QUOTE(Olesta @ 2010 11 01, 22:21)
Turtingas kavos tortas
Jam pagaminti Jums prireiks Asseni šokoladinio (na man jis skaniausias) biskvito, šokoladinio kremo iš šokoladinio Zebros torto ir karamelinio kavos pertepimo pagal Cipciuką... o dabar detaliau...
biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...
Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.
Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.
Aš kepiau 26 skardoje pilną normą, tris biskvitus sudėjau į tortą, vieną pasilikau trupinukams...
Laba diena,
išsirinkau kepti šį tortą, bet iškilo klausimas, o čia, kai reikia kepti tą biskvitą?, iš nurodytų produktu išmaišius tešlą supilti į skardą ir iškepus perpjaut per pus ir gausis 2 biskvitai. tada dar kartą užmaišyt tešlą ir vėl kept dar kartą biskvitą? prašau padėkit, nes nelabai suprantu