QUOTE(Šelma @ 2015 08 19, 19:24)
Laureta, manau tai tiesiog būdo skirtumas, ne piktybiškas elgesys. Čia kaip su tvarka kambary- gali reikalaut, muštruot, baust, yra žmonių iš kurių jos neišreikalausi. Ne todėl, kad jie piktybiški, jiems tiesiog dzin. Nesuvokia skirtumo ir bemato prasmės į vietą daiktus padėt
Tie tavo-mano daiktai yra labai skirtingai suvokiami. Va mano vyras pasiunta, kai bernai jo švarias kojines nutysia iš stalčiaus (nora ten dar 10 švarių liko), o man jokio erzelio savo rūbų pas mergas kambary ieškoti, užsinorėjo kokių timpų, pasiemė, koks skirtumas
Man sunku suvokti, kad jam gaila, jam- kad man nesuprantama nuosavo daikto sąvoka
Jei dūsta telefonas, kišu į arčiausiai pasipainiojusi pakrovėją, bet namie visi žino, kad tėčio pakrovėjo liest negalima (savo susiraskit!)
Tiesiog reikia priimti, kad skirtingi esam
as esu pedante, mano vyresnelei pofik ta tvarka, gali perlipt per ruba ir palikt namus netvarkoj.
as buvau aukleta, kam nupirkta rubai seimoj, imti kito nevalia. niekas nesidalino seimoj nei batais, kojinem ar rubais. tokia buvo tvarka.
mano seimoje as aukleju taip pat, bet pasirodo kai kam nusispjaut i kazkokius jausmus. kas cia tokio kad pasiemiau, nes norejau. Vat tuomet ir as panorejau... daugiau nebeima rubu is mano spintos. nes is josios spintos dingo rubai ne tik mano paimtieji, bet ir jos megstamiausi. viena karta paslepiau. tai ispejimas. kita karta nuveziau i konteineri rubu. nufilmavau, kad patiketu. su vaikais mazais is tokiu dalyku nelabai gal pasimokys, bet vyresniems tinka.
mano kojines tik ant mano koju. niekas negali naudoti, nes tai nehigieniska.
prikalti galima mane prie sienos, bet tokia esu.
QUOTE(Ute @ 2015 08 20, 12:07)
Atsakyčiau, kad tai yra ir būdo/kultūrinis skirtumas ir tačiau ir empatijos nebuvimas, t.y. nesugebėjimas suvokti ką jaučia kitas žmogus.
Žmonių požiūriai skiriasi tiek dėl skirtingo būdo, pomėgių, tiek dėl skirtingo auklėjimo. Svarbu suvokti, kad tai kas man normalu kitam gali kelti didžiulį diskomfortą. Natūralu suvokti kito jausmus ir į juos atsižvelgti. Juolab, kai kalba eina apie kito žmogaus erdvę.
Svetimų daiktų ėmimas tik vienas iš daugelio dalykų. Manau, kad čia auklėti būtina. Ne todėl, kad nenormalu imti kito daiktą (tai normalu, jei abiem pusėms tinka). Bet diegti suvokimą, kad žmonės skirtingi ir reikia suvokti jų jausmus.
niekada su draugem nesidalinau rubais, mano dukra dalinasi. man tai siaubas, nesuvokiama.