Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Pvz experimentams. Purski, kiek nori
http://efektyvus-siltinimas.lt/

niuansu visada yra, tobulumui - taip pat...

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 13:24)
Man irgi kelia, bet sako, kad jei oras aukščiau nei +10 ar +15, tai viskas bus gerai. Ypač jei virš +15. Tada gal ir viskas gerai.

O kur bandyti? Beje, tos flakonėlio putos gali būti kitokios nei iš tų statinių. Gali būti daug niuansų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 09, 14:37)
Pvz experimentams. Purski, kiek nori
http://efektyvus-siltinimas.lt/

niuansu visada yra, tobulumui - taip pat...

Kur purkšti? Bandyti ant savo stogo, o jei ką, lupti ir dėti vatą ar ekovatą? Nežavi eksperimentai savo kailiu.
Atsakyti
gali maketa pasidaryt, sluoksniuot - busi 100 proc tikras. daudyt, trankyt, padegt, ...

QUOTE(cibulis @ 2015 01 09, 16:05)
Kur purkšti? Bandyti ant savo stogo, o jei ką, lupti ir dėti vatą ar ekovatą? Nežavi eksperimentai savo kailiu.

Atsakyti
Negi jus tikite kad pasieme putu,papurskinesite ir jau matysite kaip putos atrodys po 20.. Tokie pasiulymai tikrai vaikiski.. Vienas dalykas kai sviezios putos supurkstos,kitas dalykas kas gali atsitikti eksploatacijos metu..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 09, 21:17)
Negi jus tikite kad pasieme putu,papurskinesite ir  jau matysite kaip putos  atrodys po 20..    Tokie pasiulymai tikrai vaikiski.. Vienas dalykas  kai sviezios putos supurkstos,kitas dalykas kas gali atsitikti eksploatacijos metu..

drinks_cheers.gif Teisingai. Ir dar koks gali būti chemikalo poveikis sveikatai per tuos 20 metų. Nes informacijos yra gana prieštaringos.

Beje, o jei visgi pūsti šitas PUR putas, tai jas pūsti tiesiai į difuzinę, ar daryti kažkokią sienelę, pvz., MPP ar pan. Kiek teko matyti, tai pučia tiesiai į difuzinę.
Atsakyti
Tai reikes cibuliui palaukti koki 15 meteliu ir pamatys rezultata sudula nesudula, ir tada pas save nutarti koki apsiltinima varianta pasirinkti lotuliukas.gif O siaip pabandyti buvo pasiulyta, kad paziureti, kaip keliais sluoksniais suputus tarpusavyje susijungia ir tai ivertinus padaryti isvada ar gali atsilupineti tarpusavyje sluoksniai ar ne.
Atsakyti
Nevaikiski, bet jei Cibulis klausia, ar nesisluoksniuos 7 sluoksciai - tai pasiuliau pasibandyt. Jus pervertet viska ant ilgaamziskumo biggrin.gif
O zinot, rekupai laikys 20m? Figuski lotuliukas.gif

Aisku nebandys nieks, nes reikia meistrus kviest.. O 5 m medziagai, nieks nezino kas bus su ja po 10

QUOTE(biesas66 @ 2015 01 09, 20:17)
Negi jus tikite kad pasieme putu,papurskinesite ir  jau matysite kaip putos  atrodys po 20..    Tokie pasiulymai tikrai vaikiski.. Vienas dalykas  kai sviezios putos supurkstos,kitas dalykas kas gali atsitikti eksploatacijos metu..

Atsakyti
Mane iš esmės domino ar pučia kas medinius dvišlaičius stogus su PUR putomis? Vokietijoje neradau, kad taip darytų. Greičiausiai dėl priešgaisrinių reikalavimų. O kaip kitose šalyse?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 10, 17:42)
Mane iš esmės domino ar pučia kas medinius dvišlaičius stogus su PUR putomis? Vokietijoje neradau, kad taip darytų. Greičiausiai dėl priešgaisrinių reikalavimų. O kaip kitose šalyse?

Kazkaip nuojauta kuzda, kad lietuveleje nepucia 100 proc. viso stogo apsiltinimo, nes tai kainuoja ziauriai daug palyginus su kt. apsiltinimo medziagomis.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 10, 19:39)
Nevaikiski, bet jei Cibulis klausia, ar nesisluoksniuos 7 sluoksciai - tai pasiuliau pasibandyt. Jus pervertet viska ant ilgaamziskumo  biggrin.gif
O zinot, rekupai laikys 20m? Figuski  lotuliukas.gif

Aisku nebandys nieks, nes reikia meistrus kviest.. O 5 m medziagai, nieks nezino kas bus su ja po 10

Idomus jusu mastymas. Bet kiekvienas soka taip kaip moka. Man ilgaamziskumas pirmoje eileje. O putas suputus nors butent tokiu nesu putes,bet sandarinimo putu teko purksti,Sluoksniai sulimpa puikiai. Tik klausimas kiek tas puikumas islieka. Mano manymu priklijuota vieta visalaik turi tikimybe atsiklijuoti.
P.s. Rekupas siektiek lengviau pasikeicia nei stogas.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 10, 19:05)
Kazkaip nuojauta kuzda, kad lietuveleje nepucia 100 proc. viso stogo apsiltinimo, nes tai kainuoja ziauriai daug palyginus su kt. apsiltinimo medziagomis.

Tai ne nuojauta, o faktas. Vienas pūtikas buvo atvažiavęs prie mano namo. Sakau man reikia 35 cm PUR putų. Sako niekas tiek nepučia, užteks ir 15 cm. Sakau ar matote, kokios gegnės (40 cm), kiek apšiltintos sienos, o jūs man į stogą norite pūsti 15 cm. Sako, kad tiek užtenka pagal STR normas. Sakau eik iš čia ir daugiau neerzink.

Bet aš apie kitus dalykus. Ar iš esmės kas užsienyje pučia PUR putas į dvišlaičius stogus? Kiek žiūrėjau, tai tik ant plokščių stogų pučia? Tarp gegnių yra, bet tai mažuma. Man ir įdomu: ar ten galima pūsti, ar tik pūtikai sako, kad galima, nors realiai gal ir negerai. Vokiečiai kiek suprantu uždraudę dėl priešgaisrinių reikalvimų, nes su PUR putomis stogas - kaip paruoštas fakelas.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 10, 19:18)

drinks_cheers.gif Net ne šiek tiek. Ir dar pigiau.
Atsakyti
Nesupratau, ka idomiai pamasciau.
Tik paratima daviau - o kaip isitikinsi geriau,nei bandymo keliu.
Ziuri kaip vokieciai daro - o jie seniai ir EPS, ir plastikinius langus ir PUR matyt meta lauk...

quote=biesas66,2015 01 10, 18:18]
Idomus jusu mastymas. Bet kiekvienas soka taip kaip moka. Man ilgaamziskumas pirmoje eileje. O putas suputus nors butent tokiu nesu putes,bet sandarinimo putu teko purksti,Sluoksniai sulimpa puikiai. Tik klausimas kiek tas puikumas islieka. Mano manymu priklijuota vieta visalaik turi tikimybe atsiklijuoti.
[/quote]
Atsakyti