QUOTE(cibulis @ 2015 02 12, 11:26)
Neknisdamas smegenų praeiti negali? Prieš
kelias dienas pirmas drebiai (Ech Cibuli Cibuli), tada dar
Milao pridėjo (Be papildomų sąlygų šitie teiginiai - visiška nesąmonė), o aš tik išdėčiau savo požiūrį.
Kadangi kažkada teigiai, kad kėliai savo kvalifikaciją teisės srityje, tai būk malonus ir kaip teisininkas įvertink, kurioje vietoje yra įžeidimas vartojant tiktai vardą du kartus? Jokio papildomo būdvardžio, tik vardą? Taip, iš konteksto turėjo jaustis nusivylimas nukreiptas tamstos atžvilgiu, bet įžeidimas. Na atleisk, bet aš jo nematau, kaip teisėje besigaudantis man gal geriau paaiškinsi.
"Milao pridėjo" ir vėl, asmens atžvilgiu buvo įžeidimas? Aš mačiau tiktai pareikštą nuomonę, kuri nors ir neigiama, bet ne asmens, bet kito asmens išreikštos nuomonės atžvilgiu. Sakykit teisėje besigaudantis Cibuli, ar galima įžeisti ne asmenį, bet nuomonę? Nekreipiant dėmesio, kad net toje rašliavoje nieko įžeidžiančio nesimato.
O Jūsų ponas Cibuli pasisakymai, su konkrečiai įžeidžiančiais žodžiais nukreiptais tiesiai prieš konkretų asmenį.
O dabar atsiverskite
Lietuvos Respublokos baudžiamojo kodekso 155 straipsnio. "Įžeidimas" 1-ąją dalį ir pasiskaitykite:
"Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų,"
Taigi,
1. veika konkrečiai turi būti nukreipta prieš asmenį,
2. pirmoje dalyje reikalaujama, kad veika būtų padaroma viešai, kas pilnai apima susirašinėjimą interneto forumuose, jei norit daugiau informacijos, pilna teismų praktikoje jau išnagrinėtų tokių bylų, toks jausmas kad pavyzdžiui lytinių mažumų atstovai tyčia sėdi forumuose tik tam, kad surastų kas apie juos negražaus ką pasakys. Beje, ne tik apie konkrečius asmenis, bet net apie tautines mažumas iš tamstos pilna "gražių" atsiliepimų, dėl kurių, po metų ar dviejų, tamsta neabejoju, kad kokio vieno kito tos tautinės mažumos atstovo iniciatyva, tikrai būsite patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, būtent pagal dabar aptarinėjamą LRBK straipsnį.
Buvau kelis kartus kreipęsis į šio forumo administratorę, kad keli tautinių mažumų atžvilgiu nukreipti pasisakymai būtų pašalinti, bet kiek galima tamstos vardan suktis, kai vietoj padėkos žodžių bent jau už konkrečius patarimus, dar ir pats būčiau įžeidinėjamas. Pats prisidirbai pats ir srėbk.
3. reikalaujama forma - raštu arba žodžiu, pilnai tenkinama, nes viskas ne tik raštu parašyta, tad puikiausiai tinka kaip įrodymas, bet ir viešai internete paskelbta. Turi puikiausią įrodomąją galią.
Ką gi, garantuoju, kad tamstos atžvilgiu bus pradėta ne viena baudžiamoji byla. Sėkmės tokiais pasisakymais didinti būsimą jų skaičių. Senaties termino patikėk, užteks dar ne vieneriems metams.