Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 3 :)

QUOTE(Aga4 @ 2015 12 14, 02:40)
Paemem vaikuti is gyvybes langelio tik gimusi, keliu dienu su tikslu ivaikinti. Besibaigiant treciam menesiui atsirado mama. Tvarkosi DNR (tikrai tvarkosi). Vaikui jau astuntas menuo prsidejo. Mes auginam ir nezinia kiek dar auginsim. Kiek visur kreipemes niekas nesiteikia nieko aiskinti. Tipo laukit, kai bus kas nors aisku, pranes.  Kosmaras kazkoks.

Amade,isiskaityk..Juk raso,besibaigiant treciam menesiui.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2015 12 15, 20:39)
Amade,isiskaityk..Juk raso,besibaigiant treciam menesiui.. 4u.gif


Aha. Atsiprašau, per greit skaičiau, praleidau. Hm... kodėl tada taip ilgai tęsiasi viskas? Visiems skaudu.
Atsakyti
QUOTE(Aga4 @ 2015 12 15, 12:30)
Aceit to beveik nebuna

Kaži kiek dažnas pas juos tas "beveik nebūna"... Vaikui duokdie į naudą, bet kam su tais "beveik nebūna" žmones iliuzijose painiot niekaip nesuprantu iki šiol...
Atsakyti
Suprantu, kad jei suvoki riziką ir tai įvyksta - kažkiek lengviau, negu kad viskas įvyksta labai netikėtai ir staiga.

Bet ar įmanoma tam pasiruošti taip, kad nejaustum tuštumos, liūdesio, nusivylimo, jei tektų atiduoti vaiką net jei iš anksto žinai riziką?

Juk lipi į lėktuvą žinodamas kad "kartais" lėktuvai krenta. Visi žinome tai. Bet vargu ar įmanoma būti pilnai pasiruošus tam kad va lėktuvas nukris su tavo artimaisiais.

O dėl "beveik nebūna" sutinku. Geriau jau sakytų ne "beveik nebūna", o kad tiek vaikų per visą laiką rasta gyvybės langeliuose, tiek tėvų kreipėsi dėl atsiėmimo, tiek atsiėmė. Tada būtų aiškiau.
Atsakyti
Tikrai, toms išimtims negali pasiruošt, net jei žinai, kad kartais taip būna. Šiuo atveju man labai gaila šeimos, kuri tiek laukė kūdikio ir dabar gyvena nežinomybėj.
Ir kodėl tas procesas vyksta jau 5 mėnesius ir dar neaišku kiek tęsis?
Atsakyti
Matot dėl išimčių tai kaskart sureaguoju todėl, kad asmeniškai panašiau, kad tos "išimtys" jų sampratoje reiškia ką kita ir yra toli gražu ne tokios retos. Ne tik kalbant apie vaikus rastus gyvybės langeliuose. Tiesiog nesutvarkoma dokumentacija, žmonėms priburiama, kad ką ką, jei jau ne 100 proc., tai kokiais 99,9 tikrai galės įsivaikinti. O po kurio laiko BAM tas 0,01 proc. Vieniems pažįstamiems. Kitiems. Tai tada ir mąstai kas tas "ypač reta" pas juos. Gerai kai esi pasikaustęs ir viskas aišku, kad šitu klausimu, jei jau nori įvaikinimo negali būti jokių "beveik" ir gali imti tik kai visi "popieriai" sutvarkyti. Bet žmonės ne kasdien tą daro. Neretai tie, kurie patys verti pasitikėjimo, todėl mano, kad ir kito užtikrinimas, kad čia nieko negali apsiversti yra ne tik tušti žodžiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 16 gruodžio 2015 - 11:40
Man iskilo toks klausimas. Kodel apie tokias ivaikinimo problemas visiskai nebuvo uzsiminta per globeju ir iteviu rengimo kursus. Juk turejo ispeti, moraliskai paruosti, kad galim susidurti su tuo. Papasakoti ir nesekmingu pavyzdziu. Kazkaip apie tai visiskai nutylima, viskas piesiama tik graziausiomis splvomis. O pasikaicius Valstybes vaiko teisiu ir ivaikinimo tarnybos skelbiama ivikinimo statistika kazkaip kiekviena menesi niekaip neisnyksta eilute su iki 20 seimu, kurios turi kliuciu ivaikinti pasiulytus vaikus (tvarkomas vaiko teisinis statusas arba sustabdytas ivaikinimas). Vadinas yra begale ivairiausiu problemu norint isivaikinti.
Atsakyti
QUOTE(Aga4 @ 2015 12 17, 15:30)
Man iskilo toks klausimas. Kodel apie tokias ivaikinimo problemas visiskai nebuvo uzsiminta per globeju ir iteviu rengimo kursus. Juk turejo ispeti, moraliskai paruosti, kad galim susidurti su tuo. Papasakoti ir nesekmingu pavyzdziu. Kazkaip apie tai visiskai nutylima, viskas piesiama tik graziausiomis splvomis. O pasikaicius Valstybes vaiko teisiu ir ivaikinimo tarnybos skelbiama ivikinimo statistika kazkaip kiekviena menesi niekaip neisnyksta  eilute su iki 20 seimu, kurios turi kliuciu ivaikinti pasiulytus vaikus (tvarkomas vaiko teisinis statusas arba sustabdytas ivaikinimas). Vadinas yra begale ivairiausiu problemu norint isivaikinti.


Na, mūsų grupei tikrai minėjo, kad norintys kūdikių ir juos imantys kažkiek rizikuoja. Neminėjo statistikos, bet tikrai sakė, kad tai pavieniai atvejai, bet yra buvę, kai paėmę naujagimį turėjo grąžinti persigalvojusiai bio.
Kad ir kaip skausminga, bet kažkas tampa tais išimtiniais atvejais. Beje, kuria linkme jūsų istorija linksta? Ką žinot apie atsiradusią bio? Kas ji tokia, koks jos gyvenimas ir kokie jos motyvai paliekant ir norint atsiimti? Gal žinant daugiau apie bio, lengviau vertint situaciją.

Ir finale. Kursai yra tik oficialumas. Bent man daugiausiai naudos, žinių ir supratimo davė šis forumas. Kursai teorija, kartais uždedanti rožinius akinius, daug ką nutylinti...
Atsakyti
sveiki,

susikūriau naują vardą kadangi nelabai noriu šniukštinėtojų 4u.gif
Seku senokai jūsų pokalbius, jie yra artimi nes mūsų šeimoje auga vaikelis širdies vaikelis.

Labai užkabino Aga4 patirtis ir išgyvenimai - nusviedė į netolimą praeitį, kai patys buvome panašioje situacijoje... Į mūsų šeimą vaikas pateko 'su nesutvarkytu statusu' - bio tėvams dar nebuvo apribotos teisės, tik tiek - kad jie buvo žinomi, vaikas paliktas po gimdymo, ligoninėje, ir pateko į kūdikių namus. Keletą mėnesių vilkinosi procesas, nes bio motina neva tai pareiškia norą aplankyti, neva - ketinimus atsiimti. Pareiškia, bet nieko nepadaro. O procesas stovi. VTAT vis dar puoselėjo viltį vaiką sugrąžinti biologiniams tėvams, tad neskubėjo su įvaikinimu. Ir čia pasipainiojom mes, galima sakyti - labai tolimi giminaičiai, kuriems buvo pasiūlyta laikina globa, su perspektyva įvaikinti. Sutikome. Buvo pažadėta, kad per 3-6 mėn viskas išsispręs, ir vaikas arba grįš atgal (tikimybę davė 10%) arba liks pas mus (90%). Po neilgų formalumų sutvarkymų staiga susivokiame kad žiūrime į lovytėje miegantį grožį ir norisi įsižnybti, kad nesapnuojame smile.gif

Pireš parsivežant buvome sau lyg ir apsibrėžę - stengtis neprisirišti, jei viskas pakryptų kita linkme - kad nebūtų taip skaudu. Sau viduje - bandau statytis barjerus, bandau kažkiek emociškai atsiriboti nuo vaiko, nes protas kala - viskas gala apsiversti. Deja, emocijos, jausmai - ima viršų, kur čia atsilaikysi, ir jau po gero mėnesio pajuntu kad 'įklimpau' - tas vaikiukas toks mielas, toks savas, taip skaniai kvepia... Ir tokia painiava jausmuose! Ir norisi atsiverti visa siela, ir bijau. O laikas eina, 3 mėn praeina - niekas nesisprendžia, praeina 6 mėn - vis dar nežinomybė, nei pirmyn, nei atgal! Periodiškai palaikome ryšį su VTAT, ten transliuoja žinią: "Mums svarbiausia - vaiko interesai". O vaiko interesuose - bio šeima, jei tik ji pajėgi juo pasirūpinti. Ir panašūs jausmai pas mane - žiūriu į tą vaikelį, ir viena pusė širdies nori ir linki, jog jo tėvams pavyktų susitvarkytų gyvenimą ir galėtų grįžti, o kita - dreba, pamačiusi telefono ekrane "VTAT", kad tik neišgirsti 'žinote, taip jau nutiko...' .... Vyras irgi kiekvieną kartą sustingsta, kai tik supranta kas skambina, ir bando iššifruoti pokalbį.... Kadangi turėjome pažįstamų kurie kažkiek buvo informuoti apie bio šeimos gyvenimą, tai bent iš dalies galėjome jausti pulsą, link kur viskas krypsta (t.y. progresas mažas), ir tai galima sakyti ramino ir palaikė.

Stebuklas neįvyksta , po 1 metų (!!!) įvyksta teismo posėdis kuriuo vaiko tėvams neterminuotai apribojama tėvystė. Dar po 6 mėn į gimimo liudijimą įrašoma mūsų pavardė. Iš viso - praėjo 1.5 metų!. Tiek laiko galėjome išgirsti kad su vaiku mums teks atsisveikinti. Taip, vaikas visą tą laiką augo pas mus, ne kūdikių namuose, o tai didžiulis pliusas, taip, mes jo šeima, jis - mūsų šeimos dalis. Ir viskas baigėsi kaip baigėsi, mes toliau jį auginame ir dėkojame Dievui už šią gyvenimo dovaną.

Jei būtų kas pasakę kad tiek viskas užtruks - nebūtume nė už ką prasidėję . Nes viena yra grąžinti po 3 mėn, morališkai tam nusiteikus (ir tai didžiulė trauma!), o po metų , ir dar nepasiruošus - išvis tragedija, neišmatuojamas netekties jausmas... Tas laiko tarpas, kai vaikelį turėjome, bet nebuvo jokių garantijų kad jis liks - irgi padarė savo darbą, aš manau kad dalinai jaučiasi, Su prieraišumu pas mus viskas tvarkoje, bet na yra kažkas, ką (darau prielaidą) - mes galėjome kompensuoti toje pradinėje stadijoje. Išvis, pažvelgę atgal - galiu pasakyti kad buvome avantiūristai. Jauni ir drąsūs. Ir naivūs. Ir jokie kursai, jokia svetima patirtis ko gero negali to pakeisti. Kol pats neišgyveni - negali suvokti situacijos ir jos kažkaip avansu įvertinti. Jei kas klaustų patarimo, niekam nesiūlyčiau elgtis kaip elgėmės mes. Bet iš kitos pusės - visą laiką klausėmės savo širdies... O ji diktavo elgtis šitaip, priimti būtent tokius sprendimus... Taigi.

Vaikas liko pas mus, jei nebūtų likęs - ko gero būčiau bandžiusi ieškoti tų 'šviesiųjų pusių' - kad mes jo gyvenime pasipainiojome neatsitikinai, kad mes suvaidinome didelį vaidmenį jo tolimame gyvenime, o jis mūsų, pagaliau - kad patys išmokome kažkokią pamoką. Didžiausia pamoka ko gero būtų tai, kokia didelė nuostabi dovana yra tėvystė, ir nepaisant kaip būtų susiklostę aplinkybės - tai tik būtų sustiprinę mūsų pasiryžimą vėl savo namuose išgirsti kūdikio krykštavimą. Tad ir jums, Aga4, palinkėsiu atrasti tvirtybę ir ramybę, ką jau supratau per pastaruosius metus - niekas mūsų gyvenime nevyksta atsitiktinai, ir nebūtinai einamuoju momentu gali suprasti ir įvertinti visą užmanymą ir tuo labiau - kur tai mus nuves 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėtaX: 17 gruodžio 2015 - 21:02
SaulėtaX, ačiū už atvirumą 4u.gif
Atsakyti
Aciu SauletaX uz palaikyma, padrasinima. Dziugu, kad jusu istorija baigesi laimingai. Nezinau kaip viskas paibaigs mums, bet dideliu vilciu neturime.
Siuo metu mums zinoma, kad mama jau kreipesi i teisma del DNR, kad mama yra labai jauna ir is tvarkingos seimos.
Stengiames susitaikyti su esama padetim.
Atsakyti
Tokiu atveju paguoda nors tai, kad mama normali ir tik dėl jaunumo paliko vaikutį. Baisiau, kai į asociali šeima apsigalvoja....
Atsakyti