Dar niekada gal toks įkvėpimas po kelionės nebuvo aplankęs , jaučiu nuo atsliepimų SMe jau greit knygai medžiagos užteks
Ypač, kai aš po kelias temas svaigstu
Dar šiek tiek foto parankiojau
Palermo turgus, mėgavausi jame
Pvz. pragavau pirmą kartą šilkmedžio uogų (pirma nusipirkau, paskui sužinojau ką
)
čia vaizdas prie vieno iš mūsų viešbučių. Va šitas vaiskrūmis labai pas juos ant bangos, pamiršau pavadinimą
Valgomi tie vaisiai, nusipirkau turguje kelis paragaut, bet man nepatiko
Agridžentas
o ten jau buvo botaninis pažinimas
ko tik ten augančio neradom.
Va čia migdolų medis
Dar Agridžento
Jazminas (o jau kaip kvepia) Modikoje. Tikrasis jazminas, lietuviški jazminai yra kitokie, jie vadinami botaniškai jazminaičiais. Ir mūsiškių į kvepalus nededa (deda tuos kur nuotraukoje ).
Minėtas kačių altorėlis Modikoje
Ten šalia apačioje dar išdėliota tvarkingai lėkštučių. Katės ateina, paėda ir nuėję vėl gulinėja sau saulutėje, šonus šildosi
Papildyta:Čia tai net nepamenu kur, jiems dar žalumos miestuose mažai, ypač Palerme tai jie visus namų balkonus ir terasas ir ant stogų apsiželdinę, ir sutvarkyta ta žaluma labai gražiai.
Nuotrauka tikrai ne iš Palermo, iš Sicilijos kažkur
Taorminoje parke. Net kalbanti papūga ten yra, čiau sako
Tik nelabai noriai su mumis kalbėjo tąkart, bet šiaip ne taip išsiprašėm
Taorminos vaizdai:
Ir pačio Taorminos miesto detalių šiek tiek:
Tai jau tikrai pas juos Dolce vita, be abejonės
Tokio stiliaus dieduką ne vieną mačiau
Man jis Papa Karlo primena, kur Pinokio išdrožė
Vaizdas Taorminoje
Papildyta:Išsiveržusi Etna niekaip nesileido nufotografuojama teisingai. Iš tiesų tai ten ne raudona, o oranžinė ta ugnis atrodė ir ne taškas, o keli išsišakojimai, kaip lava teka žemyn
Ir čia vaizdas po visko ryte, pro viešb. kamb. balkoną, dūmai berūksta
Realybėje , aišku, žymiai gražiau, nuotraukos toli gražu to jausmo neatspindi. Ar bent jau reikia gerą techniką turėt ir profesionaliu fotografu būti
Dar naktį prieš pakylant, tai trečią naktį nuo išsiveržimo jinai labai žaviai tamsoje ir pilnačiai kitoje pusėje šviečiant atrodė. Tokia didinga galinga, bet rūsti...
Papildyta:Castamola
Falų kavinės fasadas Castamoloje, nuotraukų iš vidaus geriau nedėsiu, maža kas pasipiktins, o ir forumo taisyklės lyg ir neleidžia
Galit pasiguglinti
Jų koralai... Gražu man, ypač kai žinai, kad vietiniai... Sau nusipirkau mažulyčius auskariukus. Duty free koralų papuošalų irgi yra, net ir pigiau, tiesą sakant, nei aš mokėjau
Žydintis bananas (dabar aišku, kodėl ne medis, o žolė botaniškai
). Pirmą kartą mačiau, ir dar juo labiau žydintį. O jų pilna visur. Čia iš mūsų viešbučio teritorijos
Sirakūzuose
Minėtas papirusas Sirakūzuose su antytėm kūdroje ir krūva didelių (!) žuvų
Šitoje gatvėje Sirakūzuose Monica Bellucci staipėsi, kai Maleną filmavo
Papildyta:och, tie jų makaronai
Negalėjau atsižiūrėt į tuos spalvingus
Bet taip ir nenusipirkau.
Nuodingasis oleandras, visokių spalvų, kaip minimum trijų ten auga
Tas minėtas vienuolių sugalvotas pyragėlis Katanijoje. Krūties formos. Labai skanus. Būtinai paragaukit, jei ten būsit.
Papildyta:Etnos žemai (kur nesikėlėm) keletas foto
Mažasis krateriukas (kaip varlinykas
)
Cefalu vaizdeliai
Čia va ir tos gražiosios uolos Cefalu, ant kurių taip norėčiau pamedituoti
Viešbučio kiemas Palerme, nakvojome jame dvi naktis. Ten kažkokio tai bajoro gal pastatai. O vieni iš mūsų per fuksą gavo jaunavedžių apartamentus už turistinę kainą ten
Su dviem kambariais, lova su baldakimu, virtuve ir didžiuuuule terasa, šokius ten būtų galima daryti. Gaila, kad paskut. naktį, jau 3 val nakties turėjom keltis, tai...