Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

URL]]hquote=Spurgita,2015 06 19, 10:20]
Žadu kepti šį tortą joninėms, pasakykit, ar galiu torto lakštus išsikepti sekmadienį, o sutepti pirmadienį? Ar reikia viską iš karto padaryti?
[/quote]
Plikyta tešla linkusi greotai džiūti. Bet jei sandariai uždarysite tuos lakštus-tikrai nieko nenutiks. Šiaip lakštai ploni, jau po valandos yra visiškai atvėse-galima iškart ir sutepti. Žiūrėkit kaip js patogiau. Bet jei joninėm kepat,tai gal sekmadieni per anksti.....

Šis tortas mėgiamiausias, va ir dabar kepamas.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grali: 19 birželio 2015 - 12:37
grali, noriu tik lakštus sekmadienį išsikept, nes pirmadienį dar reiks kažkur ąžuolo lapų gaut ir vainiką pint. Sakau vis greičiau bus, jei iš vakaro išsikepčiau, o pirmadienį vakare sutepčiau, valgytumėm antradienį vakare. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2015 06 19, 14:07)
grali, noriu tik lakštus sekmadienį išsikept, nes pirmadienį dar reiks kažkur ąžuolo lapų gaut ir vainiką pint. Sakau vis greičiau bus, jei iš vakaro išsikepčiau, o pirmadienį vakare sutepčiau, valgytumėm antradienį vakare.  smile.gif

Tai taip ir darykite 4u.gif Tik pasistenkite apsaugoti šaldytuve nuo pašalinių kvapų 4u.gif Sėkmės bandyme smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus, plikytukus kepusi esu ne vieną kartą, o va tokį tortą pirmąkart, parašysiu, kaip sekėsi. smile.gif
Atsakyti
Nežinau, ar čia į temą papuoliau, bet labai reikia pagalbos blush2.gif 4u.gif

Gal tortų kepėjos žino, kur galima rasti dėžučių ir padėkliukų tortams Panevėžyje? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Mergaites, papasakokite kaip daryti antspauda? Reikes antspaude padaryti jaunuju inicialus. ACIU
Atsakyti
QUOTE(...little mary... @ 2015 06 24, 15:09)
Nežinau, ar čia į temą papuoliau, bet labai reikia pagalbos  blush2.gif  4u.gif 

Gal tortų kepėjos žino, kur galima rasti dėžučių ir padėkliukų tortams Panevėžyje?  doh.gif  blush2.gif

basanaviciaus gatveje buvo net pora parduotuveliu kur galima nusipirkti.....
va dabar as su klausimeliu panevezietems,kur galima nusipirkti konditeriniu dazu,ne skystu,bet milteliais? pirkdavau turguje pas viena moteryte,bet ji nebebuna turguje,centruose skysti,bet man geriausiai tinka milteliais,tik nezinau kur tokiu begauti
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2015 06 24, 20:15)
basanaviciaus gatveje buvo net pora parduotuveliu kur galima nusipirkti.....
va dabar as su klausimeliu panevezietems,kur galima nusipirkti konditeriniu dazu,ne skystu,bet milteliais? pirkdavau turguje pas viena moteryte,bet ji nebebuna turguje,centruose skysti,bet man geriausiai tinka milteliais,tik nezinau kur tokiu begauti

Ačiū, bandysiu pažiūrėti aciuks.gif Nevietinė, ale bandysiu rast blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, paaiškinkit ką aš blogai darau. Kepiau Braškinį tortą su baltojo šokolado musu. Viską dariau pagal receptą, palaikiau kambario temperatūroje šokoladą su želatina, bet kai įdėjau plaktą grietinėlę man sutraukė tą želatiną, pilna mažų gumuliukų verysad.gif Jau padėties kaip suprantu nebeištaisysiu. Ar bus valgomas toks tortas su gumuliukais? verysad.gif
Atsakyti
Labas, mergaitės 4u.gif Atėjau paklausti. Jau keliskart kepiau tortuką Snickers pagal šį receptą http://www.neringa-b...s-snickers.html. Ir visad biskvitai gaunasi šiek tiek kaip guminiai, na nepurūs. Miltus sijoju. Niekaip nesuprantu kur priežastis. Kokius miltus tam naudojate ? Aš naudoju iš to geltono pakelio, gal reiktų ekstra naudot ?

user posted image

Dar galvoju, gal blogai darau kad mikseriu plaku tešlą, gal rankom reiktų... Kaip darote jūs ? g.gif
Ar miltų gal mažiau dėt, dedu 300 g, tiksliai pasveriu svarstyklėm.
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2015 06 26, 19:12)
Mergaitės, paaiškinkit ką aš blogai darau. Kepiau Braškinį tortą su baltojo šokolado musu. Viską dariau pagal receptą, palaikiau kambario temperatūroje šokoladą su želatina, bet kai įdėjau plaktą grietinėlę man sutraukė tą želatiną, pilna mažų gumuliukų verysad.gif Jau padėties kaip suprantu nebeištaisysiu. Ar bus valgomas toks tortas su gumuliukais? verysad.gif

Temperatūrų skirtumas, todėl ir sutraukė. Reikia į šokolado želatinos masę įdėti truputį išplaktos grietinėlės, išmaišyti ir tik tada sujungti su plakta grietinėle

QUOTE(Jolancike @ 2015 06 30, 10:37)
Labas, mergaitės  4u.gif  Atėjau paklausti. Jau keliskart kepiau tortuką Snickers pagal šį receptą http://www.neringa-b...s-snickers.html. Ir visad biskvitai gaunasi šiek tiek kaip guminiai, na nepurūs. Miltus sijoju. Niekaip nesuprantu kur priežastis. Kokius miltus tam naudojate ? Aš naudoju iš to geltono pakelio, gal reiktų ekstra naudot ?

user posted image

Dar galvoju, gal blogai darau kad mikseriu plaku tešlą, gal rankom reiktų... Kaip darote jūs ?  g.gif
Ar miltų gal mažiau dėt, dedu 300 g, tiksliai pasveriu svarstyklėm.

Šiam biskvitui visada plaku tešlą mikseriu, galite truputį sumažinti miltų kiekį, bet tokie biskvitai turi tokio „guminiškumo”, gaunasi sunkiai pūrūs. Net nežinau kaip paaiškinti
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2015 06 30, 12:36)
Šiam biskvitui visada plaku tešlą mikseriu, galite truputį sumažinti miltų kiekį, bet  tokie biskvitai turi tokio „guminiškumo”, gaunasi sunkiai pūrūs. Net nežinau kaip paaiškinti

Ačiū, bandysiu miltų mažint šiek tiek, nes kai valgiau patyrusios kepėjos keptą snickers'ą, biskvitas buvo žymiai puresnis ir minkštesnis už mano. rolleyes.gif
Atsakyti