Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Mergaites prasau jusu patarimo,- gimtadieniui noriu pagaminti spraktuko pyraga,- i krema ieina,-plakama grietinele,3 kiausiniu baltymai,juodas sokoladas,cukrus,10 gr zelatinos. Baime buvo del zaliu baltymu...viena forumiete paprotino kiausinius nusveisti su soda,imti nepazeistu lukstu...kaip ir viskas ok.Bendradarbe susirgo salmonelioze nuo pyrago kremo...nu zodziu nenoriu det to baltymo zalio. Kaip apeit man tuos baltymus? aplamai ka jie duoda tam kremui? gal kuo kitu galima pakeist? Rusaiciu forume radau patarima,kad ant ugnies pakaitint baltymus su cukrum trumpai ir poto su mikseriu sukti 10 min. ,bet man kelia abejoniu.Kas gaminat tokius dalykus patarkit prasau blush2.gif
Atsakyti
Nagi, brangios kepėjos 4u.gif , į jus kreipiasi irgi kepėja, kuri nori patarimo dėl VAU torto. VAU tortas turėtų būti kažkas sotaus, riebaus ir skanaus. Snikerį, rafaelo, napoleną, nevėžį, turtingą kavos, kriaušinį karamelinį, velnio, nuostabiosios marijos tortus visi ragavo ir žino, reikia kažko naujo. Nu kad nenusileist bijoloms, alkavoms, gulbinienėms. Nupleaese, gal turit idėjų???? 4u.gif
Atsakyti
Griaustinė man iš karto asocijuojasi su tortu „Opera“ , žinomu prancūzišku desertu, jeigu tortas tai reikia daryti jo variaciją, opera yra iki 3,5-4 cm aukščio
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2015 11 10, 07:58)
Griaustinė man iš karto asocijuojasi su tortu „Opera“ , žinomu prancūzišku desertu, jeigu tortas tai reikia daryti jo variaciją, opera yra iki 3,5-4 cm aukščio

Idėja thumbup.gif bigsmile.gif ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif kaip senai kepėjai iš senos kepėjos (amžiaus nežinau, bet prisimenu tamstą su gražiais tortais wub.gif)
Gąsdina tik, kad biskvitas gali neiškilti, nu bet gal...
O kaip kepami pistacijų biskvitai? O jei dėt tokią variaciją, pusę tokių, kitą pusę kitokių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2015 11 10, 08:29)
Idėja  thumbup.gif  bigsmile.gif ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif  kaip senai kepėjai iš senos kepėjos (amžiaus nežinau, bet prisimenu tamstą su gražiais tortais  wub.gif)

Ačiū, malonu, kad prisimenat, mano ir amžius senas lotuliukas.gif
Tikros „operos” migdolinis biskvitas kepamas labai plonas, kaip vyniotiniams. Po to jį supjausto reikalingo dydžio, suformuojamas tortas,ir pateikiami kaip trikampiai pyragaičiai.
Tiesiog pagal aprašymą ko norite ideali šokoladinė opera.
Pistacijų biskvitams reikalinga pistacijų pasta, galima pačiai pasidaryti arba kur nors įsigyti gatavos, bet kaina... tai ohoho. Tiek gatavos tiek savadarbės labai labai brangi kaina ar savikaina.Nesudytos pistacijos 100 gr apie 3,8- 4 €
O kaip torto variantas- tai tinka šokoladinis ir pistacijų biskvitai

Atsakyti
Bože, kokia prabanga tie pistacijų biskvitai doh.gif , žiauriau, nei migdolų tada. Operos mane kremai suintrigavo, tokie nebandyti.
Dar šitas suintrigavo šokoladinis mangų tortas
http://www.supermama...?...468&st=228#
Gal ne itin riebus, bet skaniai skamba. Ir sodriai.
Labai ačiū už pagalbą.
Atsakyti
Koki tortuka pasiulytumet 2 metuku gimtadieniui?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2015 11 11, 23:19)
Koki tortuka pasiulytumet 2 metuku gimtadieniui?

Rafaelo gal...
arba medaus
Atsakyti
Ar galima puošti šlapia beze, jei tortas apteptas grietinėlės-varškės kremu? Ar jau reikia sviestinio? Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aize @ 2015 11 23, 09:49)
Ar galima puošti šlapia beze, jei tortas apteptas grietinėlės-varškės kremu? Ar jau reikia sviestinio? Ačiū už atsakymą  4u.gif

Siūlyčiau aptepti plonu sluoksneliu sviestinio- bus ramiau.
Atsakyti
Sveikos,noriu paklausti:ar galima Pavlovos deserta(torta) paryti is vakaro,o patiekti kita diena?
Skoniui tai nepakenks?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Zadu keti turtinga kavos torta,bet norejau pasiklausti,ar galeciau torto lakstus issikepti 52sekmadieni,sutepti treciadieni,valgyti ketvirtad.ar geriau treciad kepti,nes pirmad.ir antrad.neturesiu galimybes,ir bijau,kad nuo sekmad.lakstai nepasentu?
Atsakyti