Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

schmoll.gif 20cm nedejau, 15 -kisau i stoga. Nezinau, kas per problema su kampais, man jie neuzkliuvo, visada galima juos pataisyti, kisant.

Cibuli, 20 cm vatos lapas jau turi svori, berisant abejoju ar laikys nepririsus tavo staciam stoge. Kad ir suspausi ja truputi mirksiukas.gif (tuo labiau, jei bus rulonine)

QUOTE(biesas66 @ 2015 01 18, 08:43)
na,jai tingisi truputi padirbeti,dedi 20 cm,nesiparindamas,o jei nori kruopsciau,dedi max 15 cm ir viskas. Cibulio atvieju butu 2x15 plius 10.
Ar esi dejes is apacios i virsu 20 cm? ar esi tikrines (turejes galimybe) patikrinti is virsaus kaip ji susideda?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 10:46)
Aš tai manau, kad bent jau 20 cm storio vata ką užleidus 15 mm turėtų laikyti ir be virvių raišiojimo. Sako, kad 10 mm užleidimas gali būti per mažas, 20 mm - per didelis, vata išsipučia, o 15 mm - pats tas.

Jei gegnes sudetos normaliai,uztenka ir 10 mm. 20 mm tai jo,pucia vata. Arkava tai truputi nusisnekejo,niekas neraisoja kiekvieno sluoksnio. sudedi viska kiek telpa ir tada uzmeti sniura. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 10:52)
schmoll.gif  20cm nedejau, 15 -kisau i stoga. Nezinau, kas per problema su kampais, man jie neuzkliuvo, visada galima juos pataisyti, kisant.

Cibuli, 20 cm vatos lapas jau turi svori, berisant abejoju ar laikys nepririsus tavo staciam stoge. Kad ir suspausi ja truputi  mirksiukas.gif  (tuo labiau, jei bus rulonine)

Po sudejimo turejei galimybe is antros puses pamatyti kaip vata sudeta?
Atsakyti
Kaip teisingai dedama vata prie difuzinės: vata turi liesti difuzinę visu plotu ar gali būti oro tarpas? Štai tokius du variantus turiu: abiem atvejais vatos būtų 13 mm per daug. Kiek vatą galima suspausti, kad ji atliktų savo darbą? Ar geriau palikti oro tarpą tarp difuzinės ir vatos?
Atsakyti
Skaityk idemiau - as niekur nerasiau, kad raisiot kiekviena sluoksni. mirksiukas.gif

Neziurejau, is stogo puses, bet maciau dedamas, kaip kampai sugula.

ner prasmes diskutacijai placiai, nes pas kiekviena skirtinga patirtis (arba jos visai jokios, tik nuogirdos).
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 18, 09:52)
Na,as megstu kai nera uzsilenkusiu kampu. Visada stengies istampyti,ispurenti vata. Kuo labiau vata susispaudzia tuo blogiau. 

Kaip vyksta vatos išpurenimas? Kiek vatą galima perspausti?
Atsakyti
Man tai juoka kelia, tas teorinis 7 mm "sugaudymas" su vata. lotuliukas.gif
Kai kisi - pamatysis kaip seksis tarpa islaikyt 7 mm.

QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 09:03)
Kaip teisingai dedama vata prie difuzinės: vata turi liesti difuzinę visu plotu ar gali būti oro tarpas? Štai tokius du variantus turiu: abiem atvejais vatos būtų 13 mm per daug. Kiek vatą galima suspausti, kad ji atliktų savo darbą? Ar geriau palikti oro tarpą tarp difuzinės ir vatos?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 09:52)
schmoll.gif  20cm nedejau, 15 -kisau i stoga. Nezinau, kas per problema su kampais, man jie neuzkliuvo, visada galima juos pataisyti, kisant.

Cibuli, 20 cm vatos lapas jau turi svori, berisant abejoju ar laikys nepririsus tavo staciam stoge. Kad ir suspausi ja truputi  mirksiukas.gif  (tuo labiau, jei bus rulonine)

Su išoriniais kampais tai gal ir ne problema - jie matomi, juos galima pataisyti. O kaip pataisyti vidinius kampus? Manau, kad neįmanoma.

Aš vis dar galvoju apie akmens ir stiklo vatą. Jei būtų akmens vata, tai būtų Paroc Extra Plus. Ji tikrai sunki - kubas sveria apie 40 kg. Jei dėčiau stiklo vatą, tai yra du variantai: Isover KL 33 ir Knauf Unifit 032. Isoverio kubas sveria 21,8 kg, o Knaufo - 31 kg. Stiklo vata apie 10-20 kg lengvesnė už akmens vatą. Ypač geras produktas yra Knauf Unifit 032, kuri Lietuvoje net neparduodama. Tai specialiai pakietinta šlaitiniams stogams skirta stiklo vata. Stiklo vatai siekiantis 31 kg tankis jau tikrai įspūdingas ir liamda puiki - 0,032. Tiesa, ši vata brangi - apie 181 Lt už kubą. Panašiai kaip neoporoas.

Aš galvoju, kad gal visgi stiklo vata laikytųsi ir be virvučių.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 10:07)
Man tai juoka kelia, tas teorinis 7 mm "sugaudymas" su vata.  lotuliukas.gif
Kai kisi - pamatysis kaip  seksis tarpa islaikyt 7 mm.

Būtent to aš ir klausiau. Aukštis nuo difuzinės iki gegnių apačios - 407 mm. Kaip geriau dėti vatą: 400 mm ar 420 mm? Pirmu atveju turime apie 7 mm oro tarpą, antru atveju vatą perspaudžiame 13 mm? Žinau, kad vata nėra labai tiksliai išpjauta ir galimi matmenų nukrypai, todėl ir klausiu, kuris variantas geresnis? Be to kaip geriau difuzinei: kai vata liečiasi prie jos ar kai yra oro tarpas?
Atsakyti
Manau, kad stipriai klysti (del laikymosi). Praktiskai, 99 proc klysti.

Neimanoma, kist vata ir islaikyt 7 mm nepriglaudus prie dif pleves (tuo labiau, kad tu to nepamatysi, koks ten lieka tarpas...
Nupirk pakeli vatos, ir pamodeliuok pats, maziau reiks brezinius analizuot smile.gif
(ar atvaziuok pasiziuresi, kaip gulasi ir kaip spaudziasi vata klojant, kisant, ir t.t) mirksiukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 09:13)
Su išoriniais kampais tai gal ir ne problema - jie matomi, juos galima pataisyti. O kaip pataisyti vidinius kampus? Manau, kad neįmanoma.

Aš vis dar galvoju apie akmens ir stiklo vatą. Jei būtų akmens vata, tai būtų Paroc Extra Plus. Ji tikrai sunki - kubas sveria apie 40 kg. Jei dėčiau stiklo vatą, tai yra du variantai: Isover KL 33 ir Knauf Unifit 032. Isoverio kubas sveria 21,8 kg, o Knaufo - 31 kg. Stiklo vata apie 10-20 kg lengvesnė už akmens vatą. Ypač geras produktas yra Knauf Unifit 032, kuri Lietuvoje net neparduodama. Tai specialiai pakietinta šlaitiniams stogams skirta stiklo vata. Stiklo vatai siekiantis 31 kg tankis jau tikrai įspūdingas ir liamda puiki - 0,032. Tiesa, ši vata brangi - apie 181 Lt už kubą. Panašiai kaip neoporoas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 18 sausio 2015 - 10:21
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 11:05)
Skaityk idemiau - as niekur nerasiau, kad raisiot kiekviena sluoksni.  mirksiukas.gif

Neziurejau, is stogo puses, bet maciau dedamas, kaip kampai sugula.

ner prasmes diskutacijai placiai, nes pas kiekviena skirtinga patirtis (arba jos visai jokios, tik nuogirdos).

Kad pas tave nuogirdos tai tikrai.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Nesiginciju, kiekvienas liekam prie savo... lotuliukas.gif . Nieko naujo

QUOTE(biesas66 @ 2015 01 18, 09:19)
Kad pas tave nuogirdos tai tikrai.. lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 11:03)

Cibuli,is kur tu planuoji gauti 160 mm,180 mm vatos. 42 mm vatos yra pirkti..
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 11:17)

Papildyta:

Būtent to aš ir klausiau. Aukštis nuo difuzinės iki gegnių apačios - 407 mm. Kaip geriau dėti vatą: 400 mm ar 420 mm? Pirmu atveju turime apie 7 mm oro tarpą, antru atveju vatą perspaudžiame 13 mm? Žinau, kad vata nėra labai tiksliai išpjauta ir galimi matmenų nukrypai, todėl ir klausiu, kuris variantas geresnis? Be to kaip geriau difuzinei: kai vata liečiasi prie jos ar kai yra oro tarpas?

kai vata dedi,istumi ja giliau,poto timpteli atgal ir tada geriau susideda,kampu uzsilanksciusiu nebuna. O jei tik ikisi ir neziuri tai tikrai bus pasilanksciusiu kampu. 7 mm tarpas tai svajone,realybej neiseis padaryti. 13 mm vatos jei sudesi i 40 cm tarpa tikrai nepasijus per toki stori. 10 cm vata puikiai laikosi tarp gegniu,nekrenta. Su penketuku jau vargas.. 15 cm isvis stabili Aisku jei tarpai neperdideli padaryti.Tarp gegniu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 18, 10:28)
1. Cibuli,is kur tu planuoji gauti 160 mm,180 mm vatos.      42 mm vatos yra pirkti..
Papildyta:

2. 7 mm tarpas tai svajone,realybej neiseis padaryti. 13 mm vatos jei sudesi i 40 cm tarpa tikrai nepasijus per toki stori.

3. 10 cm vata puikiai laikosi tarp gegniu,nekrenta. Su penketuku jau vargas.. 15 cm isvis stabili Aisku jei tarpai neperdideli padaryti.Tarp gegniu.

1. Tai būtų Knauf Unifit 032 stiklo vata. Pavaryk žemyn ir pamatysi, kokie būna storiai. Gali dar čia pamatyti kokių skirtingų storių būna. Ją vežtų pagal specialų užsakymą iš užsienio. Čia tik Parocas pjauna grybą: turi du storius ir į kalbas nesileidžia. Skelbiasi, kad už specialią priemoką gali padaryti ir kitokius dydžius, bet kai paskambini, tai pasirodo, kad nelabai gali.

2. Taip ir nesupratau: geriau su tarpu ar geriau suspausti? Žinant, kad vata nėra stabilių matmenų, kuris variantas iš praktikos geresnis?

3. Man labiausiai patiktų du sluoksniai po 20 cm. Tokie įtariu, kad tikrai labai stabiliai laikysis.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 10:17)
1. Manau, kad stipriai klysti (del laikymosi).  Praktiskai, 99 proc klysti.

Neimanoma, kist vata ir islaikyt 7 mm nepriglaudus prie dif pleves (tuo labiau, kad tu to nepamatysi, koks ten lieka tarpas...

2. Nupirk pakeli vatos, ir pamodeliuok pats, maziau reiks brezinius analizuot  smile.gif
(ar atvaziuok pasiziuresi, kaip gulasi ir kaip spaudziasi vata klojant, kisant, ir t.t)  mirksiukas.gif

1. Pažiūrėk internete: daugybė vatos, kuri sudėta ir laikosi be virvių. Mano dar stogo nulydis geras - 45 laipsniai.

O klausimas dėl vatos buvo toks: geriau su 7 mm oro tarpu ar 13 mm vatą perspausti? Kaip geriau difuzinei: kai vata liečiasi ar gali būti ir oro tarpelis?

2. Galvojau ir aš, kad reikia nupirkti ir pažaisti, bet gaili 100 Lt išmesti į balą.
Atsakyti