Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Mano baltoji orchidėja:
user posted image

Violetinė orchidėja:
user posted image

Savo tėveliui padovanojau mini orchidėją tėvelių dienos proga:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Laba diena. 4u.gif

Ne tiek girtis noriu, kiek pasiteirauti... blush2.gif

Užplaukė nenumaldomas noras IKI parduotuvėj "išgelbėt" orchidėją už "gražias akis", nes ten gražuolės nuolat virsta sausais stagarais. Informacija "išsami": "Orchid Orchid" lotuliukas.gif

Taigi, taigi, prašyčiau paprotint, ką aš čia nusipirkau. blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Paskutinėj foto, įtariu, matosi kažkokie ligos požymiai? Ar dar čia nieko baisaus?.. g.gif

Iš anksto dėkui už informaciją. aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 07 08, 16:42)
Taigi, taigi, prašyčiau paprotint, ką aš čia nusipirkau.  blush2.gif

Paskutinėj foto, įtariu, matosi kažkokie ligos požymiai? Ar dar čia nieko baisaus?..  g.gif

greičiausiai Brassada Mivada hibridas.

orchidėjų priežiūros tema čia.
aš dėl tokių dėmelių ką tik nusipirkus nesijaudinčiau. tai gali būti perlaistymo požymis, arba nudegimas. reikia stebėti, ar ne plinta, tada ieškoti informacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 07 08, 17:25)
greičiausiai Brassada Mivada hibridas.

orchidėjų priežiūros tema čia.
aš dėl tokių dėmelių ką tik nusipirkus nesijaudinčiau. tai gali būti perlaistymo požymis, arba nudegimas. reikia stebėti, ar ne plinta, tada ieškoti informacijos smile.gif
O! Tikrai! bigsmile.gif Šitoj foto https://c1.staticfli...2d33d865c_b.jpg praktiškai maniškė, net su rusvom dėmelėm ant lapų. biggrin.gif

Labai labai Ačiū! aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Negaliu, kaip niežti liežuvis pasigirti savo kukliu "Rojus mano akims"... blush2.gif

Štai tokia mano pietvakarių palangė biggrin.gif (Neištaikau laiko fotosesijai, kad nekonkuruotų vaizdas už lango.) doh.gif
user posted image

Komentarai iš dešinės į kairę...
Mano naujausia augintinė, gauta dovanų:
user posted image

"Gelbėjimo operacija" IKI pavyko, Brassada Mivada puikiai pritapo:
user posted image

"Miniukas", gautas dovanų maždaug gegužės gale, baigia žydėti, reikės persodint, nes man nepatinka vaizdas vazonėlyje. unsure.gif user posted image

Mano "Karalienė", buvus "mėlynoji" hihihi.gif orchidėja. Tai jau treti naminiai žiedai. user posted image

Ši gražuolė - taip pat "gelbėjimo operacijos" vaisius. Pirkau maximoj prieš beveik du metus. Stulbina tai, kad per visą tą laiką nenustoja žydėti.
user posted image

O čia - "skausmas mano akyse" - numylėtas zygopetalum, su kuriuo puikiai sutarėm ir kurį pražudžiau, ištikus gyvenimo permainoms. verysad.gif
user posted image
Ieškau "antrininko", pasiilgau jo kvaitinančio žiedų aromato. blush2.gif
Atsakyti
Klopedija,gražios gėlytės,daug žiedų thumbup.gif
Atsakyti
klopedija, oho koks pagausejimas thumbup.gif wub.gif O cia galbut naujos zavios ligos pradzia, kuria as sergu jau ne vienerius metus ? mirksiukas.gif

Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata. Nepatinka man auginimas kiminuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 26 liepos 2015 - 23:30
QUOTE(emma @ 2015 07 26, 21:49)
Klopedija,gražios gėlytės,daug žiedų thumbup.gif
Ačiū. aciuks.gif

QUOTE(Tina* @ 2015 07 27, 00:29)
klopedija, oho koks pagausejimas  thumbup.gif  wub.gif
O cia galbut naujos zavios ligos pradzia, kuria as sergu jau ne vienerius metus ?  mirksiukas.gif
Miniukus tai as iskart persodinu i zieviu substrata.
Ačiū. aciuks.gif
Tas virusas jau seniai manyje tupi. Turėjau ne vieną orchidėją, deja, kaip žinai, permainos... Labai gaila zygopetalum ir oncidium, pastarojo net nuotraukos neturiu.
Taip ir padarysiu. Žiedeliai pradeda vysti, bet šaknys labai gražiai atrodo, todėl neskubu. blush2.gif
Atsakyti
Bet juk permainos i gera puse mirksiukas.gif o gelbetinu orchideju parduotuves visad pilnos biggrin.gif
Atsakyti
Gražiai ex mėlynoji bujoja smile.gif O šitas zygutis kvepia? Mačiau jų parduodamų ir nukainotų, tik niekad nesumasčiau pauostyt g.gif

Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis? Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2015 07 27, 15:10)
Gražiai ex mėlynoji bujoja  smile.gif
O šitas zygutis kvepia?
Mačiau jų parduodamų ir nukainotų, tik niekad nesumasčiau pauostyt  g.gif
Ir pirmoj foto po gėlytėm a la drėkinimo lovelis?
Labai smagiai tokie rutuliukai atrodo, net nebūčiau pamasčius. O vazoniukai labai "nevažinėja" ant jų?
Ačiū. biggrin.gif Prieš beveik du metus padovanojau "Kūdikiui" gimtadinio proga, nes labai žavėjosi ta mėlyna spalva. Aiškinau, kad dažyta, ne natūrali spalva. Na, bet pasitaikė proga... Tai dabar auginu natūraliai. biggrin.gif
Labai kvepėjo, kai žydėdavo. wub.gif Bent jau konkrečiai mano hibridas.
Kur? bigsmile.gif Kažkaip paskutiniu metu niekur neužtinku.
Taip, "a la". Ekspromtu sugalvojau į gėlių padėklą įkloti durų kilimėlio atraižas.
Nelabai stabiliai vazonėliai stovi ant to "kilimėlio", todėl ir paramstau stilo rutuliukais. Rutuliukai iš kažkurio parduotuvių tinklo, kur prieš keletą metų už pirkimus dalino.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 07 27, 18:17)

Kur?  bigsmile.gif  Kažkaip paskutiniu metu niekur neužtinku.

Vilniaus Akropolio ermitaže prieš porą savaičių mačiau 4u.gif
Atsakyti