I google ivedus osb roof rodo kruva pvz.
Radau dar vienus stogininkus. Jie čia pat Pilaitėje šiltina vieno namo stogą. Stogo plotas lygtai apie 400 kv. metrų. Du žmonės pradėjo gruodžio 10 dieną, trečias kiek vėliau prisijungė. Žada pabaigti kitą savaitę. Vos ne du mėnesius dirbo.
Buvau nuvežęs savo stogo parodyti. Jam pasirodo, kad mano stogas paprastesnis nei kurį dabar daro, sakė kad mažiau kampų ir sudūrimų. Taip pat sakė, kad galima nedėti 20 mm vatos gegnių šonų pastorinimams, o kiekviename vatos lape kur reikėtų išpjautų kampus. Sako, kad taip būtų mažesnis šalčio tiltas.
Dabar kaip tik dirba su Rockwool vata. Sakė, kad visai nieko. Vieną lapą Rockwool vatos įkišome ir tarp mano gegnių. Pažiūrėsiu ar kabės. Beje, sakė, kad dabartinio namo savininkas prašė geriau lėčiau, bet kruopščiai. Taip pat sakė, kad yra kažkokia priežiūra - lyg ir moteris. Būna, kad atvažiuoja ir sako: ardykite štai šitos vietos virves, traukite vatą ir pažiūrime kaip ten viduje sudėta.
Padariau kelias nuotraukas namo, kurį dabar šiltina. Kaip jų darbas? Normaliai dirba ar nelabai? Štai čia nuotraukos: 1, 2, 3, 4 ir 5.
Dar sakiau, kad darysiu sandarumo testą ir termoviziją. Lyg ir neišgąsdino tokie mano žodžiai. Dar galvoju, kad galima pasirašyti sutartį: kad po darbų darau termovizija ir sandarumo testą, jei bus blogai taiso broką arba kompensuoja finansiškai. Jei tokios sutarties nepabijotų, būtų super. Bet įtariu, kad išgasdinčiau. Darbininkai kažkur nuo Šaulių. Sako, kad žemaičiai kantrūs žmonės, tai gal ir kantrybės stogui apšiltinti turės. O šiaip prie mano namo daugiau nei pusė darbininkų buvo žemaičiai.
Buvau nuvežęs savo stogo parodyti. Jam pasirodo, kad mano stogas paprastesnis nei kurį dabar daro, sakė kad mažiau kampų ir sudūrimų. Taip pat sakė, kad galima nedėti 20 mm vatos gegnių šonų pastorinimams, o kiekviename vatos lape kur reikėtų išpjautų kampus. Sako, kad taip būtų mažesnis šalčio tiltas.
Dabar kaip tik dirba su Rockwool vata. Sakė, kad visai nieko. Vieną lapą Rockwool vatos įkišome ir tarp mano gegnių. Pažiūrėsiu ar kabės. Beje, sakė, kad dabartinio namo savininkas prašė geriau lėčiau, bet kruopščiai. Taip pat sakė, kad yra kažkokia priežiūra - lyg ir moteris. Būna, kad atvažiuoja ir sako: ardykite štai šitos vietos virves, traukite vatą ir pažiūrime kaip ten viduje sudėta.
Padariau kelias nuotraukas namo, kurį dabar šiltina. Kaip jų darbas? Normaliai dirba ar nelabai? Štai čia nuotraukos: 1, 2, 3, 4 ir 5.
Dar sakiau, kad darysiu sandarumo testą ir termoviziją. Lyg ir neišgąsdino tokie mano žodžiai. Dar galvoju, kad galima pasirašyti sutartį: kad po darbų darau termovizija ir sandarumo testą, jei bus blogai taiso broką arba kompensuoja finansiškai. Jei tokios sutarties nepabijotų, būtų super. Bet įtariu, kad išgasdinčiau. Darbininkai kažkur nuo Šaulių. Sako, kad žemaičiai kantrūs žmonės, tai gal ir kantrybės stogui apšiltinti turės. O šiaip prie mano namo daugiau nei pusė darbininkų buvo žemaičiai.
[quote=cibulis,2015 01 29, 17:23]
Apie ka tau minejau, kad geriau nedeti sonuose tu 20 mm, nes bus salcio tiltas - nesandaru.
Apie ka tau minejau, kad geriau nedeti sonuose tu 20 mm, nes bus salcio tiltas - nesandaru.
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 29, 19:07)
Bet dauguma stogininkų nenorėjo pjaustyti kampų. Šitie neatsisako. Tik dar kainos nežinau. Bet kita vertus 20 mm storio vata šonų pastorinimui yra tikrai brangi, be to už jos sudėjimą irgi ima už metrus, o mano visų gegnių ilgis iš abiejų pusių yra net 360 m. Vata gegnių pastorinimui apie 840 Lt, o už metra darbo dar apie 4 Lt arba 1440 Lt. Iš viso net 2280 Lt. Šonų išpjovimas įtariu, kad turėtų kainuoti pigiau arba bent jau tiek pat tik rezultatas būtų geresnis.
QUOTE(cibulis @ 2015 01 29, 18:23)
Radau dar vienus stogininkus. Jie čia pat Pilaitėje šiltina vieno namo stogą. Stogo plotas lygtai apie 400 kv. metrų. Du žmonės pradėjo gruodžio 10 dieną, trečias kiek vėliau prisijungė. Žada pabaigti kitą savaitę. Vos ne du mėnesius dirbo.
2 mėnesius kamšyti vatą yra tikrai ilgai, bet apie kokybę tai dar nieko nepasako. Iš tų nuotraukų niekio nesimato, norint kažką pamatyti reikia iš viršaus žiūrėti, kas yra neįmanoma. Storis irgi bus tik 25cm, o pas jus 40 - visai kiti reikalai. Sandarumas čia ne jų reikalas, vata kiaura. Jie gi nekals osb ir nesandarins iš vidaus. Neprašykite jų to, už ką jie negali būti atsakingi. Ar klausėte apie pir montavimą?
QUOTE(BangaS @ 2015 01 30, 09:20)
1. 2 mėnesius kamšyti vatą yra tikrai ilgai, bet apie kokybę tai dar nieko nepasako. Iš tų nuotraukų niekio nesimato, norint kažką pamatyti reikia iš viršaus žiūrėti, kas yra neįmanoma.
2. Sandarumas čia ne jų reikalas, vata kiaura. Jie gi nekals osb ir nesandarins iš vidaus. Neprašykite jų to, už ką jie negali būti atsakingi.
3. Ar klausėte apie pir montavimą?
2. Sandarumas čia ne jų reikalas, vata kiaura. Jie gi nekals osb ir nesandarins iš vidaus. Neprašykite jų to, už ką jie negali būti atsakingi.
3. Ar klausėte apie pir montavimą?
1. O kas pasako apie kokybę? Kaip kitaip ją patikrinti? Neprašysiu gi išardyti kurio nors gegnių žingsnio.
2. Čia tiesiog profilaktinė priemonė, kuri sako, kad tikrinsiu darbo kokybę. O kaip kitaip išsireikalauti darbo kokybės? Aišku vatai labiau tiktų termovizinis tyrimas, bet juk sandarumo darysiu, todėl ir pasakiau.
3. Bent jau kol kas esu sutaręs, kad PIR sumontuotų tie patys, kurie darė fasadą. Nes kuomet vatininkai pasako, kad už PIR plokštės montavimo kvadratą ima 4 Lt, tai graudu pasidaro. Stogo plotas - 120 kv. m, kur būtų PIR. Tai išeina 480 Lt. O darbo kokioms 10 dienų, jei ne daugiau. O fasadininkai už tą pačią procedūra užsiprašė 30 Lt. Brangu, bet galėsiu išsireikalauti kokybės. Žino ko noriu, koks priekabus esu, tai ir kanka atitinkama.
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 29, 19:07)
Isoverio klausiau apie kondensatą konstrukcijoje.
Štai koks atsakymas:
jeigu skaičiavimai rodo kondensatą konstrukcijos viduje nuo -21C, tai manau, kad nėra pavojinga, nes pagal Lietuvos statybos techninių reglamentų reikalavimus drėgminė būsena - galimas kondensatas attvarų viduje ir jo pasišalinimas skaičiuojamas prie ilgalaikių vidutinių metinių temperatūrų, kurios gruodžio sausio mėn. yra nuo -2,4 C iki -5,1 C. (STR 2.05.01:2013, 3 priedas, 3.1 lentelė)
Pasyvaus namo institutas sertifikuotose detalėse su Isover vata visur garo izoliacijai rodo Vario KM Duplex UV plėvelę.
Mes kol kas kito plėvelės varianto neturime. Vokietijoje yra dar kita plėvelė Vario Xtra su didesne garine varža, bet kol kas mūsų suomiai nėra jos įtraukę į savo asortimentą, todėl kito plėvelės varianto šiuo metu pasiūlyti negalime.
Taip pat pridėjo ir vieną stogo mazgiuką. Atkreipkite dėmesį, kad dvitėjas gegnes iš pradžių šiltina, t.y. pastorina iš šono, o tada deda vatą kaip įprastai. Bet įtariu, kad pastorinimui naudoja ne vatą, o Steico Universal plokštę, kuri būna tiksliai 24 mm storio. Būtent tokio storio ir reikėtų.
Šiandien pasižiurėjau kiek sunaudojau energijos šildymui (145m2 šildomo ploto) ir karštam vandeniui ruošti už sausi - 352kWh X 0,092Eur/kWh =32,38 Eur sausio men. Reiktu dar prideti -isdalinus 2,89Eur abonent. mokesti ant viso namo sunaudojamos elektros. Naudoju naktinę enrgiją viduje palaikiau kiek padidintą temperaturą 21,5-22lC , norejau pažiūreti kiek brangiau kainuos
Išlaidos vedinimui apie 2,0Eur . prie oro kaitos 150m3/h .
Kaip pvz . medeinos 31 http://energypro.lt/...ildymo-sistema/ sunaudojo per tris savaites ,nes tik nuo tada fiksuojama, nuo sausio 7d. sildymui ir karstam vandeniui (31,48+1,82)+5,34 = 38,64Eur.
Klausimas, ....... yra apsimoka ?
Kas pabaigs norėtą pklausti klausimą?
Išlaidos vedinimui apie 2,0Eur . prie oro kaitos 150m3/h .
Kaip pvz . medeinos 31 http://energypro.lt/...ildymo-sistema/ sunaudojo per tris savaites ,nes tik nuo tada fiksuojama, nuo sausio 7d. sildymui ir karstam vandeniui (31,48+1,82)+5,34 = 38,64Eur.
Kas pabaigs norėtą pklausti klausimą?
O kiek m3 i kamina ?
QUOTE(korida @ 2015 02 01, 10:56)
Šiandien pasižiurėjau kiek sunaudojau energijos šildymui (145m2 šildomo ploto) ir karštam vandeniui ruošti už sausi - 385kWh X 0,092Eur/kWh =35,42Eur sausio men. Naudoju naktinę enrgiją viduje palaikiau kiek padidintą temperaturą 21,5-22lC , norejau pažiūreti kiek brangiau kainuos
QUOTE(*** @ 2015 02 01, 13:02)
O kiek m3 i kamina ?
Speceliai ši menesi nekuriau burzuikos . Nes laukiau tokio klausimo
QUOTE(korida @ 2015 02 01, 11:06)
Speceliai ši menesi nekuriau burzuikos . Nes laukiau tokio klausimo
O kaip vyksta tas sildymasis nakti? Sukelia temperatura iki kazkiek o diena isjungta viskas? Ir kaip miegasi su 22C?