URL]]hquote=Spurgita,2015 06 19, 10:20]
Žadu kepti šį tortą joninėms, pasakykit, ar galiu torto lakštus išsikepti sekmadienį, o sutepti pirmadienį? Ar reikia viską iš karto padaryti?
[/quote]
Plikyta tešla linkusi greotai džiūti. Bet jei sandariai uždarysite tuos lakštus-tikrai nieko nenutiks. Šiaip lakštai ploni, jau po valandos yra visiškai atvėse-galima iškart ir sutepti. Žiūrėkit kaip js patogiau. Bet jei joninėm kepat,tai gal sekmadieni per anksti.....
Šis tortas mėgiamiausias, va ir dabar kepamas.
grali, noriu tik lakštus sekmadienį išsikept, nes pirmadienį dar reiks kažkur ąžuolo lapų gaut ir vainiką pint. Sakau vis greičiau bus, jei iš vakaro išsikepčiau, o pirmadienį vakare sutepčiau, valgytumėm antradienį vakare.
QUOTE(Spurgita @ 2015 06 19, 14:07)
grali, noriu tik lakštus sekmadienį išsikept, nes pirmadienį dar reiks kažkur ąžuolo lapų gaut ir vainiką pint. Sakau vis greičiau bus, jei iš vakaro išsikepčiau, o pirmadienį vakare sutepčiau, valgytumėm antradienį vakare.
Tai taip ir darykite Tik pasistenkite apsaugoti šaldytuve nuo pašalinių kvapų Sėkmės bandyme
Ačiū už patarimus, plikytukus kepusi esu ne vieną kartą, o va tokį tortą pirmąkart, parašysiu, kaip sekėsi.
Nežinau, ar čia į temą papuoliau, bet labai reikia pagalbos
Gal tortų kepėjos žino, kur galima rasti dėžučių ir padėkliukų tortams Panevėžyje?
Gal tortų kepėjos žino, kur galima rasti dėžučių ir padėkliukų tortams Panevėžyje?
Mergaites, papasakokite kaip daryti antspauda? Reikes antspaude padaryti jaunuju inicialus. ACIU
QUOTE(...little mary... @ 2015 06 24, 15:09)
Nežinau, ar čia į temą papuoliau, bet labai reikia pagalbos
basanaviciaus gatveje buvo net pora parduotuveliu kur galima nusipirkti.....
va dabar as su klausimeliu panevezietems,kur galima nusipirkti konditeriniu dazu,ne skystu,bet milteliais? pirkdavau turguje pas viena moteryte,bet ji nebebuna turguje,centruose skysti,bet man geriausiai tinka milteliais,tik nezinau kur tokiu begauti
QUOTE(dzese @ 2015 06 24, 20:15)
basanaviciaus gatveje buvo net pora parduotuveliu kur galima nusipirkti.....
va dabar as su klausimeliu panevezietems,kur galima nusipirkti konditeriniu dazu,ne skystu,bet milteliais? pirkdavau turguje pas viena moteryte,bet ji nebebuna turguje,centruose skysti,bet man geriausiai tinka milteliais,tik nezinau kur tokiu begauti
Ačiū, bandysiu pažiūrėti Nevietinė, ale bandysiu rast
Mergaitės, paaiškinkit ką aš blogai darau. Kepiau Braškinį tortą su baltojo šokolado musu. Viską dariau pagal receptą, palaikiau kambario temperatūroje šokoladą su želatina, bet kai įdėjau plaktą grietinėlę man sutraukė tą želatiną, pilna mažų gumuliukų Jau padėties kaip suprantu nebeištaisysiu. Ar bus valgomas toks tortas su gumuliukais?
Labas, mergaitės Atėjau paklausti. Jau keliskart kepiau tortuką Snickers pagal šį receptą http://www.neringa-b...s-snickers.html. Ir visad biskvitai gaunasi šiek tiek kaip guminiai, na nepurūs. Miltus sijoju. Niekaip nesuprantu kur priežastis. Kokius miltus tam naudojate ? Aš naudoju iš to geltono pakelio, gal reiktų ekstra naudot ?
Dar galvoju, gal blogai darau kad mikseriu plaku tešlą, gal rankom reiktų... Kaip darote jūs ?
Ar miltų gal mažiau dėt, dedu 300 g, tiksliai pasveriu svarstyklėm.
Dar galvoju, gal blogai darau kad mikseriu plaku tešlą, gal rankom reiktų... Kaip darote jūs ?
QUOTE(Blykstė @ 2015 06 26, 19:12)
Mergaitės, paaiškinkit ką aš blogai darau. Kepiau Braškinį tortą su baltojo šokolado musu. Viską dariau pagal receptą, palaikiau kambario temperatūroje šokoladą su želatina, bet kai įdėjau plaktą grietinėlę man sutraukė tą želatiną, pilna mažų gumuliukų Jau padėties kaip suprantu nebeištaisysiu. Ar bus valgomas toks tortas su gumuliukais?
Temperatūrų skirtumas, todėl ir sutraukė. Reikia į šokolado želatinos masę įdėti truputį išplaktos grietinėlės, išmaišyti ir tik tada sujungti su plakta grietinėle
QUOTE(Jolancike @ 2015 06 30, 10:37)
Labas, mergaitės Atėjau paklausti. Jau keliskart kepiau tortuką Snickers pagal šį receptą http://www.neringa-b...s-snickers.html. Ir visad biskvitai gaunasi šiek tiek kaip guminiai, na nepurūs. Miltus sijoju. Niekaip nesuprantu kur priežastis. Kokius miltus tam naudojate ? Aš naudoju iš to geltono pakelio, gal reiktų ekstra naudot ?
Šiam biskvitui visada plaku tešlą mikseriu, galite truputį sumažinti miltų kiekį, bet tokie biskvitai turi tokio guminiškumo, gaunasi sunkiai pūrūs. Net nežinau kaip paaiškinti
QUOTE(likta @ 2015 06 30, 12:36)
Šiam biskvitui visada plaku tešlą mikseriu, galite truputį sumažinti miltų kiekį, bet tokie biskvitai turi tokio guminiškumo, gaunasi sunkiai pūrūs. Net nežinau kaip paaiškinti
Ačiū, bandysiu miltų mažint šiek tiek, nes kai valgiau patyrusios kepėjos keptą snickers'ą, biskvitas buvo žymiai puresnis ir minkštesnis už mano.