Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(anite @ 2016 01 07, 20:36)

Labas. Cukraus dedu, kiek ir miltų- 230. Kiaušinius išplakate iki baltumo (apie 5min)? Miltus sijojate? Dar gali būti orkaitė kalta g.gif , pas kiekvieną ji su savo charakteriu smile.gif Gal per žema temperatūra, todėl neiškyla? Daugiau nesugalvoju. Man šis biskvitas kartais net per daug išsikelia.
Atsakyti
Gal nepilnai iškepusį ištraukiat iš orkaitės g.gif ar patikrinat su kokiu mediniu pagaliuku prieš traukiant iš orkaitės ar biskvitas iškepęs? O gal jus jį aušinat kepimo formoj? Aš tai jį ką tik iškeptą išverčiu iš formos, prieš tai su peiliu ''apėjus'' apie kraštus.
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2016 01 07, 18:45)
Sveikos, SOS gelbėkit Rafaelo torto biskvitai gaunasi viduje įdubę, kas negerai?!
(5 kiaušiniai, 200 cukraus,  230 miltų,  1a.š kepimo miltelių, )

kiausinius plaku tikrai ilgai-5-10 min (priklauso nuo mikserio),ir kepu sita biskvita is vienos normos 2x24 cm formose (taip jau stebuklingai patalpinu tas formas butent viename lygyje)...ir zinokit,issikelia zymiai geriau ir daugiau,negu kepant 1x24 cm formoje,kurioje irgi idumba vidurys.. blush2.gif lotuliukas.gif ir dar netgi lieka nuo vienos normos biskvitu,kuriuos imetu i saldikli thumbup.gif aisku,dar priklauso nuo orkaites.manoji yra gan nekarsta, tai kepu 180 laips. 30 min-nebereikia net tikrinti 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš visada visus pyragus dar patikrinu pagaliuku, man patikimiau, matyt, įpratimas lotuliukas.gif na, nėra buvę, kad šis biskvitas sukristų (nors ką gali ateity žinot lotuliukas.gif ), kepu 24 cm formoje, gaunas lygutėlis, gražutėlis 4u.gif 180 laipsnių orkaitėje.O gal į neįkatintą orkaitę dedat g.gif
Atsakyti
4u.gif
Ačiū merginos, na atrodo viską darau kaip rašote, neesu kokia baisiai žalia kepėja tiesą sakant... Bwje jis nesusmenga iškepus, o bekepant. Bandysiu 2 formose kepti. Kogero orkaitė šiuo atveju kalta, maniškė karstesne nei rodo.
Bet kalbant apie taisykles, tai įdubimas reiškia per mažai miltų, ar kad su temperatūra negerai? Gal kas visgi žino? Kaip biskvitus reikėtų kepti ar pradžioje karstesneje vėliau sumažinti ar atvirkščiai?
Labai jum ačiū visoms kad ir kokia mintį mestelite.
Atsakyti
Sveikos . gal zinote kas Siauliuose pagal uzsakyma daro vestuvinius tortus
Atsakyti
sveikos,

nerandu erikiuxxx bananinio torto recepto, nuoroda neteisinga g.gif
Kokį pasiūlytumėte tortą dengtą šlapia beze, man tas vien grietinėlės ir bananų kremas nelabai skanu, kuo galima pakeist?
Papildyta:
QUOTE(*Kamelija* @ 2016 01 22, 14:04)
sveikos,

nerandu erikiuxxx bananinio torto recepto, nuoroda neteisinga  g.gif
Kokį pasiūlytumėte tortą dengtą šlapia beze, man tas vien grietinėlės ir bananų kremas nelabai skanu, kuo galima pakeist?


receptą jau radau. Gal kas turit pasiūlymų dėl kremo variantų?
Atsakyti
nu iškepiau tą biskvitą bananinio , bet kažkas ne to... 26 cm formoj kepiau visą ir man gavosi vos du lakštai, iškilo kalnas didžiausias per vidurį, ar tikrai čia tas pats receptas, kur buvo kažkada fotki albume? nepamenu kieno jis buvo, bet kepiau ne kartą, tik nieko dabar nepamenu doh.gif
gal kas žinote, ar Erikiuxxx bananinis ir tas iš fotki.com albumo tas pats receptas? ten buvo ir šlapios beze receptas šalia ...o gal ir autorė čia lankosi ir žino apie ką aš čia rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 11 01, 22:21)
Turtingas kavos tortas

Jam pagaminti Jums prireiks Asseni šokoladinio (na man jis skaniausias) biskvito, šokoladinio kremo iš šokoladinio Zebros torto ir karamelinio kavos pertepimo pagal Cipciuką... o dabar detaliau...

biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)

Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.

Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams...



Laba diena,

išsirinkau kepti šį tortą, bet iškilo klausimas, o čia, kai reikia kepti tą biskvitą?, iš nurodytų produktu išmaišius tešlą supilti į skardą ir iškepus perpjaut per pus ir gausis 2 biskvitai. tada dar kartą užmaišyt tešlą ir vėl kept dar kartą biskvitą? prašau padėkit, nes nelabai suprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(anite @ 2016 01 13, 11:17)
4u.gif
Ačiū merginos, na atrodo viską darau kaip rašote, neesu kokia baisiai žalia kepėja tiesą sakant... Bwje jis nesusmenga iškepus, o bekepant.  Bandysiu 2 formose kepti. Kogero orkaitė šiuo atveju kalta, maniškė karstesne nei rodo.
Bet kalbant apie taisykles,  tai įdubimas reiškia per mažai miltų,  ar kad su temperatūra negerai? Gal kas visgi žino? Kaip biskvitus reikėtų kepti ar pradžioje karstesneje vėliau sumažinti ar atvirkščiai?
Labai jum ačiū visoms kad ir kokia mintį mestelite.


Sveiki,
kepu si biskvita l. daznai ir buna, pasitaiko jog puikiai iskyla ir po kiek laiko pokst ikrenta viduriukas. Dar tiksliai "neatkasiau" kame problema, bet vienareiksmiskai itariu orkaite. Kartais ikrenta po to kai patikrinu ar iskepes (su pagaliuku) tik uzdarau orkaite ir se... duobe. Bet itaka turi temperatura, o kiekviena orkaite turi savo kaprizus, reik juos issiaiskinti ir prisiderinti.
Atsakyti
Gal kas patarsite kur Viniuje užsisaskyti skanų tikrą Napoleoną arba Šimtalapį g.gif
Atsakyti
Sveikos šeimininkės,

Sumaniau išsikepti tortuką. Biskvitą, kurį kepsiu išsirinkau. Pertepimui turiu maskarponės tą didesnį indelį ir kondensuoto pieno su kava (pirmą sykį tokį užmačiau ir nusipirkau). Kažin ar skanus gautus pertepimas iš šių dviejų produktų? Ar jis nebus skystas? o gal reikia želatinos šiek tiek įmesti??? patarkit kas nors, nes net neįsivaizduoju kaip čia viskas gali gautis - tortą kepsiu gal kokį 3 kartą tik g.gif
Atsakyti