Priežiūros klausimai: čia
Retesnės, rūšinės orchidėjos ir viskas, ko joms reikia:
El. parduotuvė
LOD parduotuvėlė
Bazių, parduotuvių adresai:
KAUNE:
Karmelita
Kalmina
Tik gėlės
Vaidrena
Floriada
KLAIPĖDOJE:
Tik gėlės
Ermitažas
Banginio maxima bazė
Frezija
Bauhof
Ankstesnė tema
Pražydo Paphiopedilum Rosy Dawn
Cattleya Noid
emma, prašau neįsižeisti, tačiau jūsų nuotraukoje matomos orchidėjos vegetuoja vandenyje, o ne auga. Matosi, kad orchidėja bando išgyventi augindama daug orinių šaknų. Tačiau nei žiedų gausos, nei žalios masės kupsto ji nesiaugina . Atrodo iš tiesų labai jau apgailėtinai. Greičiau persodinkite ją į normalų pušies žievės substratą. Tačiau orines šaknis būtinai palikite ore. Jos jau niekada neprisitaikys augti kitaip.
Cattleya Noid
emma, prašau neįsižeisti, tačiau jūsų nuotraukoje matomos orchidėjos vegetuoja vandenyje, o ne auga. Matosi, kad orchidėja bando išgyventi augindama daug orinių šaknų. Tačiau nei žiedų gausos, nei žalios masės kupsto ji nesiaugina . Atrodo iš tiesų labai jau apgailėtinai. Greičiau persodinkite ją į normalų pušies žievės substratą. Tačiau orines šaknis būtinai palikite ore. Jos jau niekada neprisitaikys augti kitaip.
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 29, 10:15)
emma, prašau neįsižeisti, tačiau jūsų nuotraukoje matomos orchidėjos vegetuoja vandenyje, o ne auga. Matosi, kad orchidėja bando išgyventi augindama daug orinių šaknų. Tačiau nei žiedų gausos, nei žalios masės kupsto ji nesiaugina . Atrodo iš tiesų labai jau apgailėtinai.
Mano tokia pat pirma mintis buvo pamacius foto, kad jos dar su tom orinem saknim bando isgyventi is paskutiniuju
Vandeny jos turi gan nemažai šaknų.Vat tą ,kur kairėj bandžiau prieš porą metų sodint į substratą,deja,buvusios gražios šaknys labai greit nunyko.Teko vėl tupdyt į vandenį.Ir kaip jau rašiau,aš neauginu visų iš eilės vandeny,o tik tas,kurios buvo pirktos už kelis litus,beveik iš viso be šaknų.
aš nesveika matyt - nervuojuosi matydama atsainiai prižiūrimas gėles....... jei man nepatinka gėlė - padovanoju jei kas nori, jei nesiseka auginti - tiesiog ją su skaudama širdim panaikinu. bet tos kurios auga pas mane - jos turi būti prižiūrėtos tinkamai. Paguldo gripas į lovą, o tu keliesi ir minimaliai pasirūpini jomis. Ir visais kitais atvejais. Išvažiuoji - prašai pasirūpinti. man tai gyvas sutvėrimas, tai lyg mano vaikai, kurie nuo manęs visiškai priklausomi. Lygiai taip pat su akvariumu kurį turiu - jokių negaliu, tingiu, neturiu laiko ir t.t. negali būti.
aš nesveika ane?
Papildyta:
ar tikrai taip gali būti? jei būtų buvę sveikos šaknys - tokios situacijos neįsivaizduoju. Teko absoliučiai bešaknes kelias orchidėjas atgaivinti. Bet jei jau išauga šaknys - tai ji ir atgyja. Nu vat neįsivaizduoju tokio auginimo. Net norėtųsi tas sveikas šaknis pažiūrėti taip užaugintas......
Na bet eksperimentai gal gerai? vat bandžiau su vandomis susidraugauti - nepavyko. Visaip bandžiau. Bet žiūrėti į leisgyves gėlikes ne mano jėgomis tai aš jų tiesiog atsisakiau
Papildyta:
pasigirsiu ir aš. Praeitą žiemą dovanų gavau šią gražuolę Paphiopedilum (hibridas). Neturėjau dar šios rūšies, bet jau bais norėjosi..... daugiau nei pusę metų augino tik savo žalią masę, jau pradėjau nervuotis kad jis pas mane nežydės. Bet prieš porą savaičių radau kažką kas nebuvo panašu jau į naują lapą po nesėkmingo vandų auginimo atgaiva mano sielai bandysiu dar porą įsigyti. O gal kas vėl padovanos? ale tik kad gimtadienis per pačius šalčius, tai sunku su siuntimu žmonėms būna
Papildyta:
ši graži, beveik užsimaniau
aš nesveika ane?
Papildyta:
QUOTE(emma @ 2014 12 29, 13:35)
Vandeny jos turi gan nemažai šaknų.Vat tą ,kur kairėj bandžiau prieš porą metų sodint į substratą,deja,buvusios gražios šaknys labai greit nunyko.Teko vėl tupdyt į vandenį.
ar tikrai taip gali būti? jei būtų buvę sveikos šaknys - tokios situacijos neįsivaizduoju. Teko absoliučiai bešaknes kelias orchidėjas atgaivinti. Bet jei jau išauga šaknys - tai ji ir atgyja. Nu vat neįsivaizduoju tokio auginimo. Net norėtųsi tas sveikas šaknis pažiūrėti taip užaugintas......
Na bet eksperimentai gal gerai? vat bandžiau su vandomis susidraugauti - nepavyko. Visaip bandžiau. Bet žiūrėti į leisgyves gėlikes ne mano jėgomis tai aš jų tiesiog atsisakiau
Papildyta:
pasigirsiu ir aš. Praeitą žiemą dovanų gavau šią gražuolę Paphiopedilum (hibridas). Neturėjau dar šios rūšies, bet jau bais norėjosi..... daugiau nei pusę metų augino tik savo žalią masę, jau pradėjau nervuotis kad jis pas mane nežydės. Bet prieš porą savaičių radau kažką kas nebuvo panašu jau į naują lapą po nesėkmingo vandų auginimo atgaiva mano sielai bandysiu dar porą įsigyti. O gal kas vėl padovanos? ale tik kad gimtadienis per pačius šalčius, tai sunku su siuntimu žmonėms būna
Papildyta:
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 29, 11:15)
ši graži, beveik užsimaniau
QUOTE(emma @ 2014 12 29, 13:35)
Vandeny jos turi gan nemažai šaknų.Vat tą ,kur kairėj bandžiau prieš porą metų sodint į substratą,deja,buvusios gražios šaknys labai greit nunyko.Teko vėl tupdyt į vandenį.Ir kaip jau rašiau,aš neauginu visų iš eilės vandeny,o tik tas,kurios buvo pirktos už kelis litus,beveik iš viso be šaknų.
emma, tos gražios šaknys kur buvo? Vandenyje ar iššorėje? Jei orchidėja tikrai buvo be šaknų, pajutusi drėgmę ir šilumą ji auginasi šaknis. Tačiau tos šaknys augdamos neturi liestis su vandeniu. Pradėjo augti ir sodinkite į substratą. O jei orines šaknis sukišote į substratą, tai labai naturalu, kad jos nunyko. Nes orinės šaknys neprisitaikę augti kitaip.0
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 29, 19:50)
emma, tos gražios šaknys kur buvo? Vandenyje ar iššorėje? Jei orchidėja tikrai buvo be šaknų, pajutusi drėgmę ir šilumą ji auginasi šaknis. Tačiau tos šaknys augdamos neturi liestis su vandeniu. Pradėjo augti ir sodinkite į substratą. O jei orines šaknis sukišote į substratą, tai labai naturalu, kad jos nunyko. Nes orinės šaknys neprisitaikę augti kitaip.0
Vandeny esančios.Ir tokį šaknų atauginimo būdą ne aš sugalvojau.Internete daug info apie tai,ypač tarp Rusijos orchidėjų augintojų.
Su Naujais
Kokia nuostabi kompozicija ir nuotrauka
O as vis neatsilaikau miniukams paskutiniu metu. Pakerejo spalva, kuri realybej nenusakomai grazi, zaizaruojanti.
[attachmentid=233690]
O as vis neatsilaikau miniukams paskutiniu metu. Pakerejo spalva, kuri realybej nenusakomai grazi, zaizaruojanti.
[attachmentid=233690]
QUOTE(Tina* @ 2015 01 01, 13:40)
smagu, kad patiko
Tikrai gražus miniukas, gaila. Molo maksėje neužtaikau nieko įdomaus.
Merii,labai gražu
Gal gali įkelt foto,kaip augini falenopsius ant bloko?Ar pasiteisino?
Gal gali įkelt foto,kaip augini falenopsius ant bloko?Ar pasiteisino?