Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(umedyte @ 2015 04 07, 19:34)
Erikiuxxx bananinis tortas,( nukopintas) 

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos !

Ieškau kur Panevėžyje užsisakyti desertus vestuvėms (tortą, keksiukus, cece posus.. ) gal turite ką rekomenduoti? Būčiau LAAABAI dėkinga ! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, gal zinote kaip issikepti biskvita su riesutais? Ar galiu imti bet koki biskvita ir i tesla suberti traiskytus riesutus?

Noriu issikepti panasu torta kaip maximoje migdolinis tortas su braskemis, man jis toks skanus. Biskvitas buvo su migdolais.
Atsakyti
Sveikos, kepu rafaelo tortuka. Biskvitus kepsiu viena diena, kita diena darysiu krema ir sutepsiu. Ar galiu is karto sutepus tortuka aptepti ji sviestiniu kremu? Nes mase dengsiu tik kita diena, pries dengiant mase kiek mazdaug palaikyti kamb temperaturoj torta?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(ViGaMa @ 2015 04 22, 12:18)
Sveiki, gal zinote kaip issikepti biskvita su riesutais? Ar galiu imti bet koki biskvita ir i tesla suberti traiskytus riesutus?

Noriu issikepti panasu torta kaip maximoje migdolinis tortas su braskemis, man jis toks skanus. Biskvitas buvo su migdolais.

dalį miltų keisti riešutais (jei smulkintais)
Atsakyti
QUOTE(conve®se @ 2015 04 22, 13:59)
Sveikos, kepu rafaelo tortuka. Biskvitus kepsiu viena diena, kita diena darysiu krema ir sutepsiu. Ar galiu is karto sutepus tortuka aptepti ji sviestiniu kremu? Nes mase dengsiu tik kita diena, pries dengiant mase kiek mazdaug palaikyti kamb temperaturoj torta?

Aciu

po sutepimo, turi praeiti minimum 6-12 h.
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2015 04 22, 19:00)
po sutepimo, turi praeiti  minimum 6-12 h.

Aciu, tada reikes kita diena aptepti sviestiniu ir po kokios valandos dengti mase.
Atsakyti
Gal kas patartumėte, kaip gražiai išimti žele tortą iš silikoninės formos, bandžiau gal porą kartų ir man vis patęžta (patirpsta). Jei karštam vandeny laikau 5-10s dar neatšoka, jei apie 20s, tai jau patirpsta, šiek tiek skysčios susidaro. O žele darau ir taip tirštesnę, t.y. vietoj 500ml pilu 350ml vandens. Gal pasidalintumėte patarimais ax.gif
Tiesa, bandžiau su maistine plėvele apvyniot forma, bet tada tortas labai negražus gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2015 04 29, 15:03)
Gal kas patartumėte, kaip gražiai išimti žele tortą iš silikoninės formos, bandžiau gal porą kartų ir man vis patęžta (patirpsta). Jei karštam vandeny laikau 5-10s dar neatšoka, jei apie 20s, tai jau patirpsta, šiek tiek skysčios susidaro. O žele darau ir taip tirštesnę, t.y. vietoj 500ml pilu 350ml vandens. Gal pasidalintumėte patarimais  ax.gif
Tiesa, bandžiau su maistine plėvele apvyniot forma, bet tada tortas labai negražus gaunasi...

Aš visuomet visas formas želiniams gaminiams patepu plonai aliejumi. Taip pat patepu ir lėkštę, į kurią verčiu, tarkim, želė tortą. Tuomet nelimpa ir išsiima viskas puikiai. Tik želė reikia pilti jau atvėsusią, kad aliejaus netirpintų ir su juo nesimaišytų.
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2015 04 29, 23:33)
Aš visuomet visas formas želiniams gaminiams patepu plonai aliejumi. Taip pat patepu ir lėkštę, į kurią verčiu, tarkim, želė tortą. Tuomet nelimpa ir išsiima viskas puikiai. Tik želė reikia pilti jau atvėsusią, kad aliejaus netirpintų ir su juo nesimaišytų.

Ačiū, pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2015 04 29, 23:38)
Ačiū, pabandysiu  4u.gif

Pabandykit ax.gif Beje, nerašiau, nes man atrodė savaime suprantama, bet maža ką blush2.gif - nieko šildyt prieš išimant nereikia, tiesiog paversti ar net pavertus kita ranka atsargiai nuo kraštelio už viršaus link centro patraukti, kad vienas kraštas nuo indo sienelės atsitrauktų, o tada procesas jau greitas, nes gauna oro tarpą ir labai gražiai ir tolygiai atsiskiria nuo indo.
Nežinau, gal supratot, ką aš čia primarmalinau blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Laba, gal esate, kas kepe si torciuka. As kepiau pries 3 metus ir man nepavyko iskepti tokiu plonu lakstu.

http://www.sonatinos...tas-mnulis.html

Cia raso, kad reikia vos 3v.s teslos, bet as kiek atsimenu ji buvo tirsta ir as plonai niekaip negalejau su tiek istepti. Gal kas pasidalinsite patirtimi.

Bendoje sumoje tortas buvo nuostabus, noriu dar karta meginti..
Atsakyti