Įkraunama...
Įkraunama...

2015 metų iššūkis-bent viena knyga per mėnesį!

Sveikos! Labaaai mėgstu skaityti, ir užmačiau tokį puslapi FB https://www.facebook...emonthlithuania kur per mėnesį skatina perskaityt nors viena knyga. Ka manot? Atrodo kas čia tėra, ta viena knyga... bet man jau kokia gėda blush2.gif , kad seniai bebuvau į ranką paėmus kokią... tad ieškau bendraminčių, kas prisijungs ir skaitys kartu, kol mūsų mažieji miegos.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bildukas2015: 01 sausio 2015 - 16:43
Aš kaip tyčia, šiemet sumąsčiau išsikelti 20 knygų per metus tikslą cool.gif Na, kad toks jau didesnis iššūkis gautųsi, nes pirmą pusmetį paskui vieną mažą žmogeliuką, o vėliau paskui du bėgiosiu ax.gif

Metus pradėjau skaitydama:
David Suchet - Puaro ir aš
David Mitchell - Cloud Atlas

Specialiai dviem kalbom ir netyčia abu autoriai David'ai biggrin.gif
Atsakyti
Jei 12 knygų per metus, tai galite čia prisijungti: "Knygų iššūkis"
Jis jau kelerius metus vyksta. Pradžioje buvo prizų, dabar nebelikę. Bet juk ne dėl prizų knygas skaitome, ar ne? mirksiukas.gif
Toje svetainėje galima užregistruoti 12 planuojamų perskaityti knygų (plius 2 alternatyvias) ir skelbti atsiliepimus (nors tai nebūtina).
Bet čia tinka tuo atveju, jei iškart visą knygų sąrašą susidarote, nes kartą sukūrus jo redaguoti neleidžia.
Atsakyti
Jei norisi kažkur internete žymėtis/komentuoti apie perskaitytas knygas, iššūkį, manau, galite laisvai naudoti ir http://www.goodreads.com. Ten be to, kad galima žymėtis perskaitytas knygas, rašyti komentarus ir pan., kiekvienas prisijungęs gali nusistatyti metų iššūkį: t.y. skaičių, kiek knygų norisi perskaityti per metus. Tas skaičius gali būti keičiamas metų eigoje, tai jei pvz. pamatot, kad visgi iššūkis bus įveiktas, bet norit pasiekti dar didesnį, galit tą skaičių didinti.
Jei norisi ir kalbėti apie perskaitytas knygas, galite rasti įvairių bendraminčių grupių, tiesa, daugiausia anglų kalba,nors manau, kokia rusų irgi turėtų būti. Yra ir lietuviška grupė, aktyvumas nedidelis, tačiau po truputį rutuliojasi, kas mėnesį renkama knyga, kuri kitą mėnesį būna skaitoma ir aptarinėjama. Galite toje grupėje pvz ir savo iššūkio temą susikurti, jei norisi skaitymą daryti viešu (nes pvz gal motyvacija didėtų jo laikytis metų eigoje), ten jas aptarinėti, galbūt kokių siūlymų sulaukti, sukurti diskusiją ar pan.

Galop, jei jau užvedėte temą, būtų įdomu ir čia paskaityti, kaip sekasi laikytis iššūkio, kokias knygas perskaitėt, ką ruošiatės skaityti ir pan. Tuo labiau, kad ir temų apie knygas yra ne viena, taigi tikrai sulauktumėte ir dėmesio, ir palaikymo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 07 sausio 2015 - 23:55
Aš jau savo pirmąją įveikiau. Pabaigiau išgirtąją David Mitchell - Cloud Atlas, bet kažkaip nelikau labai sužavėta. Įvertinčiau kaip "nieko tokia" ax.gif

Na, 12 iš anksto, tai aš tikrai nesugalvočiau, paprastai knygas renkuosi arba impulso pagauta, kai pamatau kokią įdomią recenziją/gražų viršelį/kas nors parekomenduoja, arba tą, kurią pavyksta gauti iš mano norimų perskaityti knygų sąrašo..

Man visokie tokie sąrašai kitų žmonių patinka, nes galima prisirankioti įdomių knygų už savo interesų "burbulo" ribų. Tokių, apie kurias normaliai pati nepagalvočiau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Norėčiau prisijungti prie jūsų smile.gif Grožinę literatūrą skaičiau gal prieš 5 metus, tad dabar, po tokios pertraukos, pajutau norą grįžti prie knygų. Kadangi turiu mažą dukrytę, tai manau, kad pradžiai iššūkis "1 knyga per mėnesį" bus pats tas smile.gif Gal taip patuštinsiu tą lentynėlę knygų, kurias per tuos metus sukaupiau ir vis žadėjau perskaityt bet vis joms nebuvo laiko. Taigi tos laukiančios knygos nėra pirmo naujumo, bet galvoju, kad reiks užgriebt ir naujesnes, tik kad dabar nelabai gaudausi, kokios jų mados smile.gif
Taigi dabar pirmąją į rankas paėmiau Donna Woolfolk Cross "Popiežė Joana". Liko geras trečdalis ir jau galiu pasakyt kad knyga man labai patinka thumbup.gif Specialiai nežiūriu pagal ją pastatyto filmo - pasiliksiu jį desertui, kai perskaitysiu knygą smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, Jungiuosi i jusu buri. Speju, kad ir man jau reikia tokio issukio, nes namie tiek neperskaitytu ir nupirktu " i ateiti skaitymui" knygu, kad jau geda darosi.
Tikrai noriu per siuos metus perskaityti BENT jau 12 knygu. Megstu popierini knygu varianta ir dazniausiai skaitau su piestuku rankose, vis ka nors pasizymedama.
Siuo metu skaitau dvi knygas: John Gray " Vaikia kile is dangaus" ir Stephen R. Covey " Pasitikejimo greitis".
Knygas renkuosi pagal tai, ko tuo metu nori sirdis. Rudeni skaiciau apie arabu kultura, gyvenima, siuo metu skaitau kitka....
Atsakyti
Sveikos 4u.gif jungiuosi! siuo metu skaitomos knygos labiau susijusios su nestuke.gif , bet noriu vel i rankas paimti kitas knygas smile.gif zadu pradeti skaityti S. Kingo "Sapnu gaudykle" smile.gif kolkas sarase turiu 5 norimas perskaityti knygas...
Atsakyti