Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Pagal internete rasta Uponor technine dokumentacijahttps://www.uponor.l...a.pdf?version=1 iseina jog jei silumos poreikis labai mazas, tai tarp sidomu grindu pavirsiaus ir kambario oro temperaturos bus 1-2 laipsniu skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 11 vasario 2015 - 23:22
QUOTE(cibulis @ 2015 02 11, 16:24)
Man atrodo,

Kai rodosi, reikia žegnotis.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 11, 23:22)
Pagal internete rasta Uponor technine dokumentacijahttps://www.uponor.l...a.pdf?version=1 iseina jog jei silumos poreikis labai mazas, tai tarp sidomu grindu pavirsiaus ir kambario oro temperaturos bus 1-2 laipsniu skirtumas.

Jau kokie du metai kaip tai mes čia pastoviai rašom. Kiek pamenu, Vilienė pirmas pradėjo tuo skūstis. Maniau kad tik Cibulis skaityti nemoka, nes kas dieną jam vis tą patį kartoji, o jis išgeria pora bokalų alaus, visus na&^$# siuntinėja, o ryte pabunda ir vėl tuščia galva ir vėl tas pačias žinias kaip naujienas priima, tiesa, dar pro savo "patikimumo" filtrą pravaro. Tai gal po dešimto rašymo kai jau pabosta ir nekreipi daugiau dėmesio, jį aplanko "Eureka" ir nepatikėsit, kokia ideali jam mintis šovė, nors apie tai, absoliučiai tą patį, jau virš metų jam rašai, bet tai jau būna jo, asmeninė nuomonė smile.gif.

Cibuli, nepyk kad taip, bet man irgi nepatinka, kai mane na%$# siuntinėji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 vasario 2015 - 01:17
QUOTE(mintas @ 2015 02 12, 02:10)
Papildyta:
Jau kokie du metai kaip tai mes čia pastoviai rašom. Kiek pamenu, Vilienė pirmas pradėjo tuo skūstis. Maniau kad tik Cibulis skaityti nemoka, nes kas dieną jam vis tą patį kartoji, o jis išgeria pora bokalų alaus, visus na&^$# siuntinėja, o ryte pabunda ir vėl tuščia galva ir vėl tas pačias žinias kaip naujienas priima, tiesa, dar pro savo "patikimumo" filtrą pravaro. Tai gal po dešimto rašymo kai jau pabosta ir nekreipi daugiau dėmesio, jį aplanko "Eureka" ir nepatikėsit, kokia ideali jam mintis šovė, nors apie tai, absoliučiai tą patį, jau virš metų jam rašai, bet tai jau būna jo, asmeninė nuomonė smile.gif.

Teisingi pastebejimai smile.gif
Atsakyti
Pakelsi grindu temp, padidinsi oro apytaka rekupe ir bus gaivus oras bei silta pedutem biggrin.gif

QUOTE(mintas @ 2015 02 12, 01:10)
Papildyta:

Atsakyti
Papildyta:
Jau kokie du metai kaip tai mes čia pastoviai rašom. Kiek pamenu, Vilienė pirmas pradėjo tuo skūstis.

jei danga plyteles, tai turbut ir as buciau susiraukes. Kokios problemos dedant kamstine danga ar vinilines lenteles ? Net tos pacios medines grindys tikrai nebus tokios saltos.
Atsakyti

Neknisdamas smegenų praeiti negali? Prieš kelias dienas pirmas drebiai (Ech Cibuli Cibuli), tada dar Milao pridėjo (Be papildomų sąlygų šitie teiginiai - visiška nesąmonė), o aš tik išdėčiau savo požiūrį.

Taip kad geriau pasižiūrėk į veidrodį ir pamatysi, kad pirmas pradedi kelti audras. Mano reakcija - tik pasekmė.

Nesiginu, gal kartais ir nusikalbu, ne viską žinau ir neteigiu, kad viską žinau, bet nedrebiu į veidą su mėšlinais batais. Tą patį galima ir paprasčiau pasakyti. O pats tikrai nemoki oponuoti. Jau ne kartą man siūlei užsičiaupti, vis aiškini, kad nusišneku, neskaitau ir t.t. Nesi tu ar kažkuris kitas namų statybos klasikas, kad turėčiau skaityti visus SM puslapius ir viską turėčiau atsiminti, kas ką ir kur pasakė. Jei neužfiksavau, nes prieš metus nebuvo įdomu, aktualu, o klausiu ir domiuosi dabar, tai nebūtina svaidytis skambiais pareiškimais ir nebus atitinkamos reakcijos.

Tarkime pasakymas: visiška nesąmonė ir neteisingi teiginiai. Abiejų turinys vienodas, bet emocinis krūvis skiriasi. Nenuostabu, kad toks emocinis krūvis iššaukia ir atitinkamą reakciją.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 11, 23:22)

Šitą aš jau supratau. Mano klausimas buvo kitoks: ar visiškai nešildomos grindys bus tokios pačios temperatūros kaip šildomos žemomis temperatūromis?

Tarkime darome kaip siūlo Mintas: orinis šildymas ir keli laidai/kilimėliai namo perimetru/WC ir pan. Žodžiu, orinis šildymas, bet iš esmės nėra grindinio šildymo.

Antras variantas: grindinis šildymas ir geoterma. Į grindis ateina vos +23 termofikatas.

Ar abiem atvejais grindys bus vienodai šaltos, vėsios, nemalonios? O gal visgi su +23 tos beveik nešildomos grindys atrodys šiek tiek malonesnės, nors realiai to nepavyks įvertinti. Tiesiog žmogaus koja nejaus, bet prietaisai gal fiksuotų kitus parodymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 vasario 2015 - 11:26
Šitą aš jau supratau. Mano klausimas buvo kitoks: ar visiškai nešildomos grindys bus tokios pačios temperatūros kaip šildomos žemomis temperatūromis?

Tarkime darome kaip siūlo Mintas: orinis šildymas ir keli laidai/kilimėliai namo perimetru/WC ir pan. Žodžiu, orinis šildymas, bet iš esmės nėra grindinio šildymo.

Antras variantas: grindinis šildymas ir geoterma. Į grindis ateina vos +23 termofikatas.

Ar abiem atvejais grindys bus vienodai šaltos, vėsios, nemalonios? O gal visgi su +23 tos beveik nešildomos grindys atrodys šiek tiek malonesnės, nors realiai to nepavyks įvertinti. Tiesiog žmogaus koja nejaus, bet prietaisai gal fiksuotų kitus parodymus.

Reikėtų kalbėti apie grindų dangos temperatūra, termofikato temp. visada bus didesne. Sakoma jog 23 dangos temperatūra yra puikiai juntama ir saltumas nejauciamas. Šiltame name kaip tavo prie grindų dangos 23, oro temp turėtų būti apie 22-21
Oriniu sildymu grindys tikrai nebus šiltesnės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 12 vasario 2015 - 11:41
Atsakau: biggrin.gif Nebus. Nes, bet kiek sildomos bus siltesnes uz visiskai nesildomas. Elementaru.
Kabelis - perimetru - tai ir sildys 20-30 cm plota perimetru.
Jei is geo ateis bent 24-25 - PN manau tikrai uzteks. Patalpoj bus nuo 20.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 12, 10:26)

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 12, 11:38)
Atsakau:  biggrin.gif  Nebus. Nes, bet kiek sildomos bus siltesnes uz visiskai nesildomas. Elementaru.
Kabelis - perimetru - tai ir sildys 20-30 cm plota perimetru.
Jei is geo ateis bent 24-25 - PN manau tikrai uzteks. Patalpoj bus nuo 20.

Aš lygiai taip pat galvoju, kad turėtų būti šiek tiek šilčiau, bet Mintas sako priešingai. Jei tavo ir mano teiginiai teisingi, tai kad ir kokios žemos temperatūros grindyse vaikščiotų, bet grindys bus malonesnės nei jų visiškai nešildant. Todėl aš ir sakiau, kad orinis šildymas + keli laidai, kilimėliai perimetru nėra komfortiška šildymo sistema.

Vienintelis dalykas, kuris man kelia abejonių yra grindų termomasė. Sako, kad betonas iki 2-3 cm gylio nuo paviršiaus kaupia šilumą. Tikėtina, kad ir šildantis vien oru grindų betonas gali sukaupti šilumos ir ją atidavinėti. Tik neaišku ar tai bus juntama ir kaip betono akumuliaciją paveiks parketlentės?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 12, 11:37)
Sakoma jog 23 dangos temperatūra yra puikiai juntama ir saltumas nejauciamas.  Šiltame name kaip tavo prie grindų dangos 23, oro temp turėtų būti apie 22-21
Oriniu sildymu grindys tikrai nebus šiltesnės.

Ir *** vakar sakė, kad +23 į grindis jau visai malonu kojoms.
Atsakyti
Dar reiktu vertinti pacia grindu danga, kuri pati yra/ne šilta. Plyteles -bus salta vistiek, kamstis - zymiai silciau.
Taigi, jei visas namas grindys is PVC, kamscio, galu gale- medzio, ir menkas putimas silto oro - bus silta.
Be to - orinis pucia siluma, taciau ji momentaliai atsiduria paluby. Kojom vesu, ir jei dar danga vesi - nekomfortas sad.gif

p.s. ar teko miegot prie minuso ant EPS? Man teko - minus 9-10, uzmigau su striuke, teko nusiimt. Silta.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 02 12, 12:32)
Dar reiktu vertinti pacia grindu danga, kuri pati yra/ne  šilta. Plyteles -bus salta vistiek, kamstis - zymiai silciau.
Taigi, jei visas namas grindys is PVC, kamscio, galu gale- medzio, ir menkas putimas silto oro - bus silta.
Be to - orinis pucia siluma, taciau ji momentaliai  atsiduria paluby. Kojom vesu, ir jei dar danga vesi - nekomfortas sad.gif

p.s. ar teko miegot prie minuso ant EPS? Man teko - minus 9-10, uzmigau su striuke, teko nusiimt.  Silta.

Logiškos mintys. 4u.gif

Ant EPS miegoti neteko, bet dirbant prie pamatų, teko po keliais pasikišti, kad nebūtų šalta. Tai super šiluma eina. Net nusistebėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 vasario 2015 - 12:41
QUOTE(arkava @ 2015 02 12, 12:32)
Be to - orinis pucia siluma, taciau ji momentaliai  atsiduria paluby. Kojom vesu, ir jei dar danga vesi - nekomfortas sad.gif

Butent jeigu normaliai projektuojama orine sildymo sistema oras turi buti paduodamas netik palubeje, kai pasiziuri Lietuviu "kurybos" tai plaukai piestu stojasi ir dar uz tai praso kazkokiu kosminiu pinigu. Musu SVOK projektuotojai sugeba tik "tvarto" tipo pastatus kaip akropolis projektuoti, apie individualius namus dazniausiai neturi jokio supratimo.
Atsakyti