Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

QUOTE(viniuz @ 2015 01 14, 21:25)

o jei paprasciau padaryti
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2015 01 15, 14:03)

O gal del tvirtumo imti tokia ispjauta is EPS parapeto detale su papildomu tvirtinimu i siena. Konstrukciskai turetu buti zenkliai tvirtesnis variantas, tik nezinau ar EPS 150 ar 200 g.gif
Blyn, kaip cia foto ikelti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2015 01 15, 15:03)

Na stai atstate profili ir failu prisegimas atsirado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 01 15, 11:02)
Įdomu koks tų laiptų sandarumas? Gal galėsite patikrinti kai darys sandarumo testą?
Kai bus atliekamas sandarumo testas- būtinai viską patikrinsiu ir viską aprašysiu smile.gif Gal kai užsinešiu laiptus į viršų ir išpakuosiu- padarysiu keletą foto ir čia įkelsiu, nes kaip ir anksčiau diskutavom, tai daug kam aktualu.
QUOTE(darius33 @ 2015 01 15, 11:50)
Deti PIR su alu ir imti sandarinimo juosta kurios Sd ne procentais, o kartais skiriasi i mazesne puse  schmoll.gif nemanyciau, kad tinkamas sprendimas
Vadinasi liekam prie "siga risan" ir bituminės juostos su aliuminio folija naudojimo sandarumo ir garo nepralaidumo užtikrinimo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 20:22)
Man sakė, kad geriau pirma tinkas, tada stogo apšiltinimas.

Tuomet šitos juostos neuždėsi:

QUOTE(remiga @ 2015 01 14, 18:15)
BangaS anksčiau buvo paskelbęs nuorodą į youtube filmuką apie specialią juostelę, kurios kraštas prisilipdo prie PIR o kitas kraštas yra kaip tinkavimo tinklelis, jis priglaudžiamas prie sienos ir užtinkuojamas. Vienu žodžiu gaunasi idealiai sandaru, o be to sujungimo vieta turi laisvumą, t.y. nesuplyš jeigu stogas dėl vėjo truputį judės.

Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 01 15, 16:11)
Kai bus atliekamas sandarumo testas- būtinai viską patikrinsiu ir viską aprašysiu smile.gif Gal kai užsinešiu laiptus į viršų ir išpakuosiu- padarysiu keletą foto ir čia įkelsiu, nes kaip ir anksčiau diskutavom, tai daug kam aktualu.
Vadinasi liekam prie "siga risan" ir bituminės juostos su aliuminio folija naudojimo sandarumo ir garo nepralaidumo užtikrinimo.

Siga risan nera visiskai i jusu planuojama vieta pritaikytas produktas. Jum labiau tiktu siga covrumPaziurekite. Cita juosta pritaikyta butent vidiniams kampams.
Atsakyti
QUOTE(darius33 @ 2015 01 15, 11:50)
Deti PIR su alu ir imti sandarinimo juosta kurios Sd ne procentais, o kartais skiriasi i mazesne puse  schmoll.gif nemanyciau, kad tinkamas sprendimas
Tada galejo imti "standarta" - 200 mk PE plevele ir "vargo nematyti"  mirksiukas.gif

Pir eina iki pat sienos. Lipni juosta užklijuos tik labai mažą ir putomis užpurkštą plyšį, kurio plotas lyginant su PIR nesiekia nei 0,5%. Šalia yra mūras su ne daug įspudingesniu Sd, todėl kalbėti apie garus izoliuojančios juostos didesnę ar mažesnę Sd nelabai yra prasmės. Čia svarbiausia ilgalaikis sandarumas judant konstrukcijai. Vienoje pusėje juosta aklinai užsitinkuotų (tinkas - sandarumą užtikrinantis sluoksnis), kitoje gerai prisiklijuotų prie PIR.
Nei vienas iš anksčiau pateiktų Sigos ar tuo labiau aliuminio-butilo juostų variantų nėra pritaikyti tinkavimui, todėl nelabai tiktų.
Jeigu ieškote geriausio produkto nežiūrint į kainą, tai čia geriausia tiktų užtinkuojama Fentrim 20, bet ir kitos dvi mano pateiktos yra geros.
Atsakyti
Buvau šiandiena su ekovatistais susitikęs. Jie sako, kad pūsti reikia kaip jie sako arba neduos garantijų dėl pelėsio. Jie siūlo tokį variantą:

1. Tiesiai į difuzinę;
2. Palikti oro tarpą tarp difuzinės ir MPP.

Pūsti tiesiai į difuzinę manau, kad nėra gerai, nes nuo slėgio difuzinė išsipūs ir atsirems į grebėstus. Tokiu atveju ne tik, kad kondensatas (kurio gal ir nebus po čerpėmis) bėgs ne per vidurį, o bėgs link makaronų ir juos pūdis. Kita vertus toks išsipūtimas uždarys ventiliaciją virš difuzinės. Šonuose prie gegnių bus šiokie tokie oro tarpai, bet manau, kad jie per maži ventiliacijai.

Antru atveju sumuštinis būtų toks. Tarp difuzinės ir MPP liktų 38 mm oro tarpas. Tada į vidų pripūstumėme 357 mm ekovatos. Man reikia kad stogo U vertė būtų ne prastesnė nei 0,075. Tokiu atveju po gegnėmis reikia net 9 cm storio PIR plokštės. Čia nieko tokio, bet esmė, kad dar GKP karkasui ir pačiam GKP reikia vietos. Su vingubu karkasu papildomas apie 4,5 cm, o su dvigubu karkasu apie 7 cm. Tokiu atveju visas sumuštinis po gegnėmis pastorėja 13,5 arba 16 cm. Aš galiu daugiausiai dėti 11-12 cm.

Išeitis šiuo atveju yra tik viena: dėti dvigubą PIR sluoksnį. Pirmas PIR sluoksnis būtų 6 cm. Tai būtų šitas PIR su dviguba aliuminio folija iš abiejų pusių. Jis dirbtų kaip garo barjeras. Antras PIR sluoksnis būtų šitas. Jo storis būtų 3 cm + 0,95 cm GKP (man tik keista, kad gamintojas PIR+GKP liamdą nurodo ne 0,023, o 0,027, bet tikiuosi, kad PIR liamda nepablogėja, ją prastina tik GKP). Toks sumuštinis net su apdaila būtų apie 10 cm storio. Žodžiu, storis neviršijamas, U vertė pasiekta, su garų problema kaip ir susitvarkyta.

Mano galva yra kelios problemos. Tarpą tarp difuzinės ir MPP reikia padaryti vėdinimą. O čia yra tik du būdai: arba kažkaip pripjauti kelis cm EPS viršaus, bet šiuo atveju labai lengva pažeisti difuzinę, arba EPS sluoksnyje daryti skyles. Įdomu ar tokių skylių pakaktų ventiliacijai, ar ten nesikauptų kondensatas?

Antra problema: dvigubas PIR sluoksnis. U-Wertas nieko blogo nerodo, bet pirmas PIR sluoksnis būtų gerokai subadytas. Pirmiausiai reikėtų pritvirtinti pirmą PIR sluoksnį, o tada - antra. Taigi būtų nemažai skylių. Kita vertus antras PIR sluoksnis, kuris eina su GKP, turi papildomą apsaugų nuo garų tarp GKP ir PIR.

Taip pat įdomu ar dedant du PIR sluoksnius įmanoma normaliai užsandarinti tarpus tarp PIR ir sienos? Lygtai ir turėtų pavykti.

Žodžiu, ar tikrai reikia atitraukti MPP nuo difuzinės ir jeigu atitraukiam, kokie tokio sumuštinio privalumai ir trūkumai? Gal kažką pražiopsojau ir kažkas iš esmės netinka.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 16, 18:41)
Buvau šiandiena su ekovatistais susitikęs. Jie sako, kad pūsti reikia kaip jie sako arba neduos garantijų dėl pelėsio. Jie siūlo tokį variantą:

1. Tiesiai į difuzinę;
2. Palikti oro tarpą tarp difuzinės ir MPP.

1. reikia suskaiciuoti apsiltinimo slegio i difuzine reiksme. Gal slegio ir nebus?
zinant slegio reiksme galima atlikti eksperimenta su pleveles "isputimu".
2. efektyviam oro cirkuliacijai reikia angu karnyze ir kraige.
Atsakyti
Pas tave stogas cerpinis, tai to kondensato ne kibirai bus, cia ne skarda. Cia kiti burejai bure, kad ekovata suseda 5 cm, tai kaip ir dings tas difuzines isputimas ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 16, 20:31)
Pas tave stogas cerpinis, tai to kondensato ne kibirai bus, cia ne skarda. Cia kiti burejai bure, kad ekovata suseda 5 cm, tai kaip ir dings tas difuzines isputimas ar ne?

Taip, stogas - čerpės. Man irgi ne vienas sakė, kad kondensato beveik nebus ar iš viso nebus. Ekovata susėda, kai yra pučiama palaidai, pvz., ant perdangos. Kai pučia tarp gegnių, pučia su spaudimu ir suvaro apie 50-55 kg/m3 (palaidai apie 35 kg/m3). Pats gamintojas sako, kad į gegnes, kai yra stogo nuolydis, susėdimo nebus. O jei ir sės, tai į apačią, todėl viršuje supūtus daugiau, būtų kaip bunkeris papildyti susėdimo atsargas.
Atsakyti
Mano protu, jei MPP kvepuoja, tai ji praleis ora link difuzines. Vata prie difuzines glausti galima? Galima. Isbandyta.
Iseitu, ir MPP priglausyi galima, bus laidu vedinimui.
cia tik nuomone, kuri nebutinai sutampa su ekspertu. smile.gif
Atsakyti