Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 3 :)

QUOTE(laureta @ 2015 04 19, 01:03)
niekada nerasiau vaiku i eile del darzeliu. nei vyresneles, nei kai isivaikinau. Susitvarkius dokumentus nuskubejau pas direktore, ir sutarem kada galesiu atvesti.
keiciau vieta, parodziau buto pirkimo dokumentus, ir leido lankyti darzeli 4u.gif
Kur čia taip?Nes LT didmiesčių darželiuose visiems vaikams vietų neužtenka.Eilės griežtai sekamos ir "prakišti" savo vaiką arba kainuoja,arba reikia tarpininkavimo iš aukščiau.Todėl imdama vaiką visada iškeldavau sąlygą-darželis be eilės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2015 04 19, 10:19)
Kur čia taip?Nes LT didmiesčių darželiuose visiems vaikams vietų neužtenka.Eilės griežtai sekamos ir "prakišti" savo vaiką arba kainuoja,arba reikia tarpininkavimo iš aukščiau.Todėl imdama vaiką visada iškeldavau sąlygą-darželis be eilės  ax.gif

Ne visur, Germine. Mano mieste, ilgiausiai pusmetį laukt reikia eilės smile.gif
Atsakyti
Panevėžyje darželiai pilni tik viename kvartale, kitur - tik eikit..
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2015 04 18, 13:20)
Atostogos įteisintos seniai,bet man niekas nepasakė,kad galiu auginti iki trijų metų.Būčiau nuo Joninių iki Naujų išėjus,nebūčiau darbo praradus...
Taip,įsikūrimo pašalpa kai kuriais atvejais tiesiog būtina.Nes dabar toks jausmas,kad jei vežam,tai ir krauna:gruodis,šalčiai ir trys nuogi basi vaikai.Uojojoj...Bet kodėl įsivaikinus vieną vaikelį gali reikėti tokios pašalpos,aš nesuprantu  ax.gif


globa ir ivaikinimas labai skiriasi. globa, vaikas nepaveldi is globeju nieko, ir is globeju bet kada gali buti grazintas i bio seima jei tik jo/jos motina panores arba vaikas pareiks nora.

ivaikinimas visai kas kita. paveldi iteviu turta, tokios pat teises kaip ir bio vaiku. todel nesuprantu kodel reikia kad valstybe moketu ivaikiui, iteviam pasalpas vitaminams ir t.t.

kam ryztamasi visi zino, bet isivaikinimus sakyti kad iteviai skriaudziami, tai per ziauriai skamba.

QUOTE(Germinė @ 2015 04 18, 13:38)
Va va,matot,kokia neteisybė,kaip skriaudžiami ir diskriminuojami globėjai  protest.gif  protest.gif  protest.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


nuo ko skriaudziami ir kas juos diskriminuoja? g.gif

QUOTE(vaidagad @ 2015 04 18, 17:16)
Nepykit jei ne taip ka parasysiu, bet visais atvejais tiek globejai tiek ir iteviai yra skriaudziami. Man atrodo tiek globejams, tiek iteviams reikalinga visokeriopa parama tiek finansine, tiek ir kitokia.


globotinio ir globejo taip kaip skudurus sumete gyvena moteris ir vyras. nepatiko, susirinkai savo daiktus ir isejai.

ivaikis su iteviais jau nera taip lengva istatymiskai. paprastai galima, bet proceduros norint issiskirti, dalintis turta, vaikus, nera taip paprasta.

jei manote kad finansine parama reikalinga tiek globejams ir tiek iteviams. is savo puses galiu pasakyti, nenori taskyti pinigu, nesivaikink vaikelio. neimk globti svetimo vaiko. 4u.gif




As gyvenau Vilniuje, Virsuliskese. Trys darzeliai siam rajonui ir tai buvo pries keleta metu. Tvarka keiciasi, islaikymas galbut mazeja, gali trukti vietu nemokamuose darzeliuose.

Atsakyti
http://tv.lrytas.lt/...927531429763941

pasakymas ...jei vaikas pasakytu.... kad kelio neras i seima....


taip sakant visa valdzia vaikams. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 23 balandžio 2015 - 18:36
QUOTE(laureta @ 2015 04 23, 19:36)
http://tv.lrytas.lt/...927531429763941

pasakymas ...jei vaikas pasakytu.... kad kelio neras i seima....
taip sakant visa valdzia vaikams. doh.gif

Sužibėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
http://tv.lrytas.lt/...803071428581970

vaikas susimuse su kt vaiku mokykloje, Norvegija ribojo motinai teises. doh.gif

mano vaikas sparde/spyre/apsparde mokykloje kt vaika. Bet man vaiku teisiu niekas neiskviete i namus jav teritorijoje. Vaiko neateme. Tik i mokykla iskviete del mano vaiko poelgio.

lt vyresnele lanke darzeli, mokykla. budavo nesusipratimu, bet kad ribotu teises del tokiu dalyku, tai jau perzengiamos ribos.
Atsakyti
Laba,

turiu tris pametinukus mergaitė-berniukas-mergaitė, galvojam globoti/įsivaikinti berniuką, tačiau kyla įvairių jausmų, ar gerai jausis vaikutis,kai jau yra 3 bio vaikai.


Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2015 04 29, 17:25)
Laba,

turiu tris pametinukus mergaitė-berniukas-mergaitė, galvojam globoti/įsivaikinti berniuką, tačiau kyla įvairių jausmų, ar gerai jausis vaikutis,kai jau yra 3 bio vaikai.

Kaip jūs su juo elgsitės, taip ir jausis smile.gif Pas mane 3 ir 3, jau tiek dideli, kad galim apie tai pakalbėt, jaučiasi gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2015 04 29, 16:25)
Laba,turiu tris pametinukus mergaitė-berniukas-mergaitė, galvojam globoti/įsivaikinti berniuką, tačiau kyla įvairių jausmų, ar gerai jausis vaikutis,kai jau yra 3 bio vaikai.
Pas mus temoj be Šelmos dar yra Liūtė su 3/3 Jos berniukai jaučiasi gerai 4u.gif
Atsakyti
Ir as esu biggrin.gif 3+2
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2015 04 29, 20:31)
Pas mus temoj be Šelmos dar yra Liūtė su 3/3 Jos berniukai jaučiasi gerai  4u.gif



Manau keli faktoriai pas mus veikia. Visų pirma didelis amžiaus skirtumas, apie 10 metų. Kita lytis smile.gif, bio mergaitės, o čia berniukai - vyrai. Tai, kad jie yra trys, tiek kiek ir bio vaikų. Tiesiog nėra jokių konkurencijai susikirtimo taškų.
Atsakyti