QUOTE(Rudde @ 2015 06 01, 22:44)
Sveikos. Kalbate apie vienoda/skirtinga meile. Gal pasisakys tos, kurios auginate ir biologinius, ir įvaikintus vaikus. Kaip tada ta meilė pasiskirsto? Ar tikrai įmanoma tai, kad laikui bėgant tikrai nuoširdžiai galite pasakyti, kad abu vaikai tampa visiškai vienodai jūsų?
Nes šiuo metu šis klausimas labai neramina. Dėl savęs tai dar dar, bet dėl vyro jausmų kyla daug klaustukų. Nekalbu apie atsakomybės prisiemima, apie davimą abiems vaikams vienodai, bet tik apie tą jausmą, kad abu vaikai yra vienodai tavo.
Mūsų atveju turime biologinį vaiką, kuris mums tikras stebuklas ir todėl visas isciuciuotas ir išmyluotas. Galvoju, ar įmanoma taip besąlygiškai mylėti ne biologinį vaiką? Baisu, kad jeigu įvaikinus vaiką tokių jausmų neatsirastų, sutraumuotume visos šeimos gyvenimą... Nors gal ir be reikalo pergyvenu ir atsiradus naujam žmoguciui šeimoje tokios abejonės pasirodytų visai nepagrįstos...
as turiu bio- ir ivaikinta. abi mergaites ir metu skirtumas didelis. pergyvenu del abieju vienodai, nesekmes pergyvenu vienodai. nes tai mano vaikai, labai ilgai laukti.
net minties neturejau kol ruosiausi ivaikinimui kad ar mylesiu ne bio-.
QUOTE(arna @ 2015 06 02, 14:47)
Pritariu Karusiai, kad kiekvienos šeimos patirtis skirtinga. Gal kad mažą parsivežėm, vos metukų, bet namo jau parsivežėm savo. Kartu su bio dukra konkuravom, ant kurio kelių sėdės, kas pienuką paduos, kas vežimą stumdys. Gal ir vaiko asmeninės savybės tai lėmė. Nežinau.
Mums svarbiausia buvo kad pagaliau jis yra šalia, norėjos, kad kuo greičiau apsiprastų ir suprastų turįs namus.
Vis bandau prisimint, bet taip ir nerandu situacijos, kad būtų kilęs koks vidinis mano ar vyro nepasitenkinimas vaiku, koks nors palyginimas dėl to, kad jis ne bio-.
Tiesą sakant nuo bio- paaugliško kibirkščiavimo dažniau noris "riaumoti"
sutinku skirtinga. nesmerkiu zmoniu kurie sako kad savo bio ar ivaikintus myli skirtingai. nenoreciau kad mane smerktu kai sakau myliu vienodai. abi be galo skirtingos, bet myliu vienodai.
QUOTE(Amade @ 2015 06 02, 22:56)
mes taip pat iš tų, kur turim bio - išlauktą, išsvajotą ir po ilgo skausmingo kelio sulauktą. Atrodo, nieko labiau neįmanoma mylėti.
Ir įvaikinta dukrytė. Mūsų džiaugsmas, princesė.
Nelyginu meilės, ji skirtinga, nes abu atsirado skirtingais keliais, bet abu MANO, abu beprotiškai myliu ir neįsivaizduoju, kad galėčiau neturėti kažkurio iš jų.
Dėl meilės nabejojau, kad mylėsiu. Ir kad nedėsiu jos ant svarstyklių.
Pagalvok - kaip mylėtum antrą bio vaiką? Juk irgi lygiai taip pat reikia dalinti dėmesį, meilę ir t.t.
kaip galima galvoti apie tai ko siuo metu nera. kartais kai buna/atsiranda lukesciu nepateisina.