Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(Apelsina @ 2015 01 29, 11:34)
apie zygopetalum auginimą

turbūt jie kieti riešutėliai, jei net čia visi metai, jokio įrašo.
Rašo, kad kaip cimbidžio auginimas. Gal pačiai dar pavyks, jau tiek laukta.
Atsakyti
As zygu irgi neperkandau. Pradzioj lyg buvo gerai, zydejo, o paskui niekaip as ju neprisikalbindavau, kol galiausiai nunykdavo. Bandziau keleta augint, daugiau nezaidziu su jais. Matyt mano namu dregmes ir sviesos kiekis ju netenkino. Kam dauzyt galva i siena taip sakant biggrin.gif Lygiai del tu paciu priezasciu neauginu ne vieno paphiopedillium.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2015 01 29, 11:58)
turbūt jie kieti riešutėliai, jei net čia visi metai, jokio įrašo.
Rašo, kad kaip cimbidžio auginimas. Gal pačiai dar pavyks, jau tiek laukta.

Savąjį (jau buvusį...) cimbidį nusipirkau spontaniškai ir tik po to pradėjau domėtis jų auginimu doh.gif. Supratau, kad nepavyks jam užtikrinti reikiamų salygų ir - kad nekankinčiau augalo - padovanojau Lorkų sodams.
Zygopetalum paveldėjau iš kolegos. Pas mane jis jau 4 ar 5 metai ir visą tą laiką tik skurdo, todėl manau, kad neverta man toliau augalo kankinimu užsiiminėti verysad.gif
Atsakyti
Apelsina, o tu jam poilsio, kaip cimbidžiui duok, gal padėtų ar toje nuorodoje užklaustumei kaip jį pražydinti g.gif
Turiu ir aš vieną vargšelį, jau maniau, kad nusidvasins, bet nieko, dar gyvas, išmesti visada spėsiu, tiesiog sportinis interesas.
O čia kiek kam ko daviau gelbėti, tuoj puolė leisgyvius persodinėti, ir aišku "damušė", paskui gailėjaus, galbūt perdaug uolios "gelbėtojos" papuolė.
Atsakyti
Ir vis negaliu grizt be naujo miniuko namo. Tokiu groziu priveza paskutiniu metu. Nai nai wub.gif

[attachmentid=233894]
Atsakyti
Pasirodau ir aš savo naujokes biggrin.gif

user posted image
user posted image

Papildyta:
O čia naminiai žiedeliai smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 06 vasario 2015 - 19:03
Jau kaip myliu miniukus paskutiniu metu wub.gif Sitas baltuolis isaugino ziedkoti su 9 ziedukais wub.gif Be galo grakstu, taisyklinga, grazu.

[attachmentid=233912]
Papildyta:
O cia pirmosios mano orchidariumo dienos. Dabar dar tik adaptuoju augalus, o neuzilgo gaminsiu galine sienele su kisenemis vazoneliams. Tikiuos neuzstrigti "sandeliuko" stadijoj. Nors man ir dabar jau kaifas, kai matau jog visi augalai tarsi pabunda is ilgo miego.

[attachmentid=233913]
[attachmentid=233914]
Papildyta:
Na ir mano hibridiniu phalaenopsiu selsmas smile.gif

[attachmentid=233915]
Atsakyti
Vakar nuo vyro gavau dovanu wub.gif Tokia auginsiu pirma karta cool.gif
user posted image
Atsakyti
Fainuolė ji. Pas mane dabar baigia žydėt. Buvo antri naminiai žiedai. Bet nanufotkinau - pamiršau, kad reikia ne tik patiem džiaugtis, bet ir su kitais dalintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 02 15, 19:57)
Fainuolė ji. Pas mane dabar baigia žydėt. Buvo antri naminiai žiedai. Bet nanufotkinau - pamiršau, kad reikia ne tik patiem džiaugtis, bet ir su kitais dalintis  biggrin.gif

Labai sunku auginti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 02 10, 12:54)
O cia pirmosios mano orchidariumo dienos. Dabar dar tik adaptuoju augalus, o neuzilgo gaminsiu galine sienele su kisenemis vazoneliams. Tikiuos neuzstrigti "sandeliuko" stadijoj. Nors man ir dabar jau kaifas, kai matau jog visi augalai tarsi pabunda is ilgo miego.

Gražus orchidariumas thumbup.gif

Kaip tik į temą pasidalinu informacija apie renginį 4u.gif

Lietuvos orchidėjininkų draugija, kviečia visus, pabudusius iš žiemos miego, susitikti Kaune ir pasidalinti patirtimi apie orchidariumus. Nuo ko pradėti, kokie galimi variantai, į ką svarbaus atkreipti dėmesį, kokiems augalams jie tinkami, ar pasiteisina automatinės laistymo sistemos ir kiti aktualūs klausimai. Susitikimo formatas - laisvas pokalbis. Kviečiame ateiti visus, kurie orchidariumą turėjo, turi ar turės, o gal visai jo nenori ir turi svarių argumentų prieš jį. Taip pat laukiami visi, kurie nori susipažinti su bendraminčiais orchidėjininkais ir pabendrauti gyvai. Jei tik bus norinčių parodyti savo pražydintų žiedų, pagyrų stalas bus tuoj pat pastatytas, tad jei orai leis, lauksim susitikime atkeliaujančių ir su savomis orchidėjomis.

Bus galima įsigyti ankstesnių žurnalo "Orchidėjos" numerių.

Vieta - Neries kr. 16, III a., Kaunas.
Data - vasario 28 d. (šeštadienis).
Laikas - 11 val.
Kaina - 2 eurai.
Registracija - orchids.lt forume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 21 vasario 2015 - 19:58
Na ir kaip seminaras, ar ką naujo sužinojote?
Mane domina lašelinis laistymas, bet turbūt apie tai nediskutavote rolleyes.gif
Nieks nesigiria, negi atsibodo orchidėjos biggrin.gif
Atsakyti