Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

QUOTE(arkava @ 2015 01 14, 20:51)

Parodyk man stogininką, kuris ir juostas klijuoja, stogą šiltina ir dar tinkuoja. Čia kelių žmonių darbą suderinti reikia. O be to šita juosta tinka tik kol sienos nėra nutinkuotos.

Man klijai ir Siga juosta labiau patinka.
Atsakyti
Sveiki,

Kadangi stogų tema ne tokia aktyvi kaip PV, o be to būtent čia buvau kažkada užklausęs dėl šiltų prapetų, tai norėjau pasidalinti konstruktoriaus siūlomu parapeto mazgu ir paprašyt supermamų PV komandos komentarų:

https://www.dropbox....n/0001.png?dl=0
Atsakyti
QUOTE(viniuz @ 2015 01 14, 21:25)
Kadangi stogų tema ne tokia aktyvi kaip PV, o be to būtent čia buvau kažkada užklausęs dėl šiltų prapetų, tai norėjau pasidalinti konstruktoriaus siūlomu parapeto mazgu ir paprašyt supermamų PV komandos komentarų:

https://www.dropbox....n/0001.png?dl=0

Šiltą namuką statot, nes ant sienų net 30 cm neoporo.

Pats mazgas man labai patiko. Iš šilto namo pusės pastabų neturiu.
Man užkliuvo tokie dalykai:
1. Ar vėjas nenulups parapeto, nors jis ir iš EPS-150 markės padarytas? Konstruktorius garantuoja? Paskutiniu metu vėjai siaučia kaip reikalas. Gal reikėtų parapetą žemesnį daryti ar EPS-200 ar kažką panašaus daryti, kad vėliau vėjas neišnešiotų stogo.
2. Ta tvirtinimo detalė, kuri yra prie pat parapeto ir eina iki pat viršaus, iki vatos. Ji šioks toks šalčio tilto. Galbūt ten galite kažką geresnio padaryti su tvirtinimu, pvz., yra Sto Ecotwsit smeigės, kurios įsigilina ir EPS ne nepalieka šalčio tilto. Aišku ten labai didelio šalčio tilto nebūtų, bet jei jau taip toli pažengėte, tai galite ir čia pasistengti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 21:42)
1. Ar vėjas nenulups parapeto, nors jis ir iš EPS-150 markės padarytas? Konstruktorius garantuoja? Paskutiniu metu vėjai siaučia kaip reikalas. Gal reikėtų parapetą žemesnį daryti ar EPS-200 ar kažką panašaus daryti, kad vėliau vėjas neišnešiotų stogo.

pačiame tech. projekte aprašyta 24m/s max vėjas su 1.3 koeficiento atsarga, bet pagal poveikio lentelę suprantu kad vėjo apkrovos skaičiuojamos tik konstrukciniams elementams, tad parapetas turbūt lieka už borto. O dėl konstruktoriaus garantijos tai nžn, projektuojuosi oficialiai, kaip suprantu jie savo veiklą draudžia, bet kaip tokie dalykai veikia realybėje nenutuokiu. Geriau jau 10 kart pamatuoti ir išvengti problemos smile.gif ką šiuo post'u ir bandau padaryti.

2. Ta tvirtinimo detalė, kuri yra prie pat parapeto ir eina iki pat viršaus, iki vatos. Ji šioks toks šalčio tilto. Galbūt ten galite kažką geresnio padaryti su tvirtinimu, pvz., yra Sto Ecotwsit smeigės, kurios įsigilina ir EPS ne nepalieka šalčio tilto. Aišku ten labai didelio šalčio tilto nebūtų, bet jei jau taip toli pažengėte, tai galite ir čia pasistengti.

Iki samatų skaičiavimo dar nepriėjau, tad nelabai nutuokiu koks kainų skirtumas tarp Ecotwist ir paprastų smeigių, bet reikės pasidomėti. Šiaip, kaip suprantu, pagal projektą smeigiuojamas visas stogo plotas ir sienos, nors buvau susidaręs įspudį iš šio forumo, kad 1 aukšto namui nei stogo nei tinkuojamų sienų nesmeigiuoja. Suprantu jei reiketų smeigiuoti palei parapetą (sienas ir stogą), bet ar visą likusį plotą tikrai verta/būtina smeigiuot?
Atsakyti
http://www.supermama...?...&p=68274396
QUOTE(viniuz @ 2015 01 14, 21:25)
tai norėjau pasidalinti konstruktoriaus siūlomu parapeto mazgu ir paprašyt supermamų PV komandos komentarų: <{POST_SNAPBACK}>

Pats ar ne 35cm sienose susidėjęs... 30 neturėtų stebinti. O tos tvirtinimo detalės, jei jos iš stiklo pluošto, tai šalčio tilto reikšmė su tiek nulių po kablelio... Teliko distancinį spaudydamas sugeneruosi tiek šilumos, kad pritekėjimai kompensuos tuos tiltus.
Šiltą namuką statot, nes ant sienų net 30 cm neoporo.
Ta tvirtinimo detalė, kuri yra prie pat parapeto ir eina iki pat viršaus, iki vatos. Ji šioks toks šalčio tilto. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Drasiai. biggrin.gif Bet gyvai nerodysiu, bet viskas labai paprasta, jei rankos is teisingu vietu auga...

QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 20:12)
Parodyk man stogininką, kuris ir juostas klijuoja, stogą šiltina ir dar tinkuoja. Čia kelių žmonių darbą suderinti reikia. O be to šita juosta tinka tik kol sienos nėra nutinkuotos.

Man klijai ir Siga juosta labiau patinka.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 14, 20:22)
1. O koks jūsų stogo sumuštinis: vata, neoporas ir dar PIR? Ne per sudėtinga?
2. Beje, kodėl pirma stogas, o tada sienų tinkavimas?
3. Bus daug drėgmės, stogui tai nėra labai gerai. Man sakė, kad geriau pirma tinkas, tada stogo apšiltinimas.
4. Aišku jūsų stoge kietos medžiagos, bet gal atvirkštinis eiliškumas būtų buvęs geresnis? Kokios firmos? Kokia kaina?

1. Taip, teisingai išvardinot:
user posted image

2. Todėl, kad vata į stogą buvo sudėta anksčiau (primenu, kad tai nebaigto statyti namo rekonstrukcija). Bet atsakant įklausimą- todėl, kad kur PIR'as suvestas su sienom- būtų galima gerai užsandarinti ir kiek įmanoma hidroizoliuoti. Geriau tai atlikinėti su siena, nei su tinku.
3. Tinkuosim pavasarį, tikiuosi bus galima pradaryti langus, o ir PIR'as galės pasireikšti (apsaugoti stogą nuo drėgmės).
4. Atvirkštinis geresnis tik tas, kad vatą sukeisti su NEPS'u, bet PIR'as turi likti viduje. Tačiau kitaip neišeina, nes vata turi kvėpuoti, negaliu jos dusinti tarp NEPS ir PIR. Kieno kaina ir firma? Jei apie PIR, tai anksčiau surašiau lyg praeitoj temoj, dabar neturiu tų duomenų po ranka.
Vakar atvažiavo palėpės laiptai, kurių dangčio U=0.51W/m2K cool.gif
user posted image

QUOTE(korida @ 2015 01 14, 19:35)

Visi giriat, užsisakysim pora ruloniukų pasibandymui smile.gif Naudosiu kaip sandarumui ir garo izoliacijai ties įvairiais sujungimais. Ačiū už rekomendacijas.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 01 15, 00:09)
http://www.supermama...?...&p=68274396
Pats ar ne 35cm sienose susidėjęs... 30 neturėtų stebinti. O tos tvirtinimo detalės, jei jos iš stiklo pluošto, tai šalčio tilto reikšmė su tiek nulių po kablelio... Teliko distancinį spaudydamas sugeneruosi tiek šilumos, kad pritekėjimai kompensuos tuos tiltus.

Taip, pats sudėjau 35 cm neoporo. Bet aš apie tai, kad vis tiek dar nedažnai pasitaiko žmonių, kurie deda 30 cm neoporo ir daugiau. Todėl ir sakau, kad šiltą namą stato.

Ir kas gamins tas stiklo pluošto detales? Ar jos jau pagamintos parduodamos. Sto Ecotwist smeigės kaina apie 2,90-3,0 Lt. Ir jokio vargo, ir jokio šalčio tilto.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 01 15, 09:19)
Atvirkštinis geresnis tik tas, kad vatą sukeisti su NEPS'u, bet PIR'as turi likti viduje. Tačiau kitaip neišeina, nes vata turi kvėpuoti, negaliu jos dusinti tarp NEPS ir PIR. Kieno kaina ir firma? Jei apie PIR, tai anksčiau surašiau lyg praeitoj temoj, dabar neturiu tų duomenų po ranka.

Atvirkštinis variantas turėjau galvoje pirmą tinkavimas, o tada stogo šiltinimas. Todėl ir sakau, kad kietos medžiagos (neoporas, PIR) ne taip bijo drėgmės, bet aš daryčiau tik atvirkščiai: pirma sienų tinkavimas, tada stogo šiltinimas. Medžiagų sukeitimo atvirkščiai nesiūliau.

Taip pat domino apytikslė PIR kaina ir pardavėjas, gamintojas. Bet tiek to. Dabar visi labai kieti pasidarė: vis siūlo skaityti savo raštus ir knistis kažkur atgal. Visi vis aiškina, kad rašiau, minėjau, nekartosiu. Nenorit, nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 15 sausio 2015 - 09:33
QUOTE(cibulis @ 2015 01 15, 09:32)
1. Atvirkštinis variantas turėjau galvoje pirmą tinkavimas, o tada stogo šiltinimas. Todėl ir sakau, kad kietos medžiagos (neoporas, PIR) ne taip bijo drėgmės, bet aš daryčiau tik atvirkščiai: pirma sienų tinkavimas, tada stogo šiltinimas. Medžiagų sukeitimo atvirkščiai nesiūliau.

2. Taip pat domino apytikslė PIR kaina ir pardavėjas, gamintojas. Bet tiek to. Dabar visi labai kieti pasidarė: vis siūlo skaityti savo raštus ir knistis kažkur atgal. Visi vis aiškina, kad rašiau, minėjau, nekartosiu. Nenorit, nereikia.

1. A, supratau. Tai kaip ir sakiau, jei pirma užtinkuoju, tai dedant PIR'ą- jį prileidžiu jau ne prie plytos, o prie tinko. Tada nėra prasmės lipdyti visokias hidroizoliacines juosteles, nes ateity drėgmė tinku keliaus už PIR'o.

2. Į darbą su savim nesinešioju visų dokumentų, todėl pasakiau, kad šiuo metu neturiu po ranka. Pasakiau, kad kažkur rašiau dėl to, kad būtent jūs klausėt ir jums buvo atsakyta. Bet paieškojau ir suradau ką jau rašiau (tęsinys kitam psl.). Žodžiu už plokštę 83,6Lt (5cm storio, frezuota). Net stogo sumuštinio piešinuką nupiešiau, tai nesakykit, kad nenoriu ir nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 15 sausio 2015 - 10:57
QUOTE(saaba @ 2015 01 15, 09:19)
1. Taip, teisingai išvardinot:
user posted image

2. Todėl, kad vata į stogą buvo sudėta anksčiau (primenu, kad tai nebaigto statyti namo rekonstrukcija). Bet atsakant įklausimą- todėl, kad kur PIR'as suvestas su sienom- būtų galima gerai užsandarinti ir kiek įmanoma hidroizoliuoti. Geriau tai atlikinėti su siena, nei su tinku.
3. Tinkuosim pavasarį, tikiuosi bus galima pradaryti langus, o ir PIR'as galės pasireikšti (apsaugoti stogą nuo drėgmės).
4. Atvirkštinis geresnis tik tas, kad vatą sukeisti su NEPS'u, bet PIR'as turi likti viduje. Tačiau kitaip neišeina, nes vata turi kvėpuoti, negaliu jos dusinti tarp NEPS ir PIR. Kieno kaina ir firma? Jei apie PIR, tai anksčiau surašiau lyg praeitoj temoj, dabar neturiu tų duomenų po ranka.
Vakar atvažiavo palėpės laiptai, kurių dangčio U=0.51W/m2K cool.gif
user posted image
Visi giriat, užsisakysim pora ruloniukų pasibandymui  smile.gif  Naudosiu kaip sandarumui ir garo izoliacijai ties įvairiais sujungimais. Ačiū už rekomendacijas.

Dar vienas pigesnis tinkuojamos juostos varianatas:
http://baltijosbrast...l...t&Itemid=99

Įdomu koks tų laiptų sandarumas? Gal galėsite patikrinti kai darys sandarumo testą?

Atsakyti
analogiska lietuviska sandarinimo juosta, puikiai limpanti - 1l;t/m.
pirkau vienam statybiniame PC

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 01 15, 11:02)
Dar vienas pigesnis tinkuojamos juostos varianatas:
http://baltijosbrast...l...t&Itemid=99

Deti PIR su alu ir imti sandarinimo juosta kurios Sd ne procentais, o kartais skiriasi i mazesne puse schmoll.gif nemanyciau, kad tinkamas sprendimas
Tada galejo imti "standarta" - 200 mk PE plevele ir "vargo nematyti" mirksiukas.gif
Atsakyti