QUOTE(Milao @ 2015 01 19, 21:00)
Taigi polistirolą atmetei dėl to, kad taip sudėti yra per daug sudėtinga.
Ne visai taip. EPS būtent taip nesudėsi be tarpų kaip vatos. Tarpus reikės užpūtinėti putomis, gegnės vaikščios ir toje vietoje tikrai gali susidaryti trūkis, plyšys. O vata į tarpą tarp gegnių dedama su 10-20 mm užmetimu (geriausia su 15 mm užmetimu, nes 10 mm per mažai - vata gali kristi, 20 mm gali būti per daug - ir vata išlinksta, o 15 mm - pats tas). Todėl net ir vaikščiojant gegnėms vatos užmetimas kompensuos galimus plyšius.
Antras dalykas - garsas. EPS nė velnio nesugeria garso. Aš noriu miegoti ramiai.
Trečias - priešgaisrinis. Kam žaisti su likimu.
Ketvirtas - labai daug atliekų liktų.
Penktas - kaina. EPS, neoporo kubas kainuoja apie 200 Lt, vatos - apie 120 Lt.
Kiekvieną medžiagą reikia naudoti pagal paskirti arba galima būti eksperimentatoriumi ir rizikuoti savo pinigais. Aš geriau pabūsiu konservatoriumi ir į stogą sudėsiu vatą arba ekovatą.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 19, 21:07)
Vertikaliu daug siuliu bus, kurios tarpusavyje nepersimes ir atlieku daug.
Ir aš apie tą patį.
Papildyta:
Vatos plokštės būna dviejų pločių: 565 mm arba 610 mm. Tarkime, kad gegnių žingsnis - 580 mm. Užmetame vatą dėl laikymo, t.y. reikalingas storis - 595 mm. O vatos plotis - 610 mm, storis 200 mm, o ilgis - 1200 mm. Ar įmanoma gražiai nuo tokios vatos nupjauti 10-15 mm vatos perteklių? Sako, kad su specialiais vatos peiliais (realiai ten pjūklai) tikrai įmanoma. Atsiet 5 mm nenupjausi, bet kas 10 mm tikrai galima. Aišku kažkokia nupjovimo paklaida - apie 5 mm liktų, bet vatai 5 mm paklaida tikrai ne problema.
Mano grubūs skaičiavimai rodo, kad su akmens vatą ir PIR stogą apšiltinčiau maždaug už 24 000 - 25 000 Lt, su ekovata ir PIR - už 32 000 Lt. Kažkaip nesinori permokėti 7000 - 8000 Lt. Ekovata turi tik vieną rimtą privalumą - dar kokybę. Bet su paprasta vata galima daryti panašiai kaip aš dariau su grindimis: jei ne pirma ir ne antra, tai gal trečia brigadą sudės tikrai gerai. Tai gal ir su vata panašiai: pamatai, kad pirma brigadą pjauna grybą, ačiū ir viso gero. Tikrai Lietuvoje turėtų būti žmonių, kurie gali kruopščiai sudėti vatą. Gal kas turite tokių žmonių kontaktų?