Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Merii @ 2015 03 08, 15:42)

Nieks nesigiria, negi atsibodo orchidėjos  biggrin.gif

Pamiršau, kad ir čia galima rodytis, ne tik forume lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2015 03 08, 16:42)
Na ir kaip seminaras, ar ką naujo sužinojote?
Mane domina lašelinis laistymas, bet turbūt apie tai nediskutavote  rolleyes.gif
Nieks nesigiria, negi atsibodo orchidėjos   biggrin.gif

O ko nebuvot, vietoj gyvenat?

O į temą, visai neseniai baigė žydėt Baptistonia echinata smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eliss: 08 kovo 2015 - 16:40
Sveikos, gal kas gali man padėti ir pasakyti, kas čia per dalykas užpuolė? Kaip gydyti? Nuo lapų bėga toks lipnus skystis, o ant lapukų tokie lyg vabalai prikibę, nuo šios orchidėjos užsikrėtė ir šalia stovėjusios verysad.gif
user posted image

P.S. Atsiprašau už apvirtusią foto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1z1: 08 kovo 2015 - 16:46
1z1, įtariu, kad skydamariai. Labai užkrečiama. Atskirk, dezinfekuok vietą kur laikai, nurankiok, plauk ūkiniu muilu, geriau pagoogling, daugiau info rasi.
QUOTE(eliss @ 2015 03 08, 16:35)
O ko nebuvot, vietoj gyvenat?

O į temą, visai neseniai baigė žydėt Baptistonia echinata  smile.gif

Nu jo, užtenka į darbą su plyšusiu menisku nušlubuoju. Kokios eilės operacijai doh.gif

O kiek laiko nuo pumpurų atsiradimo, žydėjo? Čia miniatiūra?

Aš niekaip euchile citrina nepražydinu verysad.gif Ir vėl supūdžiau rūšinių paphiopedilimų, nepastebėjau, kaip į skroteles priliejau.
Atsakyti
Įmesiu truputį spalvų ir aš
user posted image
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 02 15, 21:57)
Fainuolė ji. Pas mane dabar baigia žydėt. Buvo antri naminiai žiedai. Bet nanufotkinau - pamiršau, kad reikia ne tik patiem džiaugtis, bet ir su kitais dalintis  biggrin.gif

Turiu lygiai tokia pacia..Bet jau nuzydejusia..Yra ''mamukas" ir du vaikai..Ka daryt toliau?Persodint ir isskirstyt?''mamukas" dar zydes ar jau viskas..tame paciame vazone matos 2 nulauzti stiebai..cia gal seni ''Mamukai"?
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2015 03 08, 18:25)
O kiek laiko nuo pumpurų atsiradimo, žydėjo? Čia miniatiūra?

žydėjo pakankamai ilgai, gal apie mėnesį. Ne miniatiūra tikrai, 10-20 cm aukščio , yra daug mažesnių augalų.
Atsakyti
Dendrobium nobile, švelniai kvepia smile.gif
Atsakyti
Paphiopedilum bellatulum naminis zydejimas

user posted image

user posted image

Atsakyti
Va,čia tai krūmas wub.gif Labai gražūs žiedukai thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena, gal kas iš patyrusių pirkėjų/pardavėjų galėtų man patarti.

Svečias iš egzotiškos šalies prašo nupirkti jam Cypripedium, būtinai rausvą su baltu. Žaliausio supratimo neturiu apie orchidėjas ir nenumanau, kur tokią galima rasti LT. O jeigu galima rasti - ar čia ne kokia laukinė/saugoma/karantininė ir pan. rūšis (ar hibridas?), kurią bandant išvežti iš ES gali kilti problemų? Jeigu niekur nerasiu LT, kažką panašaus jis rado UK ebay. Kažin transportabili, atlaikytų kokias 10 dienų pašte?

Labai ačiū iš anksto, jeigu kas pasidalintų patirtim ar nuomonėm.
Atsakyti
Į LT Cypripedium paprastai importuojama iš Olandijos, Vokietijos, rasti augalų pardavimo bazėse beveik neįmanoma. Kreipkitės į www.orchids.lt, gal ten daugiau patars.
Kartais būdavo www.orchidejos.lt, galite užsakyti, kad parvežtų iš užsienio, jei jie dar negryžę.
Atsakyti