Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

QUOTE(Apelsina @ 2015 01 20, 15:34)
Butinai paragaukite "arancine siciliane" http://www.thegretae...alyzone.it_.jpg gali buti su kumpio/mozzarellos idaru, su farso/pomidoru/zirneliu idaru, su baklazanu idaru, hmmmm...... nors ir papietavusi, bet seile nutiso  blush2.gif
Is saldumynu " cannoli siciliani" http://donnaweb.net/...i_siciliani.jpg
Galutinai apsiseiliojau.... viskas, daugiau apie maista neberasysiu. Nors galeciau  doh.gif

rasykit rasykit drinks_cheers.gif wub.gif

iskilmingai pareiskiu, kad ragavau! biggrin.gif "arancine siciliane" su mocarela - mmmm skanu buvo, ka tik iskeptas thumbup.gif

o jau del Kanoliu tai tuoj seilem paspringsiu biggrin.gif panervuosiu biggrin.gif sorry, kad prakastas, bet tik paskui sugalvojau nufotkinti blush2.gif

user posted image

ir dar drauge valge toki torciuka kaip supratau su rikotos suriu visa padengta zemuogem wub.gif tik nezinau kaip vadinasi nes pirstais rodem. tai skonis pasakiskas wub.gif wub.gif
Papildyta:
ai dar kadangi Apelsina spece sitoj srity paklausiu - ar teko buti izymiojoj Palermo kavinej - Antica Focacceria di San Francesco?
Labai priestaringi atsiliepimai unsure.gif bet tuo paciu ir vilioja paciai isitikinti kaip yra is tiesu ax.gif
Ir kaip su tom katakombom? Verta eiti ar geriau neiti, kad nesivaidentu naktimis ? rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2015 01 20, 15:56)
... - Antica Focacceria di San Francesco?
Labai priestaringi atsiliepimai  unsure.gif bet tuo paciu ir vilioja paciai isitikinti kaip yra is tiesu  ax.gif
Ir kaip su tom katakombom? Verta eiti ar geriau neiti, kad nesivaidentu naktimis ?  rolleyes.gif  4u.gif

Minetoj maitinimo istaigoj nebuvau - Palerme lankiausi tik du kartus, tai pasilikau sio bei to dar ir treciam, ketvirtam, ect kartams biggrin.gif
Katakombos...... kai buvau maza, mane mama gasdino ne raganom, vilkais ir cigonais, o katakombom blink.gif O is tikruju tai esu klaustrofobiska ir tokias vietas kaip liftai, katakombos ir panasus pozemiai stengiuosi apeiti dideliu ratu.
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2015 01 20, 23:26)
Minetoj maitinimo istaigoj nebuvau - Palerme lankiausi tik du kartus, tai pasilikau sio bei to dar ir treciam, ketvirtam, ect kartams  biggrin.gif
Katakombos...... kai buvau maza, mane mama gasdino ne raganom, vilkais ir cigonais, o katakombom  blink.gif O is tikruju tai esu klaustrofobiska ir tokias vietas kaip liftai, katakombos ir panasus pozemiai stengiuosi apeiti dideliu ratu.

aciu 4u.gif tada turbut, jeigu viskas pavyks pati pabuvosiu Antica Focacceria ir papasakosiu grizus biggrin.gif
Noreciau paragauti "focaccia con milza", suintrigavo ax.gif Tik iki galo nesuprantu su kuo ten is tikro su jaucio sirdim ar bluznim g.gif pagal vertima kaip ir bluznis turetu buti, bet pvz Sabaliauskaite savo bloge rase, kad jaucio sirdis. Bet jos aprasymuose ir daugiau netikslumu esu radus ... o kaip is tikruju ? neteko ragauti? ar skanu?

i katakombas turbut ir as neisiu, bent jau ne si karta unsure.gif

keistuole, paziurejau uz pasikelima i Etna keltuvas + dzipai-autobusai = 60 eur, tiksliau 51eur + 9 eur gido paslaugos, bet jo neimti negalima biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sicilijoje yra vyno ne likerio tipo, ne saldaus, o sauso skanaus vyno ? biggrin.gif

Tie Canolli itariu labai saldus ir riebus?

Del Etnos ir gido. Idomu verta ji imti ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2015 01 20, 23:40)
.... "focaccia con milza"....

Italai kartais prisigalvoja visokiu maisto keistenybiu kaip "la trippa" (troskintas karves tesmuo) Siaurineje dalyje, "coda alla vaccinara" (laabai ilgai su pomidorais troskinta karves/jaucio uodega) Romoje ar "Focaccia con milza" Sicilijoje.... I pastaraja ieina visas bukietas virtu ir apkeptu riebaluose versiuko (pagal recepta) organu: bluznis, plauciai ir trachejos kremzline dalis.... Vis dar norite paragauti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2015 01 21, 08:21)
*Sicilijoje yra vyno ne likerio tipo, ne saldaus, o sauso skanaus vyno ?  biggrin.gif

**Tie Canolli itariu labai saldus ir riebus?

***Del Etnos ir gido. Idomu verta ji imti ar nelabai?

*yra, ir buteliuose, ir vino di casa pilstomo beveik visur. o del skanumo jau kaip pasiseks. Bet visur kur gerem nebuvo, kad butu neskanus visai. Mes balta gerem.

** man tai nera saldus (vat kur tie migdoliniai visokie saldumynai tai ten saldybiu saldybe doh.gif), bet rieboki, uztat ziauuuriai skanus wub.gif man biggrin.gif

*** kad jo negalima neimti. jis ieina i kaina, nera kainos be gido. tik tiek kad kai susimoki duoda 2 bilietus isskaidytus i 51 eur + 9 eur ant kurio parasyta kad uz gida 4u.gif

QUOTE(Apelsina @ 2015 01 21, 09:39)
Italai kartais prisigalvoja visokiu maisto keistenybiu kaip "la trippa" (troskintas karves tesmuo) Siaurineje dalyje, "coda alla vaccinara" (laabai ilgai su pomidorais troskinta karves/jaucio uodega) Romoje ar "Focaccia con milza" Sicilijoje.... I pastaraja ieina visas bukietas virtu ir apkeptu riebaluose versiuko (pagal recepta) organu: bluznis, plauciai ir trachejos kremzline dalis.... Vis dar norite paragauti?  doh.gif

blink.gif jau gal nebenoriu unsure.gif jau geriau tada koki arancina suvalgysiu ar kazka is baklazanu ax.gif ir aisku canollo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enura: 21 sausio 2015 - 10:42
QUOTE(Elvita @ 2015 01 21, 08:21)
Sicilijoje yra vyno ne likerio tipo, ne saldaus, o sauso skanaus vyno ?  biggrin.gif

Tie Canolli itariu labai saldus ir riebus?

Del Etnos ir gido. Idomu verta ji imti ar nelabai?

Mano atradimas - sicilietiškas vynas iš Nero d'avola vynuogių (raudonas). Pats skaniausias iš bandytų - Barone Montalto

Jei imsite ne tik pasikėlimą keltuvais, bet ir toliau pasikėlimą džipais, tai gido paslaugos kartu. Buvo ten turistų, kurie, pasikėlę keltuvais, toliau kopė pėsčiomis, nežinau, ar tai geras sumanymas - nuo pravažiuojančių džipų tokios dulkės kyla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2015 01 21, 10:41)
*yra, ir buteliuose, ir vino di casa pilstomo beveik visur. o del skanumo jau kaip pasiseks. Bet visur kur gerem nebuvo, kad butu neskanus visai. Mes balta gerem.

** man tai nera saldus (vat kur tie migdoliniai visokie saldumynai tai ten saldybiu saldybe  doh.gif),  bet rieboki, uztat ziauuuriai skanus  wub.gif man  biggrin.gif

*** kad jo negalima neimti. jis ieina i kaina, nera kainos be gido. tik tiek kad kai susimoki duoda 2 bilietus isskaidytus i 51 eur + 9 eur ant kurio parasyta kad uz gida  4u.gif

*Tai tada puiku, nes saldus ir likerio tipo vynai ne man schmoll.gif

**Reiks paragauti ax.gif

***Supratau, aciu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2015 01 21, 10:51)
*Mano atradimas - sicilietiškas vynas iš Nero d'avola vynuogių (raudonas). Pats skaniausias iš bandytų - Barone Montalto

**Jei imsite ne tik pasikėlimą keltuvais, bet ir toliau pasikėlimą džipais, tai gido paslaugos kartu. Buvo ten turistų, kurie, pasikėlę keltuvais, toliau kopė pėsčiomis, nežinau, ar tai geras sumanymas - nuo pravažiuojančių džipų tokios dulkės kyla  doh.gif

*Aciu, butinai paragausiu thumbup.gif

**Imsim ir pasikelima dzipais. Tik klausimas, jei imi pasikelima dzipais, ar uzkilus keltuvu, dar gali savarankiskai pasivaikscioti "po apylinkes" biggrin.gif ar turi is karto eiti i dzipus ir keltis aukstyn? Nes as, tai tikrai noriu dar pasivaikscioti aplink g.gif

Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2015 01 21, 10:54)
*Tai tada puiku, nes saldus ir likerio tipo vynai ne man  schmoll.gif

**Reiks paragauti  ax.gif

***Supratau, aciu smile.gif
Papildyta:
*Aciu, butinai paragausiu  thumbup.gif

**Imsim ir pasikelima dzipais. Tik klausimas, jei imi pasikelima dzipais, ar uzkilus keltuvu, dar gali savarankiskai pasivaikscioti "po apylinkes"  biggrin.gif ar turi is karto eiti i dzipus ir keltis aukstyn? Nes as, tai tikrai noriu dar pasivaikscioti aplink  g.gif

** - aišku, kad gali
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2015 01 21, 10:54)

**Imsim ir pasikelima dzipais. Tik klausimas, jei imi pasikelima dzipais, ar uzkilus keltuvu, dar gali savarankiskai pasivaikscioti "po apylinkes"  biggrin.gif ar turi is karto eiti i dzipus ir keltis aukstyn? Nes as, tai tikrai noriu dar pasivaikscioti aplink  g.gif

galima iskart neiti i dzipus, bet kad ten nieko gero nera tame aukstyje biggrin.gif plius tie dzipai iskart nevaziuoja kaip konvejeris, su pertraukom, tai vis tiek kazkiek reiks palaukt, tai galima ir apsizvalgyti tuo paciu jeigu norit. Bet virsuj idomiau ir graziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2015 01 21, 11:02)
galima iskart neiti i dzipus, bet kad ten nieko gero nera tame aukstyje  biggrin.gif plius tie dzipai iskart nevaziuoja kaip konvejeris, su pertraukom, tai vis tiek kazkiek reiks palaukt, tai galima ir apsizvalgyti tuo paciu jeigu norit. Bet virsuj idomiau ir graziau  4u.gif

Supratau, na matysim kaip bus. Gal vis tik nuspresim kopti g.gif Skaiciau, kad kopiant vaizdai grazesni, nei uzkilus dzipais i virsu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2015 01 21, 11:04)
Supratau, na matysim kaip bus. Gal vis tik nuspresim kopti  g.gif Skaiciau, kad kopiant vaizdai grazesni, nei uzkilus dzipais i virsu  g.gif

nu nezinau ... as tai tiek nesikankinciau rolleyes.gif nebent megejai pasportuoti esat biggrin.gif as tai dziaugiausi, kad niekas nesugalvojo kad kopiam pesciom biggrin.gif
Atsakyti