QUOTE(Verteris @ 2015 02 23, 15:24)
Jei gerai suprantu kryptis, tai plokščias stogas vakarinėje namo pusėje ir realiai tik pirma eilė fotovoltinių modulių būtų daugiau ar mažiau visą dieną atvira saulei, likę moduliai apie pusę dienos slėptųsi šėšėlyje. Taigi generuojamos elektros kiekis būtų kur kas mažesnis, nei galėtų generuoti moduliai, sumontuoti ant šlaitinio stogo. Atititinkamai ir investicijos atsiperkamumas, ir taip ne itin, eitų šuniui ant uodegos
Gražiai atsuktas tiesiai
į pietus. Negautų saulės gal iki kokios 11 val., bet toliau visą dieną gautų. Bet gal ir anksčiau nei nuo 11 val. gautų saulės. Reikėtų realiai pažiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 02 23, 16:13)
Nesakau kad tikrai taip yra, tiesiog cibulis minėjo, kad taip išaiškino kompetentingas žmogus. Pabandžiau išmąstyti, iš kur gali būti trauktas tas minimalus COP3.
Jis sakė, kad COP nuo 3, bet gal realybėje yra ir nuo 2,7. Matėsi, kad kažkur skubėjo, tai tik šiaip iš akies atsakinėjo. Sakė siųsk duomenis el. paštu, pažiūrės tiksliau. Bent jau sertifikavimo kainas sužinosiu.
Beje, Mintai, tikriausiai žinai, kad siekiant nuo A klasės sertifikato privalomas sandarumo testas. Ta firma, kur tau darė sandarumo testą greičiausiai nėra sertifikuota, nes man kaip sakė sertifikuotų Lietuvoje yra lygtai tik dvi firmos. Jei norėsi sertifikuoti, o greičiausiai, kad norėsi, tai teks daryti naują testą. Sertifikuotų firmų kaina: 230 eurų + PVM. Čia kaina vien už sandarumo testą, vienas bandymas.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 02 23, 16:29)
Aš irgi nė trupučio nesuprantu. Man irgi visiškai neaišku. 1 iš COP galėtų išmesti dėl elektros, bet daugiau, tai jau absurdas.