Siaip buvo idomu paskaityti kaip kiti eina is proto del Sicilijos. Juokinga is uztikrintu ekspertu kaip ten gerai, kaip pas mus blogai. Sicilijoje gyvenom, vyras mano sicilietis, ir pagaliau prikalbinau atvykti i Lietuva. Lietuvoje jau 10 metu, ir dabar mano vyras pilnai palaiko mano nuomone - kokia nuostabi salis Lietuva, fantastiska. Liudna, kai zmones prisigalvoja, prisikaito knygu ir susikuria sau iliuzija tuo paciu sumenkindami savo sali. Nera ten zole zalesne ir zmones geresni. Beje sicilieciai labai kerstingi, agresyvus ir nepatikimi zmones (vyro zodziai). Italai is principo melagiai, infantilai ir skysti. Moterys raganos, pavydzios, agresyvios, ribotos. Visi ju pokalbiai yra apie maista, dar karta apie maista, ora, dar karta apie ora ir madas. Viskas. Jie nieko nezino, neismano, jie gali visa gyvenima nugyventi ir net nezinoti kur Milanas ar Torino. Labai zemo intelekto, labai daug arabisku bruozu charakteryje ir poziuryje i gyvenima pvz kad moteris turi gimdyti vaikus, tvarkyti namus ir virti valgyti. Mosklai, darbai joms nereikalingi. Aisku yra pliusu - maistas ir viskas. Oras Sicilijoje labai sunkus net jiems. Kiekvienais metais mirsta daug zmoniu nuo karscio, daug senu zmoniu ir vaiku, o tie baisus uraganai nuo Afrikos, o zemes drebejimai, kai visas namas siubuoja
. Kiek kartu as pasidziaugiau, kad musu Lietuva yra tikras rojus, rami, jokiu kataklizmu. Gyvenimas ten nuobodus, archaiskas, daug kvailu taisykliu, viduramziai, biurokratija, popierizmas, o jau svogeriu krastas
.baisiau nei Lietuvoje. Del darbo visiska tragedija, bedarbyste. Jaunimas iki 40 metu gyvena su tevais ir neturi nei darbo, nei seimos, nes neisgali. Galeciau paklodes prirasyti, bet ar kam to reikia, nes kaip bebutu kitiems ten viskas graziau ir geriau nei Lietuvoje
Be to Sicilijoje zmones labai savotiskai supranta tvarka, ju namai blizga, jie patys apsirengs graziai, bet norma metyti siuksles gatveje. Baisu kaip siukslina (turistines vietos sutvarkomos jums). Be to tik Sicilijoje as pamaciau tikras ordas laukiniu sunu, baisiu, dideliu, benamiu, kaip vilku. Jie valdo sala, o vietine valdzia neturi pinigu sugaudyti sunis, nes visi pinigai pavogti is biudzeto.
Na o vietines ruses, baltaruses dziaugiasi, kad sugebejo istrukti is savo saliu, joms ir ten rojus. Taciau protingai, intelektualiai, karjeristei is Siaures Europos ten mirtis.