Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

Jei bandyti kepti ant keptuvės, kaip lietinius?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 21 gegužės 2015 - 15:26
QUOTE(gude @ 2015 05 13, 19:49)
Jei bandyti kepti ant keptuvės, kaip lietinius?

Cia jus apie mano lakstus??

Kad ten tesla gerokai tirsta gavosi...
Atsakyti
Laba,gal kas galit parekomenduot kepeja vaikiskui tortui Šiauliuose ?dekui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaul: 15 gegužės 2015 - 12:53
labas,patarkit koki torto recepta rinktis,kad atlaikytu poros val kelione.Ruosiuosi veztis i sodyba dukros gimtadieniui,ten ir salygos llaikymui nebus itin idealios.
Atsakyti
QUOTE(neriulka s @ 2015 05 23, 14:48)
labas,patarkit koki  torto recepta rinktis,kad atlaikytu poros val kelione.Ruosiuosi veztis i sodyba dukros gimtadieniui,ten ir salygos llaikymui nebus itin idealios.

Mano ziniom patys tvirciausi tortukai yra snikersas ir medaus.
O labiausiai silumos bijo jogurtiniai ir su svieziais vaisias tortai.
Atsakyti
Sveikos.
Gal kuri galėtų patarti? Antrą kartą kepu šokoladinį biskvitą pagal šį "Saulėtos virtuvės" receptą:
Biskvitams:
2 puodeliai (280 g) miltų
1 puodelis (120 g) tamsios kakavos miltelių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. sodos
1 arb. š. druskos
2 puodeliai (400 g) cukraus
2 kiaušiniai
1/2 puodelio (125 ml) aliejaus (ne alyvuogių aliejaus)
1 puodelis (250 ml) pieno
1 puodelis (250 ml) verdančio vandens

1. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite cukrų ir išmaišykite.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų. Supilkite aliejų, pieną ir gerai viską išplakite. Lėtai plakant elektriniu plaktuvu, į šį plakinį suberkite miltų mišinį. Išplakite iki vientisos masės.
4. Toliau lėtai plakant, supilkite karštą vandenį. Išplakite iki vientisos masės.
5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 60 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus.
6. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Ir antrą kartą viršus baisiai išvagotas susprogimų, ar kaip juos pavadint. Tiesiog kaip girto artojo per dirvonus suarta. Ką darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2015 05 24, 22:05)
Sveikos.
Gal kuri galėtų patarti? Antrą kartą kepu šokoladinį biskvitą pagal šį "Saulėtos virtuvės" receptą: 
Ir antrą kartą viršus baisiai išvagotas susprogimų, ar kaip juos pavadint. Tiesiog kaip girto artojo per dirvonus suarta. Ką darau ne taip?

Sveiki, ar būtinai norite pagal šį receptą kepti, jei jums jau kelintą kartą nesigauna? Gal tai ne Jūsų receptas smile.gif kitą pabandyti reikėtų. Man šokoladinis labiausiai pagal Sacher torto receptą gaunasi.
Atsakyti
[quote=Doremina,2015 05 24, 22:05]

2. Į didelį dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
[/quo]
Aš paprastai sodą visada "užgesinu" smile.gif Pamėginti atskirai ją išputoti prieš dedant. T.y. įlašinkite keletą lašelių citrinos sulčių ir išmaišykite. Supilkite į tešlą kartu su skystais produktais.
Parašykit ar gavosi gerai biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 05 13, 21:22)
Cia jus apie mano lakstus??

Kad ten tesla gerokai tirsta gavosi...

Ant keptuvės galima kepti net ir iškočiotus torto lakštus smile.gif Pavyzdžiui toks http://www.kaineting...-variantas.html
Atsakyti
QUOTE(raima.ma @ 2015 05 25, 07:27)
Sveiki, ar būtinai norite pagal šį receptą kepti, jei jums jau kelintą kartą nesigauna? Gal tai ne Jūsų receptas  smile.gif kitą pabandyti reikėtų. Man šokoladinis labiausiai pagal Sacher torto receptą gaunasi.

Ožiškas užsispyrimas neleidžia pasitraukti biggrin.gif Jei rimtai- iki šiol kepdavau pagal Asseni, labai tiko ir patiko, o kai išbandžiau šį, patiko taip pat skonis, toks šokolaaadiškas smile.gif . Tik tas viršus...

QUOTE(gude @ 2015 05 25, 08:57)

Ačiū, pabandysiu taip padaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2015 05 25, 11:11)
Ožiškas užsispyrimas neleidžia pasitraukti biggrin.gif  Jei rimtai- iki šiol kepdavau pagal Asseni, labai tiko ir patiko, o kai išbandžiau šį, patiko taip pat skonis, toks šokolaaadiškas smile.gif . Tik tas viršus...
Ačiū, pabandysiu taip padaryti 4u.gif

toks šokolaaadiškas, nei gramo šokolado bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2015 05 26, 07:12)
toks šokolaaadiškas, nei gramo šokolado  bigsmile.gif

Būtent drinks_cheers.gif

Mano šokoladinis biskvitas:
1 juodas šokoladas
180 gr sviesto
1 š.kakavos
2 kaušeliai romo
Kaitinama kol išsilydys inde karštame vandenyje. Paliekame atvėsti.
4 kiaušiniai
200 gr cukraus
Soda nugesinta grietinėje
1 didelis šaukštas su kaupu miltų.
Baltymai su druska išplakami.
Tryniai su cukrumi ir nugesinta soda išplakami.
Viską sujungiame.
Kepti uždengus folija apie 160 C kol iškeps.
Pilnai atvėsusi supjaustau į du lakštus. Likučius tuoj pat vaikai išgaudo, skanus net vienas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2015 05 26, 07:12)
toks šokolaaadiškas, nei gramo šokolado  bigsmile.gif

Daug skaniau dėt tamsią kakavą, šokoladinę nei patį šokoladą, kuris būna jau su visokiais "priedėliais".... bent jau man thumb_yello.gif
Atsakyti