Atvėsusį biskvitą perpjauti perpus. Viršų padalinti į 16 dalių.
Ant biskvito apačios išverčiam sustingusį kremą, nuimam plėvelę, apstatom biskvito gabaliukais.
Apibarstom cukraus pudra. Ant kremo viršaus sudedame likusius abrikosų gabaliukus.
Dariau pagal -
http://www.stranamam.ru/post/3934591/
QUOTE(gude @ 2016 03 08, 23:54)
Kilimandžaras
Atrodo ispudingai!
Klausimai.
1. Kokio dydzio formoje kepete?
2. Kaip skonis? Ar nebuvo taip, kad biskvitai sau, o kremas sau? Na kaip valgytum krema uzsikasdamas bulka? Nes kremas stingdomas atskirai, o po to apdedamas biskvitu, juk jis nei siek tiek neisigeria i biskvita.
gude kaip idomiai atrodo, wau
QUOTE(Renata123 @ 2016 03 09, 01:31)
1. Kokio dydzio formoje kepete?
2. Kaip skonis? Ar nebuvo taip, kad biskvitai sau, o kremas sau? Na kaip valgytum krema uzsikasdamas bulka? Nes kremas stingdomas atskirai, o po to apdedamas biskvitu, juk jis nei siek tiek neisigeria i biskvita.
2. Kaip skonis? Ar nebuvo taip, kad biskvitai sau, o kremas sau? Na kaip valgytum krema uzsikasdamas bulka? Nes kremas stingdomas atskirai, o po to apdedamas biskvitu, juk jis nei siek tiek neisigeria i biskvita.
1. Formos skersmuo pas mane 25 cm. Originale keptas pyragas iš 5 kiaušinių, aš gi kepiau iš 4 ir man atrodo, kad gana storio pakankamai.
2. Kremas nesigauna labai tvirtas. Išvertus netgi aplyginau su šaukštu. Bet prilipimas tikrai nelabai stiprus. Gal reiktų pasilikti kiek kremo ir ištepti juo biskvitą.
Tai, kaip rašiau pradžioj tai labiau man pyragas, nei rašo originale - tortas
Tik labai knietėjo padaryti dėl pačios išvaizdos.
QUOTE(gude @ 2016 03 09, 13:32)
Tik labai knietėjo padaryti dėl pačios išvaizdos.
Aciu!
Del isvaizdos - sutinku. Tikrai atrodo labai originaliai.
Bet kaip pats skonis, ar patiko, ar kartotumet ji dar karta?
Biskvitas minkštas, šokoladinis, skanus. Kremas jogurtinis su persikais irgi labai skanu.
Kartočiau Tiesa sakant, nemėgstu niekada kartoti visiškai taip pat Jau man galvoje sukasi ką galėčiau padaryti kad būtų greičiau ar dar skaniau
Tai vat galvoju su braškėm būtų labai skanu. Reiks pakartoti braškių sezono metu. Ir biskvitą gal kuo sulaistyčiau. Gal dar ant tuščio viršaus plaktos grietinėlės pripilčiau, kad "lava" nuo kalno bėgtų tarp tų biskvito gabalėlių.....
Kartočiau Tiesa sakant, nemėgstu niekada kartoti visiškai taip pat Jau man galvoje sukasi ką galėčiau padaryti kad būtų greičiau ar dar skaniau
Tai vat galvoju su braškėm būtų labai skanu. Reiks pakartoti braškių sezono metu. Ir biskvitą gal kuo sulaistyčiau. Gal dar ant tuščio viršaus plaktos grietinėlės pripilčiau, kad "lava" nuo kalno bėgtų tarp tų biskvito gabalėlių.....
QUOTE(gude @ 2016 03 09, 17:42)
Dekui! Vat, as apie biskvito sulaistyma irgi is karto pagalvojau.
Mergaites patarkit,-ketinu daryti torta,ant kurio vaisiai. Reik uzpilt zele,-skaiciau, kad yra specialiai vaisiams uzpilti skirta zele ( glazuruoti ). Niekur as tokios nerandu ,logiskai mastant ji turetu but skaidri...Kas darot daznai su zele,-kuri maziau spalvos duoda( turiu omeni su skoniu )ir kad skonis butu neblogas. Vaisius ketinu deti mandarinus ir vunuoges.ACIU!
Šypsenėlė (:+2016 03 10, 12:43-->
Bet kurioj didesnej parduotuvej turetu buti Tortenguss zele, skirta vaisiams aptepti. Pati jos nebandziau, bet merginos cia rase, kad su ja reikia greitai suktis, nes greit stingsta.
QUOTE( Šypsenėlė (: @ 2016 03 10, 12:43)
... zele,-skaiciau, kad yra specialiai vaisiams uzpilti skirta zele ( glazuruoti ).
Bet kurioj didesnej parduotuvej turetu buti Tortenguss zele, skirta vaisiams aptepti. Pati jos nebandziau, bet merginos cia rase, kad su ja reikia greitai suktis, nes greit stingsta.