Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

Neluzta, netaip lengva ja dar ir perplesti. pjaunasi lengvai. Isover- tankis zymiai mazesnis, 0.042 atrodo.
o klojosi ji ant garo pleveles (jokiu kabiu ar virviu) ir taseliu kas 25 cm.

p.s. 100 lt PN staybose - argi cia suma... lotuliukas.gif . Visur ja panaudosi

QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 18, 20:25)
O kaip Rockwol neluzinejo? Nes daugelis skundziasi, kad labai luzta. O risti tai visas reikia, ziurek, kad po kiek laiko tie sniurai su kabemis nenukristu.

Atsakyti
Sveiki,
Dalinuosi informacija, aktualia planuojantiems statytis pasyvius namus smile.gif http://www.manoekona...-ir-klaipedoje/
Atsakyti
Kaip geriau dėti vatą tarp dvitėjų sijų? Kiek sugebėjau išsiaiškinti, tai realiai yra trys variantai.

1. Pastorinti gegnių kraštus. Šiuo atveju pirmiausiai dedame vatą prie OSB, kad pastorintumėme gegnes. Tada jau į vidų dedame reikiamą storį vatos. Esmė ta, kad reikia 24 mm storio vatos, kad gegnių kraštai būtų visiškai lygūs. Vata būna tik 20 mm arba 30 mm. Šiuo atveju geriau dėti 20 mm. Dar galima dėti Steico Universal plokštę, kuri būna 24 mm storio. Tik ji ne tokia šilta kaip vata ir dvigubai brangesnė.

2. Toks variantas. Jo trūkumas, kad nelabai būna 38 mm storio vatos, todėl reikėtų dėti 2x20 mm vatą. Taigi būtų 2 mm per daug. Tada į vidų reikia įdėti 331 mm vatą, o tokių matmenų irgi nebūna. Viduje nebent dėti 160 + 180 mm, t.y. turime 9 mm per daug. Per visą sumuštinį turime 13 mm per daug. Išsigaubs difuzinė. Irgi negerai.

3. Šito varianto esmė tokia, kad dedame nuo OSB iki OSB pločio vatą tik išpjauname kampus prie medinių tašų. Išpjauti reikėtų tokius matmenis: 38x24 mm. Akmens vatoje gal ir galima išpjauti, bet įtariu, kad stiklo vatoje išpjauti tokių matmenų kampuose niekaip neišeitų.

Kuris variantas geriausias?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 18:47)

3. Šito varianto esmė tokia, kad dedame nuo OSB iki OSB pločio vatą tik išpjauname kampus prie medinių tašų. Išpjauti reikėtų tokius matmenis: 38x24 mm. Akmens vatoje gal ir galima išpjauti, bet įtariu, kad stiklo vatoje išpjauti tokių matmenų kampuose niekaip neišeitų.

Sekmes ieskoti tokiu durniu, kurie uzsiims tokiu vatos pjaustymu, arba uz darba beveik dvigubai uzsinores. Paroc, rokwool gal ispjausi, kitose su didziausia paklaida ir tai doh.gif
Atsakyti
Visi geri, tik neigyvendinami, taip kaip nupaisyta, 1 mm tikslumu. lotuliukas.gif
Vata, ne plienas, kad lazeriu ispjaustytum 1-2 mm tikslumu...

QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 18:47)
Kaip geriau dėti vatą tarp dvitėjų sijų? Kiek sugebėjau išsiaiškinti, tai realiai yra trys variantai.

1. Pastorinti gegnių kraštus. Šiuo atveju pirmiausiai dedame vatą prie OSB, kad pastorintumėme gegnes. Tada jau į vidų dedame reikiamą storį vatos. Esmė ta, kad reikia 24 mm storio vatos, kad gegnių kraštai būtų visiškai lygūs. Vata būna tik 20 mm arba 30 mm. Šiuo atveju geriau dėti 20 mm. Dar galima dėti Steico Universal plokštę, kuri būna 24 mm storio. Tik ji ne tokia šilta kaip vata ir dvigubai brangesnė.

2. Toks variantas. Jo trūkumas, kad nelabai būna 38 mm storio vatos, todėl reikėtų dėti 2x20 mm vatą. Taigi būtų 2 mm per daug. Tada į vidų reikia įdėti 331 mm vatą, o tokių matmenų irgi nebūna. Viduje nebent dėti 160 + 180 mm, t.y. turime 9 mm per daug. Per visą sumuštinį turime 13 mm per daug. Išsigaubs difuzinė. Irgi negerai.

Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 19, 20:00)
Sekmes ieskoti tokiu durniu, kurie uzsiims tokiu vatos pjaustymu, arba uz darba beveik dvigubai uzsinores. Paroc, rokwool gal ispjausi, kitose su didziausia paklaida ir tai doh.gif

Ką tik su savo ekspertu pakalbėjau. Jis sako tą patį. 4u.gif Bet šitą variantą su vatos kampučių išpjaustymu ne aš pats sugalvojau. Man Rockwoolas pasiūlė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 19:49)
Ką tik su savo ekspertu pakalbėjau. Jis sako tą patį.  4u.gif  Bet šitą variantą su vatos kampučių išpjaustymu ne aš pats sugalvojau. Man Rockwoolas pasiūlė.

Nu jo pardavimu vadzzzzybinkai, kas gali daugiau tokia nesamone pasiulyti, tik teoretikai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 19, 20:36)
Visi geri, tik neigyvendinami, taip kaip nupaisyta, 1 mm tikslumu. lotuliukas.gif
Vata, ne plienas, kad lazeriu ispjaustytum 1-2 mm tikslumu...

Ne visi neįgyvendinami. Jei dėčiau vatą, tai tikrai dėčiau štai taip. Jau ir meistrai keli žiūrėjo ir nesakė, kad nėra neįgyvendinama. Tiesiog už tą vatos sudėjimą, kuris dedamas šonus pastorinti gegnes, imtų papildomą kainą už metrus. O 1-2 mm vatai tikrai ne bėda.
Atsakyti
Taigi polistirolą atmetei dėl to, kad taip sudėti yra per daug sudėtinga.
QUOTE(cibulis @ 2015 01 19, 20:53)
Ne visi neįgyvendinami. Jei dėčiau vatą, tai tikrai dėčiau štai taip. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Vertikaliu daug siuliu bus, kurios tarpusavyje nepersimes ir atlieku daug.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 01 19, 21:00)
Taigi polistirolą atmetei dėl to, kad taip sudėti yra per daug sudėtinga.

Ne visai taip. EPS būtent taip nesudėsi be tarpų kaip vatos. Tarpus reikės užpūtinėti putomis, gegnės vaikščios ir toje vietoje tikrai gali susidaryti trūkis, plyšys. O vata į tarpą tarp gegnių dedama su 10-20 mm užmetimu (geriausia su 15 mm užmetimu, nes 10 mm per mažai - vata gali kristi, 20 mm gali būti per daug - ir vata išlinksta, o 15 mm - pats tas). Todėl net ir vaikščiojant gegnėms vatos užmetimas kompensuos galimus plyšius.

Antras dalykas - garsas. EPS nė velnio nesugeria garso. Aš noriu miegoti ramiai.

Trečias - priešgaisrinis. Kam žaisti su likimu.

Ketvirtas - labai daug atliekų liktų.

Penktas - kaina. EPS, neoporo kubas kainuoja apie 200 Lt, vatos - apie 120 Lt.

Kiekvieną medžiagą reikia naudoti pagal paskirti arba galima būti eksperimentatoriumi ir rizikuoti savo pinigais. Aš geriau pabūsiu konservatoriumi ir į stogą sudėsiu vatą arba ekovatą.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 19, 21:07)
Vertikaliu daug siuliu bus, kurios tarpusavyje nepersimes ir atlieku daug.

Ir aš apie tą patį. 4u.gif
Papildyta:
Vatos plokštės būna dviejų pločių: 565 mm arba 610 mm. Tarkime, kad gegnių žingsnis - 580 mm. Užmetame vatą dėl laikymo, t.y. reikalingas storis - 595 mm. O vatos plotis - 610 mm, storis 200 mm, o ilgis - 1200 mm. Ar įmanoma gražiai nuo tokios vatos nupjauti 10-15 mm vatos perteklių? Sako, kad su specialiais vatos peiliais (realiai ten pjūklai) tikrai įmanoma. Atsiet 5 mm nenupjausi, bet kas 10 mm tikrai galima. Aišku kažkokia nupjovimo paklaida - apie 5 mm liktų, bet vatai 5 mm paklaida tikrai ne problema.

Mano grubūs skaičiavimai rodo, kad su akmens vatą ir PIR stogą apšiltinčiau maždaug už 24 000 - 25 000 Lt, su ekovata ir PIR - už 32 000 Lt. Kažkaip nesinori permokėti 7000 - 8000 Lt. Ekovata turi tik vieną rimtą privalumą - dar kokybę. Bet su paprasta vata galima daryti panašiai kaip aš dariau su grindimis: jei ne pirma ir ne antra, tai gal trečia brigadą sudės tikrai gerai. Tai gal ir su vata panašiai: pamatai, kad pirma brigadą pjauna grybą, ačiū ir viso gero. Tikrai Lietuvoje turėtų būti žmonių, kurie gali kruopščiai sudėti vatą. Gal kas turite tokių žmonių kontaktų?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 09:46)
Aš tai manau, kad bent jau 20 cm storio vata ką užleidus 15 mm turėtų laikyti ir be virvių raišiojimo. Sako, kad 10 mm užleidimas gali būti per mažas, 20 mm - per didelis, vata išsipučia, o 15 mm - pats tas.

uzleidus 15mm, ka tai reiskia? platesne vata per 15 mm deti nei gegniu tarpas?

skaiciau nuo pradziu, atsakyma jau matau postu auksciau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 19 sausio 2015 - 21:49