QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 01 13, 10:34)
#1 klausimas butent del to ir buvo
, t.y. ar PIR plokste yra pakankamai tvirta kad atlaikytu vatos svori.
Kuom siltinti dar svarstau. Ekovata atrodo patrauklu, nes:
* kaip pardavejai skelbiasi, tai siltinimas be siuliu;
* greitas darbas jei lygintume su NEPS;
* pasiekiamas geras rezultatas (ne vienas gyresi gerom termovizijos nuotraukom, o kai kurias ir matem).
Esminis minusas maza lamda - 0.039:
termoflock.
Turiu 35 cm vietos siltinant tarp gegniu (gegniu aukstis 25cm) iki stygu, stogo varza noreciau tureti ~11. Tai 0.25/0.039 (eko vata) + 0.1/0.022 (pir) = 10.95. Virs stygu siltinimo storis jau ne problema.
Tarp gegniu ekovata remtusi tiesiai i difuzine, kaip kad siulo gamintojas (
nuoroda 8 lapas D2 variantas)
Jei naudotume knauf vata, tai turime lamda iki 0.032 (
nuoroda). Minusai: nera pas mus islaikytas gegniu zingsnis 60 cm, reiskias daug atraizu arba deti po 1.2m ilgio atkarpas. Taip pat manau (gal klystu?) kad termovizija rodys prastesnius "apatinio murloto-stogo" mazgo rezultatus lyginant vata su eko vata (kuri turetu uzpildyti visus tarpelius).
Cibuli, kaip pas tave atrodo "apatinio murloto-stogo" mazgas. Jei gerai pamenu tai is vidines puses (namo) prie murloto buvo klijuojamas pustplastis. Ar dejai kazkokias juostas tarp murloto ir muro, kaip kad cia
nuoroda?
PIR plokštės - labai tvirtos. Reikalas tik toks, kad jas reikės stipriai prasmeigiuoti, kad jos gerai laikytų. O tai jau ne itin geras dalykas. Mano supratimu, kuo mažiau yra pažeistos PIR plokštės, tuo geriau.
O tai pats į ką pūstum ekovatą: tiesiai į difuzinę? Ar dar kažkas yra padaryta? Taip, ekovatos liamda tikrai prasta. Tik mano supratimu, kad tikrai turėtum ekovatos privalumus, reikia atitinkamai paruošto stogo. Aš tiesiai į difuzinę nepūsčiau - visiška nesąmonė. Ekovata išpūs difuzinę, todėl kondensatas bėgs ne per difuzinės vidurį, o link makaronų ir juos pūdis. O gal ji labai stipriai neišpučia tos difuzinės? Mane nuo ekovatos dabar stabdo ta MPP. Jei ji jau būtų uždėta iš lauko pusės, pūsčiau ekovatą ir galvos nesukačiau. Dabar ją galima sudėti ir iš vidaus. Mes čia net sistemą išduskutavom, bet ji tikrai nėra tobula. Iš bėdos. Ypač dėl to reikia ar nereikia tarpo tarp MPP ir dufuzinės?
Kad su vata bus atraižų nemanau, kad tai didelė problema. Didesnė problema: ar galima su vata padaryti darbą kokybiškai? Ar geras priėjimas, ar niekas nemaišo. Jei kažkas garantuotų, kad sudės vatą 9-9,5 balams iš 10 tikrai dėčiau.
Mano murlotas
guli kaip inkstas taukuose. Jis apšiltintas teisingiau reikėtų sakyti užsandarintas buvo taip: prie murloto dėta 2-3 cm neoporo, tada dvigubas vielos karkasas ir užtinkuota
kalkių-cemento tinku. Iš lauko pusės ateina 35 cm neoporo. Murloto viršus neuždarytas. Per jį, jei bus, galės pasišalinti drėgmė iš konstrukcijos.
Brangus sprendimas, bet įdomu, ką parodys sandarumo testas. Tikiuosi, kad viskas bus super.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 13, 13:42)
o viengubam karkase laidai nevedziojami?
vedziojami, ir laisvai
lubom - nematau prasmes dviguba GKP det. Sienom - gal, tvirciau... nepramusi su alkune
Aš dvigubą metalo karkasą nurodžiau ne dėl laidų pravedimo, o dėl tvirtumo. Jei nori rimtos konstrukcijos, vienas iš elementų turi būti sudvigubintas: metalo karkasas arba GKP. Jei nori turėtų trūkių ir taupai pinigus, daryk viską viengubą.