Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Vilniaus ermitaže daug naujų gėlyčių - raibuolių,minimarkų,katlėjų,masdevalijų,vandų,vanilių,zygų wink.gif

O šiaip klausimas gal nelabai toj temoj bet kiek laiko auga žiedstiebis? Mano gėlių jau kokie du mėnesiai...per šalta,per tamsu? O gal per greit pati noriu biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Oho, kokios antra ir trečia gražuolės thumbup.gif
Atsakyti
Man antra labai graži wub.gif
Aš tai turiu vieną iš šių orchidėjos
Bet nelabai suprantu - ar pramoniniai failenopsniai irgi turi vardus? g.gif Ant vazonėlio parašytas pavadinimas, toks kaip čia ax.gif
Atsakyti
Dzerses antra labai grazi. Koks jos pavadinimas? Ar sudėtinga priežiūra?
Atsakyti
Ačiū, merginos ax.gif .
Ziv, raudonoji gražuolė su savo kvapu trenkianti per tris kambarius yra Cambria Burrageara Nelly Isler. Ją persodinau po pirkimo į labiau susmulkintą pušies žievę nei phalaenopsiams, įmerkiu į lietaus vandenį, jei nepamirštu, gauna trąšu kartu su kitom, o mirkau maždaug per dvi savaites kartą. Visos mano orchidėjos stovi ant šiaurinės palangės. Baltoji karalienė ir raudonžiedė su naminiais žiedais, kiti neseniai papildė palangę, ir laukiu vėl sužystant violetinį phalaenopsį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzerse: 16 lapkričio 2015 - 17:31
QUOTE(Dzerse @ 2015 11 16, 18:26)
Ačiū, merginos ax.gif .
Ziv, raudonoji gražuolė su savo kvapu trenkianti per tris kambarius yra Cambria Burrageara Nelly Isler. Ją persodinau po pirkimo į labiau susmulkintą pušies žievę nei phalaenopsiams, įmerkiu į lietaus vandenį, jei nepamirštu, gauna trąšu kartu su kitom, o mirkau maždaug per dvi savaites kartą. Visos mano orchidėjos stovi ant šiaurinės palangės. Baltoji karalienė ir raudonžiedė su naminiais žiedais, kiti neseniai papildė palangę, ir laukiu vėl sužystant violetinį phalaenopsį.

Laba grazios Jusu gelytes thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 11 16, 08:54)
Aš tai turiu vieną iš šių orchidėjos
Bet nelabai suprantu - ar pramoniniai failenopsniai irgi turi vardus?  g.gif  Ant vazonėlio parašytas pavadinimas, toks kaip čia  ax.gif

jie ne pramoniniai, o hibridiniai. taip, hibridiniai irgi gali turėti vardus, jei juos jiems davė "kryžmintojai". jei prie augalo yra kortelė su vardu, galima augalą taip ir vadinti. bet dažnai patys prekybininkai supainioja korteles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 11 17, 16:12)
jie ne pramoniniai, o hibridiniai. taip, hibridiniai irgi gali turėti vardus, jei juos jiems davė "kryžmintojai". jei prie augalo yra kortelė su vardu, galima augalą taip ir vadinti. bet dažnai patys prekybininkai supainioja korteles smile.gif

Na, ten ne kortelė, o ant vazonėlio atspausdintas pavadinimas ir pasodinimo data, tiksliai taip ir atrodo maniškė smile.gif

orchidėja

user posted image

Maniau visos olandiškos maximinės be pavadinimų.. Še tau, ir vardą beturinti... biggrin.gif

Norėtųsi tokios kvepiančios gražuolės, kaip Jūsų Kambrija, Dzerse wub.gif Iš kur ją įsigijot, jei ne paslaptis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 17 lapkričio 2015 - 14:46
zuikis5, nemažai falenopsių kvepia, pabandykite palaikyti ant saulės, visko gali būti smile.gif
kas dėl Nelly, mačiau jų ermitaže, žaliajame centre, bet dažniau senukuose, tiesa, ne dabar, kažkada, bet tikrai ne retenybė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzerse @ 2015 11 14, 15:38)

Kažkas domėjos tai šių mačiau šiandien bent jau porą Vilniaus ermitaže besislaptančios prie dendrobių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2015 11 21, 22:00)
Kažkas domėjos tai šių mačiau šiandien bent jau porą Vilniaus ermitaže besislaptančios prie dendrobių smile.gif

Nereali wub.gif
Atsakyti