Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

QUOTE(*Liepa18* @ 2015 06 01, 11:54)
Labas,

Kurios gėrėte/geriate AD kada pradėjo jums gerėti?
Aš tik pirma savaitę pradėjau, bet nežinau, momentais gailiuosi, kad išvis pradėjau tuos vaistus... unsure.gif

Man po 2 sav.pradejo gereti. o pirmos 2 sav. gulejau kaip lapas. labai silpna buvo, ranku negalejau pakelt, reikia kaip nors atkenteti tos 2 sav., paskui bus geriau 4u.gif
Aš lankau psichoterapija, jau 4 kartas buvo, bet kažkaip man schmoll.gif ,vis manes klausia apie ka norečiau pakalbet, o aš išvis kalbet nenoriu blink.gif , nu kažkaip pasišnekam, bet nieko naujo aš neišgirstu, o apie kažkokias šeimos problemas kažkaip negaliu šneket, nežinau ar yra tikslas tokiu seansu unsure.gif
Kas lankotes pas psichologus, pasidalinkit kaip jums sekasi,ar noriai bendraujat, ar duoda kokiu patarimu, man tai nieko ipatingo nesako, laukia tik kad aš šnekečiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džordži: 01 birželio 2015 - 18:38
Sveikos mergaites, Seniau jus jau aplankiau, vis kazkokie darbai uzpuola. Antidepresantus geriu nuo rugsejo menesio. Beabejo bukle daug kartu geresne, bet tas netvirtumo jausmas, nerimas vis karts nuo karto pakvirbena. Kazkaip kai įsivaziuoji atrodo viskas gerai. Darbe bunu su bendradarbiais, namuose su vyru, bet jei tik reikia kazka paciai vienai nuveikti, tai surakina mane tas nerimas. Tada imu galvoti, o jei uzeis nerimas.
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2015 05 29, 06:49)
Truputį paprieštarausiu, irgi nesu tipažas kuris labai nervuojasi, pergyvena, psichuoja, bet iš mane pažįstančių gydytojų išgirdau kitokią nuomonę.

Mane irgi išnagrinėjo ir pakitimų neranda jokių. Mato vienintelę priežastį  - išsibalansavusią vegetatyvinę nervų sistemą. Dėl ilgalaikio įtempto darbo (nors profesijoje labai laiminga buvau), trijų vaikų gimdymo auginimo ir apskritai charakterio, proto, kuris yra imlus veiklai, įspūdžiams...

Aš kalbu ne apie nervų ligą, kai reikalingi ir gali padėti antidepresantai. Kalbu apie organizmo išsibalansavimą, kai neaišku dėl ko muša širdis, silpna, sukasi galva, spaudžia krūtinę, kyla rūgštys, smaugia gerklę.Gal maistas stovi žarnyne ir dėl to pučia pilvą, gal viduriuoja ar užkietėja. Kiekvienam kitaip. Vegetatyvinė nervų sistema, kurios kontroliuoti negalime, atsako už įvairius vožtuvus: skrandžio, širdies, šlapimo pūslės, net inkstų(esu girdėjus, kad skauda inkstus, nes grįžta šlapimas dėl nesandaraus vožtuvėlio). Už kraujo spaudimą.
Psichoterapeutas tikrai eis lengva linkme ir skirs antidepresantų, gastroenterologas ar šeimos gydytoja - kitų simptomus slopinančių vaistų.

Šitas išsibalansavimas gali praeiti greitai, gali nepraeiti. Gali užsiciklinti kažkur.Migruoti iš vieno organo į kitą.
Tai turbūt būtų teisingas būdas kaip rašo kolegė, negalvoti, kad su protu negerai ir save nurašyti.
Reikia prisitaikyti toje vietoje, kur silpniausia.Minimaliai vartoti simptomus slopinančius vaistus, nes jie turi šalutinius poveikius, toliau išbalansuojančius nervų sistemą. Pvz ilgai vartojant rūgštį mažinančius, neįsisavinama magnis - o jis reikalingas nervų ir raumenų funkcionavimui.

Deja nieko neatradau kaip iš šitų, vegetatikos simptomų išbristi. Mano tikslas dabar - kaip prisitaikyti ir mažiau sau pakenkti vaistais bei panikavimu. O laikas parodys.

Loba man daryta kruva tyrimu ir viskas atsireme i vegetatyvine distonija, tikrai isbalansuota nervu sistema; man labiausiai atsireme i sirdies sutrikimus, o dirbau mylima darba bet sakykim itempta; teko lankytis pradeti pas psichoterapeuta, paskyre vaistukus geriu minimaliai, po puse tab., po to emiau gerti po visa kaip, kad skyre gydytoja, bet atistiko keistas dalykas darbe kai rasydavau tam tikrus dokumentus emkaiu kazkurias veitas praeilidineti; tada susimazinau iki puses tab., viskas susitvarke vel emiau taisyklingai pildyti dokumentus; bet per si menesi pasikartojo priepuoliai du kartus; esu pasimetus gydytoja kuri priziuri mane isvykus stazuotei i uzsieni ir bus tik birzelio viduryje; taip nesinori didinti dozes; jauciuosi prastai
Atsakyti
As turbut is tu laiminguju, kuri pradejus gert ad dvi savaites jokiu pablogejimu neturi, bet tuos kartus kai pradejau juos gerti nuo to nerimo buvo taip blogai, kad man atrode, kad blogiau jau buti ir negali, tai as tiesiog laukiau kada prades veikti ir po truouti atsigavau 4u.gif

Liepa, o kas nutiko, kad vel ad prireike? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 05 29, 06:03)

Gydytoja sake: ne tas tipazas, kad sirgti nervu liga, ir, kartojuosi, as jai dekinga drinks_cheers.gif

Visiskai sutinku su jumis drinks_cheers.gif Jeigu ne tas tipazas ir taip pasidare tai manau tikrai reikia eit per daugeli gydytoju ir ieskot kas vyksta 4u.gif nes as irgi nelabai tikiu, kad gali taip buti, kad visa gyvenima stiprus nerviskai esi ir staiga opa ir tokie dalykai (aisku nekalbu apie kokia traumas ir potrauminius sindromus) 4u.gif

pvz as nuo pat vaikystes buvau be proto jautri, drovi, daznai verkianti, apimta kazkokios baimes, tai as visiskai nesistebiu kad per tiek metu ir atkritau visiskai, tai as esu tas tipazas, o kam viskas ejos normaliai tai kazkaip itartina 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Džordži @ 2015 06 01, 19:36)

Kas lankotes pas psichologus, pasidalinkit kaip jums sekasi,ar noriai bendraujat, ar duoda kokiu patarimu, man tai nieko ipatingo nesako, laukia tik kad aš šnekečiau  g.gif

as lankiau tik db meciau pries pora menesiu, tai pas psichologa tai taip tik sneketi ir eina, bet as po keliu menesiu atlankymo supratau, kad jau nelabai ka turiu pasakyti, o kad kazko mokytis kaip su savim tvarkytis turbut reik psichoterapijos, as niekada joje neesu buvus tai nezinau kaip ten kas, labai noretus ismeginti, ale neeina siuo metu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2015 06 02, 13:06)
As turbut is tu laiminguju, kuri pradejus gert ad dvi savaites jokiu pablogejimu neturi, bet tuos kartus kai pradejau juos gerti nuo to nerimo buvo taip blogai, kad man atrode, kad blogiau jau buti ir negali, tai as tiesiog laukiau kada prades veikti ir po truouti atsigavau 4u.gif

Papildyta:
Visiskai sutinku su jumis drinks_cheers.gif Jeigu ne tas tipazas ir taip pasidare tai manau tikrai reikia eit per daugeli gydytoju ir ieskot kas vyksta 4u.gif  nes as irgi nelabai tikiu, kad gali taip buti, kad visa gyvenima stiprus nerviskai esi ir staiga opa ir tokie dalykai (aisku nekalbu apie kokia traumas ir potrauminius sindromus) 4u.gif

pvz as nuo pat vaikystes buvau be proto jautri, drovi, daznai verkianti, apimta kazkokios baimes, tai as visiskai nesistebiu kad per tiek metu ir atkritau visiskai, tai as esu tas tipazas, o kam viskas ejos normaliai tai kazkaip itartina 4u.gif
Papildyta:
as lankiau tik db meciau pries pora menesiu, tai pas psichologa tai taip tik sneketi ir eina, bet as po keliu menesiu atlankymo supratau, kad jau nelabai ka turiu pasakyti, o kad kazko mokytis kaip su savim tvarkytis turbut reik psichoterapijos, as niekada joje neesu buvus tai nezinau kaip ten kas, labai noretus ismeginti, ale neeina siuo metu 4u.gif

Jaunute as irgi is tu paciu tipazu kaip ir tu, taip kad nesistebiu; man vis sako tvarkykis su savimi na neiseina nors tu ka;
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2015 06 02, 13:20)
Jaunute as irgi is tu paciu tipazu kaip ir tu, taip kad nesistebiu; man vis sako tvarkykis su savimi na neiseina nors tu ka;

man ir taip sako doh.gif lyg as pati nenoreciau susitvarkyti su savim ir man patiktu kas daros biggrin.gif as jau ipratau, kad niekas nesupranta ir nebekreipiu demesio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2015 06 02, 13:06)

Nežinau, gal tiesiog pervargau...
Sunkus nėštumas, vaikas neramus. Naktimis pamiegu po 3-4 val su pertraukom. Dienomis toks zizaliukas, tik ant rankų.
Dar gal prisideda kiti dalykai, kaip artimoje aplinkoje jauna moteris serganti vėžiu.
Tai matyt viskas po truputį sukapsi ir išsiderini vėl..
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2015 06 04, 10:37)

Dar gal prisideda kiti dalykai, kaip artimoje aplinkoje jauna moteris serganti vėžiu.

Kaip laikosi jusu giminaite? 4u.gif pamenu kaip pasakojot apie ja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2015 06 04, 23:41)
Kaip laikosi jusu giminaite? 4u.gif pamenu kaip pasakojot apie ja 4u.gif

Lietuvoje jai gydymo nėra, reikia vykti į užsienį. O tam reikia pinigų.
Žodžiu žmogus ruošiasi, kad bus pabaiga... Labai liūdna ir baisu.
Atsakyti
Kaip toleruojat karštį vasaros metu? :? Nors ir taip būna sunku kai karšta ,bet kaip jums sergant šia liga? Man ,tai lb sunku ,traukia tik prie lovos ir viskas ,kai karšta sunku vaikščiot ir iš vis ką nors daryti... Atsibodo jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2015 06 05, 09:39)
Lietuvoje jai gydymo nėra, reikia vykti į užsienį. O tam reikia pinigų.
Žodžiu žmogus ruošiasi, kad bus pabaiga... Labai liūdna ir baisu.

Jetau kaip baisu verysad.gif

Isivaizduoju kaip baisu ir isivaizduoju kodel vel teko imtis ad...
Papildyta:
QUOTE(Tomyy @ 2015 06 07, 14:22)
Kaip toleruojat karštį vasaros metu? :? Nors ir taip būna sunku kai karšta ,bet kaip jums sergant šia liga? Man ,tai lb sunku ,traukia tik prie lovos ir viskas ,kai karšta sunku vaikščiot ir iš vis ką nors daryti... Atsibodo jau smile.gif

as irgi labai nekaip toleruoju ta karsti doh.gif man geriau kai vesiau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kažkuri rašėte, kad problemą rado skrandyje. Gal galite pasidalinti, kokią ligą nustatė?
Atsakyti