Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

QUOTE(bruonius @ 2015 01 25, 17:06)
O tai 300Lt per menesi uz 170m2 ploto sildyma yra daug ar mazai? Cia pasyvu ar aktyvu? Be to, jei menesinis atlyginimas yra 10.000Lt, tai 300Lt, turbut, yra pasyvu, bet jei 1.000Lt, tai jau vienareiksmiskai aktyvu..

Cia i tuos 300 lt karsto vandens paruosimas itrauktas, su karstu vandeniu kaip elgiates, kaip vandens parke? Kiek galvu gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 01 25, 18:06)
O tai 300Lt per menesi uz 170m2 ploto sildyma yra daug ar mazai? Cia pasyvu ar aktyvu? Be to, jei menesinis atlyginimas yra 10.000Lt, tai 300Lt, turbut, yra pasyvu, bet jei 1.000Lt, tai jau vienareiksmiskai aktyvu..

Paskaitykit mano nuorodą apie ES direktyvą. Be to pasyvumas matuojamas kWh/m2. Kokį skaičių turite?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 25, 19:10)
Cia i tuos 300 lt karsto vandens paruosimas itrauktas, su karstu vandeniu kaip elgiates, kaip vandens parke? Kiek galvu gyvenat?

300Lt tiek kainuoja malkos ir briketai, Gyvenam penkiese, vandens ispilam 10-12m3 per menesi, ziema dali vadens ruosia kombinuotas boileris, karsta vandeni elektra ruosti kainuoja ~200Lt/men.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 25, 19:14)
Paskaitykit mano nuorodą apie ES direktyvą. Be to pasyvumas matuojamas kWh/m2. Kokį skaičių turite?

Turbut nesupyksit, jei pasakysiu, kad man vienodai sviecia ES direktyvos ir kWh/m2, vienintelis skaicius, kuris man rupi, yra tai, kiek atsegu € uz visus mokescius is savo kisenes. Dar rupi vienas skaicius, kiek moku bankui uz paskola, kuria emiau namui statyti. Kol kas abu skaiciai mane tenkina, reiskia nama pastaciau zmoniska kaina, o islaikymas yra neskausmingas.
Atsakyti
Panasu, gal is SIP statytas. g.gif

LT taupus, gal pasyvus
gal kur ir matytas

QUOTE(cibulis @ 2015 01 25, 15:33)
Estų pasyvaus namo monitoringas. Suskaičiavo, kad energijos poreikis bus iki 14,4 kWh, bet realybėje išėjo 22 kWh, nes gyveno labai šiltai (+24C). Perskaičiavimai parodė, kad tiek ir turėjo būti. Čia dar daugiau informacijos. Namuko U vertės tikrai įspūdingos. Ant sienų net 50 cm EPS.

Kai geriau pasižiūriu, tai namas užturbintas kaip reikalas: du gręžiniai geotermai po 80 m, šildomos sienos, saulės kolektoriai, 226 m GŠ rekūpui, rekūpas Paul. Brangus namukas turėjo išeiti. Ir dar didelis.

Mūriniame name su naktine ventiliacija komfortiškiau nei mediniame be ventiliacijos.

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 01 25, 18:24)
300Lt tiek kainuoja malkos ir briketai, Gyvenam penkiese, vandens ispilam 10-12m3 per menesi, ziema dali vadens ruosia kombinuotas boileris, karsta vandeni elektra ruosti kainuoja ~200Lt/men.
Papildyta:

Turbut nesupyksit, jei pasakysiu, kad man vienodai sviecia ES direktyvos ir kWh/m2, vienintelis skaicius, kuris man rupi, yra tai, kiek atsegu € uz visus mokescius is savo kisenes. Dar rupi vienas skaicius, kiek moku bankui uz paskola, kuria emiau namui statyti. Kol kas abu skaiciai mane tenkina, reiskia nama pastaciau zmoniska kaina, o islaikymas yra neskausmingas.

Ko tu čia nori? Patrolint ar pateisint savo nevykusį statinį?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 01 25, 20:22)
Ko tu čia nori?  Patrolint ar pateisint savo nevykusį statinį?

Pasakyta iš esmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 01 25, 20:24)
Papildyta:

Tai pečkuriaujat smile.gif ,brangu 300lt(86,Eur)/mėn o dar kiek to proceso etatas kainuoja ? malkos pačios į pečių nesulipa ,nevertinant kitų proceso subtilybių ...
Nesuprantu , kaip ,,kkkčeminantis'' dar elektra žiemą karštą vandenį ruošti reikia ?
10m3 karštas vanduo man kainuotų apie 60Lt (17Eur) šildant imtinai nuo 7lC iki 52 lC .
Dėl direktyvų i finansų ir skaičių , jei Jums jie tinka tai viskas thumbup.gif tvarkoje drinks_cheers.gif , bet kokybės matau neišlaužėte blush2.gif 4u.gif ,daryti klaidas žmogiška , bet pasitaisyti visada nevėlu ... ,kad ir po 36475 dienų . 4u.gif , bet kadangi užsuksite tik po 5metų tai dar pridėkite 1824 dienas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 25 sausio 2015 - 21:29
Sveiki. Gryzau beveik pailsejas. Kas pades suskaiciuot namo vidutinius silumos nuostolius pagal galiojancias metodikas turiu skaicius

Nama palikau 19 laipsniu viduje po 10 paru radau 17 laipsniu. i grindis paduodavau 20 C grysdavo 18 C.

Per 10 paru sukurenau 280 KWh elektros. Sildziau grindu termofikata. Neturiu tikslios temperaturos statistikos bet rodos savaite buvo nesalta ir vidurkis temperaturos apie 0 laipsniu.

Namie veike tik saldytuvas ir signalizacijos pultelis bei orapute bet ju sanaudas as atmeciau. Zmoniu nebuvo rekupas isjungtas.

Kas gali primesti poreiki prie -10 laipsniu vidutines temperaturos? kai viduj palaikymas +21. Sildomas plotas 100 kvadratu su 2.7 aukscio lubom Aciu
Atsakyti
Tai su naujiom jegom ? biggrin.gif
o tuos 280 kW isdegino kas? Koks sild budas?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 26, 11:18)
Tai su naujiom jegom ?  biggrin.gif
o tuos 280 kW isdegino kas? Koks sild budas?

Elektra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2015 01 26, 11:11)
Sveiki. Gryzau beveik pailsejas. Kas pades suskaiciuot namo vidutinius silumos nuostolius pagal galiojancias metodikas turiu skaicius

Nama palikau 19 laipsniu viduje po 10 paru radau 17 laipsniu.  i grindis paduodavau 20 C grysdavo 18 C.

Per 10 paru sukurenau 280 KWh elektros. Sildziau grindu termofikata. Neturiu tikslios temperaturos statistikos bet rodos savaite buvo nesalta ir vidurkis temperaturos apie 0 laipsniu.

Namie veike tik saldytuvas ir signalizacijos pultelis bei orapute bet ju sanaudas as atmeciau. Zmoniu nebuvo rekupas isjungtas.

Kas gali primesti poreiki prie -10 laipsniu vidutines temperaturos? kai viduj palaikymas +21. Sildomas plotas 100 kvadratu su 2.7 aukscio lubom  Aciu

Taip visiškai iš akies. Vidaus temperatūra vidutiniškai 18C, lauko vidutinė temperatūra per savaitę 0C (pasitikslinkite pagal savo namo vietą, gal ir daugiau). Skirtumas - 18C. Sąnaudos dienai 40 KWh, valandai 1,67KWh. Taigi prie -10C sąnaudos proporcingai padidės iki 28/18*1,67=2,6 KWh. Kai gyvensite, turbūt, ir temperatūra viduje bus didesnė, nei 18C, prisidės ventiliacijos nuostoliai, tai spėčiau, kad bendri namo nuostoliai prie -10C bus apie 4KWh.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 01 26, 12:53)
Taip visiškai iš akies. Vidaus temperatūra vidutiniškai 18C, lauko vidutinė temperatūra per savaitę 0C (pasitikslinkite pagal savo namo vietą, gal ir daugiau). Skirtumas - 18C. Sąnaudos dienai 40 KWh, valandai 1,67KWh. Taigi prie -10C sąnaudos proporcingai padidės iki 28/18*1,67=2,6 KWh. Kai gyvensite, turbūt, ir temperatūra viduje bus didesnė, nei 18C, prisidės ventiliacijos nuostoliai, tai spėčiau, kad bendri namo nuostoliai prie -10C bus apie 4KWh.

10 dienu - 280 kwh * 3 = 840 kwh * 0.47 = 395 lt menesiui palaikant 18 laipsniu.. + vanduo + temperaturos ~21 laipsni palaikymas... ~550 lt menesiui kai oro temp 0 laipsniu. doh.gif ekonomiska blink.gif
o jei pagal Verterio skaiciuojamus padidejimas bus nuo 1.67 iki 4kwh, tai mokesit ~2.4 KARTO daugiau. na tai niekingi 1300 lt menesiui kada lauke -10 laipsniu. doh.gif
Atsakyti