Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

sveikos 4u.gif
as taip pat senbuve, bet po kitu niku blush2.gif
tai pasakysiu tik tiek.. jog jokiu simptomu nebejauciu.. jokiu vaistu nebegeriu..ir tiesiog pamirsau apie tai kas kazkada buvo.. 4u.gif
linkiu visoms to paties 4u.gif
Atsakyti
Kaip džiugu!!! 4u.gif ax.gif
Kaži kaip Maja, kaip leliukas auga, gal kas žinote? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(perseja:) @ 2015 09 21, 10:18)
sveikos 4u.gif
as taip pat senbuve, bet po kitu niku blush2.gif
tai pasakysiu tik tiek.. jog jokiu simptomu nebejauciu.. jokiu vaistu nebegeriu..ir tiesiog pamirsau apie tai kas kazkada buvo.. 4u.gif
linkiu visoms to paties 4u.gif

]parasyk man koks tavo senasis nikas, labai idomu 4u.gif labai dziugu uz tokia puikia tavo savijauta bigsmile.gif kaip pavyko pasveikt? bigsmile.gif
Atsakyti
perseja:) kaip vyro sveikata?o del taves tai dziugu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
tik po metų pagaliau supratau kas man yra. Ogi pati tikriausia vegetodistonija... Viskas prasidėjo pernai panašiu metu, širdis kalatojos, jėgų neturėjau visai, po darbo pradėdavau svajoti apie lovą, tiksliau apie tą laiką, kada dukra pagaliau nueis miegoti ir galėsiu atsigulti pati... Nemiegalė ji pas mane visai sad.gif Šaltkrėtis, drebulys, silpnumas, žodžiu dievai žino kas sad.gif Spaudimas, neramumas epigastriume ir pilve, kurį iki šiol įvardinu kaip nerimą. Kuo blogiau jaučiuosi, tuo baisiau darosi dėl ateities - kad gyvensiu kaip daržovė, kad nebus kam pasirūpinti dukra ir tt. Iš šeimos gyd, naudos nulis, ačiū Die, internetas bent jau kažkokias vėžes nubrėžia.

Baisiausia buvo pernai prieš Kalėdas, kai dar ir rimtą virusą buvau pasigavus, tada atsikeldavau ir verkdavau, kad vienintelis dalykas kurio noriu - negyventi, nes nieko nepajėgiu, jokių planų ateičiai, nu išvis nulis gerų emocijų. Tada nieko nedariau, gėriau antibus, dukra vyras rūpinosi, o aš miegojau. Ir ką - atsimiegojau. Dar gavau žiauriai gerų emocijų per darbo vakarėlį. Praėjo. Po kelių mėn dariaus tyrimus kraujo išsamius už daug pinigų - viskas tobula, šiek tiek pakritęs hgb, magnis ties riba.. faktas, kad tikrų ligų nėra, viskas galvoj.

Dabar vėl jaučiu, kad artėja bjaurastis. Vėl tas prakeiktas neramumas pilve, vėl šaltkrėtis nesveikas. Ar čia su rudeniu susiję ar kaip, bet numanau, kad vėl nežmoniškas miego trūkumas - dukra naktimis jau kelintas mėnuo verkia, turiu lėkt glostyt, o kas jai - dievas žino, visas versijas atmečiau. Vyras jau pusmetį komandiruotėje, grįžta tik savaitgaliais... Faktas, kad 6 metai, kai dar nesu normaliai, kiek telpa, išsimiegojusi - davė savo.

Nenorėjau tiek išsiplėst, sorry smile.gif Klausimas - ką naudojat apart AD? nes AD aš matau turbūt tiek pat metų kiek esu gyva, mano mama, sulaukusi 70 juos jau geria tokiais kiekiais, kad man plaukai piestu stoja. Todėl vien nuo minties, kad tektų pačiai vartoti, darosi baisu. Tikrai ne. Kol galiu apsieiti. Per pastaruosius metus gėriau l- karnitiną, spiruliną, triptofaną, vit b, vaikštau į soliariumą dėl vit. d. Karnitiną geriu praktiškai pastoviai, įdomiai sutampa - vos bandau mest, taip ir kala smūgis pilvan sad.gif
Atsakyti
QUOTE(JN @ 2015 10 21, 13:31)
Sveikos smile.gif
tik po metų pagaliau supratau kas man yra. Ogi pati tikriausia vegetodistonija...  Viskas prasidėjo pernai panašiu metu, širdis kalatojos, jėgų neturėjau visai, po darbo pradėdavau svajoti apie lovą, tiksliau apie tą laiką, kada dukra pagaliau nueis miegoti ir galėsiu atsigulti pati... Nemiegalė ji pas mane visai sad.gif  Šaltkrėtis, drebulys, silpnumas, žodžiu dievai žino kas sad.gif Spaudimas, neramumas epigastriume ir  pilve, kurį iki šiol įvardinu kaip nerimą. Kuo blogiau jaučiuosi, tuo baisiau darosi dėl ateities - kad gyvensiu kaip daržovė, kad nebus kam pasirūpinti dukra ir tt.  Iš šeimos gyd, naudos nulis, ačiū Die, internetas bent jau kažkokias vėžes nubrėžia.

Baisiausia buvo pernai prieš Kalėdas, kai dar ir rimtą virusą buvau pasigavus, tada atsikeldavau ir verkdavau, kad vienintelis dalykas kurio noriu - negyventi, nes nieko nepajėgiu, jokių planų ateičiai, nu išvis nulis gerų emocijų. Tada nieko nedariau, gėriau antibus, dukra vyras rūpinosi, o aš miegojau. Ir ką - atsimiegojau. Dar gavau žiauriai gerų emocijų per darbo vakarėlį. Praėjo. Po kelių mėn dariaus tyrimus kraujo išsamius už daug pinigų - viskas tobula, šiek tiek pakritęs hgb, magnis ties riba.. faktas, kad tikrų ligų nėra, viskas galvoj.

Dabar vėl jaučiu, kad artėja bjaurastis. Vėl tas prakeiktas neramumas pilve, vėl šaltkrėtis nesveikas. Ar čia su rudeniu susiję ar kaip, bet numanau, kad vėl nežmoniškas miego trūkumas - dukra naktimis jau kelintas mėnuo verkia, turiu lėkt glostyt, o kas jai - dievas žino, visas versijas atmečiau. Vyras jau pusmetį komandiruotėje, grįžta tik savaitgaliais... Faktas, kad 6 metai, kai dar nesu normaliai, kiek telpa, išsimiegojusi - davė savo.

Nenorėjau tiek išsiplėst, sorry smile.gif  Klausimas - ką naudojat apart AD? nes AD aš matau turbūt tiek pat metų kiek esu gyva, mano mama, sulaukusi 70 juos jau geria tokiais kiekiais, kad man plaukai piestu stoja. Todėl vien nuo minties, kad tektų pačiai vartoti, darosi baisu. Tikrai ne. Kol galiu apsieiti.  Per pastaruosius metus gėriau l- karnitiną, spiruliną, triptofaną, vit b, vaikštau į soliariumą dėl vit. d.  Karnitiną geriu praktiškai pastoviai, įdomiai sutampa - vos bandau mest, taip ir kala smūgis pilvan sad.gif

Skydliauke tvarkoje?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 10 21, 13:40)
Skydliauke tvarkoje?

Ugu,jeigu tikėti gegužės mėn kraujo tyrimo rezultatais. Ir šiaip kiek buvo daryta skydliaukės tyrimų - gerai viskas...
Atsakyti
merginos patarkite man daktare pamazino seroxat'o doze iki puses tab., kartais dave na tiksliau leido gerti po puse xanaxo, ana nakti neuzmigua isgeriau xanaxo, nieko kita nakti vel nemiegu tai paemiau puse tab. is mamos eglonylio, miegojau super gerai, bet atsikelusi nakti turejau persirengti, nes buvau slaputele nuo salto prakaito, kas man yra verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,
Bukit gerutes pasidalinkite savo gydymu. Mano diagnoze - vegetacines nervu sistemos disfunkcija.. Mane PA kankina jau pusantru metu...Nuo rugpjucio men pradejau gerti AD Citalopram Actavis. Viskas tvarkesi ir buvo gan neblogai, kol vakar kaip is giedro dangaus uzejo priepuolis:( Staigiai pasidare silpna,svaigo galva, atrode kad tuoj nualpsiu, pulsas soko iki 105. Skausmas krutineje, deginimas. Paskui viso kuno saltkretis, o kojos net kilojosi nuo drebulio...Isgeriau metoprololio, tai po kiek laiko susitvarke pulsas, bet as vel labai issigandau kad viskas prasideda is naujo:( Siandien irgi patyriau ta pati... Nesuprantu kodel, jei viskas buvo gerai...Psichiatre liepe papildomai pries miega po puse lexotonilio suciulpt. Kuo Jus gydotes? Kokiais AD? Ka priepuolio metu geriat? Kaip sau padedate? Bukit gerutes atrasykite ir pasidalinkite savo patirtimi. ACIU 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Galbūt kažkas galės pakomentuoti ir manaja situaciją - nerimo sutrikimas su panikos atakomis man prasidejo pries 3 metus po ilgalaikio streso ir nervu. Puse metu geriau cipralex ir kadangi labai norejau pastoti, po pusmecio nutraukiau. Deja del sutrikusios skydliaukes veiklos pastoti nepavyko. Prasidejo daugybe menesiu laukimo, kaskart nusivylimu, kazko kaltinimu. Plius darbe didziulis stresas. Taip ir maniau kad su tuo taip ,,viska imu i dusia" prisidirbsiu ir prisidirbau. Dar pries metus mane jau kibino toks lengvas nerimas, bet pakenciamas ir praeinantis. Ir sausio men, pagaliau, susitvarkius su skydliauke (tiksliau ja issioperavus) as pagaliau pastojau. BET. nestumo pradzioje nerimas smoge visu stiprumu. Gydytoja rekomendavo ,,prakenti" pirma trimestra. Kazkokiu budu ir pralaukiau, nors nerimas buvo toks kad tikrai baisu. Antras trimestras buvo pakankamai ramus,nors uzeidavo nerimo bangeles. O likus 6savaitems nerimas atsinaujino ir labai stirprus su daznomis panikos atakomis, kuriu metu fiziniu negerumu beveik nejauciu (turiu omeny dusuli, sirdies plakima ir pan) bet jauciu didziule baime, nemoku apsakyt net kokia: bijau kad nemylesiu taip laukto vaikelio, bijau kad isprotesiu, bijau kad pradesiu elgtis neadkveciai, kad padarysiu kazka blogo sau ar artimiem ir pan. Nors suprantu ir suvoki kad tokios mintys yra NESAMONE, man is tiesu labai baisu vien del tu minciu. Dar labai bijau pogimdyvines depresijos ar net psichozes. Taip pat jauciuosi ziauriai kazkokia nelaiminga, nieko nenoriu, niekas man neidomu. Tas taip pat labai neramina, nes jauciuosi kalta, kad negaliu dziaugtis nestumu, kurio taip be proto laukiau...buvau pas gydytoja, tai mane patikino kad tai tikru tikriausia panikos ataka ir liepe gerti xanax po 1/2, 0,25 dozes tabletes. Bet as bijau tikrai pakenkti mazyliui, nes tik as uz tai busiu atskinga jeigu kzkas nutiks.bet is ties mano busena mane varo is proto...tiesiog pavargau nuo savo busenos ir taip noreciau vel buti laiminga ir nerimauti del normaliu, gyvenimisku dalyku
Atsakyti
QUOTE(Violacka @ 2016 08 26, 21:41)
tikru tikriausia panikos ataka ir liepe gerti xanax po 1/2, 0,25 dozes tabletes. Bet as bijau tikrai pakenkti mazyliui, nes tik as uz tai busiu atskinga jeigu kzkas nutiks.bet is ties mano busena mane varo is proto...tiesiog pavargau nuo savo busenos ir taip noreciau vel buti laiminga ir nerimauti del normaliu, gyvenimisku dalyku

tikriausiai dėl nėštumo metu pakitusios hormonų pusiausvyros taip atsitiko.
Cheminiai vaisai naudos neprideda, bet jei labai negerai - gerk jei daktarai leidžia. Bet xanax kiek žinau sergantiems vegetacine distonija dažnai netinka. Nuo jo gali atsirasti dar didesni ir dažnesni nerimo priepuoliai. Iš patirties žinau. Paklauskit daktaro, atsakys tą patį.

Pabandyk natūraliai: pagerti magnio, vitaminų, maitintis taip kaip reikia vegetodistonikams (tikriausiai nereikia pasakoti), vakare išgerk nestiprios kakavos ir atsisakyk daržovių (tokių petražolės, bazilikai, visų lapinių daržovių, kopūstai, svogūnai, brokoliai ir visų prieskonių patiekaluose). Žinau, kad skamba keistai, bet pabandyt verta.

Neprašykit jokių mokslinių pagrindimų dėl daržovių ar kakavos, tik pasakysiu tiek: 20 metų nerimo (nuo brendimo), 8 m depresijos,6 metai sėdėjimas ant kalno vaistų priverčia išbandyti viską, kad tik gerai jaustumeisi. Nerimas man būna, bet mokėjimas jam nepasiduoti, mokėjimas laiku pagauti save mąstant apie visas nesąmones ir laiku tą sustabdyti - tai yra gera pradžia geros savijautos link. Nerimo neatsikratysi, bet su juo susigyventi reikia. Čia panašiai kaip su svoriu.

Atsakyti
Jauciu ir as turiu sita bjauria liga, nors aiskios diagnozes kaip ir niekas neivardino. Pries gera pusmeti istino kaklo limfmazgiai, tuo pat metu turejau danties uzdegima, pasibaigusi danties salinimu, maniau cia nuo to. Pralaukiau kelis menesius, kreipiausi i seimos gyd ( gyvenu uk ), padare kraujo tyrima, cukrus tvarkoj, skydliaukes hormonai tvarkoj, po to pradejo nieztet veida, toks dilgciojimas daugiau, niekur neisberta, paskui ir kakla, rankas, dar vienas kraujo, itare ankstyva menopauze ( man 40 ), menesines tvarkoj, hormonai pasirodo tvarkoj, toliau dar graziau, prasidejo skrandzio skausmai, silpnumas, drebulys, galvos svaigimas, nugaros skausmai, koju skausmai, jau nezinau kurioj vietoj neskaudejo. Vel pas gyd, pasake skrandis, israse omeprozolio, nieko man nepadejo, nejau i darba, po savaites vel pas gyd, nustate man depresija, po 10 minuciu pokalbio, seimos gydytojas, israse citalopram 10 mg, pradejau gert, po poros dienu prasidejo drebulys toks kad nenulaikiau vandens stiklines, penkta ryto sokdavau is lovos visa slapia panikoj, verkiau istisai, sutriko regejimas koordinacija, isejau i darba , nes baigesi biuletenis, neatsimenu kaip atidirbau dvi dienas, dirbu farmacijos sandely, fizinis darbas, menedzeris dave savaite atostogu, meciau gert ta citaloprama, nes issigandau kad mirsiu, parlekiau i Lietuva, iskart i kardiolita darytis tyrimu. Registraturoj reikejo uzpildyt anketa as nesugebejau net paraso suraityt, taip drebejo rankos, nemaciau kas ten parasyta, negirdejau net savo balso, nesu patyrus tokio baisaus jausmo niekad!!! Na ir ka, kraujas , skrandzio tyrimas, ginekologas su vidine echoskopija,( nualpau toj kedej ) neurologo konsultacija, galvos MRT , limfmazgiu ir pilvo organu echoskopija, viskas gerai, jokiu ligu nerado, galutine seimos gydytojos isvada, greiciausia nervai, kreipkites i psihiatra, parskridau atgal, i darba eit negaliu, jauciuosi klaikiai, zinau kad esu sveika, bet is lovos nepasikeliu, nezinau ka daryt toliau verysad.gif
Atsakyti