Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 30 tema

QUOTE(mintas @ 2015 01 13, 08:49)
ok, kadangi GKP dar neprisukau, dar nevėlu ką nors keisti. Kas tau tenai nepatinka?

Mano fasadininkai ir ekspertas sako, kad optimaliausias yra toks karkasas: dvigubas metalo karkasas ir viengubas GKP. Tokia konstrukcija lengva, bet tvirta. Jos trūkumas - apie 7 cm storis su apdaila. Jei nori plonesnio sluoksnio tada toks variantas: viengubas metalo karkasas ir dvigubas GKP. Tokio sumuštinio storis - 5,5 cm. Tik toks karkasas bus sunkesnis.

Aš visur galvoju daryti dvigubas metalas ir vienas GKP. Čia toks variantas būtų, jei visą stogą šiltinsiu vata. Jei stogą šiltinsiu ekovata, tai reikės daugiau PIR plokštės, todėl vonioje reikės kažką galvoti su storiu, nes dvigubas metalas + GKP yra 7 cm. Dar PIR yra 7 cm, t.y. iš viso yra 14 cm, o aš galiu daugiausiai pridėti 11 cm.

Dar man ekspertas sako, kad vienas iš variantų būtų toks: kur galima GKP klijuoti tiesiai prie PIR. Įdomu ar laikytų? Kita vertus dvigubas metalas ir GKP man patinka tuo, kad kai kur galiu metalo karkase laidus prasimesti.

Karališkas variantas: dvigunas metalo karkasas ir dvigubas GKP. Tik sunku brangu ir neaišku kam to reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 13:35
o viengubam karkase laidai nevedziojami?
vedziojami, ir laisvai
lubom - nematau prasmes dviguba GKP det. Sienom - gal, tvirciau... nepramusi su alkune biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 01 13, 10:34)
#1 klausimas butent del to ir buvo smile.gif, t.y. ar PIR plokste yra pakankamai tvirta kad atlaikytu vatos svori.

Kuom siltinti dar svarstau. Ekovata atrodo patrauklu, nes:
* kaip pardavejai skelbiasi, tai siltinimas be siuliu;
* greitas darbas jei lygintume su NEPS;
* pasiekiamas geras rezultatas (ne vienas gyresi gerom termovizijos nuotraukom, o kai kurias ir matem).

Esminis minusas maza lamda - 0.039:termoflock.

Turiu 35 cm vietos siltinant tarp gegniu (gegniu aukstis 25cm) iki stygu, stogo varza noreciau tureti ~11. Tai 0.25/0.039 (eko vata) + 0.1/0.022 (pir) = 10.95.  Virs stygu siltinimo storis jau ne problema.

Tarp gegniu ekovata remtusi tiesiai i difuzine, kaip kad siulo gamintojas (nuoroda  8 lapas D2 variantas)

Jei naudotume  knauf vata, tai turime lamda iki 0.032 (nuoroda). Minusai: nera pas mus  islaikytas gegniu zingsnis 60 cm, reiskias daug atraizu arba deti po 1.2m ilgio atkarpas. Taip pat manau (gal klystu?) kad termovizija rodys prastesnius "apatinio murloto-stogo" mazgo rezultatus lyginant vata su eko vata (kuri turetu uzpildyti visus tarpelius).

Cibuli, kaip pas tave atrodo "apatinio murloto-stogo" mazgas. Jei gerai pamenu tai is vidines puses  (namo) prie murloto buvo klijuojamas pustplastis. Ar dejai kazkokias juostas tarp murloto ir muro, kaip kad cia nuoroda?

PIR plokštės - labai tvirtos. Reikalas tik toks, kad jas reikės stipriai prasmeigiuoti, kad jos gerai laikytų. O tai jau ne itin geras dalykas. Mano supratimu, kuo mažiau yra pažeistos PIR plokštės, tuo geriau.

O tai pats į ką pūstum ekovatą: tiesiai į difuzinę? Ar dar kažkas yra padaryta? Taip, ekovatos liamda tikrai prasta. Tik mano supratimu, kad tikrai turėtum ekovatos privalumus, reikia atitinkamai paruošto stogo. Aš tiesiai į difuzinę nepūsčiau - visiška nesąmonė. Ekovata išpūs difuzinę, todėl kondensatas bėgs ne per difuzinės vidurį, o link makaronų ir juos pūdis. O gal ji labai stipriai neišpučia tos difuzinės? Mane nuo ekovatos dabar stabdo ta MPP. Jei ji jau būtų uždėta iš lauko pusės, pūsčiau ekovatą ir galvos nesukačiau. Dabar ją galima sudėti ir iš vidaus. Mes čia net sistemą išduskutavom, bet ji tikrai nėra tobula. Iš bėdos. Ypač dėl to reikia ar nereikia tarpo tarp MPP ir dufuzinės?

Kad su vata bus atraižų nemanau, kad tai didelė problema. Didesnė problema: ar galima su vata padaryti darbą kokybiškai? Ar geras priėjimas, ar niekas nemaišo. Jei kažkas garantuotų, kad sudės vatą 9-9,5 balams iš 10 tikrai dėčiau.

Mano murlotas guli kaip inkstas taukuose. Jis apšiltintas teisingiau reikėtų sakyti užsandarintas buvo taip: prie murloto dėta 2-3 cm neoporo, tada dvigubas vielos karkasas ir užtinkuota kalkių-cemento tinku. Iš lauko pusės ateina 35 cm neoporo. Murloto viršus neuždarytas. Per jį, jei bus, galės pasišalinti drėgmė iš konstrukcijos.

Brangus sprendimas, bet įdomu, ką parodys sandarumo testas. Tikiuosi, kad viskas bus super.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 13, 13:42)
o viengubam karkase laidai nevedziojami?
vedziojami, ir laisvai
lubom - nematau prasmes dviguba GKP det. Sienom - gal, tvirciau... nepramusi su alkune  biggrin.gif

Aš dvigubą metalo karkasą nurodžiau ne dėl laidų pravedimo, o dėl tvirtumo. Jei nori rimtos konstrukcijos, vienas iš elementų turi būti sudvigubintas: metalo karkasas arba GKP. Jei nori turėtų trūkių ir taupai pinigus, daryk viską viengubą.
Atsakyti
Tavo meistrai sneka apie tradicini montavima kai virbalai kabinas i lubas. Mintas nori pakabint lubas nesubadant garo sluoknio... Tai visai kitoks montavimas.

Montavimo budai

1. viengubas metalo karkasas kabinamas krokodilais.. krokodilai max 10-12cm, tai yra maksimum kiek nusileidzia lubos.
2. dvigubas metalo karkasas kabantis ant virbalu, nusileidzia kiek nori, gal net 1 metra..
3. apie kuri sneka Mintas, kai perimetras laiko visa karkasa, yra apribojimai maks atstumui tarp sienu.

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 13:34)
Mano fasadininkai ir ekspertas sako, kad optimaliausias yra toks karkasas: dvigubas metalo karkasas ir viengubas GKP. Tokia konstrukcija lengva, bet tvirta. Jos trūkumas - apie 7 cm storis su apdaila. Jei nori plonesnio sluoksnio tada toks variantas: viengubas metalo karkasas ir dvigubas GKP. Tokio sumuštinio storis -  5,5 cm. Tik toks karkasas bus sunkesnis.

Taip kaip man vetiliavija turejo tilpt virs gipso pirmam a, lubos kabinos nr 2. Antrame aukste nr1 nes pas mane perdanga nesiltinta, galima buvo tvirtint karkasa prie stygu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 13 sausio 2015 - 13:59
Vienas is retu atveju, kai matau netaupanti statytoja mirksiukas.gif biggrin.gif (del 20 lt uz el. antra menesi diskutuojam)
pries 6 m ant medzio teisingai sumontuotos viengubo karkaso lubos neturi jokio trukio (ir be expertu patarimu) .
Dabar daromas variantas, kai tvirtinimas tik perimetru (iki 15 m2 kambariui) .

Aš dvigubą metalo karkasą nurodžiau ne dėl laidų pravedimo, o dėl tvirtumo. Jei nori rimtos konstrukcijos, vienas iš elementų turi būti sudvigubintas: metalo karkasas arba GKP. Jei nori turėtų trūkių ir taupai pinigus, daryk viską viengubą.
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 01 13, 13:57)
Tavo meistrai sneka apie tradicini montavima kai virbalai kabinas i lubas. Mintas nori pakabint lubas nesubadant garo sluoknio... Tai visai kitoks montavimas.

Aš tai suprantu ir palaikau Biesą, kad su Knaufu geriau nesiginčyti, bet viengubas karkasas ir viegubas GKP atrodo nerimtai. Jei Mintas darys tarp sienų, gal ir nieko. Bet aš kalbėjau apie savo dvišlaitį stogą, o medinė konstrukcija labiau vaikšto.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 01 13, 14:27)
Vienas is retu atveju, kai matau netaupanti  statytoja  mirksiukas.gif   biggrin.gif  (del 20 lt uz el. antra menesi diskutuojam)
pries 6 m ant medzio teisingai sumontuotos viengubo karkaso lubos neturi jokio trukio (ir be expertu patarimu) .
Dabar daromas variantas, kai tvirtinimas tik perimetru (iki 15 m2 kambariui) .

Apie kokius čia 20 Lt mes kalbame? Antras dalykas: visi mes esame skirtingi. Tu klausimą sprendi kaip ir daugelis namų statytojų - kaip pigiau, kaip kuo pigiau. Aš vadovaujuosi kitu požiūriu: susipažinti su kiek galima daugiau variantų, sistemų, surasti patį geriausią ir geriausią pagal-kainą kokybę sprendimą. Tada viską įvertinęs ir pasirenku sprendimą, sistemą, kuri man atrodo geriausia, tinkamiausia. Vienu atveju ji gali būti pigiausia, kitu vidutinė, kitu - brangiausia. Neskaičiuok mano pinigų. Taip kad abu požiūriu teisingi ir būtini, bet kiekvienas yra savitas.

Be to kaip žinai statau šiek tiek kitokį namą nei standartinis, todėl ir ieškau nestandartinių dalykų. Taip pat noriu pasiekti tai, kas yra suskaičiuota, suprojektuota. Galiausiai statau tik pirmą namą, todėl man dar viskas nauja. O taip pat esu humanitaras, todėl tiek daug visokių pamąstymų, ieškojimų, svarstymų. Geriau svarstyti dabar nei pastačius pirmą namą kaip tamstos jį stumti ir supratus, kad jis lėvas, statyti kitą. Gerbiamasis, treniruojatės kitų sąskaita.

O tu čia išlendi su savo pamokslu: dėl 20 Lt diskutuoja, daryk kaip pigiau. Nė velnio nesupranti esmės. Visiškai neįsikirtai į reikalo esmę. Bet gal ir gerai, kad yra skirtingų požiūrių, nes vienodumas užknisa.

P.S. Skirtingai nei tu aš nesiruošiu statyti antro namo, todėl jau pirmą namą noriu pastatyti kuo geresnį. Aišku niekada nesakyk niekada, visko būna, bet šiam momentui taip galvoju. Todėl ir ieškau ne vienadienių sprendimų, o ilgalaikių, užtikrintų. Taip pat žinau, kokias klaidas padariau, bet jų mano supratimu tikrai nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 15:31
Klysti. Ne kuo pigiau, o optimaliai. Ir pagal isbandytus (darytus) variantus.
Cia, kaip DOSIA reklamoj.... Kam moket daugiau, jei galima paprasciau ir taupiau.
Yra dalyku, kur diskutuot iki begalybes gali, teisybes nerasi - kriterijai skirias.
Ir yra elementarus, pvz gipso paprastos lubos (nesudetingos).
Ne treniruotes cia - gyvwenimas, dalinai- hobis. mirksiukas.gif

p.s. 20lt- isdiskutuotos papild islaidos vedinimui, kurios atbaido biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 13 sausio 2015 - 15:30
QUOTE(arkava @ 2015 01 13, 15:28)
Klysti. Ne kuo pigiau, o optimaliai. Ir pagal isbandytus (darytus) variantus.
Cia, kaip DOSIA reklamoj.... Kam moket daugiau, jei galima paprasciau ir taupiau.
Yra dalyku, kur diskutuot iki begalybes gali, teisybes nerasi - kriterijai skirias.
Ir yra elementarus, pvz gipso paprastos lubos (nesudetingos).
Ne treniruotes cia - gyvwenimas,  dalinai- hobis.  mirksiukas.gif

p.s. 20lt- isdiskutuotos papild islaidos vedinimui, kurios atbaido  biggrin.gif

Šiandieną žmonai plaukų džiovintumą pirkau. Sakysi, kad permokėjau, bet paėmiau Boschą. Jis paprastas su ta viena nuimama galvute, kaina - 59 Lt. Už tą pačią Sencor firmos (ar panašiai) galėjau paimti su trimis antgaliais, kaina ta pati - 59 Lt. Kai paimi į ranką tą Sencor ir pajunti, kad mygtukai išklerę, jungiasi, kaip tešliniai, galva nuimama nemaloniai, su užsikirtimu, tai supranti, kad už Boschą nei truputį ne permokėtą. Boschas su tomis pačiomis 3 funkcijomis kainuovo apie 170 Lt. Esu turėjęs nemažai kinų šlamšto ir tikrai daugiau jo nenoriu.

O dėl 20 Lt vėdinimo tu labai klysti. Aš sakiau, kad mano pasyvaus namo viena iš sąlygų yra tokia: vėdinimo sistemos efektyvumas apie 94 proc. Tokių rotacinių nėra, plokštelinių yra, bet jie užšąla. Štai šitą problemą aš ir sprendžiu. O be to vėdinimo esmė tikrai ne 20 Lt reikalas, kalba eina apie 500-700 Lt daugiau ar mažiau už vėdinimą per metus. Rotacinį rekuperatorių aš prilyginu kieto kuro katilui - tikrai veikia, bet komfortas - minimalus. Plokštelinis - komfortiškas daiktas, bet reikia išspręsti didelių sąskaitų problemą. Dar kol kas ir rotacinio neatsisakiau, nes domiuosiu, lyginu. Viską lyginu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 15:41
Nesakysiu, nes nematau daikto. (Siaip, zmonos geriau pacios tegu perkasi dziovintuvus, nes galima nupirkti negrazu).
Buvo kalba, apie 20lt papildomas islaidas pasildymui, tenui - todel ir susidare ispudis, kad smarkiai itakoja tos islaidos /men. biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 14:39)
Šiandieną žmonai plaukų džiovintumą pirkau. Sakysi, kad permokėjau, bet paėmiau Boschą. Jis paprastas su ta viena nuimama galvute, kaina - 59 Lt. Už tą pačią Sencor firmos (ar panašiai) galėjau paimti su trimis antgaliais, kaina ta pati - 59 Lt. Kai paimi į ranką tą Sencor ir pajunti, kad mygtukai išklerę, jungiasi, kaip tešliniai, galva nuimama nemaloniai, su užsikirtimu, tai supranti, kad už Boschą nei truputį ne permokėtą. Boschas su tomis pačiomis 3 funkcijomis kainuovo apie 170 Lt. Esu turėjęs nemažai kinų šlamšto ir tikrai daugiau jo nenoriu.

O dėl 20 Lt vėdinimo tu labai klysti. Aš sakiau, kad mano pasyvaus namo viena iš sąlygų yra tokia: vėdinimo sistemos efektyvumas apie 94 proc. Tokių rotacinių nėra, plokštelinių yra, bet jie užšąla. Štai šitą problemą aš ir sprendžiu. O be to vėdinimo esmė tikrai ne 20 Lt reikalas, kalba eina apie 500-700 Lt daugiau ar mažiau už vėdinimą per metus. Rotacinį rekuperatorių aš prilyginu kieto kuro katilui - tikrai veikia, bet komfortas - minimalus. Plokštelinis - komfortiškas daiktas, bet reikia išspręsti didelių sąskaitų problemą. Dar kol kas ir rotacinio neatsisakiau, nes domiuosiu, lyginu. Viską lyginu.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 15:23)
Aš tai suprantu ir palaikau Biesą, kad su Knaufu geriau nesiginčyti, bet viengubas karkasas ir viegubas GKP atrodo nerimtai. Jei Mintas darys tarp sienų, gal ir nieko. Bet aš kalbėjau apie savo dvišlaitį stogą, o medinė konstrukcija labiau vaikšto.

Cibuli, o Jūs įtempiamų lubų varianto nesvarstėt? Kaina man rodos mažesnė nei GKP. Po pakabinamom gali įmontuoti neįkyrius LED šviestuvus, kurių šviesą labai švelniai išskaidoma. Jei dar susimontuoji dimerį, tai gaunasi tobulas variantas miegamiesiems, kaip taisyklė esantiems antrame aukšte.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 01 13, 15:48)
Buvo kalba, apie 20lt papildomas islaidas pasildymui, tenui - todel ir susidare ispudis, kad smarkiai itakoja tos islaidos /men.  biggrin.gif

20 Lt (galbūt, jei realiai ne daugiau!) kalba eina tik tuo atveju, jei pastatai rotacinį rekūpą. Jis tuos papildomus litus prisuks pakeldamas +10, +14 ar pan. temperatūrą iki komfortiškos nustatytos: +18, +19 ar +21.

Su plokšteliniu taip paprastai neišsisuksi, nes jis gali prisukti 500-700 Lt daugiau. Todėl ir ieškau išeities su plokšteliniu. Su rotaciniu viskas aišku.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2015 01 13, 18:33)
Cibuli, o Jūs įtempiamų lubų varianto nesvarstėt? Kaina man rodos mažesnė nei GKP. Po pakabinamom gali įmontuoti neįkyrius LED šviestuvus, kurių šviesą labai švelniai išskaidoma. Jei dar susimontuoji dimerį, tai gaunasi tobulas variantas miegamiesiems, kaip taisyklė esantiems antrame aukšte.

Negalvojau. Kita vertus, mano stogas yra dvišlaitis. Todėl GKP eitų ne tik virš tų horizontalių lubų, bet ir iš sienų/lubų, kurių nuolydis - 45 laipsniai. Nežinau ar taip daro: pusę tokių, pusę tokių? Ar galima įtempiamas dėti tokioje padėtyje? Be to jos, kiek žinau, greitai plyšta, o tai nėra praktiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 sausio 2015 - 19:08
QUOTE(cibulis @ 2015 01 13, 19:10)

Negalvojau. Kita vertus, mano stogas yra dvišlaitis. Todėl GKP eitų ne tik virš tų horizontalių lubų, bet ir iš sienų/lubų, kurių nuolydis - 45 laipsniai. Nežinau ar taip daro: pusę tokių, pusę tokių? Ar galima įtempiamas dėti tokioje padėtyje? Be to jos, kiek žinau, greitai plyšta, o tai nėra praktiška.

Jei abejojat dėl jų tvirtumo pasižiūrėkit čia https://www.youtube....mIwoF_Ndk#t=179

Aš kadangi planuoju tarp gegnių tarpus 120cm, tai stengiuosi stogą daryti kuo lengvesnį, o įtempiamos lubos labai lengvos, tai manau puikiai tiks.

Dėl šlaitinio stogo nereikia pergyventi jie laisvai gali suformuoti buką kampą, ten kur lubų linija pereina nuo gegnių prie stygų. Be to yra sprendimai ir šviestuvų montavimui ir rekuperatoriaus angoms.

Beje medžiagą galima nuimti, nuplauti ir vėl įtempti arba apskritai po kelių metų pakeisti į kitą spalvą. Aktualu vaikų kambaryje.

Reiktų dar pasidomėti ar tokias lubas galima naudoti kaip garų barjerą. Nors sandarumo ji ko gero neužtikrintų.
Atsakyti