QUOTE(Ciccio @ 2015 01 27, 22:19)
Neturiu būsto paskolos, tai viena. Antra, reikia įvertinti savo galimybes derėtis, ir keista, kad būsto paskolą siekėt gauti banke, kuris pasiūlė blogiausias sąlygas. Kodėl? Ir apie brokerius - nešnekėk, ko nežinai
Is kur tokia info, kad DNB banke blogiausios salygos? statistika galima sulyginimui? tik deja, statistikos nebus, tad teiginys sitas yra nieko vertas... Jei del mano konkretaus atvejo, as neesu sakes kiek konkreciai man siule kiti bankai, tik sakiau kad apejom juos visus, tai kuo paremtas teiginys - "kad būsto paskolą siekėt gauti banke, kuris PASIULE blogiausias sąlygas."? Panasu I zvejojima eketeje be masalo...ir prie ko cia tie brokeriai su savo pramusamomis salygomis nelabai suprantu, berods aiskiai parasiau kad ejau pats sneketis, o juos tik kaip pavyzdi pateikiau, del ko jie dirba ir uz ka gauna pinigus...? Kazkaip vel matau interpretacija ne I tema...
Taip, reikia ivertinti savo galimybes deretis, as ivertinau ir islosiau 0,3% arba pinigine israiska - 20 tukst. litu, kuri tamstai pasirode esanti niekine suma, nes matomai tai yra ne pinigas...tie kas is to gyvena, gal dar ir daugiau butu nudereje, mano sritis ne ta, kaip moku, taip soku...be to nereikia pamirsti, kad yra dar toks dalykas kaip kredito istorija, imamas paskolos dydis, laikotarpis, suma, koks bustas perkamas, darbo stazas, darbas valdiskoje ar privacioje istaigoje (valdiska istaiga beje yra svarbus argumentas skaiciuojant marza) ir pan, kas pilnai galejo itakoti, jog tavo bendradarbiai gavo 1,6, o as gavau 1,8...todel as ir ivardinau normalu skaiciu tarp 1,6-1,9, tad tiek tie bendradarbiai, tiek as patenkam I "normalios" paskolos kategorija...ir dar - nera oficialios statistikos kiek kokiu marzu yra skiriama, nes tai yra labia individualus dalykas, visas isvadas bent jau as darau is forumu, kur zmones paraso kiek gavo ir is pazystamu, tad isvedus vidurki is 1,6 ir is mano 1,8 butu 1,7, ir tai yra taipogi normalios paskolos ribos...
Galu gale, prie ko cia isvis mano marza, as nelabai supratau ir kodel sneka buvo nukreipta apie ja su pasakymu, kad "gavote aukstesne negu vidutine paskola"...juk sneketa buvo apie derybas, as savo marza pateikiau tik tam, kad vizualiai parodyti pokyti, kiek pasikeite skaicius po derybu, ir kad imanoma deretis, ir imanoma nusidereti, ir kiek is tu derybu buvo laimeta pinigu, o ne pasigirti koki gera skaiciu gavau...tad nustojam sneketi ne I tema, ne apie bendradarbiu ar mano marzas cia sneka turi buti, dar karta primenu kad sneka yra apie DERYBAS, kurios yra realus dalykas, priesingai negu pati bandei teigti...
Tad manau sia tema daugiau nebera ka sneketi, nes viskas jau issakyta - derybos egzistuoja, zmones derasi, kai kuriem pavyksta, kai kuriems ne, bet per galva uztai niekas neduoda ir marzos del to po nekelia niekas...jei turite ka prideti del derybu, prasome, jeigu ne, diskusija baigta, kai kazkam bus aktualu kokia marza dabar yra normali, galesite pasireiksti. nors as asmeniskai nepriimciau zmogaus, kuris nebuvo susidures su tokiais dalykais asmeniskai nuomones, kaip rimtos, (nebent tai yra banko darbuotojas, dirbantis su paskolomis, bet tokiu atveju tikrai nesakytu, jog nieko nenusideresi, nes tai yra melas) ypac kai ta "rimta" nuomone siulo nedaryti nieko, kad butu galima islosti kazkiek pinigu...bet cia jau kiekvieno reikalas kuo tiketi, o kuo ne...