Mano baltoji orchidėja:
Violetinė orchidėja:
Savo tėveliui padovanojau mini orchidėją tėvelių dienos proga:
Laba diena.
Ne tiek girtis noriu, kiek pasiteirauti...
Užplaukė nenumaldomas noras IKI parduotuvėj "išgelbėt" orchidėją už "gražias akis", nes ten gražuolės nuolat virsta sausais stagarais. Informacija "išsami": "Orchid Orchid"
Taigi, taigi, prašyčiau paprotint, ką aš čia nusipirkau.
Paskutinėj foto, įtariu, matosi kažkokie ligos požymiai? Ar dar čia nieko baisaus?..
Iš anksto dėkui už informaciją.
Ne tiek girtis noriu, kiek pasiteirauti...
Užplaukė nenumaldomas noras IKI parduotuvėj "išgelbėt" orchidėją už "gražias akis", nes ten gražuolės nuolat virsta sausais stagarais. Informacija "išsami": "Orchid Orchid"
Paskutinėj foto, įtariu, matosi kažkokie ligos požymiai? Ar dar čia nieko baisaus?..
Iš anksto dėkui už informaciją.
QUOTE(klopedija @ 2015 07 08, 16:42)
greičiausiai Brassada Mivada hibridas.
orchidėjų priežiūros tema čia.
aš dėl tokių dėmelių ką tik nusipirkus nesijaudinčiau. tai gali būti perlaistymo požymis, arba nudegimas. reikia stebėti, ar ne plinta, tada ieškoti informacijos
QUOTE(zuzla @ 2015 07 08, 17:25)
greičiausiai Brassada Mivada hibridas.
orchidėjų priežiūros tema čia.
aš dėl tokių dėmelių ką tik nusipirkus nesijaudinčiau. tai gali būti perlaistymo požymis, arba nudegimas. reikia stebėti, ar ne plinta, tada ieškoti informacijos
O! Tikrai! Šitoj foto https://c1.staticfli...2d33d865c_b.jpg praktiškai maniškė, net su rusvom dėmelėm ant lapų. orchidėjų priežiūros tema čia.
Labai labai Ačiū!
Negaliu, kaip niežti liežuvis pasigirti savo kukliu "Rojus mano akims"...
Štai tokia mano pietvakarių palangė (Neištaikau laiko fotosesijai, kad nekonkuruotų vaizdas už lango.)
Komentarai iš dešinės į kairę...
Mano naujausia augintinė, gauta dovanų:
"Gelbėjimo operacija" IKI pavyko, Brassada Mivada puikiai pritapo:
"Miniukas", gautas dovanų maždaug gegužės gale, baigia žydėti, reikės persodint, nes man nepatinka vaizdas vazonėlyje.
Mano "Karalienė", buvus "mėlynoji" orchidėja. Tai jau treti naminiai žiedai.
Ši gražuolė - taip pat "gelbėjimo operacijos" vaisius. Pirkau maximoj prieš beveik du metus. Stulbina tai, kad per visą tą laiką nenustoja žydėti.
O čia - "skausmas mano akyse" - numylėtas zygopetalum, su kuriuo puikiai sutarėm ir kurį pražudžiau, ištikus gyvenimo permainoms.
Ieškau "antrininko", pasiilgau jo kvaitinančio žiedų aromato.
Štai tokia mano pietvakarių palangė (Neištaikau laiko fotosesijai, kad nekonkuruotų vaizdas už lango.)
Komentarai iš dešinės į kairę...
Mano naujausia augintinė, gauta dovanų:
"Gelbėjimo operacija" IKI pavyko, Brassada Mivada puikiai pritapo:
"Miniukas", gautas dovanų maždaug gegužės gale, baigia žydėti, reikės persodint, nes man nepatinka vaizdas vazonėlyje.
Mano "Karalienė", buvus "mėlynoji" orchidėja. Tai jau treti naminiai žiedai.
Ši gražuolė - taip pat "gelbėjimo operacijos" vaisius. Pirkau maximoj prieš beveik du metus. Stulbina tai, kad per visą tą laiką nenustoja žydėti.
O čia - "skausmas mano akyse" - numylėtas zygopetalum, su kuriuo puikiai sutarėm ir kurį pražudžiau, ištikus gyvenimo permainoms.
Ieškau "antrininko", pasiilgau jo kvaitinančio žiedų aromato.
Klopedija,gražios gėlytės,daug žiedų
klopedija, oho koks pagausejimas O cia galbut naujos zavios ligos pradzia, kuria as sergu jau ne vienerius metus ?
Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata. Nepatinka man auginimas kiminuose.
Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata. Nepatinka man auginimas kiminuose.
QUOTE(emma @ 2015 07 26, 21:49)
Klopedija,gražios gėlytės,daug žiedų
Ačiū. QUOTE(Tina* @ 2015 07 27, 00:29)
klopedija, oho koks pagausejimas
O cia galbut naujos zavios ligos pradzia, kuria as sergu jau ne vienerius metus ?
Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata.
Ačiū. ***
O cia galbut naujos zavios ligos pradzia, kuria as sergu jau ne vienerius metus ?
Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata.
Tas virusas jau seniai manyje tupi. Turėjau ne vieną orchidėją, deja, kaip žinai, permainos... Labai gaila zygopetalum ir oncidium, pastarojo net nuotraukos neturiu.
Taip ir padarysiu. Žiedeliai pradeda vysti, bet šaknys labai gražiai atrodo, todėl neskubu.
Bet juk permainos i gera puse o gelbetinu orchideju parduotuves visad pilnos
Gražiai ex mėlynoji bujoja O šitas zygutis kvepia? Mačiau jų parduodamų ir nukainotų, tik niekad nesumasčiau pauostyt
Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis? Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis? Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
QUOTE(Amise @ 2015 07 27, 15:10)
Gražiai ex mėlynoji bujoja
O šitas zygutis kvepia?
Mačiau jų parduodamų ir nukainotų, tik niekad nesumasčiau pauostyt
Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis?
Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
Ačiū. Prieš beveik du metus padovanojau "Kūdikiui" gimtadinio proga, nes labai žavėjosi ta mėlyna spalva. Aiškinau, kad dažyta, ne natūrali spalva. Na, bet pasitaikė proga... Tai dabar auginu natūraliai. ***
O šitas zygutis kvepia?
Mačiau jų parduodamų ir nukainotų, tik niekad nesumasčiau pauostyt
Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis?
Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
Labai kvepėjo, kai žydėdavo. Bent jau konkrečiai mano hibridas.
Kur? Kažkaip paskutiniu metu niekur neužtinku.
Taip, "a la". Ekspromtu sugalvojau į gėlių padėklą įkloti durų kilimėlio atraižas.
Nelabai stabiliai vazonėliai stovi ant to "kilimėlio", todėl ir paramstau stilo rutuliukais. Rutuliukai iš kažkurio parduotuvių tinklo, kur prieš keletą metų už pirkimus dalino.
QUOTE(klopedija @ 2015 07 27, 18:17)
Vilniaus Akropolio ermitaže prieš porą savaičių mačiau