QUOTE(mantesas @ 2015 01 26, 16:39)
Nesidauzykit i galva prasiskelsit. Nei as sakiau kad taikau pasyvaus standartus nei ka. Cia buvo proga paekspermentuot kiek namas valgo elektros. Dabar ta skaiciu gauta padauginkit is naktines elektros tarifo tada padauginkit is tarkim geo siurblio cop ir ka gausit? ogi max 200 lt per salciausius menesius prie geo cop 4. Dabar man isvis nekainuoja (tik cirkuliacinio darbas) nes medzio atraizu is statybu man uzteks kaip minimum dviem sezonam.
Skaiciai pateikti suzinot relu namo poreiki skaiciuojant kokio geoterminio katilo reikes.
O verteris skaiciuoja blogai nes i para man reikia 28 kw o ne 40 kaip jis priima.
Ir kai gyvena zmones naturaliu pritekejimu taip pat daug (virykle, lempos kompiuteriai ir t.t)
pagal mano skaiciavimus tai namas prie lauko 0 temperaturos ir vidaus 17 reikalauja apie 1.2 kwh silumos visam namui (vieno elektrinio radijatoriaus). Tai siaip isvada tokia, kaip ir anksciau (kokia ir spejau) man uztektu 4 kw geo siurblio.
Skaiciai pateikti suzinot relu namo poreiki skaiciuojant kokio geoterminio katilo reikes.
O verteris skaiciuoja blogai nes i para man reikia 28 kw o ne 40 kaip jis priima.
Ir kai gyvena zmones naturaliu pritekejimu taip pat daug (virykle, lempos kompiuteriai ir t.t)
pagal mano skaiciavimus tai namas prie lauko 0 temperaturos ir vidaus 17 reikalauja apie 1.2 kwh silumos visam namui (vieno elektrinio radijatoriaus). Tai siaip isvada tokia, kaip ir anksciau (kokia ir spejau) man uztektu 4 kw geo siurblio.
Tikrai šiltas namas. Kokią energinę klasę gavo?