Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Čia dar radau tų 5 skirtingų namų sandarumo matavimus.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 01 03, 15:15)
Aš gan atsargiai žiūriu į tokius straipsnius, kur perpasakojama kiti šaltiniai. Visiškai neaišku, kaip tas 25cm sluoksnis buvo įrengtas - gal tiesiog laisvai supiltas iš maišų, niekaip paskui netrombuojant ar pan. Tokiu atveju sukritimas, manau, realus. Va jei surasti pirminį informacijos šaltinį, kad vata buvo supūsta ir po to tiek sukrito - tai jau būtų rimtas kaltinimas...

Pažiūrėkite štai čia. 2012 metų spalio mėnesio nuotraukos. Matyti, kad pūtė su įranga. Gaila tik ekovatos gamintojas nesimato.
Atsakyti
Jus nemaisykite ant perdangos supustos vatos tankio ir i sienas ir stogo konstrukcijas puciamos vatos tankiu smile.gif .Kazkoks diletantas imete i superm. nuorodele ir daro savo isvadas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 03, 17:21)
Gaila tik ekovatos gamintojas nesimato.

Cia vieno is remeju puslapis http://www.janramis....10&subsection=7
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 03, 16:00)
Jus nemaisykite ant perdangos supustos vatos tankio ir i sienas ir stogo konstrukcijas puciamos vatos tankiu smile.gif .Kazkoks diletantas imete i superm. nuorodele ir daro savo isvadas smile.gif

Aš suprantu, kad priklausomai nuo supūtimo vietos skiriasi susėdimas. Bet šiuo atveju per didelis susėdimas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 03, 18:20)
Aš suprantu, kad priklausomai nuo supūtimo vietos skiriasi susėdimas. Bet šiuo atveju per didelis susėdimas.

o is kur jus zinot ,kad per didelis susedimas ar zinote koks produktas ,kokiu tankiu supusta ir teigti taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 01 03, 16:29)
o is kur jus zinot ,kad per didelis susedimas ar zinote koks produktas ,kokiu tankiu supusta ir teigti taip  doh.gif

Dėl to kad 20 proc. susėdimas yra tikrai didelis. Pavyzdžiui, austrai Thermofloc nurodo tokius susėdimus. Parsisiųskite tą PDF ir pažiūrėkite lentelę apačioje. Ten nurodyta kiek gali susėsti jų produktas. Pučiant į šlaitinį stogą - 0 proc.; ant perdangos - 4,4 proc. Dar yra D metodas, kuriuo supūsta ekovata gali susėti 7 proc. Pavyzdžiui, Isover pučiama stiklo vata. Gamintojas nurodo, kad jos susėdimas yra S2. Čia taip pat nurodo, koks yra storis supučiant, koks bus susėdimas ir varža. Ten nurodoma, kad supūtus 305 mm storis po susėdimo bus 287 mm, t.y. vata susės 18 mm arba 5,9 proc. Todėl ir sakau, kad 20 proc. susėdimas yra per didelis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 sausio 2015 - 16:54
QUOTE(BangaS @ 2014 12 31, 02:39)
Korida savo plokštelinio-entalpinio+orinio ŽŠ

pas koridą entalpinis?
Atsakyti
Mano rekuperatoriaus silumokaotis plastikinis.
Atsakyti
Sendien termovizininkas buvo pas mane. Namas aspsiltintas gerai,nerado jokiu bedu. Viskas leistinose normose . Bet as ne apie tai. Labai smalsu buvo kaip atrodys langu sujungimo juosta (standumo juosta) Galvojau kad svies melynai,bet temperatura kaip ir lango remo,netgi siektiek siltesne. Vadinasi nera jau toks labai didelis blogis.. Didesnis blogis tai dvejos balkono durys kurios issirietusios ir nera sandarios kaip kad noretusi. Dar vienas dalykas kas krito i akis tai ... skirtumas tarp langu su sandarinimo juosta ir be. Tiksliau vienur suklijuota juosta jau iki galo,kitur dar nebaigta davesti. Tai ten kur nera juostos visokie margumynai,bet sake kad vaizdas pasikeicia kai suklijuoji juostas.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 13:52)
Sendien termovizininkas buvo pas mane. Namas aspsiltintas gerai,nerado jokiu bedu. Viskas leistinose normose . Bet as ne apie tai. Labai smalsu buvo kaip atrodys langu sujungimo juosta (standumo juosta)

Standumo juosta - tai standumo briauna, t.y. metalas? Jei taip, koks pas tave įdėtas, kokie jo matmenys? Gal nuotraukų paviešinsi? Sandarumo testą darei ar darysi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 04, 15:19)
Standumo juosta - tai standumo briauna, t.y. metalas? Jei taip, koks pas tave įdėtas, kokie jo matmenys? Gal nuotraukų paviešinsi? Sandarumo testą darei ar darysi?

Toks.

Nuotrauku neturiu pokolkas. Sake gal antradieni. Sandarumo testas pavasari nes uzsandarintas tik antras aukstas.Profilis toks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 04 sausio 2015 - 14:56
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 14:53)
Nuotrauku neturiu pokolkas. Sake gal antradieni.    Sandarumo testas pavasari nes uzsandarintas tik antras aukstas.Profilis toks

Oho kiek metalo? Čia ne tik standumo briaunos. Ar teisingai suprantu, kad tavo langų visuose rėmuose yra metalinė armuotė? Koks šito metalistų profilio pavadinimas? Kokia langų Uw?

Beje pirma nuoroda neatsidaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 sausio 2015 - 15:09
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 04, 14:53)
Toks.

Nuotrauku neturiu pokolkas. Sake gal antradieni.    Sandarumo testas pavasari nes uzsandarintas tik antras aukstas.Profilis toks

Profilis rimtas. Termovizijoje, turbūt, gerai pasirodė, nes vidinė pusė gan giliai, po keliais PVC sluoksniais. Man labiau įdomu kaip šitas mazgas pasirodys sandarumo teste - toks įspūdis, kad ten viskas ant sunėrimo laikosi, sandarumo su juostomis ar putomis nepagerinsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 04 sausio 2015 - 15:23