Truputį paprieštarausiu, irgi nesu tipažas kuris labai nervuojasi, pergyvena, psichuoja, bet iš mane pažįstančių gydytojų išgirdau kitokią nuomonę.
Mane irgi išnagrinėjo ir pakitimų neranda jokių. Mato vienintelę priežastį - išsibalansavusią vegetatyvinę nervų sistemą. Dėl ilgalaikio įtempto darbo (nors profesijoje labai laiminga buvau), trijų vaikų gimdymo auginimo ir apskritai charakterio, proto, kuris yra imlus veiklai, įspūdžiams...
Aš kalbu ne apie nervų ligą, kai reikalingi ir gali padėti antidepresantai. Kalbu apie organizmo išsibalansavimą, kai neaišku dėl ko muša širdis, silpna, sukasi galva, spaudžia krūtinę, kyla rūgštys, smaugia gerklę.Gal maistas stovi žarnyne ir dėl to pučia pilvą, gal viduriuoja ar užkietėja. Kiekvienam kitaip. Vegetatyvinė nervų sistema, kurios kontroliuoti negalime, atsako už įvairius vožtuvus: skrandžio, širdies, šlapimo pūslės, net inkstų(esu girdėjus, kad skauda inkstus, nes grįžta šlapimas dėl nesandaraus vožtuvėlio). Už kraujo spaudimą.
Psichoterapeutas tikrai eis lengva linkme ir skirs antidepresantų, gastroenterologas ar šeimos gydytoja - kitų simptomus slopinančių vaistų.
Šitas išsibalansavimas gali praeiti greitai, gali nepraeiti. Gali užsiciklinti kažkur.Migruoti iš vieno organo į kitą.
Tai turbūt būtų teisingas būdas kaip rašo kolegė, negalvoti, kad su protu negerai ir save nurašyti.
Reikia prisitaikyti toje vietoje, kur silpniausia.Minimaliai vartoti simptomus slopinančius vaistus, nes jie turi šalutinius poveikius, toliau išbalansuojančius nervų sistemą. Pvz ilgai vartojant rūgštį mažinančius, neįsisavinama magnis - o jis reikalingas nervų ir raumenų funkcionavimui.
Deja nieko neatradau kaip iš šitų, vegetatikos simptomų išbristi. Mano tikslas dabar - kaip prisitaikyti ir mažiau sau pakenkti vaistais bei panikavimu. O laikas parodys.
Loba man daryta kruva tyrimu ir viskas atsireme i vegetatyvine distonija, tikrai isbalansuota nervu sistema; man labiausiai atsireme i sirdies sutrikimus, o dirbau mylima darba bet sakykim itempta; teko lankytis pradeti pas psichoterapeuta, paskyre vaistukus geriu minimaliai, po puse tab., po to emiau gerti po visa kaip, kad skyre gydytoja, bet atistiko keistas dalykas darbe kai rasydavau tam tikrus dokumentus emkaiu kazkurias veitas praeilidineti; tada susimazinau iki puses tab., viskas susitvarke vel emiau taisyklingai pildyti dokumentus; bet per si menesi pasikartojo priepuoliai du kartus; esu pasimetus gydytoja kuri priziuri mane isvykus stazuotei i uzsieni ir bus tik birzelio viduryje; taip nesinori didinti dozes; jauciuosi prastai