QUOTE(korida @ 2015 02 03, 08:18)
Irgi 3 varianta daryciau tik ,gal dar viena sluoksni vatos viduryje detciau,visgi storas sluoksnis -graziau susidetu .
Už pirmą variantą 2 balsai, už trečią - 3 balsai. Kol kas laimi būtent trečias variantas. Įdomu, kad mano eksperto pasiūlytas variantas neturi nei vieno balso (2 variantas). Bango pasiūlytas 4 variantas irgi nevažiuos į Euroviziją - neturi balsų. Čia jis gal ne visai Bango, bet jis labai siūlo dėti MPP. Man jo šita idėja irgi labai patinka tik realiai išsimeta gegnių aukštis, todėl reikia daugiau PIR po gegnėmis, bet užtat vata iš vienos pusės uždengta MPP iš kitos pusės PIR būtų gulėtų kaip inkstas takuose. Čia dar visi variantai.
Pirmo varianto trūkumas - kampų pjaustymas. Sudėtingas darbas, bet gal ir įmanoma kruopščiai padaryti.
Antro varianto trūkumas toks, kad gegnių pastorinimui reikia 24 mm vatos. Tokios vatos nėra, galima dėti tik 20 mm storio. 24 mm gali būti tik medžio plaušo plokštė Steico Universal. Brangus daiktas ir ne toks šiltas kaip vata. Dar šio varianto trūkumas būtų toks: geriausiai tarp difuzinės ir MPP padaryti oro tarpą, bet jį padaryti gali būti labai sunku. O be tarpo nelabai gerai, nes nebūtų ventiliacijos, galima be tarpo, bet geriau su tarpu.
Trečio varianto trūkumas - vatos storis. Viršutinis ir apatinis sluoksniai turi būti 38 mm storio, todėl reikėtų dėti 40 mm storio vatą. O tokia vata yra gana skysta, skudurinė. Viduriniams sluoksniams lieka 331 mm. Dabar gerai nepamenu, bet 160 mm ir 170 mm storį turi tik Knauf stiklo vata. Stiklo vata turi ir 40 mm storio vatą, bet ji tikrai skudurinė. Jei gerai pamenu, tai akmens vata neturi tiek daug skirtingų sluoksnių.
Ketvirtas variantas - brangus. Papildoma MPP, mažiau vatos ir papildomas PIR plokščių storis. Bet būtų labai sandari konstrukcija.
Ar galima vien su garo plėvelėmis pasiekti gerą namo sandarumą? Galiu iš vidaus ant gegnių dėti 5 cm PIR plokštes arba garo plėvelę ir 10 cm vatos. Įvertinus darbą ir PIR plokštes, su vata būtų apie 6000 Lt pigiau. Ar prasidėti vien plėvelėmis? Ar geriau dėti PIR? Beje 40 cm vatos ir 5 cm PIR yra tik 0,075 liamda, o 50 cm vatos yra net 0,071 liamda. Pigiau ir šilčiau. Tik visa esmė sandarumas: įmanomas, nelabai?
Pastatysi ir sita foruma pamirsi.. O seip mane asmeniskai labai nustebino kiek daug kainuoja vidaus apdaila, tai del tu skaiciu po kablelio neperlenk..
QUOTE(cibulis @ 2015 02 07, 20:46)
Šiaip tokia mintis kilo. Tik šiaip pagalvojau. Galvoju, kad pasieksiu (o gal ir ne) tą pasyvaus/A+/A++ klasės standartą ir kas toliau?.. Toliau bus neįdomu. Tikriausiai tik siekiamybė, tikslas yra įdomu. Rezultatas yra įdomus tik metus, kitus. O tada - nuobodybė.
QUOTE(*** @ 2015 02 07, 20:51)
Pastatysi ir sita foruma pamirsi.. O seip mane asmeniskai labai nustebino kiek daug kainuoja vidaus apdaila, tai del tu skaiciu po kablelio neperlenk..
Gal tavo norai nerealūs arba labai aukšti? Bet šiaip sutinku. Žmogus suplanuoja: išorė 250 000 Lt, na dar kokie 150 000 Lt ir viskas gerai, bet pasirodo, kad klydo, nes vidus lygia tiek pat.
Aš galiu tokią sumą skirti: 250 000 - 300 000 Lt? Čia stogo apšiltinimui, vidaus apdailai ir tvorai. Ir dar žmona nori 2-3 metų Nissan Juke. Tilpsiu ar ne?
Labai gerai, kad tokia teisinga mintis pagaliau atejo )))
Ir taip panasiai su visais dalykais gaunasi
QUOTE(cibulis @ 2015 02 07, 19:46)
Šiaip tokia mintis kilo. Tik šiaip pagalvojau. Galvoju, kad pasieksiu (o gal ir ne) tą pasyvaus/A+/A++ klasės standartą ir kas toliau?.. Toliau bus neįdomu. Tikriausiai tik siekiamybė, tikslas yra įdomu. Rezultatas yra įdomus tik metus, kitus. O tada - nuobodybė.
QUOTE(arkava @ 2015 02 08, 09:45)
Labai gerai, kad tokia teisinga mintis pagaliau atejo )))
Bet kol kas reikia dviejų labai paprastų sprendimų: stogo apšiltinimo ir vėdinimo. Visą kitą jau dzin.
Taigi ką daryti su stogu:
1. šiltinti 50 cm vien vata ir dėti plėvelę
2. Dėti 40 cm akmens vatos ir 5 cm PIR.
3. Kalti MPP, pūsti ekovatą ir dėti 9 cm PIR.
Ka siltinsi stoga ar perdanga?
QUOTE(cibulis @ 2015 02 08, 11:45)
Bet kol kas reikia dviejų labai paprastų sprendimų: stogo apšiltinimo ir vėdinimo. Visą kitą jau dzin.
QUOTE(*** @ 2015 02 08, 12:03)
Ka siltinsi stoga ar perdanga?
Jau kaip ir nusprendžiau, kad šiltinsiu visą stogą. Tikiuosi, kad nepersigalvosiu. Ant stygų dėsiu 20 cm vatos dėl garso izoliacijos. Viso stogo apšiltinimas geras dar ir tuo, kad kai bus daroma elektra, rekūpo vamzdynai, tai varžtai nesubadys PIR plokščių, nes jų tenai nebus (kalbu apie perdangą). Be to nusprendžiau, kad nepamaišys ir palėpė kokiems daiktams susidėti.
Pagrindinis klausimas turbut butu ar zadi naudoti kaipnors ta erdve virs perdangos. Is tikro jai turi 3m iki perdangos ir zadi naudot lankscius ortakius tai viskas telpa po perdanga. Virs perdangos gali plestis didesniu sluoksniu siltinimo. O stogui vedint pora kamineliu i siaurine puse ir psio..
Vakar buvau pas kaimyna, jis zada naudot lankscius ortakius. Sake 160 lankstus eis i 2a ten bus kazkokia paskirstymo deze kur toliau eis ploni i kambarius. Pasaki ji metaliniu nenori nes atseit tarp kambariu suprasteja garso izoliacija.
Pas ji kaip ir pas mane dujos prie sklypo. Is pradziu svarste geotermini bet pasistate oras / vanduo, sake yra patenkintas.
Vakar buvau pas kaimyna, jis zada naudot lankscius ortakius. Sake 160 lankstus eis i 2a ten bus kazkokia paskirstymo deze kur toliau eis ploni i kambarius. Pasaki ji metaliniu nenori nes atseit tarp kambariu suprasteja garso izoliacija.
Pas ji kaip ir pas mane dujos prie sklypo. Is pradziu svarste geotermini bet pasistate oras / vanduo, sake yra patenkintas.
QUOTE(cibulis @ 2015 02 08, 12:09)
Jau kaip ir nusprendžiau, kad šiltinsiu visą stogą. Tikiuosi, kad nepersigalvosiu. Ant stygų dėsiu 20 cm vatos dėl garso izoliacijos. Viso stogo apšiltinimas geras dar ir tuo, kad kai bus daroma elektra, rekūpo vamzdynai, tai varžtai nesubadys PIR plokščių, nes jų tenai nebus (kalbu apie perdangą). Be to nusprendžiau, kad nepamaišys ir palėpė kokiems daiktams susidėti.
QUOTE(*** @ 2015 02 08, 12:33)
Pagrindinis klausimas turbut butu ar zadi naudoti kaipnors ta erdve virs perdangos. Is tikro jai turi 3m iki perdangos ir zadi naudot lankscius ortakius tai viskas telpa po perdanga. Virs perdangos gali plestis didesniu sluoksniu siltinimo. O stogui vedint pora kamineliu i siaurine puse ir psio..
Tu man siūlai stogą šiltinti iki perdangos? Anksčiau buvai už viso stogo šiltinimą. Kažkaip man čia galai nesueina.
Aš irgi esu girdėjęs, kad per skardinius ortakius garsas sklinda iš kambario į kambarį. Lankstūs ortakiai neturi taip vadinamos telefonijos efekto.
Tai kaip šiltinti stogą?