Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(autojo @ 2016 02 11, 23:35)
Sveikos šeimininkės,

Sumaniau išsikepti tortuką. Biskvitą, kurį kepsiu išsirinkau. Pertepimui turiu maskarponės tą didesnį indelį ir kondensuoto pieno su kava (pirmą sykį tokį užmačiau ir nusipirkau). Kažin ar skanus gautus pertepimas iš šių dviejų produktų? Ar jis nebus skystas? o gal reikia želatinos šiek tiek įmesti??? patarkit kas nors, nes net neįsivaizduoju kaip čia viskas gali gautis - tortą kepsiu gal kokį 3 kartą tik  g.gif

Labas.
Nežinau, kaip pienas su kava ir maskarponė, bet maskarponė plius rududu tikrai skanu. Jei biskvitas labai lengvas, ne šokoladinis, į kremą dar įmaišau plaktos grietinėlės.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2016 02 12, 14:57)
Labas.
Nežinau, kaip pienas su kava ir maskarponė, bet maskarponė plius rududu tikrai skanu. Jei biskvitas labai lengvas, ne šokoladinis, į kremą dar įmaišau plaktos grietinėlės.


o standumo uztenka vien mascarponę ir kondensuotą pieną pilant? rududu tai kietas, o kondensuotas tai skystokas g.gif ar grietinėlė šią problemą sprendžia? Atsiprašau, jei kvailai klausinėju, bet norėčiau, kad išeitų ne košė blush2.gif
Atsakyti
autojo tikriausiai isivaizduoju apie koki piena kalbate ir jei gerai pamenu, tai jis tikrai skystokas.
Jusu vietoj daryciau taip: mascarpone sudeciau i indeli, su sluotele truputi ji pasukciau (ne su mikseriu, kad suris per daug nesuskystetu) ir po truputi, plona srovele pilciau piena, lengvai plakant sluotele. Manau to pieno gal ir puse ind. pakaktu, gal ir daugiau. g.gif O tada jau ziureciau pagal situacija, jei matytusi, kad kremas jau yra gan skystas, tai pora sauksteliu tirpintos zelatinos ipilciau ir vel gerai ismaisyciau. Zelatina turbut zinote kaip paruosti?
Bet dabar pagalvojau, ar nebus per riebus tas pertepimas su vien tik mascarpone? g.gif Kiek teko matyti ir gaminti tortu, tai dazniausiai mascarpones suris buvo maisomas su standziai plakta grietinele, arba svelnia varske arba nebent jogurtu.
Na, bet jus galit bandyti ir parasyti veliau savo atsiliepimus ar jums patiko.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 12 vasario 2016 - 15:14
QUOTE(Renata123 @ 2016 02 12, 16:06)
autojo tikriausiai isivaizduoju apie koki piena kalbate ir jei gerai pamenu, tai jis tikrai skystokas.
Jusu vietoj daryciau taip: mascarpone sudeciau i indeli, su sluotele truputi ji pasukciau (ne su mikseriu, kad suris per daug nesuskystetu) ir po truputi, plona srovele pilciau piena, lengvai plakant sluotele. Manau to pieno gal ir puse ind. pakaktu,  gal ir daugiau. g.gif O tada jau ziureciau pagal situacija, jei matytusi, kad kremas jau yra gan skystas, tai pora sauksteliu tirpintos zelatinos ipilciau ir vel gerai ismaisyciau. Zelatina turbut zinote kaip paruosti?
4u.gif

želatiną kaip paruopšti žinau, tik bijau, kad maišant guzuliukų neatsirastų (teoriškai viskas aiškų, bet praktiškai...), pamėginsiu... o grietinėlė kokius pliusus duoda?
ačiū už patarimus smile.gif
Papildyta:
o jei su grietinėle, tai cukraus reikėtų??

išsikepiau biskvitą:
4 kiausiniai,
4v.s.karsto vandens,
200g cukraus,
125g miltu,
100g krakmolo,
3 a.s. kepimo milteliu
Toks visai nieko, purus gavosi, tik man toks lyg sausokas ir cukraus norėtųsi daugiau - bet gal su saldžiu pertepimu geriau nesaldžiau g.gif


Apie galutinį rezultatą parašysiu sekmadienį, po ragavimo šventės, jei tokia įvyks ir nereikės bėgt į parduotuvę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo autojo: 12 vasario 2016 - 15:21
QUOTE(autojo @ 2016 02 12, 14:32)
o standumo uztenka vien mascarponę ir kondensuotą pieną pilant? rududu tai kietas, o kondensuotas tai skystokas  g.gif  ar grietinėlė šią problemą sprendžia? Atsiprašau, jei kvailai klausinėju, bet norėčiau, kad išeitų ne košė  blush2.gif

Ne ne, turėjau omenyje kremą maskarponės indelis plius rududu indelis. Rududu palaikau porą valandų išėmusi iš šaldytuvo, tada labai gražiai išsimaišo kremas, be kruopelių. O maskarponės su jūsų minėtu kondensuotu pienu su kava nesu maišiusi 4u.gif Jums kita narė gerai patarė, želatinos įdėti, jei darysite, kaip sumanėte, ir matysite, kad skystokas kremas. Dėl skonio jai irgi pritariu- sunkokas turėtų gautis g.gif
Grietinėlė kremą padaro lengvesnį, puresnį, ne taip jaučiasi maskarponė. Ją išplaku su trupučiu cukraus, tada su maskarpone maišau ir kitkuo - šokoladu/rududu/trintais vaisiais ir t.t.
Tą biskvitą esu kepusi, geras jis. Kad sausokas- nieko tokio, sulaistysite kuo norite prieš tepdama kremą ir viskas.
Ir, beje, klausimai visai nekvaili 4u.gif Visos nuo kažko pradeda.
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2016 02 12, 15:24)
o jei su grietinėle, tai cukraus reikėtų??

Na cia jau skonio reikalas. Jei tas kondensuotas su kava labai saldus, pilnai gali ir jo uztekti. Jus kai paruosite krema, nebijokite ir paragaukite, jei jums bus mazokai, tai jei turit, geriau sauksteli, kita cukraus pudros idekite ir svelniai, lengvai ismaisykite, cukraus pudra greiciau istirpsta nei paprastas cukrus.

QUOTE(Doremina @ 2016 02 12, 17:16)
Ir, beje, klausimai visai nekvaili 4u.gif Visos nuo kažko pradeda.

Tikrai taip! thumbup.gif
Pamenu, kai pries daugeli metu atradau SM, uzejau i sia tema ir kai pamaciau koookius cia merginos skanius tortus kepe blink.gif Bet ir man paciai is pradziu buvo nedrasu klausti, bet po truputi isivaziavau, o ir nares cia buvo labai draugiskos. Gaila si tema baigia numirt unsure.gif , o kazkada cia taip linksma budavo ir diskusijos oi kaip virdavo! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 12 vasario 2016 - 19:30
QUOTE(Renata123 @ 2016 02 12, 19:27)

Tikrai taip! thumbup.gif
Pamenu, kai pries daugeli metu atradau SM, uzejau i sia tema ir kai pamaciau koookius cia merginos skanius tortus kepe blink.gif Bet ir man paciai is pradziu buvo nedrasu klausti, bet po truputi isivaziavau, o ir nares cia buvo labai draugiskos. Gaila si tema baigia numirt unsure.gif , o kazkada cia taip linksma budavo ir diskusijos oi kaip virdavo! bigsmile.gif

drinks_cheers.gif iš SM tortus ir pramokau kepti ir puošti. Žaviuosi narėmis, kurios ne tik pačios kepa, bet ir nepagailėjo laiko žaliai naujokei paaiškinti elementarių dalykų. Tikrai gaila, kad aprimę viskas ir čia, ir puošimų temoje unsure.gif
Atsakyti
Na štai grįžau su savo įspūdžiais po torto kepimo: pertepimas kondensuotas pienas su kava (3/4 indelio) ir mascarpones suris - skonis pertepimo neblogas, bet man norėtųsi ko nors puresnio ir gal dar kokios rugštelės gal trūko.
taigi kitą kartą biskvitą kepsiu tą patį, o pertepimą keisiu...
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2016 02 18, 14:01)
Na štai grįžau su savo įspūdžiais po torto kepimo: pertepimas kondensuotas pienas su kava (3/4 indelio) ir mascarpones suris - skonis pertepimo neblogas, bet man norėtųsi ko nors puresnio ir gal dar kokios rugštelės gal trūko.
taigi kitą kartą biskvitą kepsiu tą patį, o pertepimą keisiu...

Smagu, kad pasidalinote įspūdžiais, ir kad kepimas neatidedamas šalin 4u.gif Jei norisi pertepimo su rūgštele, patarčiau pabandyti jogurtinį kremą.
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2016 02 18, 14:01)
Na štai grįžau su savo įspūdžiais po torto kepimo: pertepimas kondensuotas pienas su kava (3/4 indelio) ir mascarpones suris - skonis pertepimo neblogas, bet man norėtųsi ko nors puresnio ir gal dar kokios rugštelės gal trūko.
taigi kitą kartą biskvitą kepsiu tą patį, o pertepimą keisiu...

Del to purumo, tai ir sakem, kad plakta grietinele ar nebent koki jogurta maisyti su mascarpone. Nes as taip ir pagalvojau, kad vien mascarpone bus per riebu ir nepuru. mirksiukas.gif
O del rugsteles, visuomet galite ilasinti citrinos sulciu arba ant peilio galo siek tiek citrinos rugsties.
Su patirtim ir laiku viska ismoksite. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žino tortą, apart želė, kuriame nebūtų laktozės? Arba bent kokį lengvą pertepimo receptą, kad būtų be pieno produktų. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Mijja @ 2016 02 27, 13:00)
Gal kas žino tortą, apart želė, kuriame nebūtų laktozės? Arba bent kokį lengvą pertepimo receptą, kad būtų be pieno produktų. Ačiū

Tai juk dabar yra pirkti grietineles be laktozes. Nusiperki pasigami i,kaip su paprasta ir visas galvos skausmas.
Atsakyti