Sakykit kas turit orchidariumus, ar skleidzia ju iranga koki garsa? tarkim jei jis butu miegamajam Ar jie isjungiami nakciai?
QUOTE(emma @ 2015 01 02, 13:42)
Merii,labai gražu
Gal gali įkelt foto,kaip augini falenopsius ant bloko?Ar pasiteisino?
Gal gali įkelt foto,kaip augini falenopsius ant bloko?Ar pasiteisino?
nepasiteisino, kas nenumirė, atgal į vazonus sukišau.
QUOTE(Tina* @ 2015 01 02, 13:58)
Sakykit kas turit orchidariumus, ar skleidzia ju iranga koki garsa? tarkim jei jis butu miegamajam Ar jie isjungiami nakciai?
aišku, kad ūžia. Taimeriai gera išeitis. Mane labiausiai erzina tos raudonos 50W led lempos ūžesys. Ypač nervina savaitgaliais, kai turi jas pakęsti
QUOTE(Tina* @ 2015 01 02, 14:58)
Nerekomenduočiau miegamajam, ir šviesa, ir ventiliatoriai sukas. Man turi būt tyla, dirgina visokie garsai, nors ,aišku, naktį išjungiu.
Kai tamsu už lango, pas mane šviesu ant palangės
Cattleya hybr.
Papildyta:
QUOTE(Merii @ 2015 01 01, 00:38)
Su šventėmis
gražus augaliukas, rodžiau saviškiui
O ta uzesi kam prilyginti galima? Kompo uzimui? Kompe cooleris irgi sukasi.
As turbut busiu ilgiausiai besideliojusi pliusus ir minusus pries isigijant orchidariuma, svarstymai tesiasi jau ne pirmi metai Dabar vel arteja gimtadienis ir vyras uzsispyre man ji nupirkti, o as vis dar abejoju, abejoju, abejoju... Kartu labai noriu, bet bijau nusivilti.
As turbut busiu ilgiausiai besideliojusi pliusus ir minusus pries isigijant orchidariuma, svarstymai tesiasi jau ne pirmi metai Dabar vel arteja gimtadienis ir vyras uzsispyre man ji nupirkti, o as vis dar abejoju, abejoju, abejoju... Kartu labai noriu, bet bijau nusivilti.
QUOTE(Tina* @ 2015 01 02, 23:37)
As turbut busiu ilgiausiai besideliojusi pliusus ir minusus pries isigijant orchidariuma . Kartu labai noriu, bet bijau nusivilti.
O aš net nemąstau apie jį, nes tiksliai žinau, kad man jo nereikia Man orchidėjos patinka, kai auga naturaliai, ant palangų. Ir man užtenka tų rušių kurios auga be orchidariumo. Masdevalijas auginu po kelias sudėjusi į didelius plokščius vazonus, taip užtikrinu joms didesnę drėgmę. Vadovaujuosi tokia nuomone, kad vynas turi būti saugomas rusyje, o ne vyno spintoje, o orchidėjos augti ne orchidariume. Žinoma, pas mane gal sąlygos yra geresnės, nėra kambariuose labai sausa, plius yra gera ventilacija. Bet čia tik aš taip, be dvejonių Pas ką namuose karšta ir sausa tikriausiai be orchidariumo neišsivers
O man noris isgaut kazka daugiau, nei tai imanoma ant palangiu. Keleto rusiu neisgyveno vien del to, kad joms reiktu orchidariumo. Tik va, kad paskui tas orchidariumas netaptu, kaip koks gyvis namie nuo kurio nuolat priklausomas esi.
Įdomu kaip Mumrikui sekasi, ar vistik atsisakė orchidariumo, pas ją buvo grandioziniai planai ir didelės investicijos
Man tai ExoTerra terariumai patinka, turiu nedidelį, tai kaip "sandėliukas" tarnauja, nieko neina padaryti, bet po finansinės krizės piniginėje, dairausi į dičkį, nes palyginti ir kaina ne taip kandžiojasi ir gana patogus ir mačiau OrchidKarma tokiuose augina. O klijuoti LT lb jau brangūs, skaityk mažiausiai dvigubai.
Man tai ExoTerra terariumai patinka, turiu nedidelį, tai kaip "sandėliukas" tarnauja, nieko neina padaryti, bet po finansinės krizės piniginėje, dairausi į dičkį, nes palyginti ir kaina ne taip kandžiojasi ir gana patogus ir mačiau OrchidKarma tokiuose augina. O klijuoti LT lb jau brangūs, skaityk mažiausiai dvigubai.
QUOTE(Tina* @ 2015 01 02, 23:37)
O ta uzesi kam prilyginti galima? Kompo uzimui? Kompe cooleris irgi sukasi.
Ūžia panašiai kaip kompas, šaldytuvas. Mano orchidariumas tikras gargaras, tai ir ūžė atitinkamai,kol sudėjau tylius ventiliatorius. Kai nusipirkau, garsas košmariškas buvo. Nežinau kaip kiti, bet aš nelinkus palikti jokių šviesų, kai kur išvažiuoju, visgi elektra.
QUOTE(Dalelė @ 2015 01 03, 12:37)
O aš net nemąstau apie jį, nes tiksliai žinau, kad man jo nereikia
Tai labai puiku, kai galima laikyti ant palangių. Savo namuose negalėčiau laikyt nieko apart trijų falenopsių ir vandos. Dabar tik vegetuoja pas mane, nei šviesos, nei saulės. Negaliu sukišt visko po lempom. Kiekvieną sykį keikiu tuos sovietinius architektus, kurie pastatė namą taip, kad negautum saulės, tik rytą būna šiek tiek Kitaip nė nebūčiau pirkus orchidariumo. Mano svajonė kaip buvo, taip ir yra, oranžerija. Kai gyvenau su tėvais, oho kiek auginau visko, kiek kaktusų turėjau, o čia persikrausčius teko beveik visko atsisakyt.
Tai ir kalbu, jau keli metai, bet tikrai teks atsisveikint su daugeliu orchidėjų, negaliu žiūrėt į jų vegetavimą žiemą. Man pačiai maža šviesos, o ką jau kalbėt apie augalus
eliss, o jis ten "neprarugsta" kol buna isjungtas? O ir siaip nebuna nuo jo namuos kokio pelkes kvapo?
O ko jam rūgt, baloj gi nestovi. Viduj truputį jaučias drėgmės kvapas, savaime suprantama. Bet aš ,labiau pagalvojus, sprendžiu, kad per mažai drėgmės. Aš pati rankom viską purškalioju. Bet vis tiek daiktas, kurį reik prižiūrėt. Jeigu nori pastatyt ir pamiršt, tai tikrai ne tau
Aišku, kur visokie taimeriai, laistymo sistemos, gal ir kitaip. Bet pati laistydama bent jau nesupūdau
Žmogus linkęs prisidaryt sau papildomų rūpesčių, akvariumai, orchidariumai, visokie gyvūnai, galų gale vaikai ... galėtum kitaip ramiai pagulėt ar taip ką nuveikt.
Aišku, kur visokie taimeriai, laistymo sistemos, gal ir kitaip. Bet pati laistydama bent jau nesupūdau
Žmogus linkęs prisidaryt sau papildomų rūpesčių, akvariumai, orchidariumai, visokie gyvūnai, galų gale vaikai ... galėtum kitaip ramiai pagulėt ar taip ką nuveikt.
QUOTE(eliss @ 2015 01 03, 19:10)
iį Eliss nesitikėjau . Kai pagalvoju, tokių grožybių niekur nerasim, ką užsiauginam, o kur dar rečiausi aromatai Jau vien dėl to ir mes esame išskirtinės, nes kuriame gamtos stebuklą
Tina, svarbiausia rasti vietos tam rojaus kampeliui, kaip ir tam pačiam akvariumui. Ir gerai būtų iš karto laistymu pasirūpinti, pagal tai augalus rikiuoti.