Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Kaip suprantu pas Minta irengtas ir eksplotuojamas tik 2a, jai taip tai kazin ar jo nuomone objektyvi. Remiantis tuo kad ir silta nama reikia kurent, itariu kad Mintas taupo ant komforto ir ko netaupyt jai turi tik viena tepalini peciuka. Gi pats rase kad rekupas isiurbe visa siluma per nakti, reiskias silumos poreikis yra neuztikrinamas..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 12, 12:13)
Aš lygiai taip pat galvoju, kad turėtų būti šiek tiek šilčiau, bet Mintas sako priešingai. Jei tavo ir mano teiginiai teisingi, tai kad ir kokios žemos temperatūros grindyse vaikščiotų, bet grindys bus malonesnės nei jų visiškai nešildant. Todėl aš ir sakiau, kad orinis šildymas + keli laidai, kilimėliai perimetru nėra komfortiška šildymo sistema.

Atsakyti
Nezinau niuansu, taciau retai reko matyt/girdet, kad ortakiai butu ties grindimis (tiesa gal yra orinis/plintusinis sildymas). Kitaip - visas karstis - galvai biggrin.gif , o pėdutes - sals.

Buity, elementarūs orinukai/kondiskes ir paluby kabinami...

QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 12, 11:52)
Butent jeigu normaliai projektuojama orine sildymo sistema oras turi buti paduodamas netik palubeje, kai pasiziuri Lietuviu "kurybos" tai plaukai piestu stojasi ir dar uz tai praso kazkokiu kosminiu pinigu. Musu SVOK projektuotojai sugeba tik "tvarto" tipo pastatus kaip akropolis projektuoti, apie individualius namus dazniausiai neturi jokio supratimo.

Atsakyti
Tai nuo zidinio siluma visad ispuciama prie grindu.

Taip, zidini du reisus pakureni tai kopeciom palipus akys dega o apacioi nesijaucia kad butu kas isile.. Tokiu atveju mano orinis micius uzsiima oro varinejimu is palubes..

QUOTE(arkava @ 2015 02 12, 13:05)
Nezinau niuansu, taciau retai reko matyt/girdet, kad ortakiai butu ties grindimis (tiesa gal yra orinis/plintusinis sildymas). Kitaip - visas karstis - galvai  biggrin.gif , o pėdutes - sals.

Atsakyti
Nezinau niuansu, taciau retai reko matyt/girdet, kad ortakiai butu ties grindimis (tiesa gal yra orinis/plintusinis sildymas). Kitaip - visas karstis - galvai  biggrin.gif , o pėdutes - sals.

viskas jau senai yra sugalvota tik musu SVOK projektuotojams neikandama smile.gif
Atsakyti
pvz. ? WWW ?

QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 12, 12:10)
viskas jau senai yra sugalvota tik musu SVOK projektuotojams neikandama smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 12, 13:13)
pvz. ? WWW ?

Na tai google Underfloor Air Distribution System
Va kad ir difuzuriai http://www.troxusa.c...loor_diffusers/
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 02 12, 13:04)
Kaip suprantu pas Minta irengtas ir eksplotuojamas tik 2a, jai taip tai kazin ar jo nuomone objektyvi. Remiantis tuo kad ir silta nama reikia kurent, itariu kad Mintas taupo ant komforto ir ko netaupyt jai turi tik viena tepalini peciuka. Gi pats rase kad rekupas isiurbe visa siluma per nakti, reiskias silumos poreikis yra neuztikrinamas..

Tikėtinas variantas.
Papildyta:

Aš irgi taip galvoju, kad orinis šildymas, jei įrengtas standartiškai, nėra komfortiškas. Jam greičiausiai reikia nestandartinio sprendimo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 12, 11:26)
Neknisdamas smegenų praeiti negali? Prieš kelias dienas pirmas drebiai (Ech Cibuli Cibuli), tada dar Milao pridėjo (Be papildomų sąlygų šitie teiginiai - visiška nesąmonė), o aš tik išdėčiau savo požiūrį.

Kadangi kažkada teigiai, kad kėliai savo kvalifikaciją teisės srityje, tai būk malonus ir kaip teisininkas įvertink, kurioje vietoje yra įžeidimas vartojant tiktai vardą du kartus? Jokio papildomo būdvardžio, tik vardą? Taip, iš konteksto turėjo jaustis nusivylimas nukreiptas tamstos atžvilgiu, bet įžeidimas. Na atleisk, bet aš jo nematau, kaip teisėje besigaudantis man gal geriau paaiškinsi.

"Milao pridėjo" ir vėl, asmens atžvilgiu buvo įžeidimas? Aš mačiau tiktai pareikštą nuomonę, kuri nors ir neigiama, bet ne asmens, bet kito asmens išreikštos nuomonės atžvilgiu. Sakykit teisėje besigaudantis Cibuli, ar galima įžeisti ne asmenį, bet nuomonę? Nekreipiant dėmesio, kad net toje rašliavoje nieko įžeidžiančio nesimato.

O Jūsų ponas Cibuli pasisakymai, su konkrečiai įžeidžiančiais žodžiais nukreiptais tiesiai prieš konkretų asmenį.

O dabar atsiverskite Lietuvos Respublokos baudžiamojo kodekso 155 straipsnio. "Įžeidimas" 1-ąją dalį ir pasiskaitykite:

"Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų,"

Taigi,
1. veika konkrečiai turi būti nukreipta prieš asmenį,
2. pirmoje dalyje reikalaujama, kad veika būtų padaroma viešai, kas pilnai apima susirašinėjimą interneto forumuose, jei norit daugiau informacijos, pilna teismų praktikoje jau išnagrinėtų tokių bylų, toks jausmas kad pavyzdžiui lytinių mažumų atstovai tyčia sėdi forumuose tik tam, kad surastų kas apie juos negražaus ką pasakys. Beje, ne tik apie konkrečius asmenis, bet net apie tautines mažumas iš tamstos pilna "gražių" atsiliepimų, dėl kurių, po metų ar dviejų, tamsta neabejoju, kad kokio vieno kito tos tautinės mažumos atstovo iniciatyva, tikrai būsite patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, būtent pagal dabar aptarinėjamą LRBK straipsnį.

Buvau kelis kartus kreipęsis į šio forumo administratorę, kad keli tautinių mažumų atžvilgiu nukreipti pasisakymai būtų pašalinti, bet kiek galima tamstos vardan suktis, kai vietoj padėkos žodžių bent jau už konkrečius patarimus, dar ir pats būčiau įžeidinėjamas. Pats prisidirbai pats ir srėbk.

3. reikalaujama forma - raštu arba žodžiu, pilnai tenkinama, nes viskas ne tik raštu parašyta, tad puikiausiai tinka kaip įrodymas, bet ir viešai internete paskelbta. Turi puikiausią įrodomąją galią.

Ką gi, garantuoju, kad tamstos atžvilgiu bus pradėta ne viena baudžiamoji byla. Sėkmės tokiais pasisakymais didinti būsimą jų skaičių. Senaties termino patikėk, užteks dar ne vieneriems metams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 vasario 2015 - 19:19
QUOTE(mintas @ 2015 02 12, 19:00)
Kadangi kažkada teigiai, kad kėliai savo kvalifikaciją teisės srityje, tai būk malonus ir kaip teisininkas įvertink, kurioje vietoje yra įžeidimas  vartojant tiktai vardą du kartus? Jokio papildomo būdvardžio, tik vardą? Taip, iš konteksto turėjo jaustis nusivylimas nukreiptas tamstos atžvilgiu, bet įžeidimas. Na atleisk, bet aš jo nematau, kaip teisėje besigaudantis man gal geriau paaiškinsi.

O Jūsų ponas Cibuli pasisakymai, su konkrečiai įžeidžiančiais žodžiais nukreiptais tiesiai prieš konkretų asmenį.

Tu mano atžvilgiu nieko neįžvelgi, bet aš jau iš karto kaltas. Pirma pats pasiskaityk ir pamatysi, kad jokio įžeidimo nebuvo. Aš lygiai taip pat kaip ir tu išreiškiau savo nuomonę, abejonę, nusivylimą, kuri buvo pagardinta keliais riebiais žodžiais: pautai, šūdas, ekspertai,šarlatanai ir t.t. Visi mano vartoti žodžiai yra iš Lietuvių kalbos žodyno, vartotini.

O štai čia buvo konkretus įžeidimas.
Atsakyti
Gi pats rase kad rekupas isiurbe visa siluma per nakti, reiskias silumos poreikis yra neuztikrinamas..

Nevisai tiksliai atkartoti mano žodžiai. Aš rašiau kad name tapo vėsiau, o ne namai atšalo ar visa šiluma buvo išsiurbta-prarasta.

Vėsiau tapo todėl, kad nešildant paduodamo oro, iš rekuperatoriaus buvo tiekiamas ~14C laipsnių oras, kuris, namų nešildant greitai (sakykim 1/3 per valandą greičiu) pakeitė buvusį +20C laipsnių orą.

Taigi ne namas atvėso, o tiktai šiltas oras buvo pakankamai intensyviai keičiamas vėsesniu ir papildomai jo nešildant name pradėjo jaustis vėsiau. Namo sienos nors buvo vėsinamos intensyviau (ne tik iš lauko pusės, bet jau ir iš vidaus), vis tiek išlaikė sukauptą šilumą ir šildė iš rekuperatoriaus tiekiamą ~+14C temperatūros orą keldamos jo temperatūrą iki ~+19C -+18C laipsnių.

Pradėjus pastoviai rekuperatoriaus tenu šildyti rekuperatoriaus išpučiamą orą vėsesnio oro keliamos problemos visą dieną nešildomame name neliko.

Jei mano namas būtų atvėsęs, aš jame temperatūros su 2kW kaloriferiu dirbančiu tik naktiniu tarifu, nebūčiau sugebėjęs užkelti iki pavasario wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 vasario 2015 - 19:40
QUOTE(mintas @ 2015 02 12, 19:38)
Nevisai tiksliai atkartoti mano žodžiai.

***, atsargiai. Mintas jau klasikas ir jo žodžius reikia cituoti itin tiksliai, mintinai.
Atsakyti
Mintas taupo ant komforto

Prašau patikslinti, kaip suprantate šį išsakytą teiginį. Jei manote kad šildydamasis tik naktimis aš turiu diskomfortą dėl temperatūros šokinėjimu, užtikrinu, kad klystate. Mano name temperatūra per dieną tikrai nenukrenta taip, kad žmogaus organai užfiksuotų temperatūros kritimą. Bijau sumeluoti, kadangi labai dažnai į termometrą paskutiniu metu nežiūriu, bet įtariu, kad viso namo vidaus temperatūrų svyravimai telpa 1C laipsnio ribose.
Atsakyti