Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

QUOTE(arkava @ 2015 01 16, 20:53)
Mano protu, jei MPP kvepuoja, tai ji praleis ora link difuzines. Vata prie difuzines glausti galima? Galima. Isbandyta.
Iseitu, ir MPP priglausyi galima, bus laidu vedinimui.
cia tik nuomone, kuri nebutinai sutampa su ekspertu.  smile.gif

Mano pasamdytas ekspertas būtent taip ir sako, kad galima liesti MPP prie difuzinės. Pūtikai gi sako, kad ji gali pradėti pūti, įsimes pelėsis. Kuo jie remiasi nežinau, bet pasidalino tokiomis nuotraukomis (93 ir 94).
Atsakyti
Aisku, vedinimas komplikuotesnis, bet...
As del ramios dusios, deciau tarpa (plokste prie vidines taseliu puses sukciau)., nekreipdamas demesio i siltalo suplonejima 37 mm, kuris duos 0.00.. siltinimo "-".

QUOTE(cibulis @ 2015 01 16, 19:58)
Mano pasamdytas ekspertas būtent taip ir sako, kad galima liesti MPP prie difuzinės. Pūtikai gi sako, kad ji gali pradėti pūti, įsimes pelėsis. Kuo jie remiasi nežinau, bet pasidalino tokiomis nuotraukomis (93 ir 94).

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 16, 21:07)
Aisku, vedinimas komplikuotesnis, bet...
As del ramios dusios, deciau tarpa (plokste prie vidines taseliu puses sukciau)., nekreipdamas demesio i siltalo suplonejima 37 mm, kuris duos 0.00.. siltinimo "-".

Tai būtent tokį sumuštinį man ir siūlo pūtikai. Aš galvoju, kad tokiu atveju yra du trūkumai.

Pirmas: ar tikrai pavyktų padaryti tarpus putplastyje, kad susidarytų vėdinamas tarpas, ir nebūtų suplėšyta difuzinė plėvelė?

Antras: dvigubas PIR sluoksnis. Jis kažkaip man ne taip gražiai atrodo, kaip koks 3 ar 5 cm viengubas PIR storis, tada metalinis karkasas ir GKP. Kalbu apie svorį ir priešgaisrinius dalykus.

Tiesa, trečias dalykas būtų kaina. Grubiai paskaičiavus ekovata kainuotų apie 3500-5000 Lt brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 sausio 2015 - 21:25
Kaip geriau tarp dvitėjų gegnių dėti vatą? Turiu du variantus. Pirmas būtų toks. Šiuo atveju problema ta, kad medinio tašo storis - 38 mm. Akmens vatos tokio storio nebūna: 2, 3 ar 5 cm. Yra tik stiklo vata, kuri gali būti 4 cm storio. Gal ir ne visai stogui skirtas produktas, bet būtų toks. Tokią pačią vatą reikėtų dėti ir gegnių viršuje, kur yra kita dalis medinių tašų. Lieka vienintelė problema: 331 mm tarpas tarp OSB. Čia jau nieko neįsivaizduoju. Nebent dėti 160 mm + 180 mm. Tokiu atveju 9 mm viršijame storį. Dar po 2 mm storis būtų viršijamas ties mediniais tašais viršuje ir apačioje. Iš viso apie 13 mm daugiau. O vata kaip ir nemėgsta būti perspausta. Bet šitas dalykas geras tuo, kad persidengtų tarpai.

Antras variantas būtų toks. Šiuo atveju šonuose dėtumėme 20 mm storio vatą, nors medinio tašo storis yra 24 mm. Nebent dėti Steico universal, kuri vienintelė gali būti 24 mm storio. Tik medžio plaušo liamda prastesnė nei vatos. Tada jau į tarpą dėti du po 20 cm ar 4 po 10 cm vatos.

Kuris variantas geresnis? O gal matėte, kur kitokių dvitėjų sijų šiltinimo variantų? Aš radau Veikmės, bet ten viskas labai suvelta.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 16, 23:03)
Kaip geriau tarp dvitėjų gegnių dėti vatą? Turiu du variantus. Pirmas būtų toks. Šiuo atveju problema ta, kad medinio tašo storis - 38 mm. Akmens vatos tokio storio nebūna: 2, 3 ar 5 cm. Yra tik stiklo vata, kuri gali būti 4 cm storio. Gal ir ne visai stogui skirtas produktas, bet būtų toks. Tokią pačią vatą reikėtų dėti ir gegnių viršuje, kur yra kita dalis medinių tašų. Lieka vienintelė problema: 331 mm tarpas tarp OSB. Čia jau nieko neįsivaizduoju. Nebent dėti 160 mm + 180 mm. Tokiu atveju 9 mm viršijame storį. Dar po 2 mm storis būtų viršijamas ties mediniais tašais viršuje ir apačioje. Iš viso apie 13 mm daugiau. O vata kaip ir nemėgsta būti perspausta. Bet šitas dalykas geras tuo, kad persidengtų tarpai.

Antras variantas būtų toks. Šiuo atveju šonuose dėtumėme 20 mm storio vatą, nors medinio tašo storis yra 24 mm. Nebent dėti Steico universal, kuri vienintelė gali būti 24 mm storio. Tik medžio plaušo liamda prastesnė nei vatos. Tada jau į tarpą dėti du po 20 cm ar 4 po 10 cm vatos.

Kuris variantas geresnis? O gal matėte, kur kitokių dvitėjų sijų šiltinimo variantų? Aš radau Veikmės, bet ten viskas labai suvelta.

man asmeniskai 20 cm vatos dejimas nepatinka. Nepatinka nes kisant vata tarp gegniu kampai gali uzsilenkti. Nedaug bet..
Pastebejei kad veikme nebludija ir nededa jokiu papildomu ploksciu,vata glaudziasi prie difuzines.....
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 17, 08:33)
1. man asmeniskai 20 cm vatos  dejimas nepatinka. Nepatinka nes kisant vata tarp gegniu  kampai gali uzsilenkti. Nedaug bet.. 

2. Pastebejei kad veikme nebludija ir nededa jokiu  papildomu ploksciu,vata glaudziasi prie difuzines.....

1. Tai siūlai dėti 4x10 cm sluoksnius? Sako, kuo storesnė vata, tuo mažiau siūlių. O tai irgi gerai, nes labiau vienalytė sistema išeina. Bet gal ir teisybę sakai, kad su 20 cm storio vata galima labiau kampus užlenkti.

2. Kad Veikmė nieko į šonus nedėjo, tai pastebėjau, bet kaip jie apėjo medinio tašo ir OSB plokštės susikirtimo vietą, tai nesupratau. Atrodo lyg ir neužsilenkę toje vietoje, o gal ir yra kažkoks oro tarpas. Taip pat nesupratau kiek vatos sluoksnių dėjo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 17, 10:33)
1. Tai siūlai dėti 4x10 cm sluoksnius? Sako, kuo storesnė vata, tuo mažiau siūlių. O tai irgi gerai, nes labiau vienalytė sistema išeina. Bet gal ir teisybę sakai, kad su 20 cm storio vata galima labiau kampus užlenkti.

2. Kad Veikmė nieko į šonus nedėjo, tai pastebėjau, bet kaip jie apėjo medinio tašo ir OSB plokštės susikirtimo vietą, tai nesupratau. Atrodo lyg ir neužsilenkę toje vietoje, o gal ir yra kažkoks oro tarpas. Taip pat nesupratau kiek vatos sluoksnių dėjo.

As uz plonesne vata. Ja lengviau sudeti. kaip ir sakiau,buna uzsilenkia kampai. O pamatyti tokiu dalyku praktiskai neimanoma,As zinau ta tiksliai,nes kai tenka siultinti lubas ir poto po pa;epe palandzioti,matai kad buna uzsilenkusiu krastu. Seip tai gal ir smulkmena,bet juk tu sieki idealumo smile.gif
Kitas dalykas tai visada vata reikia deti prakeiciant ,kad vieno sluoksnio skersine siule nesutaptu su kito. Taip isvengiama nesandarumu.
Atsakyti
Jei is virsaus siltintum ant pagrindo, taip, gal geriau plonesne, nes gali zaisti, sluoksnius kloti, perdengineti. (pvz, perdanga )
Bet jei is apacios slait stoga siltint - atsibos zaist dedant po 5(10) cm klojant 40 cm sluoksni... biggrin.gif Ir raisiot
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 01 18, 08:47)
As uz plonesne vata. Ja lengviau sudeti. kaip ir sakiau,buna uzsilenkia kampai. O pamatyti tokiu dalyku praktiskai neimanoma, As zinau ta tiksliai,nes kai tenka siultinti lubas ir poto po pa;epe palandzioti,matai kad buna uzsilenkusiu krastu. Seip tai gal ir smulkmena,bet juk tu sieki idealumo smile.gif

O tie užsilenkę kampai labai blogai? Aš manau, kad tai kaip ir savotiškas šalčio tiltas ar dėl kitų priežasčių užsilenkę kampai blogai? Labai daug būna užsilenkusių ar tik kai kur? Čia kalbi apie akmens vatą ar ir stiklo vatą?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 10:34)
Jei is virsaus siltintum ant pagrindo, taip, gal geriau plonesne, nes gali zaisti, sluoksnius kloti, perdengineti. (pvz, perdanga )
Bet jei is apacios slait stoga siltint - atsibos zaist dedant po 5(10) cm klojant 40 cm sluoksni... biggrin.gif  Ir raisiot

na,jai tingisi truputi padirbeti,dedi 20 cm,nesiparindamas,o jei nori kruopsciau,dedi max 15 cm ir viskas. Cibulio atvieju butu 2x15 plius 10.
Ar esi dejes is apacios i virsu 20 cm? ar esi tikrines (turejes galimybe) patikrinti is virsaus kaip ji susideda?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 18, 09:34)
Bet jei is apacios slait stoga siltint - atsibos zaist dedant po 5(10) cm klojant 40 cm sluoksni... biggrin.gif  Ir raisiot

Aš tai manau, kad bent jau 20 cm storio vata ką užleidus 15 mm turėtų laikyti ir be virvių raišiojimo. Sako, kad 10 mm užleidimas gali būti per mažas, 20 mm - per didelis, vata išsipučia, o 15 mm - pats tas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 18, 10:43)
O tie užsilenkę kampai labai blogai? Aš manau, kad tai kaip ir savotiškas šalčio tiltas ar dėl kitų priežasčių užsilenkę kampai blogai? Labai daug būna užsilenkusių ar tik kai kur? Čia kalbi apie akmens vatą ar ir stiklo vatą?

Na,as megstu kai nera uzsilenkusiu kampu. Visada stengies istampyti,ispurenti vata. Kuo labiau vata susispaudzia tuo blogiau. O kiek tu kampu buna? Nuo dejiko priklauso. Bet kad ir kaip stengtumeis pasitaiko.Tiesa pasakius. Tai nera didele problema mano maymu bet ir tobulumu nepavadinsi smile.gif
Atsakyti