QUOTE(*** @ 2015 02 12, 21:57)
As turiu pirtele tokia samadelka. Ji iki 115 laipsiu ikaista per pusantros valandos bet lygiai taipat ir atvesta greit. Ta ka tu ten priputi vejeliu nereiskia kad namo sienos yra isilusios kaip pecius ir spinduliuos kelias paras siluma jai nesildysi..
Kas atsitinka, kai pradedi vedinti pirtelę. Atidarai duris, ten greitai prieina vėsaus lauko oro ir jei durų neuždarai viskas pamažu vėsta, bet jei duris uždarysi, priėjęs šviežias lauko oras bus greitai sušildytas, nes pirtelės sienos vis dar laiko pakankamai daug šilumos. Vat tą momentą kai atidarytos durys ir vyksta intensyvi ventilecija, dėl kurios temperatūra pirtelėje, taip pat ir mano namuose krito vadinu atvėsimą dėl priėjusio vėsesnio oro. Pirtelės ar namo sienos vis dar laiko pakankamai šilumos, kad kai tik pirtelės duris uždarai, ar nustoji vėdinti namą, temperatūra sukyla. Taigi, namas ir pirtelė tuo momentu vis dar neatvėsę.
Jei vėdinsi ilgiau, kaip minėjai, maždaug per pusantros valandos tavo pirtelė bus visai atvėsinta. Jei būčiau tęsęs vėdinimą ir namo paduodamo oro papildomai nešildęs, būtų atvėsęs ir mano namas, bet aš to nelaukiau ir padariau, kad rekuperatorius pūstų kambario temperatūros orą. Taigi išsisukau neatvėsinęs namo, neišleidęs visos šilumos iš savo namo termomasės.
As tikrai tikiu kad Minto namas gal net silciausias gausis is cia besistatanciu, bet kad uztektu tik zmogaus silumos vejelio ar vieno tepalinio radiatoriaus comon?
Dėkui už pasidalintą savo tikėjimą, bet tu teisus, mano namui dabar užtenka tik elektrinio kaloriferio dirbančio naktiniu tarifu, tai yra grubiai pusę darbo laiko, arba nuolatiniu bendru 1kW galingumu, kad visame name, tai yra tiek pirmame, tiek antrame aukšte, esant lauke apie 0C, laikytūsi aukštesnė nei 20C temperatūra.
Turint omenį, kad pagal mano skaičiavimus, mano namo šilumos nuostoliai prie lauko -23C yra truputį virš 2kW, tai kai lauke yra ~0C, tai yra dvigubai mažesnis temperatūrų skirtumas, nieko nuostabaus, kad ir šildymo galingumo reikia maždaug dvigubai mažesnio. Malonu aišku, kad rezultatas sutampa su preliminariais skaičiavimais, bet yra kaip yra.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 12, 20:15)
Žodžio
šarlatas reikšmės. Aš jį vartojau būtent pirmąja reikšme
Galėsi teisme teisėjui aiškinti, man to nereikia, tik deja, turiu nuvilti. Teisėjai paprastai turi savo nuomonę, kuri tikrai nevisada sutampa, gal vis tik teisingiau būtų pasakyti, dažniau nesutampa su kaltinamųjų.