Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Ar ne perauksta aplinkos lauko temperatura termoviziniam tyrimui?

Manyciau, kad geriau islenda defektai, kai lauke minusas (ir didesnis) ax.gif

QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 12:52)
Sendien termovizininkas buvo pas mane. Namas aspsiltintas gerai,nerado jokiu bedu. Viskas leistinose normose . Bet as ne apie tai. Labai smalsu buvo kaip atrodys langu sujungimo juosta (standumo juosta) Galvojau kad svies melynai,bet temperatura kaip ir lango remo,netgi siektiek siltesne.  Vadinasi nera jau toks labai didelis blogis..  Didesnis blogis tai dvejos balkono durys kurios issirietusios ir  nera sandarios kaip kad noretusi.  Dar vienas dalykas  kas krito i akis tai ... skirtumas tarp langu su sandarinimo juosta ir be. Tiksliau vienur suklijuota juosta jau iki galo,kitur dar nebaigta davesti. Tai ten kur nera juostos visokie margumynai,bet sake kad vaizdas pasikeicia kai suklijuoji juostas.

Atsakyti
Ar verta daryti termoviziją, kai namo vidus nešildomas? Tarkime lauke paspaudžia geras minusas, bet namo vidus nėra šildomas ir laikosi minusinė temperatūra?
Atsakyti
beprasmiska ,kuo didesnis vidaus ir isores lauko temperaturu skirtumas ir dar sukeliamas neigiamas ar teigiamas patalpu slegis tuo produktyvesne termovizija, tuo geriau matosi visi problematiski taskai ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 04 sausio 2015 - 18:56
QUOTE(arkava @ 2015 01 04, 19:06)
Ar ne perauksta aplinkos lauko temperatura termoviziniam tyrimui?

Manyciau, kad geriau islenda defektai, kai lauke minusas (ir didesnis)  ax.gif

Zinoma visalaik noretusi kad butu kuo didesnis minusas,bet kadangi manes rytoj nebebus LT,tai teko tenkintis tuom kaip yra. uztai teko name daugiau silumos sukelti kad butu kontrastas. O seip viskas matosi ir prie tokiu temperaturu.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 04, 16:08)
Oho kiek metalo? Čia ne tik standumo briaunos. Ar teisingai suprantu, kad tavo langų visuose rėmuose yra metalinė armuotė? Koks šito metalistų profilio pavadinimas? Kokia langų Uw?

Beje pirma nuoroda neatsidaro.

Visu pirma. Cibuli,as PN nestatau,man milivatu nereikia gaudyti. biggrin.gif Langu uw 0.8 (tipo lotuliukas.gif ) Koks profilio pavadinimas nezinau.Tiesa pasakius man pofig buvo. pasake kad rekomenduotina ir dejau. Nenoriu susiraiciusiu langu. Aciu,jau ir taip dvi duru varcios gadina visa reikala...
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 01 04, 16:22)
Profilis rimtas. Termovizijoje, turbūt, gerai pasirodė, nes vidinė pusė gan giliai, po keliais PVC sluoksniais. Man labiau įdomu kaip šitas mazgas pasirodys sandarumo teste - toks įspūdis, kad ten viskas ant sunėrimo laikosi, sandarumo su juostomis ar putomis nepagerinsi...

Supyksiu,uzpusiu silikona ant sujungimu bigsmile.gif . Del profilio tai gerai pataikei. Termovizorius is abieju profilio galu rodo saltesnes temperaturas. kaip suprantu todel kad profilio galai atviri ir per juos eina saltesnis oras. Tuos galus reikes su makrofleksu uzpusti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 01 04, 19:54)
beprasmiska ,kuo didesnis vidaus ir isores  lauko  temperaturu skirtumas ir dar sukeliamas neigiamas ar teigiamas patalpu slegis tuo produktyvesne termovizija, tuo geriau matosi visi problematiski taskai ...

O geriausia termovizija daryti kartu su sandarumo testu. Tada absoliuciai visi galai islenda. Labai daug niuansu su termovizija. netgi vejas nemazai ytakos duoda.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 04, 18:54)
beprasmiska ,kuo didesnis vidaus ir isores  lauko  temperaturu skirtumas ir dar sukeliamas neigiamas ar teigiamas patalpu slegis tuo produktyvesne termovizija, tuo geriau matosi visi problematiski taskai ...

Tikėtina, kad stogo apšiltinimą darysiu tik balandį ar gegužę (nenoriu dirbti su drėgnais paviršiais, neskubu, noriu kokybės). Tai reiškia, kad kai apšiltins stogą, tai bus jau tikrai šilta. Vadinasi termovizija atsidėtų tik kitai žiemai. Sandarumo testą galėsiu pasidaryti ir birželį, bet termovizija jau nuplauks.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 19:18)
1. Visu pirma. Cibuli,as PN nestatau,man milivatu nereikia gaudyti.  biggrin.gif  Langu uw 0.8 (tipo  lotuliukas.gif )  Koks profilio pavadinimas nezinau.Tiesa pasakius man pofig buvo. pasake kad rekomenduotina ir dejau. Nenoriu susiraiciusiu langu. Aciu,jau ir taip dvi duru varcios  gadina visa reikala...

2. O geriausia termovizija daryti kartu su sandarumo testu. Tada absoliuciai visi galai islenda.  Labai daug niuansu su termovizija. netgi vejas nemazai ytakos duoda.

1. Vaikytis tikrai nereikia, bet tokie langai netinka ne tai kad pasyviam namui, jie netinka šiltam namui. Nebent tavo namas kažkoks labai sudėtingas, labai dideli ir kažkas labai apsidrausdamas pridėjo metalo.

2. Štai ką man parašė vienas termovizorininkas: jei namas nešildomas, nieko nesimatys. Mažiausias temperatūrų skirtumas tarp išorės ir vidaus turėtų būti 15c. Jei lauke -5c pvz, , tai patalpose reikėtų 15-20c šilumos. Kuo skirtumas didesnis, tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 04, 20:34)
Tikėtina, kad stogo apšiltinimą darysiu tik balandį ar gegužę (nenoriu dirbti su drėgnais paviršiais, neskubu, noriu kokybės). Tai reiškia, kad kai apšiltins stogą, tai bus jau tikrai šilta. Vadinasi termovizija atsidėtų tik kitai žiemai. Sandarumo testą galėsiu pasidaryti ir birželį, bet termovizija jau nuplauks.
Papildyta:

1. Vaikytis tikrai nereikia, bet tokie langai netinka ne tai kad pasyviam namui, jie netinka šiltam namui. Nebent tavo namas kažkoks labai sudėtingas, labai dideli ir kažkas labai apsidrausdamas pridėjo metalo.

2. Štai ką man parašė vienas termovizorininkas: jei namas nešildomas, nieko nesimatys. Mažiausias temperatūrų skirtumas tarp išorės ir vidaus turėtų būti 15c. Jei lauke -5c pvz, , tai patalpose reikėtų 15-20c šilumos. Kuo skirtumas didesnis, tuo geriau.

1. Eik tu sieno pjaut.. Netinka...... Plius pas mane vitrinos aukstis 2,4 metro,o durys i balkona 2,2..

2. pas mane ir buvo skirtumas 20 laipsniu.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 21:18)
O geriausia termovizija daryti kartu su sandarumo testu.

Sandarumo testo metu viduje ir yra dirbtinai padaromas neigiamas arba teigiamas 50Pa slegis smile.gif... ,turint rekuperatoriu tai galima padaryti bet kada .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 04 sausio 2015 - 21:27
QUOTE(korida @ 2015 01 04, 22:26)
Sandarumo testo metu viduje ir yra dirbtinai padaromas neigiamas arba teigiamas 50Pa slegis  smile.gif... ,turint rekuperatoriu tai galima padaryti bet kada .

Tik kodel niekas nedaro sandarumo testu su recupais.. plius man testas kainuos 100 euru.. smile.gif Plius kaip nustatyti kiek oro pasikeicia ir t.t.
Ech,kad butu taip viskas paprasta kaip jus sakote..
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 03, 08:53)
Del to reikes mastyti ar investuoti pinigus i pasildyma oro ar tiek to dazniau kelias malkas imesti i zidini nes pajuryje kaip zinia tokiu salciu tik keliolika dienu per metus.

Jei su priežužšalimine apsauga rekuperatorius sisitvarko be papildomo oro pašldymo tai tik džiaukitės tuo ir negalvokit apie elektrinį teną prieš rekuperatorių. Kad ir kiek elektros bus sudeginta, ji bus deginama tik sukurti idealias sąlygas rekuperatoriui, daugiau naudos iš to nebus, nes šiluma prieš rekuperatorių lems tik šiltesnį išmetamą orą iš namų. Tikrai geriau vieną kitą malkutę įmesti, nei išlaidauti ant idealių sąlygų rekuperatoriui. Rekuperatoriaus paskirtis taupyti šilumą, su tuo tenu, tai bus ne energijos taupymo, o švaistymo prietaisas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 01 04, 22:43)
Jei su priežužšalimine apsauga rekuperatorius sisitvarko be papildomo oro pašldymo tai tik džiaukitės tuo ir negalvokit apie elektrinį teną prieš rekuperatorių. Kad ir kiek elektros bus sudeginta, ji bus deginama tik sukurti idealias sąlygas rekuperatoriui, daugiau naudos iš to nebus, nes šiluma prieš rekuperatorių lems tik šiltesnį išmetamą orą iš namų. Tikrai geriau vieną kitą malkutę įmesti, nei išlaidauti ant idealių sąlygų rekuperatoriui. Rekuperatoriaus paskirtis taupyti šilumą, su tuo tenu, tai bus ne energijos taupymo, o švaistymo prietaisas.

susitvarkyt susitvarko as apie tena ir nemasciau. mastau tik apie vandenini arba orini kaloriferi bet jauciu ir liks pamastymam artimiausia penkmeti. Jauciu turiu sandaru nama nes rekupas tikrai sukuria dideli neigiama slegi kai didelis minusas, nes dabar veikia iprastu rezimu tai is lauko oras atidaris duris nesiverzia visiskai
Atsakyti
Kur konkreciau is pajurio busi?

QUOTE(mantesas @ 2015 01 03, 08:53)
Del to reikes mastyti ar investuoti pinigus i pasildyma oro ar tiek to dazniau kelias malkas imesti i zidini nes pajuryje kaip zinia tokiu salciu tik keliolika dienu per metus.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 05, 09:44)
Kur konkreciau is pajurio busi?

5 km nuo gargzdu maciuiciu link
Atsakyti