Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(raima.ma @ 2015 08 14, 10:24)
tai kam kaitinti? Išplakti grietinėlę ir įmaišyti rududu  g.gif
O kur Jūs taip dėsite? Lyg ir nereikia.

Dar kartą paskaičiau receptą. Ganašo su rududu neradau.
Pasitikslinkite receptą.
Pertepimas su rududu (nors aš visada verdu kondensuotą pieną - man taip skaniau) daromas su sviestu.
na, o eksperimentai visada sveikintini - gal Jums su grietinėle skaniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2015 08 13, 19:23)
Gal kas pakomentuotų ax.gif Kepu ''snikersa'',bet karamelinio ganaso daryti bijau-nenoriu.Gal tiktų pakaitinti grietinėlę ir rududu,o atvėsinus išplakti?

jei klausiat apie papuosima tai galit jo is vis nedet, juk jums torto reik, o puositi galima bet kuo kad ir aptepti tirpintu sokoladu su vos aliejaus arba trupiniais.
QUOTE(raima.ma @ 2015 08 14, 11:13)
Dar kartą paskaičiau receptą. Ganašo su rududu neradau.
Pasitikslinkite receptą.
Pertepimas su rududu (nors aš visada verdu kondensuotą pieną - man taip skaniau) daromas su sviestu.
na, o eksperimentai visada sveikintini - gal Jums su grietinėle skaniau  smile.gif

orginalus receptas yra toks kaip sakote bet tortas papuostas karameliniu ganasu, todel ir klausia.
Atsakyti
Sveikutes superkepėjos!

Labai prašau patarimo, reikia didoko dviaukščio torto, nesunkaus skonio, dažniausiai gaminu jogurtinį su persikais, bet bėda jis toooks purus ir minkštas kad nesirįžtu daryti dviaukščio o ir dėl papuošimo tokiam tortui bijočiau. Nes dengimas masėe būtų sudėtingas nes per minkštas, o beze gal nesilaikytų nes su želatina jis...Mažai tos patirties pas mane...

SOS receptuko, patarimo, būkit geros...



Atsakyti
Sveikutes superkepėjos!

Labai prašau patarimo, reikia didoko dviaukščio torto, nesunkaus skonio, dažniausiai gaminu jogurtinį su persikais, bet bėda jis toooks purus ir minkštas kad nesirįžtu daryti dviaukščio o ir dėl papuošimo tokiam tortui bijočiau. Nes dengimas masėe būtų sudėtingas nes per minkštas, o beze gal nesilaikytų nes su želatina jis...Mažai tos patirties pas mane...

SOS receptuko, patarimo, būkit geros...



Atsakyti
QUOTE(anite @ 2015 10 18, 14:57)
Sveikutes superkepėjos!

Labai prašau patarimo,  reikia didoko dviaukščio torto, nesunkaus skonio, dažniausiai gaminu jogurtinį su persikais, bet bėda jis toooks purus ir minkštas  kad nesirįžtu daryti dviaukščio o ir dėl papuošimo tokiam tortui bijočiau. Nes dengimas masėe būtų sudėtingas nes per minkštas,  o beze gal nesilaikytų nes su želatina jis...Mažai tos patirties pas mane...

SOS receptuko, patarimo, būkit geros...

visi receptai pirmame puslapyje. Rinkitės, kas patinka. O "nesunkus" tortas, ar "sunkus" - spręsti Jums pačiai. Man "nesunkus" - visi, pertepti grietinėlėmis. Pirmam aukštui dėčiau medutį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 18 spalio 2015 - 17:10
Labukas 4u.gif
ech.. ir vėl man galvos skausmas... tad į ką daugiau kreipsiuos, jei ne i Jus notworthy.gif šiam savaitgaliui planuoju kepti dviaukštį tortą, dengsiu dengimo mase (visada darydavau pagal Meian su gliukoze, šįkart pagal Cipciuko planuoju daryti).
Nepykit už durną klausimą, bet norėjau paklausti, ar tiktų Snicers kaip apatinis tortas, o viršutinis juodasis miškas? Gal galit pasiūlyti kokią kitą kombinaciją, nuo kurios svečiai negalėtų atsitraukti? ax.gif
ir kitas klausimas: Snicers biskvito tešla - kokios maždaug konsistencijos turi būti - kietoka ar kaip grietinė, ar dar kokia? nes man paskutinį kartą gavosi "kugelis" doh.gif
milijoną kartų ačiū 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forti- @ 2015 10 19, 21:11)
Labukas 4u.gif
ech.. ir vėl man galvos skausmas... tad į ką daugiau kreipsiuos, jei ne i Jus notworthy.gif šiam savaitgaliui planuoju kepti dviaukštį tortą, dengsiu dengimo mase (visada darydavau pagal Meian su gliukoze, šįkart pagal Cipciuko planuoju daryti).
Nepykit už durną klausimą, bet norėjau paklausti, ar tiktų Snicers kaip apatinis tortas, o viršutinis juodasis miškas? Gal galit pasiūlyti kokią kitą kombinaciją, nuo kurios svečiai negalėtų atsitraukti?  ax.gif
ir kitas klausimas: Snicers biskvito tešla - kokios maždaug konsistencijos turi būti - kietoka ar kaip grietinė, ar dar kokia? nes man paskutinį kartą gavosi "kugelis"  doh.gif
milijoną kartų ačiū  4u.gif  ax.gif

Snikersas pagal skonį yra "sunkus" tortas, pagal svorį taip pat, tad puikiai tinka pirmam aukštui. Juodas miškas tinka tiek pirmam, tiek antram aukštui - priklauso nuo to, koks antras. Jūsų sumanymas man atrodo geras, tačiau antram aukštui galite rinktis ir paprastesnį tortą, pvz.: biskvitus perteptus su grietinėle ir vaisiais. Dabar nėra karšta, tad visi tortai tinka, netgi Jūsų minėtas jogurtinis, tik jį reikia būtinai aptepti storesniu sviestinio kremo sluoksneliu prieš dengiant mase.
Jei Jums reikia torto ypatinga proga ir darbas atsakingas, tai dengimo masę naudokite tokią, kokią esate labiau pratusi - kad nesinervinti ir būti labiau užtikrintai dėl rezultato. Eksperimentus palikite namų kepiniams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 20 spalio 2015 - 11:20
QUOTE(raima.ma @ 2015 10 20, 12:18)
Snikersas pagal skonį yra "sunkus" tortas, pagal svorį taip pat, tad puikiai tinka pirmam aukštui. Juodas miškas tinka tiek pirmam, tiek antram aukštui - priklauso nuo to, koks antras. Jūsų sumanymas man atrodo geras, tačiau antram aukštui galite rinktis ir paprastesnį tortą, pvz.: biskvitus perteptus su grietinėle ir vaisiais. Dabar nėra karšta, tad visi tortai tinka, netgi Jūsų minėtas jogurtinis, tik jį reikia būtinai aptepti storesniu sviestinio kremo sluoksneliu prieš dengiant mase.
Jei Jums reikia torto ypatinga proga ir darbas atsakingas, tai dengimo masę naudokite tokią, kokią esate labiau pratusi - kad nesinervinti ir būti labiau užtikrintai dėl rezultato. Eksperimentus palikite namų kepiniams.

dar kartą milijonas kartų ačiū smile.gif Jūs teisi, su mase neeksperimentuosiu, nes žinau, kad ir taip streso turėsiu (kaskart namiškius apšaukiu, kai dengiu, tai kai pasakau, kad dengsiu mase - stengias nesimaišyt po kojomis hihihi.gif )
o dar norėjau paklausti, jei pirma aukštą dzipuočiau beze, o antras būtų mase dengtas - ar "nesusimuš" jie tarpusavyje? nepradės tirpti ar šlapti masė ar beze kristi? g.gif man reikia pirmo aukšto "žolės", antrą bandysiu daryt kaip kelmą.
beje, valgysim šeštadienio vakare, ar nesurūgs tortas (jei su grietinėle ar grietine pertepimus darysiu) iki to vakaro, jei kepsiu ir surinkinėsiu ketvirtadienį? Na ir tikiuosi daugiau nebekamuosiu savo klausimais. 4u.gif Jei pavyks, įkelsiu foto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forti- @ 2015 10 20, 21:54)
dar kartą milijonas kartų ačiū smile.gif Jūs teisi, su mase neeksperimentuosiu, nes žinau, kad ir taip streso turėsiu (kaskart namiškius apšaukiu, kai dengiu, tai kai pasakau, kad dengsiu mase - stengias nesimaišyt po kojomis hihihi.gif  )
o dar norėjau paklausti, jei pirma aukštą dzipuočiau beze, o antras būtų mase dengtas - ar "nesusimuš" jie tarpusavyje? nepradės tirpti ar šlapti masė ar beze kristi? g.gif  man reikia pirmo aukšto "žolės", antrą bandysiu daryt kaip kelmą.
beje, valgysim šeštadienio vakare, ar nesurūgs tortas (jei su grietinėle ar grietine pertepimus darysiu) iki to vakaro, jei kepsiu ir surinkinėsiu ketvirtadienį? Na ir tikiuosi daugiau nebekamuosiu savo klausimais.  4u.gif Jei pavyks, įkelsiu foto  ax.gif

trečiadienį vakare kepčiau biskvitus, ketvirtadienį vakare sutepčiau, penktadienį puoščiau (tada ir surinkinėčiau). Tortą, tikiuosi, šaldytuve planuojate laikyti? Tad nieko neturėtų atsitikti, ir kai pirksite grietinėlę, pažiūrėkite, kad galiojimo laikas būtų ilgesnis, nei iki šeštadienio, geriau - dar kažkiek dienų - bent 3.
Dėl beze ir masės nieko atsakyti negaliu, nes su beze nedraugauju, jei žolytė būtų iš sviestinio kremo, tada nieko tokio.
Atsakyti
Sveikutes mergaites ! baigiu akis "isvarvint"interneto platybese,bet taip nieko doro ir neradau,tikiuosi jus man padesit. Kaip paruosti torto sluoksni,-nezinau net jo sudeties,-toks kaip ir karamelizuotas,traskus, traska tarp dantu kai valgai? klausiau net kepyklelej,-sake karamelizuota chalva...o kaip ja paruost? o gal dribsniai kazkokie?
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2015 10 26, 21:24-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2015 10 26, 21:24)
Sveikutes mergaites ! baigiu akis "isvarvint"interneto platybese,bet taip nieko doro ir neradau,tikiuosi jus man padesit. Kaip paruosti torto sluoksni,-nezinau net jo sudeties,-toks kaip ir karamelizuotas,traskus, traska tarp dantu kai valgai? klausiau net kepyklelej,-sake karamelizuota chalva...o kaip ja paruost? o gal dribsniai kazkokie?

Pirkti jį reikia.
Vienas iš variantų- nusipirkt sausų pusryčių (hellogs, pvz.) ir sumaišyt juos su nutella.
Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2015 10 27, 09:51)
Pirkti jį reikia.
Vienas iš variantų- nusipirkt sausų pusryčių (hellogs, pvz.) ir sumaišyt juos su nutella.

Oką, netyžta?
Atsakyti