QUOTE(cibulis @ 2015 01 06, 19:18)
Ką tik buvau name. Kai atvažiavau lauke rodė -17, išvažiuojant -18. Pirmame namo aukšte buvo -2, antrame -4. Kaip ir yra -15 laipsnių skirtumas, lyg ir tinkamos sąlygos termovizijai, nors rytoj jau turėtų atšilti. Jei dar palaikytų šaltį, paimčiau iš kaimyno pečių, pakaitinčiau ir turėčiau -20 laipsnių skirtumą? Ar niekam tikusi idėja?
Papildyta:
1. Scenarijus tinkamas holivudo filmui. Iki realybės mažai traukia...
2. Bet sertifikavimas leidžia palyginti skirtingų gamintojų produktus pagal tam tikrą standartą. Sertifikavimas taip pat yra tam tikras apynasris gamintojams, kad jie mažiau girtųsi.
3. Kokie yra PN sertifikavimo standartai, tokie yra. Gal turite kitų, geresnių. Pvz., suomių, švedų, kanadiečių?
4. Padarytumėte gerą darbą, jei sudėtumėte kuo įvairesnių rekupų savininkų atsiliepimus, online stebėjimus ir t.t. Nėra taip lengva rasti tokius duomenis.
5. Skaitykite 3 punktą. Duokite kitų įstaigų testus, sertifikatus, laboratorinius, realius tyrimus.
Papildyta:
Prieš gerą mėnesį buvau radęs nerealią nuorodą apie ŠS efektyvumą. Pamiršau pasidalinti. Taigi
prašom.
Gal kas nors ką nors iškapstytų apie rekūpus.
Sutinku, hipertrofuotai aprašiau situacija, bet esmės tai nekeičia - gamintojai pasirenka sertifikuoti konkretų produktą ne todėl, kad 'šitas iš mano gaminių geriausias', o dėl krūvos kitų priežaščių (pardavėjai prispaudė 'nes visi konkurentai jau turi panašius modelius'; reikia laimėti didelį tenderį, kuriame yra toks reikalavimas įrašytas; reikia išskirti konkretų produktą iš visų kitų, geriausiai parsiduos (ar bus pelningiausias) ir pan. ir t.t.)
Sertifikavimu apskritai nesidomėjau ir, atvirai pasakius, nepriimu sprendimo pirkti/nepirkti žiūrint į popierių. Man esminis kriterijus, kad daiktas veiktų kaip jam priklauso (kad nusipirkus įrenginį už 2000+ EUR nereikėtų paskui aplink jį šokinėt su papildomu šilumos izoliavimu ar scotch'ais skyles jame klijuot ir pan.), kad būtų normalus garantinis/pogarantinis servisas + esminis kriterijus būtų valdomas elektroniškai (ar per tinklą, ar per modbus ar kokiu kitokiu pramoniniu protokolu) - žadu senatvėje pažaist su tai žaislais, pradėt nuo parametrų monitoringo, o paskui pabandyt ir su našumais pažaist. Ar jo gerumo parametrai skirsis 5% - čia antrinis man kriterijus. Taip kad mūsų pasirinkimo kriterijai skiriasi...
Atsiliepimų nėra daug. Apie Amalvą (konkrečius modelius) yra parašyta bloguose pas Vilienę, Raituzą, dabar ir Laurynas iš 'puspasyvio' namo blogo parašė, čia nemažai žmonių turi, tai informacija kaupiasi. Kolegos va turi susimontavę (bet nesusidraugavę kol kas su jais) Flexit Uni3 ir Renovent 180, tai pasišnekam apie problemas ir tiuningą. Kai tik feedback'as iš kolegų normalizuosis, papostinsiu žmonių patirtis.
Ai, dar žmonės iš gudrussildymas.lt lyg ir bandė kažkada kažkokius rekupų monitoringo duomenis online pateikinėti, bet nežiūrėjau koks ten pas juos statusas šiuo metu, gal dar tęsia monitoringą.