Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

As tau tik variantus siulau, sprendima darysi pats.

STOGAS

Privalumai
Galimybe aptarnaut ortakius, esamus laidus, paklot naujus kabelius jai reiktu (kamera pajungt), gal net statyt saules kolektoriu ateity. Geriau apsisiltins sienos - parapetai ties stogo kraigu.
Papildomas sandeliukas..

Trukumai
Didesnis siltinimo plotas, sunkiau darba atlikt kokybiskai, garso izoliacijai reikia deti vata i perdanga.

PERDANGA

Privalumai
Mazesnes islaidos sildymui, maziau siltinimo medziagu. Darbus galima atlikti kurkas kruopsciau.

Trukumai
Irengiant gipsa tvirtinimo detales turetu kirsti pir i medine perdanga.
Aptarnauti, ar paziureti situacija stoge sansu nera.

Gal kas dar ka papildys..

QUOTE(cibulis @ 2015 02 08, 12:47)
Tu man siūlai stogą šiltinti iki perdangos? Anksčiau buvai už viso stogo šiltinimą. Kažkaip man čia galai nesueina.

Aš irgi esu girdėjęs, kad per skardinius ortakius garsas sklinda iš kambario į kambarį. Lankstūs ortakiai neturi taip vadinamos telefonijos efekto.

Tai kaip šiltinti stogą?

Kaimynas dare garaza dviem automobiliam atskirai nuo namo. Stogas dvislaitis pakankamai status su palipimu i mansarda. Man ta ukine erdve labai patiko pas ji smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 vasario 2015 - 13:02
QUOTE(*** @ 2015 02 08, 13:02)
As tau tik variantus siulau, sprendima darysi pats.

Gerai čia surašei. Dėl viso stogo šiltinimo trūkumų. Jei nevertinti perdangos apšiltinimo, tai viso stogo plotas ar tik perdanga iš esmės tas pats plotas. Arba visas stogas ir perdanga - apie 60 kubų vatos, tik perdanga 50 kubų. 10 kubų kai vatos kubo kaina tik 100 Lt, tai manau, kad ne problema. Dar aišku PIR bus daugiau: iki perdangos - 100 kv. metrų, o visas stogas - 120 kv. metrų. Žodžiu, viso stogo apšiltinimas išeina kažkur 5000 Lt brangiau, bet išvengiu šalčio tiltų su HEB ir mūrinėmis sienomis, kurios lenda į apšiltinimo sluoksnį. Realiai viso stogo šiltinimas turi tik vieną trūkumą - sunkiau atlikti darbus, bet statybininkai sako, kad įmanoma padaryti. Todėl aš galvoju, kad reikia šiltinti visą stogą.

O kuris variantas geresnis:
1. Visas stogas 50 cm storio vata.
2. 40 cm vatos + 5 cm PIR. Štai taip.
3. 36 cm ekovatos + 9 cm PIR. Toks sumuštinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 vasario 2015 - 13:36
As tavo vietoje tikrai siltinciau stoga vien todel kad turi metaliniu konstrukciju ir parapetus kuriu stogo siltinimo atveju siltinti nebereiks.

Noriu priminti paciam kad tavo gegnes yra skirtos betkokiam siltinimo budui. Manau bereikalo tu bijai keliu skirtingu medziagu naudojimo. Su tavaja difuzine yra rizika kad anksciau ar veliau sujungima atsiklijuos ir tada pats supranti.. Pati virsutini sluoksni galetum tiesiog plonu neoporo sluoksniu praeit, uzpusti ir turetu garantuota sandaruma, toliau vata o uzdarai viska su pir is apacios.. Del neoporo po cerpem as nepergyvenciau, nes jai ten butu ypac didelis karstis tai jo ir pati difuzine nepernestu.

QUOTE(cibulis @ 2015 02 08, 13:35)
O kuris variantas geresnis:
1. Visas stogas 50 cm storio vata.
2. 40 cm vatos + 5 cm PIR. Štai taip.
3. 36 cm ekovatos + 9 cm PIR. Toks sumuštinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 08 vasario 2015 - 13:50
QUOTE(*** @ 2015 02 08, 13:49)
As tavo vietoje tikrai siltinciau stoga vien todel kad turi metaliniu konstrukciju ir parapetus kuriu stogo siltinimo atveju siltinti nebereiks.

Noriu priminti paciam kad tavo gegnes yra skirtos betkokiam siltinimo budui. Manau bereikalo tu bijai keliu skirtingu medziagu naudojimo. Su tavaja difuzine yra rizika kad anksciau ar veliau sujungima atsiklijuos ir tada pats supranti.. Pati virsutini sluoksni galetum tiesiog plonu neoporo sluoksniu praeit, uzpusti ir turetu garantuota sandaruma, toliau vata o uzdarai viska su pir is apacios.. Del neoporo po cerpem as nepergyvenciau, nes jai ten butu ypac didelis karstis tai jo ir pati difuzine nepernestu.

Aš vietoje neoporo geriau sudėčiau MPP. Štai toks sumuštinis. Tada jau reikia net 7 cm PIR.

Tokiu atveju galbūt jau geriau dėti 9 cm PIR ir pūsti ekovatą. Sandarumas garantuotas iš abiejų pusių.

Jei būtų ekovata, tai kaip tada elgtis su PIR. Dėl geresnės garų izoliacijos geriau dėti PIR su aliuminiu iš abiejų pusių, bet tada nepakaks vietos GKP. Tokiu atveju galiu dėti taip: 6 cm PIR su aliuminiu ir 3 cm PIR su gamykliniu GKP. Tik įdomu ar gerai tvirtinti du sluoksnius ir kaip juos tvirtinti - eiliniais medvarščiais?

Galiu dėti ir vieną PIR su gamykloje prilydytu GKP, bet tada nuo -22 galimas kondensatas konstrukcijoje.

Kitas variantas: dėti 9 cm PIR su aliuminiu iš abiejų pusių, o GKP prie PIR tvirtinti be jokio oro tarpo: priklijuoti ir prisukti medvarščiais.

Kuris variantas geriausias?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 08, 14:04)
...
Galiu dėti ir vieną PIR su gamykloje prilydytu GKP, bet tada nuo -22 galimas kondensatas konstrukcijoje.
...

Man tai kyla klausimas a tvirtinant PIR su prilydytu GKP neiskyla bedu isgauti lygia plokstuma. Gegnes ar OSB sijos nebus mm tikslumu ispjautos dedant ant murlotu, reiskias ir nebus idealiai vienoje linijoje.. Gal klystu ?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 02 09, 23:58)
Man tai kyla klausimas a tvirtinant PIR su prilydytu GKP neiskyla bedu isgauti lygia plokstuma. Gegnes ar OSB sijos nebus mm tikslumu ispjautos dedant ant murlotu, reiskias ir nebus idealiai vienoje linijoje.. Gal klystu ?

Daugelis statybininkų taip pat abejojo, bet kai pasižiūrėjo, tai nustebo. Tikrai viskas labai lygu. Gal tik vienoje vietoje, bet ten akivaizdžiai nesueina ir be matavimų, plika akimi matosi. Ta vieta, kur gegnės sueina su medine sija. Sija yra 1-2 cm labiau įgilinta nei reikėtų.

Tai visgi kuri stogo šiltinimo sistema geresnė:
1. Vien 50 cm akmens vatos ir garo plėvelė.
2. MPP + ekovata + PIR plokštės.

Jei PIR plokštės, kokį variantą rinktis:
1. Vientisą 9 cm PIR su gamykloje prilydytų GKP.
2. Vientisą 9 cm PIR su aliuminiu, tik GKP priklijuoti, prisukti medvarščiais prie PIR.
3. Dėti du PIR sluoksnius: 6 cm su aliuminiu + 3 cm su GKP.
Atsakyti
Gal kas gilinosi į A++ namo reikalavimus ir gali išdėstyti papildomą šios kategorijos namo sertifikacijos sąlygą, kad didžiąji dalis energijos sąnaudų turi būti iš atsinaujinančių išteklių. Kaip tai suprasti? Ar namo ir DHW šildymui naudojant ŠS (kas lygtais irgi traktuojama kaip atsinaujinančių išteklių naudojimas) ši sąlyga išpildoma? Ar vis tik reikia kelti papildomus saulės kolektorius ar montuotis fotovoltinę elektrinę, kad įvykdyti šią salygą? Malkų, granulių ir kitų tokio tipo atsinaujinačių išteklių naudojimo nesvarstykime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 02 10, 11:39)
Gal kas gilinosi į A++ namo reikalavimus ir gali išdėstyti papildomą šios kategorijos namo sertifikacijos sąlygą, kad didžiąji dalis energijos sąnaudų turi būti iš atsinaujinančių išteklių. Kaip tai suprasti? Ar namo ir DHW šildymui naudojant ŠS (kas lygtais irgi traktuojama kaip atsinaujinančių išteklių naudojimas) ši sąlyga išpildoma? Ar vis tik reikia kelti papildomus saulės kolektorius ar montuotis fotovoltinę elektrinę, kad įvykdyti šią salygą? Malkų, granulių ir kitų tokio tipo atsinaujinačių išteklių naudojimo nesvarstykime smile.gif

Sako, kad ŠS prie atsinaujinančios energijos šaltinių nėra priskiriami. Gal dar situacija pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 10, 12:30)
Tai visgi kuri stogo šiltinimo sistema geresnė:
1. Vien 50 cm akmens vatos ir garo plėvelė.
2. MPP + ekovata + PIR plokštės.
Jei PIR plokštės, kokį variantą rinktis:
1. Vientisą 9 cm PIR su gamykloje prilydytų GKP.
2. Vientisą 9 cm PIR su aliuminiu, tik GKP priklijuoti, prisukti medvarščiais prie PIR.
3. Dėti du PIR sluoksnius: 6 cm su aliuminiu + 3 cm su GKP.

Pirmo varianto privalumas - kaina, minusai - vatos sudejimo kokybei nera garantijos, konstrukcijos tvirtumas g.gif (ilgalaikeje perspektyvoje sandarumas)
Antro varianto minusas kaina, privalumai - suputimo kokybe, konstrukcijos tvirtumas ir sandarumas.
Renkantis antra varianta deti pirma PIR sluoksni suklijuojant alu juosta ir antra su GKP priklijuoti, matyt vienintelis budas isgauti sandaruma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 02 10, 17:05)
Pirmo varianto privalumas - kaina, minusai - vatos sudejimo kokybei nera garantijos, konstrukcijos tvirtumas  g.gif  (ilgalaikeje perspektyvoje sandarumas)
Antro varianto minusas kaina, privalumai - suputimo kokybe, konstrukcijos tvirtumas ir sandarumas.
Renkantis antra varianta deti pirma PIR sluoksni suklijuojant alu juosta ir antra su GKP priklijuoti, matyt vienintelis budas isgauti sandaruma  4u.gif

Ačiū už pamąstymus. 4u.gif Aš po truputį linkstu link viso stogo šiltinimo. Man taip pat labiau imponuoja toks sumuštinis: MPP iš lauko ir PIR iš vidaus. Tokios medžiagos duos puikų stogo sandarumą ir ilgaamžikumą. Netgi nesvarbu, kas bus tarp MPP ir PIR, bet tokiu atveju aišku, kad geriau pūsti ekovatą.

Man patiko Bango informaciją, kad kažkokį šiaudinį namą iš vidaus nutinkavo kalkiniu-cementiniu tinku. Sluoksnis 1,5-2 cm. Padarė sandarumo testą, kuris parodė, kad namas kiauras. Problemą išsprendė MPP iš lauko.

Todėl ir aš galvoju, kad MPP tikrai būtų super: ne tik dėl sandarumo, bet ir dėl stogo ilgaamžiškumo. PIR geriau atliks garo barjero funkciją nei plevelė. Įdomu tai, kad viso stogo šiltinimas palyginti su perdangos šiltinimu man kainuotų apie 4000 Lt brangiau. Dar apie 4000 Lt kainuos brangiau MPP + ekovata + PIR palyginti vien su vata. Bet gal geriau vieną kartą sumokėti ir pamiršti.

Pasirodo, kad Recticelis turi ir tokį produktą: 12,5 mm GKBI (žalias gipsas) + garo izoliacija+95mm PIR plokštė, kita šio gaminio pusė dengta folijos kompozitu (kaip Eurowall), bendras plokštės storis gaunasi 107,5mm. Plokštės matmenys 1200x600mm. Tik šita medžiaga skirta Vakarų Europai. Jei bus gera kaina ir norės ją atvežti į Vidurio Europą, gal ir aš ją panaudosiu savo name. Tokiu atveju išspręsčiau PIR ir GKP tvirtinimo problemą.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2015 02 10, 17:05)
Pirmo varianto privalumas - kaina, minusai - vatos sudejimo kokybei nera garantijos, konstrukcijos tvirtumas  g.gif  (ilgalaikeje perspektyvoje sandarumas)
Renkantis antra varianta deti pirma PIR sluoksni suklijuojant alu juosta ir antra su GKP priklijuoti, matyt vienintelis budas isgauti sandaruma  4u.gif

Šiaip pagalvojau - jei jau GKP klijuot, tai kodėl ne tiesiog vieną PIR su folija, tada sudūrimus suklijuot su juosta ir ant viršaus GKP klijuot. Nežinau tik kaip (ir ar) technologiškai tai padaroma, kaip klijai prie folijos lips, kaip išlyginti GKP lapus.
Atsakyti
Kad palaikyti tvarka vedinimo temoi as gal cia pratesiu minti apie grindu saltuma siltuma..

Ten kur pas mane stovi termostatas, kolektorius buvo uzsuktas, ta vieta gavos kazkiek vesesne (siaurine puse) nei likusieji kambariai (dar saule kazkiek vakar pakele temp). Tai va ten kur kolektorius ~21.6C kitur ~22.5C.

Ten kur 21.6 tiek oro tiek grindu ar sienu temp vienoda. Kojom sita temperatura jau nemaloni, stadija kai noris soki i slepetes. Atsukau kolektoriu, palikau kuriam laikui, temp 23C. Kojomis sunku suprasti, nei malonu nei nemalonu.

Ten kur 22.6C grindu temperatura sviruoja nuo 24c iki 25c. Ypac ten kur 25c vaikscioti visiskas kaifas.

Katilas rodo 26C paduodama 26C gryztama temp.
Atsakyti