Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

QUOTE(citanika @ 2016 05 29, 17:52)
O taip maistas wub.gif

Po Sicilijos Pistaciju ledu..  wub.gif Ledus valgiau vos keletakart, net nesinori doh.gif Nes ledai ten pasaka wub.gif

pritariu 200% drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(citanika @ 2016 05 29, 17:52)
Kiek skaitinejom Cefalu kainos kiek didesnes lyginant su vidurkiu Sicilijoj, kaip ir Taorminoj.. Bet vieta rinkones, kad butu smeletas papludimys, kai noresis koki pusdieni patinginiauti, nes vaziavom su 5m. vaiku., tai lb tu kainu ir nelyginom.. Konkreciu kainu dabar nelabai atsimenu.. Kazkaip nublanko po Prancuzijos (parkavimai, keliai) doh.gif

-----

P.S.: Po Sicilijos Pistaciju ledu..  wub.gif Ledus valgiau vos keletakart, net nesinori doh.gif Nes ledai ten pasaka wub.gif

Jeigu tik kiek didesnės, tai tada visai įperkamos thumbup.gif
Su Taormina irgi viskas aišku, ten irgi gražus kaip saldainiukas miestelis thumbup.gif Pigu nuomotis viešbutį ar apartamentus jame nelabai gali būti.

-----

Aš irgi pistacinius valgiau, bet man vat Romos pistaciniai skanesni, kaip minėjau smile.gif blush2.gif O gal jau atsivalgiau pistacinių? Nes kurį laiką vien tik juos ir tevalgiau, iš Romos grįžusi, buvau labai užsikabinusi.
Vat kažkuriame iš mažiau aptarinėjamų miestukų , mažytis toks, kaip kišenytė, gaila, pavadinimo nepamenu blush2.gif , ar tik ne Monrealė g.gif , sakė, yra skaniausi Sicilijos ledai, ledainė. Tik pasakė mums tas žinantis jau post factum doh.gif Taip ir neteko įvertinti, turėjom eiti.
Bet viešbutyje gavome pora kartų desertui labai skanių wub.gif

Ir šerbeto jų vaisinio paragaukit būtinai, jei bus proga, Taorminoje.

Va vaizdinės priemonės, o skonis pasaka wub.gif

user posted image
Atsakyti
Dar niekada gal toks įkvėpimas po kelionės nebuvo aplankęs , jaučiu nuo atsliepimų SMe jau greit knygai medžiagos užteks lotuliukas.gif blush2.gif Ypač, kai aš po kelias temas svaigstu smile.gif blush2.gif

Dar šiek tiek foto parankiojau

user posted image

Palermo turgus, mėgavausi jame wub.gif Pvz. pragavau pirmą kartą šilkmedžio uogų (pirma nusipirkau, paskui sužinojau ką biggrin.gif )

user posted image

čia vaizdas prie vieno iš mūsų viešbučių. Va šitas vaiskrūmis labai pas juos ant bangos, pamiršau pavadinimą blush2.gif Valgomi tie vaisiai, nusipirkau turguje kelis paragaut, bet man nepatiko blush2.gif

user posted image

Agridžentas

user posted image

o ten jau buvo botaninis pažinimas thumbup.gif ko tik ten augančio neradom.
Va čia migdolų medis

user posted image

user posted image

Dar Agridžento

user posted image

Jazminas (o jau kaip kvepia) Modikoje. Tikrasis jazminas, lietuviški jazminai yra kitokie, jie vadinami botaniškai jazminaičiais. Ir mūsiškių į kvepalus nededa (deda tuos kur nuotraukoje ).

user posted image

Minėtas kačių altorėlis Modikoje smile.gif Ten šalia apačioje dar išdėliota tvarkingai lėkštučių. Katės ateina, paėda ir nuėję vėl gulinėja sau saulutėje, šonus šildosi smile.gif

Papildyta:
user posted image

Čia tai net nepamenu kur, jiems dar žalumos miestuose mažai, ypač Palerme tai jie visus namų balkonus ir terasas ir ant stogų apsiželdinę, ir sutvarkyta ta žaluma labai gražiai.
Nuotrauka tikrai ne iš Palermo, iš Sicilijos kažkur smile.gif

user posted image

user posted image

Taorminoje parke. Net kalbanti papūga ten yra, čiau sako smile.gif Tik nelabai noriai su mumis kalbėjo tąkart, bet šiaip ne taip išsiprašėm smile.gif

Taorminos vaizdai:

user posted image

user posted image

Ir pačio Taorminos miesto detalių šiek tiek:

user posted image

Tai jau tikrai pas juos Dolce vita, be abejonės

user posted image

Tokio stiliaus dieduką ne vieną mačiau smile.gif Man jis Papa Karlo primena, kur Pinokio išdrožė smile.gif

user posted image

Vaizdas Taorminoje

Papildyta:
Išsiveržusi Etna niekaip nesileido nufotografuojama teisingai. Iš tiesų tai ten ne raudona, o oranžinė ta ugnis atrodė ir ne taškas, o keli išsišakojimai, kaip lava teka žemyn

user posted image

Ir čia vaizdas po visko ryte, pro viešb. kamb. balkoną, dūmai berūksta

user posted image

Realybėje , aišku, žymiai gražiau, nuotraukos toli gražu to jausmo neatspindi. Ar bent jau reikia gerą techniką turėt ir profesionaliu fotografu būti

Dar naktį prieš pakylant, tai trečią naktį nuo išsiveržimo jinai labai žaviai tamsoje ir pilnačiai kitoje pusėje šviečiant atrodė. Tokia didinga galinga, bet rūsti...

Papildyta:

user posted image

Castamola

user posted image

Falų kavinės fasadas Castamoloje, nuotraukų iš vidaus geriau nedėsiu, maža kas pasipiktins, o ir forumo taisyklės lyg ir neleidžia g.gif Galit pasiguglinti

user posted image

Jų koralai... Gražu man, ypač kai žinai, kad vietiniai... Sau nusipirkau mažulyčius auskariukus. Duty free koralų papuošalų irgi yra, net ir pigiau, tiesą sakant, nei aš mokėjau

user posted image

Žydintis bananas (dabar aišku, kodėl ne medis, o žolė botaniškai smile.gif ). Pirmą kartą mačiau, ir dar juo labiau žydintį. O jų pilna visur. Čia iš mūsų viešbučio teritorijos

user posted image

Sirakūzuose

user posted image

Minėtas papirusas Sirakūzuose su antytėm kūdroje ir krūva didelių (!) žuvų

user posted image

Šitoje gatvėje Sirakūzuose Monica Bellucci staipėsi, kai Maleną filmavo smile.gif

Papildyta:
user posted image

och, tie jų makaronai wub.gif Negalėjau atsižiūrėt į tuos spalvingus wub.gif Bet taip ir nenusipirkau.

user posted image

Nuodingasis oleandras, visokių spalvų, kaip minimum trijų ten auga

user posted image

Tas minėtas vienuolių sugalvotas pyragėlis Katanijoje. Krūties formos. Labai skanus. Būtinai paragaukit, jei ten būsit.

Papildyta:
Etnos žemai (kur nesikėlėm) keletas foto

user posted image

Mažasis krateriukas (kaip varlinykas biggrin.gif )

user posted image

user posted image

Cefalu vaizdeliai

user posted image

user posted image

user posted image

Čia va ir tos gražiosios uolos Cefalu, ant kurių taip norėčiau pamedituoti wub.gif

user posted image

Viešbučio kiemas Palerme, nakvojome jame dvi naktis. Ten kažkokio tai bajoro gal pastatai. O vieni iš mūsų per fuksą gavo jaunavedžių apartamentus už turistinę kainą ten smile.gif Su dviem kambariais, lova su baldakimu, virtuve ir didžiuuuule terasa, šokius ten būtų galima daryti. Gaila, kad paskut. naktį, jau 3 val nakties turėjom keltis, tai...
Atsakyti

Ech.. kaip atgaivinot prisiminimus wub.gif

Atsakyti
QUOTE(citanika @ 2016 05 29, 20:59)
Ech.. kaip atgaivinot prisiminimus wub.gif

tada gerai thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
grazios nuotraukos wub.gif 4u.gif ir vaizdai dar grazesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 29, 21:49)
čia vaizdas prie vieno iš mūsų viešbučių. Va šitas vaiskrūmis labai pas juos ant bangos, pamiršau pavadinimą  blush2.gif  Valgomi tie vaisiai, nusipirkau turguje kelis paragaut, bet man nepatiko  blush2.gif 

Nespole smile.gif žinau todėl, kad užsirašiau laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 30 gegužės 2016 - 14:04
QUOTE(Ingėnas @ 2016 05 28, 12:00)
Na aš dar Jurkevičių skaitau, tą knygą apie Italiją jau antrą kartą (manau, bus ir trečias, mylinčioms Italiją ją, manau, būtinai kaip kokias maldas mintinai išmokti  biggrin.gif ). Šiaip ar taip jis 20 metų su šeima Italijoje išgyvenęs (ir tebegyvena), iš straipsnių ir iš gurmaniškos veiklos, iš knygų ir pan. juk ir gyvena (kaip ir jo visa šeima kažką ta linkme daro). Plius kelionių vadovė irgi informacijos prisirenka. Tai kai viską sudedi ir palygini, plius vairuotojas visas dienas juk vietinis vežiojo, kai kuriuos dalykus akcentavo ir liepdavo būtinai pasakyt ar pataisydavo kel. vadovę. Ir dar savo įspūdžius sudedi į krūvą, tai kažkokia nuomonė susidaro. Juk vieną ar du vietinius paklabinus irgi negali priimti viską kaip gryno pinigo irgi taip pat. Pakalbinkit du lietuvius ir kiekvienas jų gali pasakyti tą patį priešingai. Vienas matys stiklinę pusiau pilną, kitas pusiau tuščią. Priklausomai nuo savo būdo, požiūro ir nuo to, kaip konkrečiai jam sekasi (o gal blogą dieną užtaikėt paklausti).
Ir nesakau, kad viskuo 100 proc. tikiu, ką perskaičiau, konkrečių skaičių suvestinių nemačiau, nors aš būtent į analizes ir matematikas linkęs žmogus  biggrin.gif

Taip, žinau, kad realybėje viskas nebūtų taip rožinėm spalvom. Bet kiekvienas juk renkasi tai, kas jam svarbiau. Ir pabandyt bent pradžiai tiktų, važiuočiau pradžiai su tikslu pasimatuoti, o ne visam, pasidomėčiau išsamiai, kur važiuoju. Tik jau įsitikinau, mano tikrasis temperamentas tikrai artimesnis italui nei standartiniam lietuviui (ar tuo labiau skandinavui, ten jau būtų man visai prastai, įtariu  unsure.gif ). Aš Pietų Europos  šalyse, nemažai jų aplankiau, tarsi atsiskleidžiu, man nereikia savęs varžyti. Ir sugebu pajusti sustojusį laiką, ypač Sicilijoje tai tarsi koks nušvitimas ištiko, koks kitus Indijoje aplanko  smile.gif. O LT man labai sunku pritapti prie daugumos, esu tokia kaip keistuolė, mažai kas supranta kartais mano ardymuisis, ir dėl to vienišumo jausmas net aplanko gyvenant tarp žmonių (!). Nnu bet ką, gyvenu, kol neturiu kitokio pasirinkimo... Labai daug dalykų riša visgi su Lietuva ir tas gijas ne visada net įmanoma nutraukti, net ir trumpam.

MB, įtariu, visgi ten nebūtinai tiktų, jis ramesnis. Ardžiausi ir viską derinau aš (net ir labai prastai mokėdama kalbą  smile.gif ). O aš nuo to kaifavau  smile.gif Jis įtariu visai net nenorėtų ten gyventi, nepaliksiu juk vyro dėl Sicilijos, šiaip ar taip  smile.gif

Pvz. TV, ar tikrai būtina ją turėti, jei tokia brangi? Aš pati galiu puikiai gyventi be TV. Taip ir gyvenčiau, jei ne šeima.

P.S. Mes juk ir tris vietines gides ten turėjome, gan ilgai su jomis važinėjomės ir bendravome. Viena pusiau italė, pusiau rusė, kita rusė, trečia baltarusė. Visos ten ilgai pragyvenę, paskutinė 20 metų ir dar jos mama taip pat Sicilijoje dabar. Viena iš jų dar savo kavinę net lyg viešbutį turi prie gidavimo. Kažkaip nei viena nesiskundė. Va kad Portugalijoje žmonės išvargę, tai aiškiai matosi (irgi keliavom lygiai taip per šalį). Ir viena iš tenykščių gidžių ten tikrai skundėsi, su konkrečiais skaičiais ir t.t. Labai jau skurdų vaizdelį portugališko tenykščių gyvenimo ji nupiešė. Taip, kad Portugalijoje svečiuotis taip, o gyventi net  nenorėčiau. Laimei, Sicilija ir italai man žyyyyymiai labiau ir patiko, viskuo.

----------

na gal ir vynas, galų gale  smile.gif  drinks_cheers.gif Kai gersim tą butelį, patyrinėsiu, dabar kol kas nenusimato. Bet skonis primena švelnaus likerio ir labai jaučiasi tas migdolų poskonis. Bet kokiu atveju jis labai skanus. Garsusis Marsala vynas patiko žymiai mažiau, jau tada man geriau Porto vynas iš tų stipriųjų (Porto vynų būna labai skanių). Marsala vyno tik paragavom, nė nebepirkom.

Nesutikčiau, kad Portugalijoje skurdžiai gyvena. Šiemet keliavom savarankiškai - ne taip jau blogai jie gyvena, verkia daugiau. Jie kaip ir pietiečiai - nori mažai dirbti už didelį atlyginimąsmile.gif Kainos tikrai mažesnės nei Lt. Portugalijoje pernai sumažintas atlyginimo minimumas - dabar jis yra 550 Eu, o buvo 1000 Eu, todėl yra nepatenkintų
Atsakyti
QUOTE(akimirkax @ 2016 06 03, 10:12)
Nesutikčiau, kad Portugalijoje skurdžiai gyvena. Šiemet keliavom savarankiškai - ne taip jau blogai jie gyvena, verkia daugiau. Jie kaip ir pietiečiai - nori mažai dirbti už didelį atlyginimąsmile.gif Kainos tikrai mažesnės nei Lt. Portugalijoje pernai sumažintas atlyginimo minimumas - dabar jis yra 550 Eu, o buvo 1000 Eu, todėl yra nepatenkintų

Na nežinau, mums gidė (vietinė, aišku) su konkrečiais skaičiais (atlyginimo, pragyvenimo, visokių išlaidų) pasakojo, dabar jau konkrečiai, aišku nepamenu, pernai rudenį ten lankėmės. Tai ta gidė tikrai skurdoką vaizdelį sugebėjo nupiešti. Jų ekonominės pusės. Gal, kaip jūs sakot, ir buvo noras padejuot. Nors kai tuos skaičius vardino, tai neatrodė jie tikrai dideli.
Beje, jei Lietuvoje minimumą sumažintų per pusę, tai ne tik verkiančių, bet gal ir žviegiančių rėkiančių būtų rolleyes.gif
Juk be atlyginimo ir maisto dar būna visokių kitų išlaidų: būstui, mokesčiams ir t.t. Tai va kai visą sudedi, gal nekažką jiems ir lieka (arba nelieka nieko).

O kokias konkrečiai mažesnes kainas turit omeny? Mėgstu konkrečius skaičiukus ir argumentus, tai įkelkit kažką, palyginsim, kaip iš tiesų ten ir pas mus mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(akimirkax @ 2016 06 03, 10:12)
Kainos tikrai mažesnės nei Lt.

Man pasirode didesnes g.gif Tiesa buvom pries pora metu.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2016 06 03, 12:45)
Na nežinau, mums gidė (vietinė, aišku) su konkrečiais skaičiais (atlyginimo, pragyvenimo, visokių išlaidų) pasakojo, dabar jau konkrečiai, aišku nepamenu, pernai rudenį ten lankėmės. Tai ta gidė tikrai skurdoką vaizdelį sugebėjo nupiešti. Jų ekonominės pusės. Gal, kaip jūs sakot, ir buvo noras padejuot. Nors kai tuos skaičius vardino, tai neatrodė jie tikrai dideli.
Beje, jei Lietuvoje minimumą sumažintų per pusę, tai ne tik verkiančių, bet gal ir žviegiančių rėkiančių būtų  rolleyes.gif
Juk be atlyginimo ir maisto dar būna visokių kitų išlaidų: būstui, mokesčiams ir t.t. Tai va kai visą sudedi, gal nekažką jiems ir lieka (arba nelieka nieko).

O kokias konkrečiai mažesnes kainas turit omeny? Mėgstu konkrečius skaičiukus ir argumentus, tai įkelkit kažką, palyginsim, kaip iš tiesų ten ir pas mus  mirksiukas.gif

Maistas kainuoja pigiau - pieno produktai, duonos gaminiai, daržovės, vaisiai, "3 kapeikų" bandelė Lidl prekybcentry kainuoja 6 Eu centus - pas mus tokių kainų nemačiau, net Lidl. Kavinėje, kuri yra promenadoje šalia vandenyno Vilamuroje - 2 puodeliai kavos ir 2 portugališki pyragaičiai Pastei de Nata - 2 eu. Kiek pažįstamų keliavę po Portugaliją, visi pripažįsta, kad Portugalija pigi šalis. Gal perkelkime diskusiją į Portugalijos temą - dar supykdysime temos šeimininkus smile.gif
Dabar į temą biggrin.gif
Rudenį keliausim po Siciliją - nuomosimės auto. Dar kartą noriu pasiklausti nuomavusių, ar tikrai Autovesco .it patikima kompanija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akimirkax: 06 birželio 2016 - 11:23
QUOTE(akimirkax @ 2016 06 06, 11:15)
Maistas kainuoja pigiau - pieno produktai, duonos gaminiai, daržovės, vaisiai,  "3 kapeikų" bandelė Lidl prekybcentry kainuoja 6 Eu centus - pas mus tokių kainų nemačiau, net Lidl. Kavinėje, kuri yra promenadoje šalia vandenyno Vilamuroje - 2 puodeliai kavos ir 2 portugališki pyragaičiai Pastei de Nata - 2 eu. Kiek pažįstamų keliavę po Portugaliją, visi pripažįsta, kad Portugalija pigi šalis. Gal perkelkime diskusiją į Portugalijos temą - dar supykdysime temos šeimininkus smile.gif

Aš visai nenoriu diskutuoti, tik pora replikų mirksiukas.gif Užgeltoninsiu, kad nebūtų ne į temą smile.gif

Du konkretūs skaičiai juk necharakterizuoja viso maisto kainų mirksiukas.gif Manau, kad reikia lyginti viens prie vieno ir daug, kad tai drąsiai teigti.

Turbūt kiekvienoje šalyje surasim pavyzdžių, kas kainuoja ir brangiau, ir pigiau.

Nepamenu, kokius pyragėlius pakeliui esančioje užkandinėje pirkau, kažin ar ne tie patys, bet mokėjau už vieną tikrai virš euro (o ir visai neskanus buvo), na kavos nemokamai irgi nieks nedavė, aišku smile.gif

P.S. Lidl'e mūsiškiame nebuvau, buvau portugališkame smile.gif (Algarvėje).
Bet va dukra smalsuolė buvo mūsiškiame, tai dabar matyt akcija, prisipirko bandelių po 10 ct, bet ne "3 kapeikų", o normalių kažkokių.

Nesakiau, kad ten brangu. Pigu, tik kažin ar jau taip pigiau nei LT, ir dar ženkliai...Keli centai šen/ten juk ne esmė, manau.

Aš pati savaitę pernai rudenį Portugalijoje važinėjausi, ir valgiau pietus/vakarienę mieste (įvairiuose miestuose), ir PC nemažai kartų buvau (ir Lidl, ir jų vietinio tinklo).

Nes kai paklausai žmonių, tai toks įspūdis, kad pagal kainas vos ne visur žolė žalesnė nei LT rolleyes.gif g.gif

Grįžtant prie Sicilijos, taigi buvau Assorti šeštadienį, tikrai yra laaaaabai daug sicilietiškų produktų ten bigsmile.gif Kai kurie lygiai tomis pačiomis kainomis, net keliais centais pigiau. Pvz. makaronai tie gražūs spalvoti, kaip mano įdėtoje foto. Sicilijoje mačiau po 4 EUR tokius (duty free net nepamenu, ar 4 ar net 6 EUR g.gif , na būna neretai, kad duty free kainas ir užkelia, ne visas, žinoma, kaip pavyzdys lietuviška Akvilė tas mažylis buteliukas už 1,50 EUR Kauno duty free...). O Assorti tų makaronų kaina 3,96 EUR (o juk dar akcijos ten būna, pvz. +20 proc. į kortelę neretai). Tai nusipirksiu kada nors vietoje paragauti.

Ir druskos sicilietiškos mačiau. Aš pirkau turguje stambią, ne taip gražiai supakuotą (celofane). Tai pigiau mokėjau. O Assorti yra smulki, su daugiau prieskonių įvairių ir stiklainėlyje, tai kainuoja brangiau.

Pesto lygiai toks, kokį pirkau ten, yra. Aliejų pasiknisus irgi, manau, būtent sicilietiškų rastume (bent jau Livinn man tokius rodė, tik neatsimenu, ar identiško gamintojo, bet toks pat įpakavimas, kur jau ten akį patraukė, ir gamintojas iš Sicilijos).

Nors jau anksčiau kai užvežė visokių itališkų prekių, papildė asortimentą, tai susidariau įspūdį, kad tie asortimento formuotojai matyt Italijai prijaučia (ar rado ten gerų taškų smile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 birželio 2016 - 12:17