QUOTE(sraige @ 2015 04 18, 07:37)
O mes turejom tu privilegiju, nereikejo nei prasyt...Darzelis vaikui buvo nemokamas, bet cia darzelio vadovybes geranoriskumas.Kadangi as globoju vaika, tai man vis primindavo, kad jei kokios problemos, tai nepamirst, kad sis vaikas yra valstybes. Ir viena karta tvarkant asmeninius vaiko reikalus kur beeiciau uztrenkdavo man duris, nuejus pas cocialines darbuotojas viskas buvo sutvarkyta
nemokamas darzelis tai neprivilegija. ivaikinus vaika jokiu privelgiju valstybe i ji neturi, tai seimos vaikas. apie globa as nieko neismanau.
QUOTE(Ute @ 2015 04 18, 08:34)
Dėl darželių nesutinku. Biologinius vaikus tėvai turi galimybę užrašyti į eilę kada tik leidžia tvarka (kai kur ir nuo gimimo į darželius). O Įvaikintų - ne.
Ten kur darželių trūksta jei nedaro išimčių įvaikintiems, įvaikinti daugeliu atveju atsidurtų už borto nes jie negalėjo būti užrašyti tiek anksti kiek kiti vaikai. Tai jau būtų diskriminacija.
niekada nerasiau vaiku i eile del darzeliu. nei vyresneles, nei kai isivaikinau. Susitvarkius dokumentus nuskubejau pas direktore, ir sutarem kada galesiu atvesti.
QUOTE(Šelma @ 2015 04 18, 12:05)
Tikrai taip! Turėtų būti privilegijos su darželiais, kaip tarkim kariškių vaikams- juk pakeiti gyvenamą vietą neplanuotai.
keiciau vieta, parodziau buto pirkimo dokumentus, ir leido lankyti darzeli
QUOTE(vaidagad @ 2015 04 18, 17:16)
Nepykit jei ne taip ka parasysiu, bet visais atvejais tiek globejai tiek ir iteviai yra skriaudziami. Man atrodo tiek globejams, tiek iteviams reikalinga visokeriopa parama tiek finansine, tiek ir kitokia.
iteviai skriaudziami? jau kuom taip jie skriaudziami?
manes niekaip ir niekas nenuskriaude, teismas ivyko, vaikas pavarde mano turi. Gyvenam ramiai, vaziuojame visur kur norime, jokiu ataskaitu niekam. Vaikas netraumuojamas pokalbiais ir susitikimais su kitais asmeninimis. kodel valstybe man turetu moketi pinigus, kad issivaikinau vaika. Kai pagimdziau vaika, valstybe nereme. Apart tokiu ismoku kurios priklauso viena karta.
jei galeciau atsaukti del globos ir ivaikinimo. tik ivaikinimas
kiekvienos nuomone skirtinga, ir ja gerbiu.