Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 3 :)

Dėl vaistų tariausi su psichologe.Tai ji sako,kad vienam vaikui padėjo susitvarkyt su savimi.Daug papasakojo,kaip jį stebėdavo.Mums nei rekomendavo,nei uždraudė.Dar su šeimos daktariuke pasitarsiu,bet aš pati prieš vaistus nusistačius ax.gif Prieš visus.Nevartoju ir vaikams nekišu kiekviena pasitaikiusia proga.
Ar gali VRC ,jei pasiguldo,duoti jam vaistų be mano sutikimo?
Atsakyti
Liūte, mes ir mažei panašiai dėliojam užimtumą. Šokiai. Sportas. Šachmatai. Dukart savaitėje vakarienės gaminimas su mama. Namų ruoša. Svajoja apie saksofoną ir baseiną. Leisim, tegul trūksta laiko paroje. Vaistų neduosiu nė už ką. Nebent kažkas labai protingas įrodys, kad niekas kitas nepadės mūsų konkrečiu atveju. Aš ir skaitau labai labai daug. Ginčijuosi su psichologais, pedagogais ir visais kitais, kas nuleidžia rankas. Kuriam taisykles ir pasekmes. Džiaugiamės bet kokiais paaiekimais. Iriamės į priekį.
Sūnute, savivertę vertino psichologė, kuri su ja nuolatos dirba jau antri metai. Tad esu linkusi tikėti. ir šiaip matosi. Ir dėl saugumo nžn... Gal labiau charakteris ir konkurencija g.gif
Atsakyti
na, man teko tik kartą su Jone VRC lankytis...pati pradžia, aktyvi mergaitė, persigandusi aš, prisiskaičiusi ir nutariau ieškoti problemų biggrin.gif po to karto noras atšoko...turbūt mano vaikai neprobleminiai, nes visos su jais susijusios problemos yra labai žemiškos, kasdieninės ir niekuo neišskirtinės. Dėl vaistų, tai mano požiūris kaip Liutes. As net del valerjono nusistačiusi, kai vyras siūlė girdyti valerjono arbata Mažių, kai pusę metų kas vakarą isterijos priepuoliai būdavo, bet griežtai pasakiau NE. Praėjo ir be valerjono.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2015 01 28, 12:41)
As net del valerjono nusistačiusi, kai vyras siūlė girdyti valerjono arbata Mažių, kai pusę metų kas vakarą isterijos priepuoliai būdavo, bet griežtai pasakiau NE. Praėjo ir be valerjono.

thumbup.gif
Atsakyti
Aš Braškei daviau čiulpiamus raminamuosius, kai pirmais metais eidavo kas tris dienas isterijos priepuoliai. Rekomendavo pažįstamas gydytojas. Tuose globos namuose vaikai gerdavo mėtas melisas kelis kart per dieną, gydytojas sakė, kad gali būti nervinės sistemos pripratimas blink.gif kitiap tariant vaiką ištikdavo 'lomkės" blink.gif Praėjo per tris mėnesius. Dabar pačiulpia vakarais vaistus, nebent kai ištinka aštrūs tiko priepuoliai....
Atsakyti
Vaistų neduodu jokių. Dėl aktyvumo tiek nesijaudinčiau. Juolab kad per du metus jau ir apsišlifavome. Jau ant kelių spėja užgyti mėlynės prieš atsirandant kitoms thumbup.gif Jaudinuosi dėl to, kad nemoka bendrauti. Ypač su bendraamžiais. Neturi draugų. Pykstasi su klasiokais. Mušasi. Ir labiausiai jaudinuosi kad šitoj vietoj nerandu problemos sprendimo verysad.gif O visos kitos problemos po truputį, bet sprendžiasi. Ypač džiaugiuosi, kai ji suveda elgesį su pasekme. Vadinasi jau supranta ir mąsto. O labiausiai mato kituose, bet iškart pagalvoja garsiai apie save.
Atsakyti
Pažįstu keletą (nedaug) mamų, kurios girdo/girdė vaikams (ir biologiniams) išrašytus vaistus. Įdomu tai, kad atsiliepimai (nors jos viena kitos nepažįsta) buvo vienodi. Esu prieš vaistus, bet matau, kad prieitas liepto galas ir vaistai yra vienintelė viltis.

Šiaip manau, kad labai priklauso nuo to, ar pas gerą gyd. pakliuvote. Lygiai kaip ir šeimos gydytojai. Vienas prie bet kokio sučiaudėjimo rašys antibiotikus, kitas - tik tada, kai būtinai reikia.

O kad nereikia kreiptis - nesutinku, schmoll.gif. Tikrai ne visada savarankiškai gali pasiskaitęs suteikti vaikui geriausią pagalbą. ADHD gal skiriasi tuo, kad iš tiesų labai daug literatūros yra skirtos tėvams. Dėl to savarankiškai tėvams lengviau tvarkytis.

Bet tikrai nėra taip, kad apie kitus elgesio/emocijų sutrikimus tos literatūros (rekomendacijų) gausu. schmoll.gif
Atsakyti
emilinta, jeigu ji supranta elgesio pasekmes, tai turi su Jūsų pagalba suvokti, kad dėl blogo elgesio ir draugų neturi, liūdna be jų. Bent jau mums tai suveikė.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2015 01 29, 09:55)
emilinta, jeigu ji supranta elgesio pasekmes, tai turi su Jūsų pagalba suvokti, kad dėl blogo elgesio ir draugų neturi, liūdna be jų. Bent jau mums tai suveikė.


aš ir manau, kad nuoseklūs kasdieniniai pokalbiai su dienos analize duos rezultatų. Ir jau net matau daigelius 4u.gif bijau džiaugtis, bet poros dienų įvykiai man patinka. Vaikas pradėjo nuoširdžiai gailėtis, suprasti, kad nuo blogo elgesio tik jai vienai blogai. anksčiau nepavykdavo prisibelsti. Tiesiog žiūrėdavo į akis ir šypsodavosi arba praleisdavo pro ausis. Gal nepatogios pasekmės padarė įtaką.

manau tikrai yra tokių vaikučių, kuriems vaistai yra būtini. Tik reikia viską išbandyti iki vaistų 4u.gif
Atsakyti
Nauja tema: globėjams.

Kai buvo pedofilų/kedofilų banga, vaiko močiutė buvo užbangavusi. Dabar šita banga apie vaikų grobimus wacko.gif čia man vienai norisi keisti gyvenamąją vietą, nes esamoji nurodyta teismo sutartyyje? wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2015 02 06, 18:44)
Nauja tema: globėjams.

Kai buvo pedofilų/kedofilų banga, vaiko močiutė buvo užbangavusi. Dabar šita banga apie vaikų grobimus wacko.gif čia man vienai norisi keisti gyvenamąją vietą, nes esamoji nurodyta teismo sutartyyje? wacko.gif

O naujas adresas ką paslaptis bus? Močiutė jį vt sužinotų gi. Rimtai jai tv pažiūrėjus banguoja? Kas tada buvo?
Atsakyti
VT neturi teisės sakyti be mano leidimo.

per violetines bangas. buvo.
Atsakyti