QUOTE(Šelma @ 2015 04 16, 11:09)
Aš todėl, kad augindama 3 bioliginius dar 3 (o ateityje ir 4-5), nebūčiau pavežus finansiškai. Teoriškai, kadangi turiu savo verslą, galiu uždirbti tiek, kad nereiktų valatybės paramos, bet tada tektų dirbti tiek, kad vaikams laiko nebeliktų- kokia tada prasmė? Dar todėl, kad manau vaikas turi žinoti savo šaknis ir pagal galimybe bendrauti su bio mama, ką maniškiai, tie kurie nori, sėkmingai daro. Ar todėl aš tampu liaudies priešu norinčiu prasipelnyti?
Jo, privalai suskaičiuoti, ar visi centai vaikams nuėjo, o jei bent vienas Tau lupdažiui, ati žinok....
Skaudoką skurdo Lietuvos diskusiją užvirinote...
Negalėjau įvaikinti 2 metus dėl to, kad niekaip nebūčiau savo lėšomis patempusi mažiaus net minimalios reabilitacijos. Ir savo , ir brolio pinigus "rijo' kaip kiauran maišan..
Manyčiau, kad įtėviams turėtų būti kompensuojama adaptacija ir gal reabilitacija - nemokama psichoterapija (jei tokios reikia), kineziterapija. Bent jau tiems sutrikimams, kuriuos įspaudė valstybinė priežiūra ir artimų nebuvimas šalia. Turėtų būti privilegijos patenkant į darželius ir mokyklas (jei įvaikinami vyresni).
Netiesa, kad įvaikinimui rūšiuojami "geresni" vaikai. Globai papuolusių ne vieną "kokybiškesnį" mačiau, negu mūsų įvaikinimui rengti
Kiekvienas atvejis unikalus.
Protingiausia būtų, kad kiekvienas vaikas gautų vienodas VAIKO išmokas, o globėjams būtų mokamos išmokos už globą ir suteikiamos visos normalių dirbančiųjų privilegijos. Vaikai, mano supratimu, neturėtų būti skirstomi pagal išmokas - dažna šeima vaikui negali skirti tokių pinigų...iš čia ir nuoskaudos, bei pykčiai, globėjų moralės "tikrinimai".
vau idėja: nepajėgi uždirbti pakankamai pinigų, kad galėtum savą pagimdytą auginti - globok....ir negimdyk. Ekologija - tikra pagalba perkrautai žmogiena planetai ir kokybės gerinimo pastangos:)